• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 GÜN

ben ikinci günde dayanamadım. ya bu ne kötü bişeymiş böyle. devam et az kalmış sakın bırakma

Ben bırakma sürecine kendimi alistirmaya bir ay önce başladım.uzun uzun zararları ni okudum dr ların videolarını izledim. Icmesem hayatım nasıl oluru hissettim 4 gün önce o gun bugün hazırım dedim ilk 3 gün çok kolaydi bugün zorlandim ama geçti geciyormus:)

sormadan edemeyeceğim. sigara bi moral işi bence. hele stresliyken üzüntülüyken. hiç mi bi sorununuz olmuyo kimöse mi ses çıkar mıyor. nasıl mücadele ediyorsunuz. benim aklıma taaa yıllar öncesi bile geliyor. yakıyom . eşime kızıyom çocuğa kızıyom yakıyom. sorun ben miyim

Bügün çok stressiz güzel bir gündü ama kudurmuş gibi zihnimdeki şeytan iç melek içme dedi. Tercih bana kaldi icmedim.Yani ben keyfimdende icerdim sikintidanda yani evet sorun benmisim tercihimmis
sanırım sorun sende:)

sormadan edemeyeceğim. sigara bi moral işi bence. hele stresliyken üzüntülüyken. hiç mi bi sorununuz olmuyo kimöse mi ses çıkar mıyor. nasıl mücadele ediyorsunuz. benim aklıma taaa yıllar öncesi bile geliyor. yakıyom . eşime kızıyom çocuğa kızıyom yakıyom. sorun ben miyim

Sigaradan önceki dönemde nasıl baş ediyorduk veya sigara içmeyenler sorunlarını nasıl çözüyorlar bunları düşün lütfen susuz yaz. Hem bir süre için rahatlatıyor ve sorunu çözmüyor ki. Az sonra yine aynı sorun seninle. Bunlar bağımlılığın bize verdiği vazgeçilmezlik yanıltması. Şu an içtiğin için onsuz yapamayacağını düşünüyorsun bu da normaldir.

çok kötü berbat hatta. .çok zor geçti. geçti. durdu zaman. bi kafa ağrısı algı bozukluğu anlatamam.işimi yapamadm yaktım yine.beceremicem galiba

Yine de pes etme diyeceğim ama etkilemek istemiyorum. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman bırakırsın artık. Sağlık olsun.

Ben bırakma sürecine kendimi alistirmaya bir ay önce başladım.uzun uzun zararları ni okudum dr ların videolarını izledim. Icmesem hayatım nasıl oluru hissettim 4 gün önce o gun bugün hazırım dedim ilk 3 gün çok kolaydi bugün zorlandim ama geçti geciyormus:)
çok sevindim inan kendim başarmış gibi. takipteyim düş kalk başla

Teşekkür ederim. Umarim basaririm diyorum çünkü 5.gundeyim henüz. Zihnimi kontrol edip şu 15-20 günü atlatsam biliyorum daha kolay olacak herşey.istah artışına acil çözüm bulmam lazım

İştah artışı çoğu kişide oluyor ama vücut dengesini sağladıkça eski sistemine döndükçe iştah da normale dönecektir. Önemli olan bu aralar dikkatli olmak. Ben 5 gün yeme izni verdim kendime ve deli gibi yedim. Sanki sigaranın hırsını yemekten çıkardım. 2 kg. aldım. Sporumu arttırdım, iştahım olduğu halde açlık hissetsem de gereğinden fazla yemedim vs. Aldığım kiloları verdim de şimdi halen almamaya çalışıyorum. Çünkü çok yatkınım.

İştah artışı çoğu kişide oluyor ama vücut dengesini sağladıkça eski sistemine döndükçe iştah da normale dönecektir. Önemli olan bu aralar dikkatli olmak. Ben 5 gün yeme izni verdim kendime ve deli gibi yedim. Sanki sigaranın hırsını yemekten çıkardım. 2 kg. aldım. Sporumu arttırdım, iştahım olduğu halde açlık hissetsem de gereğinden fazla yemedim vs. Aldığım kiloları verdim de şimdi halen almamaya çalışıyorum. Çünkü çok yatkınım.

