• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 GÜN

17.GÜN:

Bugün sorunsuz rahat günlerden biriydi çok şükür. Arada bir yoklasa da transit geçti.:KK54: Hiç istemiyorum diyeceğim günlerin de gelmesini umuyorum. Sonuçta’ içmiyorum’ demek başka bir şey ‘istemiyorum’ demek başka… Sabah tartıldım ve aldığım kilodan geriye 800gr. kalmış.:KK75:

Bir yola çıktık, ilk günler yoğun engebeli, inişli çıkışlı sonrası artık düzlük diye bir şey yok. En azından benim için öyle. Beklemediğin yer ve zamanda bir bakıyorsun yine bir engebe çıkmış ama gittikçe daha azalıyor. Hoppa

17.GÜN:

Bugün sorunsuz rahat günlerden biriydi çok şükür. Arada bir yoklasa da transit geçti.:KK54: Hiç istemiyorum diyeceğim günlerin de gelmesini umuyorum. Sonuçta’ içmiyorum’ demek başka bir şey ‘istemiyorum’ demek başka… Sabah tartıldım ve aldığım kilodan geriye 800gr. kalmış.:KK75:

Bir yola çıktık, ilk günler yoğun engebeli, inişli çıkışlı sonrası artık düzlük diye bir şey yok. En azından benim için öyle. Beklemediğin yer ve zamanda bir bakıyorsun yine bir engebe çıkmış ama gittikçe daha azalıyor. Hoppa
Bayağı bi yol katettin canm bitti artik kurtuldum de

18.GÜN:

Artık yavaş yavaş eski keyfim yerine gelmeye başlıyor.:KK75: İlk bıraktığımda onun boşluğunu hiçbir şey dolduramayacak, bütün mutluluğum ona endeksli gibi gelirdi. Zaman geçtikçe anlaşılıyor bunun bir yanıltmaca olduğu ve bağımlılık dolayısıyla öyle hissettiğimiz. Yerine kullandığım yiyecekleri de bıraktım. Ama sporu, kahvemi, gün boyu bol ılık suyu, ara öğünlerde meyveyi ve sabah akşam yemeklerde bol yeşilliği hiç bırakmam. Normal beslenme düzenime devam ediyorum. Yani yıllardır uyguladığım 3ana+3 ara öğün dengeli beslenme. Hayat boyu sürdüremeyeceğim hiçbir beslenme sistemine itibar etmem. İsimli diyetler falancının diyeti filancının diyeti vs. şok diyetler, haftada şu kadar kilo verdiren diyetler…bunların kalıcılığı yok. Bu benim fikrim sonuçta herkesin kendine göre benimsediği sistemler vardır. Diyet sözcüğünü sevmiyorum zaten benim favorim sağlıklı beslenme. Nikotinden uzaklaştıkça normal hayatımıza dönüyoruz gün gün bunu fark ediyorum.:KK69:

Uzaklaştıkça deyince nikotini terlemeyle büyük oranda atıyoruz ama yaz olsaydı daha kolaydı tabii ki.:KK49: Ben kışın da spor yaptığım için yıllardır sauna eşofman kullanıyorum. Sırılsıklam terletiyor ve soğuktan da koruyor. Üzerine de mont giyiyorum.Hem toksinleri hem de nikotini daha çabuk atıyoruz.:KK54: Sigara bırakanlara tavsiye ediyorum. Spora dışarı çıkamayanlar evde de giyebilir hatta iş yaparken de giyilebilir. İçinden normal eşofmanları değil, pamuklu eşofmanları giyiyorum teri çeksin diye. 50 tl cıvarında ve beş altı yıl rahat kullanılabilir. Yani birkaç paket sigara fiyatı. Sigaranın bir de bütçe boyutu var. Ben mesela 6 tl. lik içiyordum 1 paket. Yılda 2.190 tl. neler alınmaz ki :KK48: ama biz zehirlenmeyi tercih ediyorduk. Şimdi dışardan bakınca ne kadar düşüncesiz anlamsız.

