- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- 363
- Konu Sahibi BinbirRenk
-
BinbirRenk cevabın için çok teşekkür ederim canım. Benim sebebim sigara içmeyi seviyorum bi daha sigaranın keyfini çıkaramayacağımı düşününce günde bikaç tane içeyim diyorum. Ama aslında bunu da istemiyorum. Biliyorum ki sigara bi keyif değil böyle yaptıkça içimdeki nikotin canavarını büyütüyorum.
Karar verdiğim ilk bikaç gün gerçekten çok zordu. Günde bikaç tane içebilsem bile eskisi gibi her istediğimde içememek beni mahvediyordu. İşte 2 haftadır bu kadar sıkıntı çekmişken tekrar eskisi gibi çok içtiğim günlere dönmek istemiyorum.
171'i aradım canım dediğin gibi test yaptılar ve yüksek derecede bağımlı olduğumu doktor yardımıyla bırakabileceğimi söylediler. Ben kendim bırakırım diye inat ettim gitmedim ama olacak gibi değil. Yarın sabah doktora gideceğim. İnşallah ilaçların faydasını görürüm.
Burada birbirinize destek olmanız çok hoşuma gitti. Bu sigara illeti tamamen psikolojik böyle yanında destekçin olursa daha da kolaylaşır sanırım.
günlük 1 paket içiyorsan zaten vucuttakı nikotein çıkıyor testte ona gore ılaç verıyorlar çok ilğinç bi şekilde fazla canim çekmiyor hatta hiç çekmiyor bugun arakdaşla beraberdim oda siğara kullaniyor akşama kadar saydim 6 siğara içti bense sadece 1 tane eskıden olsa arka arkaya yakardim ama şimdi sadece el alışkanlığı siğara yakma isteği gelince kendime soruyorum ıçmek ıstiyormuyum dıye hayir o zaman daha sonra içerim diye ertelıyorum mesela yemekten hemen sonra yakardim yemeği yiyeli 1 saate yakin oldu hala siğara yakmak canim istemiyor ilerleyen günlerde ne olur bakalım gorücez bu arada yan etkılerıde bitti şimdi çok rahatim
canimsin alkişlıyorum seni14.GÜN:
Bugün sabah yoğun kar nedeniyle yürüyüşe çıkamadım ama sporumu evde yaptım. İstek sayısı günden güne azalıyor ve daha az sürüyor. Gidişat yavaş da olsa olumluya doğru gidiyor çok şükürBugün sabah tartıldım başlangıç kilomla arada 1.3 kg. var. Benim için çok iyi bir gelişme çünkü aslında şimdiye kadar en az 5-6 kg. alırdım. O kadar kilo dert değil biraz gayretle veririm nasılsa sağlık olsun.
Ahh ah hepimizde var o atiştirma15. GÜN:
Bugün sakin günlerden biri değildi. Kendime çok sinirlendim. Kaç kez bir şeyler atıştırırken yakaladım. Sonunda dayanamadım. Dedim ki 3 ana+3 ara öğün yapıyorsun, iştahın açık değil, aç değilsin senin benimle zorun neeededi ki zorumu biliyorsun Tamam biliyorum da şurda kalmış 6 günüm yine sigarayı bıraktı, yine kilo aldı diye herkesin ağzına sakız mı edeceksin beni dedim Dedi ki sakız demişken sakız çiğnesek bre akılsız bilmez misin ki sakız bizi acıktırıyor dediysem de dedi ki damla sakızı çiğneyelim. Hadi olsun dedim yani idare eder. Ayrıca bir daha yapmayacağına söz verdi onu da affettim. Kendiyle barışık olmak böyle bir şey olmalı amaaa gözüm üzerinde yapmam dediyse yapmayacak o kadar.
Ahh ah hepimizde var o atiştirmakilo aldim bende nasıl vericez bu kilolari siğarayi birakalım biz senle diyet topiğinde buluşalim ne dersin tatlişş
eşime dün tekrar içmeye başlasam ama sadecegunde bebeş tane icsem dedim eşimde beş taneyle duramazsin dedi
16.GÜN:
Sorunsuz sayılabilen normal geçen günlerden biri.
Bugün metabolizma konusunu paylaşmak istiyorum. Sigara içenler bilirler içtiğimiz sürece metabolizmayı biraz hızlandırma özelliği vardır. O rutine alışırız, sigarayı bırakınca bir çoğumuzda yavaşlar ve kilo alma olayı başlar.
Ben hızlandırmak için neler yapıyorum?
1. Sabah 1 bardak ılık su ile 1 meyve yiyorum, spora çıkıyorum. Sabah sporu önemli çünkü metabolizmanın en çok çalıştığı saatler sabah saatleri.
2. Gün boyu 10-12 bardak su içiyorum genelde ılık olmasına dikkat ediyorum.
3. 2-3 bardak naneli yeşil çay içiyorum, içmediğim günlerde de kefir içiyorum.
binbirrenk süpersin yaa ben kendimi çok saldim sürekli yiyorum geceler uzun oldugu icin sıkıntıdanbne yiyeceğimi şaşırdım
yasınız kac sorabilir miym? nasıl özeniyorum size, benimde 10 gün oldu bırakalı. tabi bırakmak denirse buna hergun olmasada 2-3 günde bir tane içmeye devam ediyorum. ondan vazgeçemedim.
Hayırlı olsun bende ilaçla bıraktım. 3 ay oldu içmeyeli ama bi kaç akşamdır 2-3 fırt çekip atıyorum.
hangi ilaç canmHayırlı olsun bende ilaçla bıraktım. 3 ay oldu içmeyeli ama bi kaç akşamdır 2-3 fırt çekip atıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?