• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 GÜN

hoşgeldin canım aramiza evet beynimde bitiremiyorum eşim de birakti sayilmaz teklif edilince içiyor nir bir en fazla iki tane içiyor ama paket almiyor evde kesinlikle icmiyor

slm kızlar benide aranıza alır mısınız. nefret ettim artık bu kokudan cildimdeki lekelerden insanlara kokmamak için uzaklaşmaktan. en önemlisi buna bağlı bi hastalıkğa yakalanmaktan. bende mrhba demek istiyorum yeni bi hayata. defalarca denedm caydım. ama birilerinden yardım alarak daha kolay olacağı düşüncesindeyim. bugün son günüm.
hoşgeldin cnm kararın için tebrikler

hoşgeldin canım aramiza evet beynimde bitiremiyorum eşim de birakti sayilmaz teklif edilince içiyor nir bir en fazla iki tane içiyor ama paket almiyor evde kesinlikle icmiyor

Evde içmemesi iyi en azından. İnsan içince ikramları geri çevirmek zor ama içmiyorum diyebilmeli. İnşallah zamanla artmaz genelde artıyor çünkü 1-2 de kalmıyor.

Ben bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum diyenlere benim önerim bırakmasınlar. Sadece kendilerine 21 gün deneme süreci versinler. Bu süreçte hiç içmesinler ve kendilerinde artı ve eksileri gözlemlesinler. İlk günler zor olacaktır bunu da grip olduğunda insan bir süre zorluğa katlanıyor gibi düşünsünler nasılsa atlatılacaktır. Gün dolunca tekrar düşünsünler ya tamam ya da devam desinler. Ne kaybedersiniz? :KK69:

Merhaba hanımlar bende 14 gün önce sigarayı bırakmaya karar verdim. Bundan önce günde 1 pakede yakın sigara içiyordum ilk başta hedefim tamamen bırakmak olsa da şuan günde 3 tane kadar içiyorum. 15 sigarayı söküp atmışken bu 3 sigaradan vazgeçemiyorum. Günüm neredeyse o sigara saatlerini beklemekle geçiyor. Bu yüzden de kendime kızıp hayatı zehir ediyoru. Offf nasıl kurtulacağım ben bu 3 sigaradan:KK42::KK42::KK42:

Merhaba hanımlar bende 14 gün önce sigarayı bırakmaya karar verdim. Bundan önce günde 1 pakede yakın sigara içiyordum ilk başta hedefim tamamen bırakmak olsa da şuan günde 3 tane kadar içiyorum. 15 sigarayı söküp atmışken bu 3 sigaradan vazgeçemiyorum. Günüm neredeyse o sigara saatlerini beklemekle geçiyor. Bu yüzden de kendime kızıp hayatı zehir ediyoru. Offf nasıl kurtulacağım ben bu 3 sigaradan:KK42::KK42::KK42:
Doktor yardimiyla bırakabilırsin cnm

Merhaba lunna, aynı günde bırakmışız ama sen 3 tane ile devam ettiğin için daha çok stresini yaşıyorsun. Kendine kızıyorsun sorguluyorsun 3 tane ile devam edeyim diyorsun ama biliyorsun ki zamanla üçte kalmayacak. Sayısı önemli değil bağımlılık devam ediyor. Oysa karar verdiğin günden bu yana hiç içmeseydin ilk günler çok zorluk çekerdin ama günden güne rahatlardın. Benim de 14. günüm ama arada bir aklıma geliyor az sonra geçiyor. Hepimiz zorluğuna katlanıyoruz kimse için kolay değil canım. binde bir insan bıraktım eyvallah bitti gitti diyebilir belki ama çoğumuz için zaman lazım. Sabredeceksin hangi yöntemle bırakırsan bırak sabır ve zaman şart. İçtiğin sürece yakanı hiç bırakmaz.:KK43: Bir kere şunu sormalısın kendine neden 3 tane içiyorum buna yönlendiren mahkum eden nedir? Cevabına göre karar almalısın.
Alo 171 hattında test var oradaki testten bağımlılık dereceni öğrenip sigara bıraktırma polikliniklerine de baş vurabilirsin Aylinin dediği gibi.

