21 GÜN

Rica ederim kararlı olmana sevindim canım. İnşallah yararını görürsün. Biz keyif alıyoruz içerken daha doğrusu öyle sanıyoruz ama içme süresince tabii ki az sonra yeniden istiyoruz. böyle bir kısır döngü. Evet arkadaşlar sağolsunlar burda destek müthiş. Önceden bırakanlar, bırakmaya çalışanlar...Birbirimizi en iyi anlayan biziz çünkü. İstersen sen de katılabilirsin burda olduğumuz sürece birbirimize yardımcı oluruz. Hiç moralini bozma canım bugüne kadar gerçekten isteyip de bırakamayan yoktur bence. Kendine inan başaracaksın emin ol. Bütün bırakanların güzel haberleri hepimizi mutlu ediyor.

Kutlarım seni aylincim çok güzel gidiyorsun. Yan etkilerin bitmesine de sevindim. Özellikle yemeğin üstüne istemiyorsan olay bitmiştir. Ben hala istiyorum ve üzerine mutlaka bir şey atıyorum ağzıma. Sigaratix, keçiboynuzu veya akide şekeri uzun süre oyalıyor.

14.GÜN:
Bugün sabah yoğun kar nedeniyle yürüyüşe çıkamadım ama sporumu evde yaptım. İstek sayısı günden güne azalıyor ve daha az sürüyor. Gidişat yavaş da olsa olumluya doğru gidiyor çok şükür Bugün sabah tartıldım başlangıç kilomla arada 1.3 kg. var. Benim için çok iyi bir gelişme çünkü aslında şimdiye kadar en az 5-6 kg. alırdım. O kadar kilo dert değil biraz gayretle veririm nasılsa sağlık olsun.

canimsin alkişlıyorum seni

15. GÜN:

Bugün sakin günlerden biri değildi. Kendime çok sinirlendim. Kaç kez bir şeyler atıştırırken yakaladım. Sonunda dayanamadım. Dedim ki 3 ana+3 ara öğün yapıyorsun, iştahın açık değil, aç değilsin senin benimle zorun neee dedi ki zorumu biliyorsun Tamam biliyorum da şurda kalmış 6 günüm yine sigarayı bıraktı, yine kilo aldı diye herkesin ağzına sakız mı edeceksin beni dedim Dedi ki sakız demişken sakız çiğnesek bre akılsız bilmez misin ki sakız bizi acıktırıyor dediysem de dedi ki damla sakızı çiğneyelim. Hadi olsun dedim yani idare eder. Ayrıca bir daha yapmayacağına söz verdi onu da affettim. Kendiyle barışık olmak böyle bir şey olmalı amaaa gözüm üzerinde yapmam dediyse yapmayacak o kadar.

Ahh ah hepimizde var o atiştirma kilo aldim bende nasıl vericez bu kilolari siğarayi birakalım biz senle diyet topiğinde buluşalim ne dersin tatlişş

Ahh ah hepimizde var o atiştirma kilo aldim bende nasıl vericez bu kilolari siğarayi birakalım biz senle diyet topiğinde buluşalim ne dersin tatlişş

Yaa sorma aylincim her seferinde sigara bırakırken kilo alıyorum diye çevremdekiler beni tefe koyacaklar bu sefer almamak için sabah akşam spor yapıyorum çatlayana kadar su içiyorum kendimden değil milletten utanıyorum artık ama yine de alırsam dediğin gibi diyet topiği açarız yaza kadar fit oluruz merak etme

eşime dün tekrar içmeye başlasam ama sadecegunde bebeş tane icsem dedim eşimde beş taneyle duramazsin dedi

eşime dün tekrar içmeye başlasam ama sadecegunde bebeş tane icsem dedim eşimde beş taneyle duramazsin dedi

Hadi hayırlısı olsun Asyacım 21 günü atlattın bir çok şeyi de geride bırakmışsındır. Eşin doğru söylemiş hiç başlamayı deneme çünkü ben önceki bırakmalarımdan biliyorum. Günde 1 le başladım, 3-5- 10- 20 öyle gitti. Bir kere zehir insanın içine girince yakanı bırakmıyor.

