21 GÜN

Ne kazandım?

Sabahları rahat kalkabiliyorum, rampada ve koşuda daha çabuk yorulurdum şimdi daha rahatım, ayaklarım çok üşürdü kan dolaşımı düzene girince azaldı, tat ve koku duygusu daha hassaslaştı, uykularım düzene girdi, dişlerim beyazlaşmaya başladı, cildim canlandı, üstüm başım evim sigara kokmuyor, bağımlı değilim, gittiğim yerlerde sigara için dışarı çıkmak zorunda kalmayacağım, sigaraya verdiğim para cebimde kaldı.

Ne kaybettim?

Hiççççççççç bir şey diyorum evet… ama sadece bazen kahvenin yanında sigara yaktığımda aldığım keyifi özlüyorum diyebiliyorum şu an. Çünkü tiksinerek bırakmadım keyifle içerken bıraktım. Yaktıktan sonra içerkenki halimi düşününce de çok itici geliyor aman kalsın diyorum.

Son düzenleme:
VEEEEEEEEEEEEEEE

21.GÜN:

Fiziksel olarak alışkanlığım bitti sayılır, büyük oranda nikotinin de bedenimi terk ettiğini hissediyorum. Çok emek verdim Allahın izni ve burada moral veren arkadaşlar sayesinde başladığım kilo ile bitirmek nasip oldu.Tekrar başlamam için bir bahanem yok artık. Geriye ‘şimdi olsa içilirdi’ denilen bazı anlar kaldı. Buna bazıları psikolojik bağımlılık dese de bence değil. Çünkü öyle olsa mutlaka gidip alana kadar beni zorlardı. Önceki bırakmalarımda bunu yaşadım. Bu sadece bir an gelip geçen özlem duygusundan ibaret. Ne zaman geçer, geçer mi, hep kalır mı?... Bunu zaman gösterecek. Sadece sıradan bir alışkanlık değil, yılların bağımlılığı da vardı söküp atmak kolay değil.

Ama önemli olan şu an ‘ kumanda’ benim elimde artık. Başlarsam ve devamı gelirse artık yenildim tekrar emrine girdim demektir. Özgürlüğümü kazanmışken tekrar teslim etmek niyetinde değilim.

Henüz her şey bitmiş değil şımarıp kendimi salmak istemiyorum. Bir çok yükümü attım rahatladım ama daha yolum var ama bundan sonrası daha rahat bir yolculuk olacaktır inanıyorum. Yine kilo almamak ve tekrar içmemek için gayret göstereceğim. ‘Gayret göstereceğim’ diyorum çünkü asla içmeyeceğim gibi iddialı bir söz bana göre değil.

Bu zorlu yoldaki değerli yol arkadaşlarım Aylin ve Asya Yaren’e özellikle teşekkür ediyorum. Kendilerine de başarılar diliyorum.

Ayrıca uğrayıp moral veren, okuyan, beğeni yapan tüm arkadaşlara ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum.

Bize paylaşma ve içimizi dökme fırsatı veren Kadınlar Kulübü çok teşekkürler.

Hepiniz iyi ki varsınız.

Benim her gün kahrımı çeken sevgili günlüğümmmm veda etmiyorum ayda bir gelip rapor vereceğim. Yaza kadar benden kurtuluşun yokkkkkkkk.

Günlük yazmayı tamamladım ama yine buralardayım. Bırakmak isteyen arkadaşlar sorularını, sorunlarını yazabilirler. Uzman değilsem de herkese elimden geldiğince -damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali- yardımcı olmaya çalışırım. Topiğime gelen yorum yapan herkes benim konuğumdur. Şekilde görüldüğü üzere yazmayı da seviyorum.

Sigaradan kurtulmak isteyen herkese başarılar, bol şanslar diliyorum.

Ben 12 Ocaktan itibaren ZYBAN kullanıyorum devlet hastanesinde göğüs hastalıkları bölümüne gittim ve ücretsiz verdiler
ZYBAN ben ve 3arkadaş birlikte aldık bizim aldığımız gün SALI idi Çarşamba sabahı 1 adet aldık Perşembe de sabah 1 adet aldık Perşembeden sonra 2 ye çıkardık Doktorun bizi yönlendirdiği şekilde, salı ve pazar arası istediğimiz kadar içmemizi pazar gününden sonra birdaha içmememizi söyledi Tam 1 hafta önce 4 kişi gitmiştik demiştim 2 arkadaşım 1 haftadır ağzına sigara koymuyor diğer arkadaşım behçet hastası ilaç bünyesine iyi gelmediği için 20 ocakta bıraktı ilacı

