- 2 Temmuz 2018
- 2.204
- 2.676
-
- Konu Sahibi bir_fincan_kahve
Evet ben evde bir eşya temizliği yapayım en iyisi. atabildiğim her şeyi atayım, dolabın içini biraz boşaltayım. O çalışma masasını koyacak yer yok evde malesef, evimiz gerçekten kutu gibi, belki onu bi depoya filan koymaya çalışırız ya da atarız mecburenSonuçta camın önünde dolap yok
Oraya koyun bebeğin yatağını
Zaten evden çalışacakmışsınız gündüzlü bakıcı olur bakıcı odayı ne yapacak
Çalışma odasız kalacağız diye düşünürseniz de masayı küçültüp portatif yapıp salona alabilirsiniz
Oğlumun öğretmeni bebeğe bakıcı bakarken mutfakta ders anlattı, öğle arasında adam salona geçiyormuş yemek vs yeniyor sonra tekrar mutfağa
Lakin bavul vs neden sıkıntı baza yok mu koyun altına o kadar büyük dolapta yer yok mu
Bebeğe dolap vs gerekmez oradan bir yer ayırırsınız lakin uçur zıvır dediğiniz fazlalıkları azaltın
Yatak odasında dolap da yoksa orada da yer bulunabilir en azından ütü vs koyulabilir
Sağlıkla kucağınıza alın
Bence önce bebekli yaşamı görün, gerek olursa taşınırsınız
Sadece dolap varsa biseyler yapılabilir belkideYatak odam da küçük olduğu için, o odaya duvardan duvara dolap yaptırdık, oda çok küçüldü tabi onu yaptırınca. Onun dışında, süpürge ütü valiz gibi şeyler orada duruyor, ve bir çalışma masası ve minik bir kitaplık var, o masa ve kitaplığı çıkarıp beşik koyabiliriz, yere de dar yer yatağı konulabiliyor o zaman - normal yatak konacak yer yok malesef, duvardan duvara dolap olduğu için
Ben çözümü atmakta buldum önemli olan bebegin konforu ve size yaşam alani açılması o yüzden hizla bazi esyalardan kurtulun cok yer kaplayanlara alternatif küçük eşyalar alin benceEvet ben evde bir eşya temizliği yapayım en iyisi. atabildiğim her şeyi atayım, dolabın içini biraz boşaltayım. O çalışma masasını koyacak yer yok evde malesef, evimiz gerçekten kutu gibi, belki onu bi depoya filan koymaya çalışırız ya da atarız mecburen
Bence bir sene daha idare edin ondan sonra durumun netliğine göre hareket edersiniz bosuna tasinma telaşıyla ugrasmayin bu pandemi döneminde
Bir iki sene bu evde idare et, evine kimseyi alma. Annen ya da KV bakacaksa kendi evlerinde baksınlar. Çocuk uyuyunca kendi ev işlerini yaparlar canları sıkılmaz, sende kalırlarsa aana daha zor olurBu konuyu, bebek bakımı sayfasına açmıştım, bir de burada açmak istedim.
Size danışmak istediğim bir konu var. Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama küçük bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı küçük. Ben 21 haftalık hamileyim, çalışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe döneceğim, ama işim gereği sürekli olarak evden çalışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun için, o oda da çocuk odası yapacak yer bile yok (evle ilgili bir sürü eşya o odada duruyor çünkü). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hiç olmaz.
Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek çok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar çok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir küçücük evin içinde. Kayınvalidem gelse, eşimin ilk evliliğinden olan çocuğu gelse, evde yer yok. Aslında mantıken bizim daha büyük bir eve taşınmamız lazım. Öte yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ben şimdi ona büyük eve çıkalım desem, o bana zaten yurtdışına gideceğiz, ne gerek var diyecek diye tahmin ediyorum. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem düşük olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa.
Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı çalışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna göre 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim? Sizler ne dersiniz? Özellikle daha önce doğum öncesi ve doğum sonrası taşınma tecrübesi olan arkadaşlar, doğumdan önce mi taşınmak kolay sonra mı? Doğumdan sonra küçücük evde bir sürü insanla ben delirir miyim? nolur akıl verin
Bu konuyu, bebek bakımı sayfasına açmıştım, bir de burada açmak istedim.
Size danışmak istediğim bir konu var. Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama küçük bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı küçük. Ben 21 haftalık hamileyim, çalışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe döneceğim, ama işim gereği sürekli olarak evden çalışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun için, o oda da çocuk odası yapacak yer bile yok (evle ilgili bir sürü eşya o odada duruyor çünkü). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hiç olmaz.
Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek çok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar çok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir küçücük evin içinde. Kayınvalidem gelse, eşimin ilk evliliğinden olan çocuğu gelse, evde yer yok. Aslında mantıken bizim daha büyük bir eve taşınmamız lazım. Öte yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ben şimdi ona büyük eve çıkalım desem, o bana zaten yurtdışına gideceğiz, ne gerek var diyecek diye tahmin ediyorum. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem düşük olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa.
Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı çalışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna göre 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim? Sizler ne dersiniz? Özellikle daha önce doğum öncesi ve doğum sonrası taşınma tecrübesi olan arkadaşlar, doğumdan önce mi taşınmak kolay sonra mı? Doğumdan sonra küçücük evde bir sürü insanla ben delirir miyim? nolur akıl verin
çok teşekkürler, siz benim düşündüğüm bütün taşınma senaryolarını yaşamışsınız gerçekten.hello ben aynı durumda olan kişi
bizim de kendi evimiz 65 m2 bir evdi ve hiçbir şey sığmıyordu biçimsizdi. ki yeniden yaptırmıştık içini bir de. hem de komple
velhasıl evi yaptırdık 1 yıl geçmedi silivri depremiyle hasar gördü kentsel dönüşüme girdi biz de annemin yanına geçtik. 5 ay 6 ay sonra ev işe uzak olunca dedik bizim de ayrı bir evimiz olsun artık böyle olmuyor yine 2+1 95m2 bir eve geçtik daha 2 hafta oldu. Ev hem m2 olarak geniş hem de içi daha tamamen yeni yapılmış olunca bir sürü dolap molap biçimli çocuk odası yatak odası salon her şey yerli yerinde olunca oh be dedim dünya varmış. bir de ufak bir site içinde güvenlikli, öyle lüks bir site de değil yalnız ama çok çok memnunum şu an. Kendi evim de olunca taşınmayı asla düşünmüyorum.
O nedenle taşın diyorum.
Bu arada hamileyken yazlık aldık hem de 8 aylık falan hamileydim yazlığa bi sürü eşya aldık bir taşındım.
Çocuğum 3-4 aylıken anneme taşındık
yine bebeğim şu an 10 aylık şu anki evimize taşındık. Tüm dönemlerde taşınma deneyimini yaşayan bir insan olarak şunu diyebilirim ki çocuk ne kadar büyürse iş o kadar zorlaşıyor