16.GÜN:

Sorunsuz sayılabilen normal geçen günlerden biri.
Bugün metabolizma konusunu paylaşmak istiyorum. Sigara içenler bilirler içtiğimiz sürece metabolizmayı biraz hızlandırma özelliği vardır. O rutine alışırız, sigarayı bırakınca bir çoğumuzda yavaşlar ve kilo alma olayı başlar.

Ben hızlandırmak için neler yapıyorum?

1. Sabah 1 bardak ılık su ile 1 meyve yiyorum, spora çıkıyorum. Sabah sporu önemli çünkü metabolizmanın en çok çalıştığı saatler sabah saatleri.

2. Gün boyu 10-12 bardak su içiyorum genelde ılık olmasına dikkat ediyorum.

3. 2-3 bardak naneli yeşil çay içiyorum, içmediğim günlerde de kefir içiyorum.

4. Ara öğünlerde 4 porsiyon meyve yiyorum bunun üç porsiyonunu kuru meyve olarak tercih ediyorum. Kuru meyveleri birkaç kavanoza doldurup mutfak tezgahının bir köşesine sıraladım ki kolaylık olsun diye. Dönüşümlü yemeye dikkat ediyorum.

Diyelim bugün: 1 incir+ 3 hurma+ yarım avuç goji berry+ 1 mandalina=4 porsiyon yedim. Yarın: 3 erik kurusu+ yarım avuç yaban mersini+ 2 kayısı+ yarım elma=4 porsiyon yiyorum.

Meyvayı da ölçülü yemek ve abartmamak lazım. Gerçi bu aralar ekstradan keçiboynuzu ve akide şekeri de ağzıma atıyorum oyalanmak için ama günden güne azaltıyorum ve bırakacağım.

5. Gece de spora çıkıyorum ama sabahki kadar yoğun yapmıyorum. Sabah koşuyorum, akşam yürüyorum. Çıkamadığım günler evde spor yapıyorum.

binbirrenk süpersin yaa ben kendimi çok saldim sürekli yiyorum geceler uzun oldugu icin sıkıntıdanbne yiyeceğimi şaşırdım

yasınız kac sorabilir miym? nasıl özeniyorum size, benimde 10 gün oldu bırakalı. tabi bırakmak denirse buna hergun olmasada 2-3 günde bir tane içmeye devam ediyorum. ondan vazgeçemedim.

binbirrenk süpersin yaa ben kendimi çok saldim sürekli yiyorum geceler uzun oldugu icin sıkıntıdanbne yiyeceğimi şaşırdım

Çok haklısın canım yaz olsa insan gece dışarda oyalanır kışın evde zaman geçmiyor. Elişi filan yapmak belki oyalar. Ben gece yürüyüşten gelince meyvanın 1 porsiyonunu ve bir avuç beyaz leblebi yiyorum. Tek tek yiyerek uzun uzun oyalıyorum kendimi.

yasınız kac sorabilir miym? nasıl özeniyorum size, benimde 10 gün oldu bırakalı. tabi bırakmak denirse buna hergun olmasada 2-3 günde bir tane içmeye devam ediyorum. ondan vazgeçemedim.

Teşekkür ederim ama inan ki özenilecek bir durumum yok canım. Yaş 35 ve onsekiz yıldır sigara içiyorum. Kimse bu yaşlara kadar bırakmasın bir an önce kurtulmaya bakın derim. Uzattıkça bağımlılık da artıyor. Birçok kez bırakmayı denedim kilo nedeniyle tekrar başladım. Bu sefer kilo almamak için hazırlıklar yaptım deneyimlerime dayanarak. Amacım bu aralar alsam bile 21 günün sonunda aynı kiloma düşebilmek. Şu an 1.3 kg. fazlalığım var zaten beş güne kadar veririm. En zor zamanları atlatırsam ondan sonra almam diye düşünüyorum.
3-4 günde bir taneye düşürmek de şimdilik başarıdır ama ilerde artma riski var. Ondan da vazgeçersin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…