21 hafta 3 günlük gebeliğim 21 haziran pazartesi sonlandırıldı

kızlar bgn doktora kontrole gittim, testlerim yapıldı. her şe normal çıktıhihoyyyt . daha önce yaşadığımız problem dandy walker olduğu için folik asiti değiştirdi. bu tür sorunlar yaşayanlarda daha kuvvetli folik asite ihtiyaç olurmuş. folik plus günde 3 kere alıyodum ama şimdi verdiği folik asiti günde bir kere alcam bu daha kuvvetliymiş. bebiş düşünmek için erken mi dedim, hayır hiç değil dedi. içimi mutluluk kapladıııııı. sağlıklı sıhhatli bi bebişim olur inşallah bu kezz... başka hiç bi şey istemiorum

ahhh çok sevindiimm gerçektenn , ne kadar güzel :)
bu kez herşey daha güzel olacak inşalllah:lepi:

ayyy çok sevindim kader arkadaşıyız inan kendim doktora gitmişte bunları duymuş kadar sevindim
ne kadar olmuştu senin sonlandırma yapılalı
bir de kullandığın folikasite banada yaz bende onu kullanayım canım tam adını yazar mısın

herşey çok güzel olacak kızlar olumlu olalım güzel şeyler yaşayalım inşallah önümüzdeki aylarda şenlenecek burası bence

canım çok saoll.. artık geride kaldı kötü günler.. benim 13 mayısta sonlandırılmıştı 4 ay geçti doktor zaten 3-4 ay beklemen eterli demişti. ilacın adı FOLBİOL bu da folik asit ama daha kuvvetliymiş. bir de tekrar etme riski var tabi % 5 tekrar edebilirmiş. allahım korusun bebeklerimizi yaaa.. bidaha yaşamak istemiorumm:Saruboceq:

yüzde 5 çok büyük bir risk aslında allahım korusun bir daha insan nasıl dayanır allah vermesin

Folbiol ben de kullanmıştım , demek bu daha kuvvetliymiş bilmiordumCADIARZU

evet canım öyleymiş, bende bilmiodum bilseydim ah kullanmaz mıydım bugün aldım düzenli olarak kullancam. doktor piyasada zor bulunuyo bu ilaç dedi ilk girdiğim eczaneden buldum. şansım mı dönüyo nekaydirigubbakcemile2

yüzde 5 çok büyük bir risk aslında allahım korusun bir daha insan nasıl dayanır allah vermesin

biz daha önce böyle bişey yaşadığımız için riskimiz yüzde 5, normalde binde 1 görülen bişeymiş. başımıza gelcekmiş işte. seçilmiş kişileriz arkadaşım:çok üzgünüm:

biz daha önce böyle bişey yaşadığımız için riskimiz yüzde 5, normalde binde 1 görülen bişeymiş. başımıza gelcekmiş işte. seçilmiş kişileriz arkadaşım:çok üzgünüm:

bunu duyunca gerçekten üzüldüm eşim uyanık olmasa ağlıycam inanki ihtimal çok yüksek geldi bana çok moralim bozuldu ilk bebeğimde yoktu yinede şanslıymışız allah şükür

ama sen böyle üzülüp kafaya takarsan olmaz. evet böle bi ihtimal yine var ama yapcak bişeyimiz yok..
kötü şeyler düşünüp moralini bozma bi kere. olumlu olalım. senin bi evladın var benim hiç yok. şöyle düşün araba kullanırken ya da bi yere giderken kaza yapma ihtimalimiz var bu yüzden araba kullanmıcak mıyız. kötü ihtimaller hep var, her yerde..olumsuz düşünürsek etrafımızdakileride üzeriz. benim eşim benim gözlerimin içine bakıo, ben üzüldükçe o daha da üzülüyo. çoğu zaman ona belli etmemeye çalışıorum. kötü şeyler düşünmüyoruz tamam mıııııı

evet malesef ihtimaller diğer insanlara göre bizde biraz daha fazla oluyor, benim de öyle olacak dedi doktor, hatta amniyosentezmi bi üniv. hastanesinde yaptırmıştım , orda bi doç. dediki çok zor bi ihtimaldi bu hastalığın görünmesi o da seni bulmuş dedi, farzetki Kızılay'da yürüyorsun ve bi araba çarpıyor , patır patır söylüyorlar yani, ama bunları düşünmeyeceğim, inşallahh bi dahaki sefer çok daha iii olacakk hepimizin :lepi:

Herkese selam,
Beni bilenler vardır belki aranızda, oglak75'le baya konuşmuştuk zamanında.Dün de özelden konuşunca topiğe de gel dedi.Ben bebeğimi kaybettikten sonra bu bölüme hiç girmedim.
Benim de hamileliğim başka bi nedenden 21.haftada sonlandırılmıştı.Çok zor günler geçirdim.Çünkü ilk gebeliğimde de problem vardı ve 8.haftada kürtaj olmuştu.Tam herşey yolunda derken bunda da böyle bişey yaşadık.Tabi ki dünyamız başımıza yıkıldı.Çok bebek istediğimiz için hemen toparlanmak gerekiyodu.Sonlandırıldıktan 2-3 hafta sonra tatile çıktık çok iyi geldi.Ama gülerken bile pişmanlık duyuyodum.Sonra günler geçtikçe acım hafiflemeye başladı.Unuttum mu ASLAAA.Doktor 3 ay korunma vermişti ama işte biraz daha kilo vereyim şunu da yapayım bunu da yapayım derken 6 ayı devirmiştik.Sonunda denemeye karar verdik çünkü ne zaman olacağı da belli değildi ve zaman kaybetmek istemiyoduk.Şükür ki bebişimiz bizi bekletmedi hemen geldi.Evet şu an 14 haftalık hamileyim.Şimdilik herşey yolunda çok şükür inanıyorum ki de sağlıkla devam edip sağlıkla doğacak.
Biraz uzun oldu ama sizlere de umut olsun diye anlattım.
Şimdi o kadar kafam rahat ki anlatamam.Hiiiç stres yapmıyorum çünkü biliyorum ki ne kadar endişe edersem edeyim,istersem her gün her saat ultrasona gireyim olacağın önüne geçemeyeceğim.Benim elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye,kendimi yormamaya ve vitaminlerimi almaya çalışıyorum.Gerisi Allah'a kalmış.Ne yazdıysa o olacak diyorum ve geçmişe değil geleceğe güzel günlere bakıyorum.Ne olur olumsuzluğa %5'lere risklere takmayın kafanızı.Ben çok rahatım diyorum ama beni de arada şeytan dürtmüyo değil :)))) Ama hemen kötü düşünceleri uzaklaştırıyorum kafamdan.Başka şeye konsantre oluyorum.
Bir de nacizane tavsiyem tabii ki konu sahibi bilir ama bu topikten kurtulup,olumlu güzel şeyler paylaşacağınız,başlığı da içinizi açacak bi topikte paylaşım yapmanızı öneririm.Karışmak istemem tabi ama bir öneri.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizleri çok çok iyi anlıyorum (zaten bizi bizden başkası anlamaz) ve az da olsa sizlere umut olsun diye yazmak istedim.İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize.

ne güzel Allah sağlıkla kucağın almayı nasip etsin, dediğin gii ne kadar dikkat edersen et herşey olacağına varıyor ben o kadar titizdim ki bu konuda herşeye dikkat ederdimm, gebelikten önce bile dr. gitmiştimm aman sağlıklı mıyım aman herşeyim sağlam mım, kanım vs. ama sonuçta oldu yine, umudumu kaybetmiyorum, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorumm herşey daha güzell olacakkkkkkkkaydirigubbakcemile2

aynı şekilde bende gelecekten çok umutluyum ... benim %25 talasemili doğma riski hep var bebeğimde... onun dışında %1miş genetik taşınma olasılığı TURNER 'da... yani atlatmam gereken 2 büyük sınav daha var... çok büyük hemde...ama çok umutluyum kızlar... ya olacak ya olacak!!!:lepi:

glnk ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın canım
topic hakkında da çok haklısın bu topic ister istemez başından beri karamsar gidiyor amam bizim gibi sonlandırma yaşayanların sıkıntılarını sevinçlerini umutlarını paylaşacağı bir yer olsun istedim ama daha umut dolu bir başlık açıp orda da devam edebiliriz aslında ama inan bana bizi ancak biz anlıyoruz yazmak istemediğim konular oluyor o yüzden ancak biz bize paylaşım yapacağımız bir topic olmalı bence

Çok teşekkür ederim.Ben de öyle hamile kalmadan önce gittim doktora ama işte hepsi boş.Biz bu kadar dikkat ediyoruz aman etimiz sütümüz meyvemiz falan.Maddi durumu olmayanlar çatır çatır 3-4 tane doğuruyolar tosun gibi.Kimisi bırak hamileliği boyunca et yemeyi ömründe belki hiç et yemiyo.Hamile kalmadan önce folik asit almıyo hatta folik asit ne onu bile bilmiyo.Allah'ın takdiri herşey.Kadercilik değil tabi herşeye dikkat ederken bi yandan da rahat olmak lazım.İnşallah hepinizden güzel haberler almaya devam ederiz.

Senin dediğin doğru o açıdan bakmamıştım.Ben hamileyken de girip okurdum hep bebeklerini kaybedenlerin hikayelerini.Sonra da oturur ağlardım.Kendi kendimi üzerdim yani.Biraz da bazı şeyleri çağırdığımı düşünüyorum.Pozitif düşünce pozitif sonuç :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…