Son düzenleme:
Merhaba lunna, aynı günde bırakmışız ama sen 3 tane ile devam ettiğin için daha çok stresini yaşıyorsun. Kendine kızıyorsun sorguluyorsun 3 tane ile devam edeyim diyorsun ama biliyorsun ki zamanla üçte kalmayacak. Sayısı önemli değil bağımlılık devam ediyor. Oysa karar verdiğin günden bu yana hiç içmeseydin ilk günler çok zorluk çekerdin ama günden güne rahatlardın. Benim de 14. günüm ama arada bir aklıma geliyor az sonra geçiyor. Hepimiz zorluğuna katlanıyoruz kimse için kolay değil canım. binde bir insan bıraktım eyvallah bitti gitti diyebilir belki ama çoğumuz için zaman lazım. Sabredeceksin hangi yöntemle bırakırsan bırak sabır ve zaman şart. İçtiğin sürece yakanı hiç bırakmaz.:KK43: Bir kere şunu sormalısın kendine neden 3 tane içiyorum buna yönlendiren mahkum eden nedir? Cevabına göre karar almalısın.
Alo 171 hattında test var oradaki testten bağımlılık dereceni öğrenip sigara bıraktırma polikliniklerine de baş vurabilirsin Aylinin dediği gibi.
BinbirRenk BinbirRenk cevabın için çok teşekkür ederim canım. Benim sebebim sigara içmeyi seviyorum bi daha sigaranın keyfini çıkaramayacağımı düşününce günde bikaç tane içeyim diyorum. Ama aslında bunu da istemiyorum. Biliyorum ki sigara bi keyif değil böyle yaptıkça içimdeki nikotin canavarını büyütüyorum.
Karar verdiğim ilk bikaç gün gerçekten çok zordu. Günde bikaç tane içebilsem bile eskisi gibi her istediğimde içememek beni mahvediyordu. İşte 2 haftadır bu kadar sıkıntı çekmişken tekrar eskisi gibi çok içtiğim günlere dönmek istemiyorum.
171'i aradım canım dediğin gibi test yaptılar ve yüksek derecede bağımlı olduğumu doktor yardımıyla bırakabileceğimi söylediler. Ben kendim bırakırım diye inat ettim gitmedim ama olacak gibi değil. Yarın sabah doktora gideceğim. İnşallah ilaçların faydasını görürüm.
Burada birbirinize destek olmanız çok hoşuma gitti. Bu sigara illeti tamamen psikolojik böyle yanında destekçin olursa daha da kolaylaşır sanırım.

Yarın gideceğim umarım işe yarar
bencede hiç bekleme git 1 paket içen ben kendimı zorlamadan 5 düştüm doktoru oneren arkadaşi gordüm bugün ilacin 19.günü siğarayi birakmiş 18 gün olmuş birakalı gayette çok rahat

Ben doktor yardımı almadım ama bildiğim kadarıyla her sigara içiyorum diyene ilaç vermiyorlar aylincim o_OBağımlılık derecesi önemli sanırım.
günlük 1 paket içiyorsan zaten vucuttakı nikotein çıkıyor testte ona gore ılaç verıyorlar çok ilğinç bi şekilde fazla canim çekmiyor hatta hiç çekmiyor bugun arakdaşla beraberdim oda siğara kullaniyor akşama kadar saydim 6 siğara içti bense sadece 1 tane eskıden olsa arka arkaya yakardim ama şimdi sadece el alışkanlığı siğara yakma isteği gelince kendime soruyorum ıçmek ıstiyormuyum dıye hayir o zaman daha sonra içerim diye ertelıyorum mesela yemekten hemen sonra yakardim yemeği yiyeli 1 saate yakin oldu hala siğara yakmak canim istemiyor ilerleyen günlerde ne olur bakalım gorücez bu arada yan etkılerıde bitti şimdi çok rahatim

Arkadaşin birakmiş olmasi beni çok motive etti daha çok birakmak istiyorum bende yapabilirim diye

Back