Umarım istahim normale döner ben kendime izin vermedim ama azim elim izinsiz çalışıyor ..böyle giderse durumum vahim şu 5 günde 5 kilo almış gibi hissediyorum.

Umarım istahim normale döner ben kendime izin vermedim ama azim elim izinsiz çalışıyor ..böyle giderse durumum vahim şu 5 günde 5 kilo almış gibi hissediyorum.

Evet boşluk hissi zor. Zaten çok dikkat etsen bile vücut su topluyor doğal olarak. Ben her gün sabah tartılırım öyle alışkanlığım var. Bol su içmeye bak ve sakız çiğneyebiliyorsan ona başla derim. Sakız beni acıktırdığından pek çiğneyemedim bir ara damla sakızı çiğnedim iyi geldi.

kimse kalmamış. seaside benm gibi pes etti galiba. sizn yerinizde olmayı çok isterdim. ama hala karraımdan vazgeçmedim. hafta içi kliniğe başvurup ilaca başlıcam. arkadaşımın eşi ilaçla bırakmış bana moral oldu. tüm yolları denicem. üzgünm

kimse kalmamış. seaside benm gibi pes etti galiba. sizn yerinizde olmayı çok isterdim. ama hala karraımdan vazgeçmedim. hafta içi kliniğe başvurup ilaca başlıcam. arkadaşımın eşi ilaçla bırakmış bana moral oldu. tüm yolları denicem. üzgünm

Bugün 1. Haftam sigarasiz vazgecmedim:) ama bikereden bişey olmaz deyip sonra dikkatimi dagittigim cok oldu

Bir arkadaş gün sayma artık bıraktın sen gün sayman olumsuz etkiler dedi...ama 1 haftadır icmiyor olmak mutlu ediyor
kendimde ki değişimler şöyle temiz kokuyorum daha enerjik hissediyorum zaman kazandım para kazandim:) 70 tl
koku ve tat almam gelişti resmen
dikkatimi daha çabuk topluyorum
ancak hala istahim artmış durumda

Bir arkadaş gün sayma artık bıraktın sen gün sayman olumsuz etkiler dedi...ama 1 haftadır icmiyor olmak mutlu ediyor
kendimde ki değişimler şöyle temiz kokuyorum daha enerjik hissediyorum zaman kazandım para kazandim:) 70 tl
koku ve tat almam gelişti resmen
dikkatimi daha çabuk topluyorum
ancak hala istahim artmış durumda

Harika:KK54: şimdiden olumlu sonuçları almaya başladın. Gün saymanın bir etkisi olmuyor. Saysan da bir süre sonra sayamazsın zaten. Sonra ayları ve yılları sayacaksın ve çok gerilerde kalacak inşallah.
Dikkatini toplaman güzel gelişme. Benim en az 10 gün kafam yerine gelmemişti:KK48:
Çok iyi gidiyorsun seaside tebrikler:nazar::KK9:

Annelik işte çocuklar her zaman öncelikli haklısın canım.:KK54: Benim çocuğum yok ama annemden biliyorum. Biz kocaman evli barklı insanlar olduğumuz halde hala annemin öncelikleriyiz. Ya anne biraz da kendin için yaşa diyorum ama sizler için bir şeyler yapabilmek, huzurlu görmek zaten kendim için yaşamaktır diyor. Allah sizlere ve tüm annelere evlatlarını bağışlasın inşallah.:KK68:
Amiiinn canım... aynen dediğin gibi BinbirRenk evlat demek hersey demek.. Allah sana da ve olmayan herkese nasip etsin.. hayat onlarla bambaşka ve cok güzelll.. düşünsene sana sürekli sevgi dolu bakan 2 çift göz (benimkiler 2 tane) hemde çok iyi yol arkadaşı ikiside,sigarayı bırakmak istediğimi konuşurken o küçücük akliyla oglumun" annecim bence sen yaparsın ben sana güveniyorum "demesini hiç unutmam.. zaten ondan 2 hafta sonrada bıraktım. .. canım uzun zamandır giremedim yazamadım. ,sen nasılsın nasıl gidiyor hayat,sigarasizlik.. Bu arada ne güzel çocuk sahibi olmadan sigaradan kurtuldun bu çok büyük bir avantaj ilerde göreceksin:KK9::KK50:

