• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Anlayacaklarını sanmıyorum.Kıza çalış git dedik diye bağnaz falan zannediyorlar asdjasjdsaj
Türkiye'de asıl evlatlar bu zihniyetten çıkmalı.Aileniz madem böyle bağnaz,o zaman yapacak şey basit : Çalış,oturduğun yerin parasını ödemek karşılığında özgürlüğünü satın al ya da evden uzaklaş.Anne baba evladına hem evini sonsuza kadar açıp hem de kendi kurallarından taviz vermek zorunda değil.
Açıkçası beni ilgilendirmiyor kaçta eve giriyor kaçta çıkıyor.Ama o kadın belki de rahatsız olmuş,ev onunsa hiç kimseye laf etmek düşmüyor bence şu durumda rahatsız olan çıkıp ayrılmalı evden.
Ağzınıza sağlık. Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım bu.

Sen 22 yasindasin ben 30 yasindayim esim hic bisey demez aksamlari kizlarla cikariz annem duymasin 50kez arar🤣 ne zaman eve gidicen diye

Siz çözüm önerisi sunmuyorsunuz ki.Tek yaptığınız aileyi eleştirmek,ee bunun konu sahibine ne gibi bir yardımı olacak ?
Yapacak şey basit diyorum evden ayrılacaksınız bu durumda.Anne babayı değiştiremezsiniz oturur evde kavga edersiniz 7/24.Sen şöyle dedin ben böyle yaptım diye.
He ayrıca bu saçma mantık dediğiniz şey evrensel bir şey.Kişisel çıkarlar çatışınca çözüm ayrılmaktır,bunu anlamak için atom mühendisi olmanıza gerek yok.

Muthis bir fikir bu cünku. Her 22 yasindakinin harci cünku is bulup o maas ile uygun bir ev kiralamak, hele Türkiye gibi bir yerde.

Kiz son sene okula gidiyor, nerden bulacak is? Hadi buldu, en az 1-2 yil para biriktirmesi lazim cünku depozito var, daire dösemesi var,..

Sirf işi, parasi yok diye bu kiz niye hapis hayatina mecbur kaliyor? Ve herkes burd niye o mikkimmel anne ic gudusunden bahs ediyor?

Bende bir anneyim. Icgüdulerime baksam, cocugumu fanuste büyütebilirim. Ancak bu dogrumu? Hayir. Bir annenin her istegi, her yaptigi cocugun iyiligi icin degildir.

Anlayacaklarını sanmıyorum.Kıza çalış git dedik diye bağnaz falan zannediyorlar asdjasjdsaj
Türkiye'de asıl evlatlar bu zihniyetten çıkmalı.Aileniz madem böyle bağnaz,o zaman yapacak şey basit : Çalış,oturduğun yerin parasını ödemek karşılığında özgürlüğünü satın al ya da evden uzaklaş.Anne baba evladına hem evini sonsuza kadar açıp hem de kendi kurallarından taviz vermek zorunda değil.
Açıkçası beni ilgilendirmiyor kaçta eve giriyor kaçta çıkıyor.Ama o kadın belki de rahatsız olmuş,ev onunsa hiç kimseye laf etmek düşmüyor bence şu durumda rahatsız olan çıkıp ayrılmalı evden.
Ev neye göre onun ya? Biz bir aileysek oturup kurallari beraber belirleriz. Annemiz bizim evimize gelince anne burda benim kurallarim mi gecerli dicez?

Yarım saat değil demiştik ama. Niye takıldınız yarım saate. Benim adıma üzülmeyin ben şahane bir gençlik yaşadım. Bana güvenen, güvenli bir ortam sağlayıp özgür bırakan ailem sayesinde özgüveni yüksek, sosyal, ayakları yere sağlam basan bir kadın oldum. Aileme hiç yalan söylemek zorunda kalmadım (sizin çocuklarınız birer yalan mühendisi olacaklar 😂) Aile baskısından kaçmak için değil mutlu olacağımı bildiğim için evlendim. İnanır mısınız evli bir kadın olarak hala eve gireceğim saate ben karar veriyorum.

