- Konu Sahibi Mutsuzum41
Olayı hala açık giyinmeye indirgemeniz mesele. Sizin kızınız kendince bir tarz oluşturmamış, askılıyı tshirtü dar pantalonu yasakladığınızda siz zaten kızınızı bu tarza itmişsiniz. Tabi ki evlerin kuralları, ailelerin dinamikleri olur. Ama 13 yaşındaki kız çocuğunun “açık giyinmesini” engellemeye çalışmak bana iğrenç geliyor. Bir kadından veya genç bir kızdan bahsetmiyorsunuz, bahsettiğiniz çocuk. Bir çocuk nasıl açık giyinebilir ki? Göbeği gözükünce, askılı giyince, poposu biraz belli olunca noluyor yani çocuk bu, sizde cinsel bir algı mı yaratıyor ki izin vermiyorsunuz?Açık ve dar giydiginde mi mutlu oluyor bu çoçuk ?
Mutlu olabilecek ya da edebileceğim başka bir yol mu yok ?
Neden bir çocugun hatta 13 yasındaki bir çocuga bizim evde bazı kurallar var dediğimde millet şaşırıyor anlamıyorum :)
Her ailenin dinamikleri ve kendince evinin içinde bazı kuralları vardır bizim evinde kurallarından birisi bu.
Oje sürüyor mesela.
Saçını istediği renkli saç boyalarından hepsini olmamak kaydı ile boyatabiliyor.
Açık giyinince mi çocugum ille mutlu olacak ?
Ya da ciddi derecede dar kıyafetler giyindiği zaman mı ?
Tayt giyeceği zaman popo kısmını tamamiyle kapatacagı uzun t-shirtler tercih etmesini öneriyorum kaldı ki kendisi de bu durumdan gayet mutlu.
Mayo giyinmek istemiyor mesela bu da kendi tercihi idi yüzünü mayosu aldık.
Oversize takılmaktan fevkalade mutlu.
Kendince bir tarz oluşturdu ve bu şekilde giyiniyor.
Asıl ben şaşıranlara şaşırıyorum.
Evladımın mutlu olacağı tonlarca sebebi var.
Bütün ilgi alaka üzerinde ve tek evladım o.
Sosyal alanda gelişebileceği bir çok etkinliğe pandemi dönemi öncesi gidiyordu zaten.
Voleybolu sevdigi için, o spor dalının gerektirdiği kıyafeti giyemezsin aslaaa aslaaa diyerek önüne bir sette çekmedim, gayette mutlu mesut gitti ve gidecek.
Benden alıntı yapanların bazı yorumlarına resmen acıdım :)
Yok korkunç zihniyet
Yok baskıcı aile
Yok bilmem ne aile :)
Kendinize gelin yahu bir.
Benim ailemi, evimin içini ne biliyorsun sen ?
Sizene kardeşim yani (Sizin için demiyorum bunu bu arada, sordunuz söyledim)
Evladım ilerde ister tesettüre girer, ister girmez.
Ha ben ona anlatırım ama yok ben o kadarını yapamam diyorsa illede olacakkkkk şeklinde basına dikilecek değiliz, lakin kıyafet konusunda hala aynı düşüncedeyim.
Dikkat ediyorum/ediyor.
Eyyorlamam bu kadar.
Yani ben genç kızların ve kadınların kıyafetlerine kendi ölçülerinde dikkat etmelerini anlayabiliyorum. Ama bir çocuğun kıyafeti nasıl açık/ kapalı olarak nitelendirilir aklım almıyor. Erkek çocuklarında da hiç duymadım böyle bir mesele varsa yoksa kız çocukları.
İnsanlar haklılar, bu yaşta askılı giymesine şiddetle karşı çıktığınızın çocuğunuzun ilerde daha bir sürü şeyine karışacaksınız büyük ihtimalle. Gelişmiş toplumlar çocuklarının oynayacaklarını oyuncakları, giymek istedikleri renkleri bile kendi seçmelerine izin verirken ( çocuğun kendi kararlarını verebilmeye alışması için) sizin yasaklardan övgüyle bahsetmeniz çok üzücü. Umarım hayatı sizin ona çizdiğiniz sınırlar içerisinde değil kendi kendine oluşturduğu çizgiler içerisinde yaşayabilecek bir birey olur kızınız.