Merhaba arkadaşlar bugün 14 gündür sigara kullanmıyorum:) hani filmlerde ağır bagimlilarin kullandığı bir tabir var temizim
Gerçekten temiz hissediyorum öyleki 2.5 yaşındaki oğluma daha çok sarilabiliyorum sigara istemeden de olsa sevdiklerinizle aranıza mesafe koyuyor
Babam kurruldugum için kolye hediye etti bu kadar sevinecegini bilseydim önceden bırakırdim:) eşim zaten cok sevindi
arkadaslar için çok önemli değil çünkü çok içen arkadaşım yok yani bırakmış olmak normal onlar için
Beni en iyi bırakmak isteyen anlar

Harikasınız arkadaşlar:KK9::KK9::nazar::nazar: Bir ömür boyu dumansız, tertemiz, sağlıklı bir yaşantı diliyorum hepimize ve tüm bırakan, bırakmak isteyenlere...:KK5:

:nazar::nazar:3.AY ın sonu:

Ve de aylık raporların da sonu:KK54:
Artık yanımda bile içilse canım istemiyor, aramıyorum. Kilo durumu da sigara bıraktığımdaki kiloyu korumaya çalışıyorum. Dengeli beslenme ve spora devam...:nazar::nazar: Yani tekrar başlamam bir için bir nedenim bahanem de yok artık:KK48:
Başta kopmak zor oldu bağımlılık bu kolay değil elbette.
Ama kararlılık+ azim+ sabır= başarı ...hep birlikte ulaştık.
'' Asla'' demek tarzım değil. Onun için asla bir daha içmem gibi büyük konuşmak istemiyorum ama bırakırken yaşadığım zorlukları düşününce ve olumlu geri bildirimleri yaşadıkça bir daha içmeyi düşünmüyorum diyorum:stop:

Gün gün yazdım 21 günü, 3 aydır da aylık gelişmeleri yazdım ve yazdık arkadaşlarla. Bu zamana kadar topikte bana eşlik eden, moral veren herkese tekrar tekrar teşekkür ederim:KK68: Ne kadar yardımcı olduğunuzu tahmin bile edemezsiniz. Çünkü bizi ancak sigara içenler ve bırakanlar anlar.:KK69:

Umarım yazdıklarımız, yaşadıklarımız başka arkadaşlara da yol gösterici olur, umut olur. :KK50:
Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorumEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

:nazar::nazar:3.AY ın sonu:

Ve de aylık raporların da sonu:KK54:
Artık yanımda bile içilse canım istemiyor, aramıyorum. Kilo durumu da sigara bıraktığımdaki kiloyu korumaya çalışıyorum. Dengeli beslenme ve spora devam...:nazar::nazar: Yani tekrar başlamam bir için bir nedenim bahanem de yok artık:KK48:
Başta kopmak zor oldu bağımlılık bu kolay değil elbette.
Ama kararlılık+ azim+ sabır= başarı ...hep birlikte ulaştık.
'' Asla'' demek tarzım değil. Onun için asla bir daha içmem gibi büyük konuşmak istemiyorum ama bırakırken yaşadığım zorlukları düşününce ve olumlu geri bildirimleri yaşadıkça bir daha içmeyi düşünmüyorum diyorum:stop:

Gün gün yazdım 21 günü, 3 aydır da aylık gelişmeleri yazdım ve yazdık arkadaşlarla. Bu zamana kadar topikte bana eşlik eden, moral veren herkese tekrar tekrar teşekkür ederim:KK68: Ne kadar yardımcı olduğunuzu tahmin bile edemezsiniz. Çünkü bizi ancak sigara içenler ve bırakanlar anlar.:KK69:

Umarım yazdıklarımız, yaşadıklarımız başka arkadaşlara da yol gösterici olur, umut olur. :KK50:
Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorumEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Tebrik ediyorum BinbirRenk Allah daim etsin basarini, kararını... süpersin:KK9: hakikaten insan bıraktıktan sonraki avantajları gördükçe asla geri dönmek istemiyor.. bende sana tekrar teşekkür ediyorum arkadaşım bu yolda bana verdiğin destek için.. Sağlıklı tertemiz bir hayat hepimizin olsun.. hep diyorum Rabbim bütün icenlere birakabilmeyi o azmi, isteği nasip etsin..ee seninde dediğin gibi istek +azim+sabır olunca gerisi geliyor... görüşmek üzere BinbirRenkcim... ara sıra uğra bende ugraycgm:KK5::KK50:

Merhaba arkadaşlar bugün 14 gündür sigara kullanmıyorum:) hani filmlerde ağır bagimlilarin kullandığı bir tabir var temizim
Gerçekten temiz hissediyorum öyleki 2.5 yaşındaki oğluma daha çok sarilabiliyorum sigara istemeden de olsa sevdiklerinizle aranıza mesafe koyuyor
Babam kurruldugum için kolye hediye etti bu kadar sevinecegini bilseydim önceden bırakırdim:) eşim zaten cok sevindi
arkadaslar için çok önemli değil çünkü çok içen arkadaşım yok yani bırakmış olmak normal onlar için
Beni en iyi bırakmak isteyen anlar
Tebrik ediyorum seni.. çok ta kararlı görünüyorsun maşallah.. Allah daim etsin.. çocuklarım olduğu için seni çok iyi anlıyorum yani nasilda bir vicdani rahatlama icindesin tahmin edebiliyorum.. çok güzel bir karar verdin sakın pes etmeyesin çünkü günler haftalar geçtikçe çok çok kolaylaşıyor emin ol... benim 1 ayi geçti sanırım buçugu da oldu hatta ama inan saymıyorum artık unuttum gitti, seninde ve bu azmi gösteren herkesin öyle olacak inşallah. .:KK9:

Tebrik ediyorum BinbirRenk Allah daim etsin basarini, kararını... süpersin:KK9: hakikaten insan bıraktıktan sonraki avantajları gördükçe asla geri dönmek istemiyor.. bende sana tekrar teşekkür ediyorum arkadaşım bu yolda bana verdiğin destek için.. Sağlıklı tertemiz bir hayat hepimizin olsun.. hep diyorum Rabbim bütün icenlere birakabilmeyi o azmi, isteği nasip etsin..ee seninde dediğin gibi istek +azim+sabır olunca gerisi geliyor... görüşmek üzere BinbirRenkcim... ara sıra uğra bende ugraycgm:KK5::KK50:

Canımmm azimli olduğu kadar vefalı arkadaşım benim çok teşekkür ederim :KK68: sen de süpersin başardın Allahın izniyle kendi gayretinle. Benim de katkım olduysa ne mutlu bana :KK3: iyi dileklerin ve güzel sözlerin için teşekkürler ekep. İnşallah Allah her isteyene nasip etsin kurtulmayı.
Buraya arada uğrayacağım canım. Ben sadece aylık raporları yazmayı bıraktım yoksa konu açık gelip her zaman yazabiliriz haberleşiriz. Damdan düşenler birbirini anlar misali merak ederiz birbirimizi mutlaka.
Dikkat ettiysen bu bölümde konu açanlar birkaç gün içinde terk ediyorlar. Çünkü bırakanlar bir daha adını anmak istemiyorlar haklı olarak:KK43: bırakamayanlar da erteledikleri için yazacak bir şey kalmıyor artık. Ben ise tam tersi gelip arada yazdıklarımızı okumak isterim ki bırakırken çektiklerimizi unutmayayım:KK54:
Arada sen de uğrarsan sevinirim konuşur, gelişmeleri paylaşırız. Onun için veda etmiyorum sağlıklı günler diliyorum görüşmek üzere canım :KK50:

Son düzenleme:
Back