Az buçuk konuştuklarımızdan bilirsin ya, benim anne tam bir paranoyak. Bir gün artık canıma yetip önüme alıp bağırıp çağırıp konuşana, beni hasta edene kadar bir türlü anlamadı... Her şeyim kısıtlandı dışarı çıkma konusunda.
Başıma bir hal gelecek diye o kadar çok korkardı ki, evden okula giderken dahi zilyon kere tembihlenirdim sabah çıkmadan, hatta gücenirdim de "Ülen ben salak mıyım da sürekli böyle anlatıp duruyor bu kadın" diye :KK70:
Neyse, gece çıkmalar yasak, kesinlikle kadın deli oluyor başıma bir hal gelir diye... Noldu?
Nolduğunu söyleyeyim, annemleri bir güzel uyuttum ve gece 12-1den sabah ezanına kadar gezdim kaç sene. :)
Başıma da bi hal gelmedi, bilirdim ortamları, nerede ne yapacağımı, nereye bulaşmayacağımı vs. Ee? Ölmedik.
Sonradan anneme anlattım, sıktılar sıktılar akşam 9-10da çıkamazsın dışarı dediler, işte bize de gecenin 2leri kaldı. eheheh.
Olduk yalan makinesi.

Yapmasınlar vallahi gençlere, hiç gerek yok.
Başıma bir hal gelse, annemler bulamazdı bak, daha mı iyi oldu habersiz gittiğim?
Bunu da düşünsünler.

Hangi ütopyada yaşanıyor peki bunlar?

Evet, 22 büyük değil.
İş evlenmeye, çocuk doğurmaya, bir adama ‘karılık’, bir anneye ‘gelinlik’, eve para getirmeye ‘çalışan’ olarak geldiğinde, eşek kadar insan, kendi sorumluluğunu al olan ülkede; ne hikmetse kadınlar bir tek(!) kendi keyiflerince gezmek, sosyalleşmek, tatil yapmak ya da keşif yapmak istediğinde ‘küçük’ oluyor...

Güzel tespit, evet büyük değil.
Okumaya, kendini geliştirmeye, gezmeye, yeni deneyimler edinip kendini tanımaya ve tanımlamaya, bir cafede barda arkadaşlarıyla sohbet etmeye geldiğinde ise mevzu, hiç küçük değil emin olun.

Hanım efendi benim için minimum evlilik yaşı 27’dir. Kimse de okulu biter bitmez ihtiyacı yoksa çalışmak zorunda değil hemen, istediği gibi kendini geliştirsin ki ben de öyle yaptım. Ben konu sahibi gezmesin de demedim. Konu sahibi öyle bir başlık yazmış ki sanki 22 yaş çok büyük de ailesinin eve geliş saatine karışmasını garipsemiş. Ailesi ile yaşıyorsa bir noktada o kuralla dahil oluyor. Ve hala söylediğimin arkasındayım, ergenlik 24 yaşına kadar sürebiliyor. Cezai ehliyet, oy verme hakkı vs kazanıyor diye insan bir anda olgun olmuyor. Konu sahibine sadece yaşının o kadar da büyük olmak istemediğini söyledim. Ama siz demekki sadece 22 yaş büyük bir yaş değil demem üzerine kurgu yazabilecek durumdaymışsınız. Dilediğinizi yazın. Benim yazdığım tek cümleden asla kastetmediğim anlamlar çıkarmışsınız, yazdığım bu paragraftan neler çıkarırsınız kim bilir, iyi forumlar.

