• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

İstediğinizi düşünebilirsiniz.
Ayrıca kastettiğim tapu falan değil,ne münasebet.Takılmış bu tapu mevzusuna,hayır ev içinde ne iş bölümüne katkı yaptığınız.Ev içinde çocuk gibi davranıp dışarı çıkmak için ''ben yetişkinim'' silahını kullanamazsınız.Bunu ev içinde de göstermeniz gerek.Yok o evde her işi anne sırtlanıyorsa evet o ev annenin.Siz de onun çocuğusunuz bu yani durum.Çoğu üniversite öğrencisi için aile evi = bedava yemek,çamaşır,bulaşık.Asıl bu şekilde birey yetiştirilmez.
O evde her işi annenin sırtlanması ne kadar doğru olabilir ki? Ben böyle bir şey yazmadım, benim ideal aile tanımımda böyle bir şey yok zaten.

Neden insanlar beni doldurmuş oluyor yalnız anlamıyorum.kendi beynim ve düşüncelerim var internette iki kişinin yazdığı şeyle gaza neden geliyim ? Sadece yorum almak için yazdım

Kendisi geziyor 12 de geliyor sorun ben olunca.
Beraber çıkar mısınız annenizle?
Mesela bu süreçte beraber zaman geçirin, ikiniz çıkın, sizin normalde arkadaşlarınızla gittiğiniz cafeleri bir görsün, kahve ısmarlayın annenize.
Beraber eve dönün.
Ebeveynlik dışına çıkarak, arkadaş ilişkisi kurabilirseniz, anneniz sizi sadece kontrol etmesi gereken kız çocuğundan terfi ettirebilir.
Aklıma bu geldi.

O evde her işi annenin sırtlanması ne kadar doğru olabilir ki? Ben böyle bir şey yazmadım, benim ideal aile tanımımda böyle bir şey yok zaten.

Ben de onu diyorum.Ailede her işi anne babaya bırakıp özgürlük beklemek bir seçenek değil,çünkü siz hala ''çocuk'' sıfatındasınız,kurallarına da uyacaksınız bu kadar basit işte.Yok ben bu kurallara karşıyım diyorsanız da kanıtlayacaksınız ne kadar yetişkin olduğunuzu.Konu sahibi kanıtladığı halde böylelerse geçmiş olsun,bence bir an önce iş hayatına atılıp bir ev arkadaşı bulsun,yazdığım bu yani.

Bir arkadaş evin tapusundan falan bahsetmiş evin tapusundan bana ne,hem tapusu aileye ait olsa bile çocuğa bırakmayabilirler o da işin ayrı bir boyutu.

Beraber çıkar mısınız annenizle?
Mesela bu süreçte beraber zaman geçirin, ikiniz çıkın, sizin normalde arkadaşlarınızla gittiğiniz cafeleri bir görsün, kahve ısmarlayın annenize.
Beraber eve dönün.
Ebeveynlik dışına çıkarak, arkadaş ilişkisi kurabilirseniz, anneniz sizi sadece kontrol etmesi gereken kız çocuğundan terfi ettirebilir.
Aklıma bu geldi.
Beraber çıkıyoruz yemek yemeye gidiyoruz alışverişe gidiyoruz bı şeyler içmeye gidiyoruz.Eve geliyoruz saat olmuş on,on bir.hic önemli değil güvenlik korkusuysa eğer ,o saatte yaşadığımız yerin nasıl kalabalık olduğunu ve bana bı şey yapmak isteyen biri çıksa etrafta ne kadar çok mudahele edecek insan olduğunu o da biliyor ve görüyor.fakat bu saat mevzusunu asamiyorum.sakince soruyorum neden bu saatte gelemiyorum diye gelmemelisin bı daha olmasin diyip geçiyor endiseleniyorum ya da korkuyorum bile demiyor.mesela öyle dese oturup anlaşmaya çalışırım ya da güvende olduğumu kanıtlamaya çalışırım ama bana onu bile demeden sadece hava karardı ne işin var hala ,saat kaç oldu bu saatte gelinmez ,bı daha böyle bı şey tekrarlanmayacak cümlelerinden başka bı şey kurmuyor ki.

Ben de onu diyorum.Ailede her işi anne babaya bırakıp özgürlük beklemek bir seçenek değil,çünkü siz hala ''çocuk'' sıfatındasınız,kurallarına da uyacaksınız bu kadar basit işte.Yok ben bu kurallara karşıyım diyorsanız da kanıtlayacaksınız ne kadar yetişkin olduğunuzu.Konu sahibi kanıtladığı halde böylelerse geçmiş olsun,bence bir an önce iş hayatına atılıp bir ev arkadaşı bulsun,yazdığım bu yani.