19.GÜN:

Artık sonuna doğru yaklaşıyoruz değerli arkadaşlar ve sevgili günlük.:KK24: Esaretten kurtulduğumu hissediyorum, o beni yönetemiyor, bağımlı değilim. Çünkü yemeklerden sonra bile aramıyorum artık.:KK9:

Ama bedelini de ödüyorum. Kış günü kar yağmur demeden sabah -akşam toplam 2 saat spor, canın bir sürü yiyecek isterken kendini frenlemek zorunda kalmak hiç kolay şeyler değil.:KK52:

Ama bu kadar eziyete gerek yok ben yeter ki bırakayım kiloların önemi de yok diyorsanız gerçekten zor bir şey değil sigarayı bırakmak.:KK69:

Bugün gazetede okudum. Doktorlar, kalp rahatsızlığı olan veya riski olanların sabah sporunda ağır egzersizler ve koşu yapmamalarını, sadece yürümelerini önermişler. Mutlaka yapacaklarsa akşamüzeri ve akşam yemeğinden 2 saat sonra yapsınlar demişler. Çoğumuz herhangibir sorunumuz yoksa kalbimizi kontrol ettirmemişizdir ve riskimiz olup olmadığını bilemeyiz. Ben sabahları koşuyordum artık sadece tempolu yürüyüş yapacağım, aletlerde de çalışmayacağım.

19.GÜN:

Artık sonuna doğru yaklaşıyoruz değerli arkadaşlar ve sevgili günlük.:KK24: Esaretten kurtulduğumu hissediyorum, o beni yönetemiyor, bağımlı değilim. Çünkü yemeklerden sonra bile aramıyorum artık.:KK9:

Ama bedelini de ödüyorum. Kış günü kar yağmur demeden sabah -akşam toplam 2 saat spor, canın bir sürü yiyecek isterken kendini frenlemek zorunda kalmak hiç kolay şeyler değil.:KK52:

Ama bu kadar eziyete gerek yok ben yeter ki bırakayım kiloların önemi de yok diyorsanız gerçekten zor bir şey değil sigarayı bırakmak.:KK69:
tebrikler başardin sayilır darısi tüm birakmak isteyenler ve bana olsun

benim cildim çok kötü olmuştu kararmisti morarmistim dudaklarim dahi morarmisti yüzüm çökmüştü resmen ama simdi cildimin rengi açılmaya parlamaya başladı dislerimin sarılığıda bitti güzelleşmeye basladim

benim cildim çok kötü olmuştu kararmisti morarmistim dudaklarim dahi morarmisti yüzüm çökmüştü resmen ama simdi cildimin rengi açılmaya parlamaya başladı dislerimin sarılığıda bitti güzelleşmeye basladim

Maşallah canım sana bunlar ne güzel haberler:nazar: inşallah gün geçtikçe çok daha güzel gelişmeleri göreceksin:KK9:

20.GÜN:

Beklediğim gelişmeleri 21 günden önce görmek ve bu deneyimi kk de paylaşmak bir harika.:KK54: Her gün kendimi gözlemledim ve hem gayret gösterdim hem de her şeyi akışına bıraktım sonunu merakla bekledim. Benim için ilk 4 gün, 12. ve 15. günler çok zorlandığım günler oldu.:KK42: Yine de her şeye rağmen bugüne kadarki bırakmalarımın en az streslisi, en sakini oldu benim için.:KK66: Çünkü en başta da söylediğim gibi başlarken ebediyen bıraktım bitti gitti gerilimine girmedim. Bu karar bende aksi tesir yapıyor. Küllükleri, çakmakları kaldır vs. olmadı her şey yerindeydi sigara hariç. Onları kaldırsam kafamdan atmadıkça ne işe yarardı. Kısa vadede bugün içmeyeceğim, uzun vadede 21 gün sabredeceğim kararındaydım.:KK69:

Üç hafta deneyip olmazsa sigara bırakma polikliniğine başvuracaktım.:KK16: Olmasına olurdu, bırakırdım ama bütün gayretime rağmen kilo sorunu olursa tekrar başlayabilme yolum açıktı ama çok şükür gerek kalmadı.:nazar: Şimdi tanımlayamayacağım bir rahatlık hissediyorum. Üzerimden büyük bir yük kalkmış gibi, bir uykudan farklı bir dünyaya gözlerimi açmış gibi, yeni bir hayata başlamış gibi…evet tanımı zor, inanması zor ama güzel bir dünya:KK36:. Ben yine de son güne kadar yazmaya devam edeceğim. Bir gün denemek isteyen birileri olursa deneyimlerimden fikir sahibi olmalarına katkım olsun isterim. Çorbada tuz misali.:KK66:

Back