Normal olan o şekerim. Ailen sevgilini biliyor, tanıyor ve güveniyorsa yanında olman güvende olman demektir zaten.
Aynen öyle. Tek yasıyorum annem düzenli arar konusuruz aklı ben de kalır genel anlamda aktif iletisim halindeyiz. Sevgilim evime gelince iyi bari der rahatlar, cünkü sevgilimin evime girdigini cıktıgını bildiği gibi beni güvende tutacağına zarar vermeyecegini de bilir. Ailem tersi yapıda olsa tek ayakta kırk yalan uydururdum valla hiçte zor değil

Az buçuk konuştuklarımızdan bilirsin ya, benim anne tam bir paranoyak. Bir gün artık canıma yetip önüme alıp bağırıp çağırıp konuşana, beni hasta edene kadar bir türlü anlamadı... Her şeyim kısıtlandı dışarı çıkma konusunda.
Başıma bir hal gelecek diye o kadar çok korkardı ki, evden okula giderken dahi zilyon kere tembihlenirdim sabah çıkmadan, hatta gücenirdim de "Ülen ben salak mıyım da sürekli böyle anlatıp duruyor bu kadın" diye :KK70:
Neyse, gece çıkmalar yasak, kesinlikle kadın deli oluyor başıma bir hal gelir diye... Noldu?
Nolduğunu söyleyeyim, annemleri bir güzel uyuttum ve gece 12-1den sabah ezanına kadar gezdim kaç sene. :)
Başıma da bi hal gelmedi, bilirdim ortamları, nerede ne yapacağımı, nereye bulaşmayacağımı vs. Ee? Ölmedik.
Sonradan anneme anlattım, sıktılar sıktılar akşam 9-10da çıkamazsın dışarı dediler, işte bize de gecenin 2leri kaldı. eheheh.
Olduk yalan makinesi.

Başıma bir hal gelse, annemler bulamazdı bak, daha mı iyi oldu habersiz gittiğim?
Bunu da düşünsünler.
Beni sıkmazlardı ama arada ben de kaçardım geceleri 😂 kardeşim arardı babam uyanmadan gel diye gelmezdim babam da bana alışmış bi şey demezdi 😍

Olduk yalan makinesi.

Bunu da düşünsünler.

Gangsta valla sendeki tam deli cesareti ben bunu yapamazdım. Ben anca babamın karşısına geçip haberin olsun mu olmasın mı yalan mı söyleyeyim doğru mu diye sormuştum. Akıllı adamdı rahmetli doğru şıkları seçti😂

Muthis bir fikir bu cünku. Her 22 yasindakinin harci cünku is bulup o maas ile uygun bir ev kiralamak, hele Türkiye gibi bir yerde.

Kiz son sene olula gidiyor, nerden bulacak is? Hadi buldu, en az 1-2 yil para biriktirmesi lazim cünku depoziti var, daire dösemesi var,..

Sirf işi, parasi yok diye bu kiz niye hapis hayatina mecbur kaliyor? Ve herkes burd niye o mikkimmel anne ic gudusunden bahs ediyor?

Bende bir anneyim. Icgüdulerime baksam, cocugumu fanuste büyütebilirim. Ancak bu dogrumu? Hayir. Bir annenin her istegi, her yaptigi cocugun iyiligi icin degildir.

Annelik içgüdüsü falan hikaye ben ondan bahsetmiyorum.Bu yaştaki anne babayı değiştirmeniz zor,evde oturup ancak kavga edersiniz bunun üzerine,hele ''karanlık oldu nerdesin sen'' diyorsa zor yani bu saatten sonra o fikrin değişmesi.Onun yerine oturduğunuz odanın kirası için anlaşır,yemek/bulaşık vs paylaşır karşılığında da sessizlik istersiniz.Yok kabul etmezlerse de sıkın dişinizi birkaç ay bulun bir iki kişi tanımadığınız bile olsa ev paylaşın.Aile bir iki ay kızar eder sonra buzlar erir zaten.En azından her dışarı çıktığınızda ''annem eve gidince yine söylenecek'' düşüncesi olmaz,özgürlüğünüzü yaşarsınız.