Bir arkadaş evin tapusundan falan bahsetmiş evin tapusundan bana ne,hem tapusu aileye ait olsa bile çocuğa bırakmayabilirler o da işin ayrı bir boyutu.
Bilemem.
Siz o ev anne babanındır istedikleri kuralı koyarlar yazmışsınız ben buna karşı çıktım. O ev hem de çocuğundur.
O evde herkesin işini anne yapıyorsa ben ona da karşı çıkarım.
Ama bu durumda karşı çıkılması gereken şey çocuğun eve giriş çıkışı yani özgürlüğü değil, sorumluluk almayışı olur. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Beraber çıkıyoruz yemek yemeye gidiyoruz alışverişe gidiyoruz bı şeyler içmeye gidiyoruz.Eve geliyoruz saat olmuş on,on bir.hic önemli değil güvenlik korkusuysa eğer ,o saatte yaşadığımız yerin nasıl kalabalık olduğunu ve bana bı şey yapmak isteyen biri çıksa etrafta ne kadar çok mudahele edecek insan olduğunu o da biliyor ve görüyor.fakat bu saat mevzusunu asamiyorum.sakince soruyorum neden bu saatte gelemiyorum diye gelmemelisin bı daha olmasin diyip geçiyor endiseleniyorum ya da korkuyorum bile demiyor.mesela öyle dese oturup anlaşmaya çalışırım ya da güvende olduğumu kanıtlamaya çalışırım ama bana onu bile demeden sadece hava karardı ne işin var hala ,saat kaç oldu bu saatte gelinmez ,bı daha böyle bı şey tekrarlanmayacak cümlelerinden başka bı şey kurmuyor ki.
Yetişkinliğinizi kabul etmiyor, sıkıntı bu.
Bütün bu eylemleri ikiniz yapabildiğinizde sıkıntı, dışarıda tehlike yok ama sizin tek başınıza dışarda olmanızı istemiyorsa, tek seçenek bu.
Annenizi siz tanırsınız, ya huyuna gidip güzellikle alıştıra alıştıra yetişkin bir kadın olduğunuzu ve artık böyle kısıtlamaların can sıkıcı ve baskılayıcı olduğunu anlatacaksınız.
Ya da (benim tercihim hep budur çünkü kestirmedir, uğraşamam insanla) direkt olarak sen bana karışamazsınla girip, ne zaman ne yapacağınıza kendinizin karar vereceğini ve bu sürede gerekirse onunla iletişim kurmayacağınızı söyleyeceksiniz.

Bir delirme her sorunu çözer çünkü tokat etkisi yapıp insana ne oluyor dedirtir.
Güzellikten anlamayanın da hakkı gerçeklerin haykırılmasıdır.

Genç arkadaşım, iyi bir evlat, düzgün bir kadınsın.
Kendine güvenin hiç azalmasın ama hakkını yeri gelir annene yeri gelir kocana ya da patronuna da korumak zorundasın.
Hiçbir devrim kolaylıkla olmadı, sizin evdeki de kolay olmayacak ama elbet olacak, ha gayret😂

Ben çok aşırı serbestliği de baskıyı da doğru bulmuyorum. Ailem tam kıvamındadır bu konuda hiç sorun yaşamadım. 24 yaşındayım babamin benden tek ricası gece 11i geçirmemem. Onu da "kızım merak ediyorum, uyuyamıyorum" şeklinde dile getirir ve ben gerçekten meraklandigini bildiğim için seve seve eve gelirim. Gecikirsem de hiçbir problem olmaz.

Burda gördüğüm küçük çocukları olan bazı annelerin yorumlarına şaşırdım ve çocukları adına üzüldüm. Üniversiteyi şehir dışında okuyan biri olarak söyleyebilirim ki genel olarak baskıcı ailesi olan kızlar üniversiteye gelip özgürlüğün dibini gördüklerinde maalesef ipin ucunu kaçırıyorlar. Ama benim gibi zaten yaşadığı hayattan memnun olan aşırı sınırlamalara maruz kalmamış kesim daha sakin, aklı başında davranıyor.

Siz zannediyor musunuz ki oğlunuz, kızınız şehir dışında üniversiteye başladığında, ya da çalışma hayatına atıldığında saat 9 da evinde olacak? Hayatından memnun olmayan insanlar özgürlükle karşılaştıkları ilk an buldumcuk olup hayal ettikleri hayatı abartarak, yanlışlar yaparak yaşıyor. Benim gözlemim bu şekilde.