Hanım efendi benim için minimum evlilik yaşı 27’dir. Kimse de okulu biter bitmez ihtiyacı yoksa çalışmak zorunda değil hemen, istediği gibi kendini geliştirsin ki ben de öyle yaptım. Ben konu sahibi gezmesin de demedim. Konu sahibi öyle bir başlık yazmış ki sanki 22 yaş çok büyük de ailesinin eve geliş saatine karışmasını garipsemiş. Ailesi ile yaşıyorsa bir noktada o kuralla dahil oluyor. Ve hala söylediğimin arkasındayım, ergenlik 24 yaşına kadar sürebiliyor. Cezai ehliyet, oy verme hakkı vs kazanıyor diye insan bir anda olgun olmuyor. Konu sahibine sadece yaşının o kadar da büyük olmak istemediğini söyledim. Ama siz demekki sadece 22 yaş büyük bir yaş değil demem üzerine kurgu yazabilecek durumdaymışsınız. Dilediğinizi yazın. Benim yazdığım tek cümleden asla kastetmediğim anlamlar çıkarmışsınız, yazdığım bu paragraftan neler çıkarırsınız kim bilir, iyi forumlar.
Evet, çıkardım.
Mesela can taşıyacak, bu sorumluluğu alıp şoför olacak, işlediği her suçun bedelini ödeyecek kadar büyük ama istediği saatte evine dönemeyecek kadar küçük.

Çıkarımım tam da bu oldu, canımızı emanet edebildiğimiz, trafiğe saldığımız gençlerin kendi kararlarını vermesine olanak tanımıyoruz.
Tezat mı ironi mi artık, neyse ne.

Benim en yakin arkadasimin ailesi onu benim ailem gibi hic sıkmazlardi. Nerde ne yaptigimizi bilirlerdi ve güvenirlerdi. Kiz kötü yola düsmedi yani basina da bir sey gelmedi. Cok güzel bir meslegi var tek basina yasiyor ailesi de baskici olmadigi icin sürekli davet ediyor onlari. Ben malesef evime gitmek icin gün sayiyorum:(

Benim ev kiram 1500. Güvenilir denebilecek bir muhitte ve görece küçük bir şehirde yaşıyorum. Kazancım iyi oldugu icin hem güvenilir hem de konforlu bir yeri kiralayıp kendimi güvene alabiliyorum. Asgari ücretle kim bunu yapabilir? Güvensiz bodrumkatında yasamaya yasamak diyorsanız bilemeyeceğim zira öyle bir semtte akşam 9da dışarda olmak güzel bir hayal olarak kalır.

son dicegim .. Değerli vaktimi size cevap yazmak ile yetistiremem.
Konu sahibine destek verin
O da zaten destek bekliyordu
Sonrada evden kaçsın aylar sonra...
Yine bir konu patlak versin.
Verin gazı kıza..
Ancak pire konuyu deve yapıp kızı annesine kiskirtin.
Tebrik ederim :işsiz:
Siz yapıcı değil yıkıcisiniz.
Annesine karşı nefret doldurdunuz
Congurations:işsiz:

Verin gazı kıza..

Keşke ingilizce bilseymişsiniz. O zaman yabancı ülkeler hakkında daha çok bilgi sahibi olma imkanınız olurmuş.

Keşke ingilizce bilseymişsiniz. O zaman yabancı ülkeler hakkında daha çok bilgi sahibi olma imkanınız olurmuş.

congratulations!
Buyrun bakalım klavyenin hatasına maruz kalmışım....eminim sizden çoktur rahat olun.
Byeee

Verin gazı kıza..
Hıı, aileler yalan söylemeye gerek olmayan güven bağı kurmak yerine baskı uygulayıcı hatta zorba olarak hayata yön verince normal, buna karşı çık diyen bizler olunca kız evden kaçıyor.

Kız neden kaçıyor, baskıdan.
Baskıyı kim yapıyor, aile.
Aile baskı yapmazsa kız kaçar mı, kaçmaz.
Bitti...

Back