Aslında normal değil mi ? bende 21 yaşındayım banada karışıyorlar onların evinde onların kuralı geçerlidir maalesef kötülüğümüzdende değil bizim içi endişelendiklerinden yapıyorlar daha geçen gün dışarıda çarşıda arkadaşımla yürürken yaşlı adamın biri mastırbasyon yaparak yürüyordu ben görmedim ama arkadaşım gördüğü gibi çekip başka yolda yürüdük. Salgın var , artı böyle sapıklar arttı. Özel aracınız olsa bile gene dışarıda durmamak gerekiyor fazla neler neler oluyor insanlara güvenmeyin dışarıdakiler sandığınız gibi değil pembe ütopyanızdan çıkın. Tabi tek kadınlar içinde değil bu durum erkeklerinde aynı şekilde durmaması gerekiyor dışarıda ama herkes salgını boşvermiş rahatlar kime ne söyleseniz boş artık.

Bence çok şey kaybetmişsiniz ama insan bilmediği şeyin eksikliğini hissetmez. Güvenli bir yerde güvenilir insanlarla olduktan sonra gençler hayatın tadını çıkartmalı evlenmeden önce.
Bu yazdıklarınızı beğenmemeleri bana göre saygısızlık o kadar mantıklı bir yere değinmişsiniz ki , güvenli yerde güvenli insanlarla birlikte olduktan sonra cidden insan dilediğini yapmalı yaşamalı asıl bunu yaşamayanlar çok şey kaybeder zaten burda neyi beğenmemişler çözemedim.

başka bi ülkede yaşıyor olsak derdim ki annen saçmalıyor. ama ülke durumları malum kendi aracımla gidip geliyorum onda bile bazen korkuyorum ya adam önüme kırarsa ya gelip saldırırsa diye. sorgulamak değil ama mesela 11de evde olcam dediysem 12ye geliyosa saat annemin gözüne uyku girmez arar durur bişey mi oldu neredesin iyi misin diye. biraz hak vermek lazım ama o kadar kısıtlayıp hayattan zevk almanı engelliyorsa otur konuş derim.

20 li yaşlarda herkeste bir cesaret var.25 yaşında evden çıkarken annem nereye gidiyorsun diye sorardı. Sinir olurdum.yaş ilerledikçe bazı şeylerin sebebini anlıyorsun.

evleninceye kadar ebeveyn korur.. evlendikten sonra da eşiniz korur sizi..
bizim de öleydi evleninceye kadar.. geç kaldığım an burnuma sokardi..
bi gün kızınız olunca onun için endişelersin anne olmak zor..
kaç yaşina gelirse gelsin kızını korumak zorunda..

ordudaki Ceren Özdemir olayindan sonra bütün anneler kızını korumaya çalışıyor.. ben görüyorum bi gün annemlerden eve dönüyordum kadin balkondan bakiyor nerede kaldi der gibi kızı yolda tekti ..balkonda bekliyor gelene kadar.. gözün önünden ayrılmıyor.
biliyorsun heryer affedersin it dolu Dikkatli olmaliyiz. :KK43:

İstanbulda yaşıyorum. 33 yaşındayım bir sene önce evlendim.
Evlenene kadar 9a kadar dışarıda durduğum nadirdir. Gittiğimde de her daim ararlardı.
Evlendim hala eşim ile tatile gittiğimde vs. Gittiğim yere Vardığımda ayrıldığımda haber ver derler. Haberde veririm. Bazen evet bunalırım ama bazen de bu durum hoşuma gider. Beni seven düşünen bir ailem olduğu için

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
hahaha senin iyiymiş kız ben nişanlıyken bile akşam 5ten sonra geç kalırsam kızardı annem :işsiz:

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Ben şehir dışında yaşadım tek başıma üniversite sebebiyle. O zamanlar hiç karışmazlardı. Erkek arkadaşım olduğunu da bilirdi annem. Ama hiçbir zaman yalan söylemezdim gittiğim yer konusunda. Ama okulu bitirip eve dönünce akşam 17 den sonra söylenmeler başladı😂

ki ben 27 yaşındayım evlendim öyle bıraktı :KK14:

37 yaşındayım evliyim benim annem.nerdeyse şimdi bile karışıyor. Ve çok hakli neler duyuyoruz

Bu ülkede anneniz haklı önceden biz geç saate kadar eğlenir gelirdik ama şimdi zaman öyle değil hava kararınca ne olacağı belli olmuyor evet siz de haklısınız ama o da haklı. Korkuyor her gün kadın cinayetleri dinliyor. Ben geçen gün dışarı çıktım hava kararmıştı tramvayı da kaçırınca fazla mesafe yok diye yürümeye başladım insanların daha az olduğu bir yere geldi merkezi ama o aralıkta kimse yoktu dükkanlar kapatıyordu zaten koronadan 8 dedim mi kapanmaya başlıyor arkamdan da biri geliyor ben kenara çekiliyorum geçsin diye geçmiyor yavaş yürüyorum geçmiyor kalabalık caddete gelene kadar endişe duydum artık insanlar zevk için bile insan öldürüyor

Back