Bana Gelince ,Ben ilaca devam ediyorum sigaraya da ama hiç bi halt anlamıyorum 1-2 fırt çekip başkasına veriyorum şuan
ilk zamanlar fazla umursamadım ilaç sevdiğimde söylenemez ortalama 2 haftadır kullandığım bu ilacın 2-3 defa içmeyi unutmuşluğumda var.İlaç bünyeye çabuk etki yapmıyor Doktorun bize sigara içmemizi istediği hafta çok fazla bi etki yapmadı baş dönmesi dışında (düşecek gibi değil, deprem oluyormuş gibi hissi ) önemli bi etki değil Bırakmamızı söylediği hafta sersemlik akşam uyku uyuyamama sabah kalkmakta zorlanma hissettim havaların bozuk olmasınada bağlanabilir bu durum bazen böyle salak saçma sapan bi dalgınlık yaşıyorsun durduk yere saçma sapan şeylere üzülüp ağlıyorsun aşırı asabi bi kişiliğim var ama sinirlenmedim ilaçtan bu yana . Bu ilacın intihar etmeye meyilli hastalara verilmesi kesinlikle yasak . Saçma gelmişti ilk başları doktor söyleyince ama ilacın psikolojik etkileri ciddi mana aşırı fazla sürekli ölümü hatırlıyorum. Ve damağımda ve dudağımda uçuk şeklinde yaralar belirdi . Bi yandan ilacı bırakmak istiyorum ama sigarayı bırakmayı daha çok istiyorum ilaca devam ediyorum

Şuanda leyla gibiyim uçmuş durumda hatalı yazılarım olmuş olabilir kusura bakmayın o kadar da

Sizce ne yapmalıyım ?

Öncelikle geçmiş olsun canım. İlacın herkese etkisi aynı olmayabiliyor. Bence hemen ilacı bırakın anlaşılan o ki beyni baskılamış ve yan etkisini görüyorsunuz. Tek seçenek ilaç değildir başka yöntemler de var. Allah korusun sağlığınızdan önemli değil. Doktora da sorabilirsiniz ama başka ilaç da verse fark etmez. Bildiğim kadarıyla en hafifi bu ilaç. Ben yıllar önce kullanmıştım ama o zaman sigarayla birlikte içileceğini bilmiyordum. Bırakıp içmiştim bir yan etkisi olmamıştı stresimi almıştı. Benim önerim ilacı bırakın ve bir süre dinlenin. Tekrar bırakacağınız zaman stres sinir için eczanelerde sarı kantaron kapsülü var onu tavsiye ederim. Tamamen doğal ve bir yan etkisi yok. Onun çayı varsa onu da alabilirsiniz. Ayrıca passifloralı çay, melisa ve yasemin çayları da iyi birer yatıştırıcıdırlar. Bir de kendinizi fazla sıkmayın mutlaka bırakacağım asla içmeyeceğim gibilerden. Bilemiyorum ben yasaklara gelemediğimden biraz rahat bırakmak işe yarıyor.

Son düzenleme:
kizlar nasilsiniz nasil gidiyor ya bendeki bu istek yine çoğaldı hiçbirzaman geçmeyecek mi

Ben de tam size soracaktım nasıl gidiyor diye sen yazmışsın. Zaman geçtikçe daha çok uzaklaşacağına özlem artıyor sende demek ki. Geçer inşallah biraz daha sabır. Hem çok yararını gördün daha da göreceksin. Beni de zaman zaman yokluyor ama aklımdan atmaya bakıyorum. Başka şeyler getir aklına unutmaya bak Asyacım bırakmakla neler kazandığını düşün mesela. Başka çaremiz yok zaman ne gösterecek bakalım.

Aylin ne yaptı acaba? Aylin buralara uğrarsan bir ses ver bakalım.

Son düzenleme:

Tebrikler

Burdayim cancazim ben en son günlük 1 tane içiyordum 3 gün once onuda kestim şimdilik herşey süper

Geldiginizde ara sira yazin arkadaslar haberleselim
canim ben elimden geldiği kadar uğramaya çalişıyorum sizin bir ay oldu hala caniniz istiyormu benim siğara kokusu midemi kaldirıyor sanirım ilaçdan bakalım ilaci kesince ne olacak gerçi daha iki ay daha kullanıcam neyse hayirlisi olsun

Okudum yazdıklarınızı,yaşadıklarınızı...tebrik ediyorum öncelikle,darısı başıma inşallah...
Lütfen yazmaya devam edin. Pazartesi günü itibariyle desteğinize çok ihtiyacım olacak.
Neden pazartesini beklediğime gelince,
Şimdi evimde değilim,Çarşamba dönücem. Sigarayı bırakma fikri bile aklımı allar bullak ediyor. Büyük ihtimalle hiçbir işimi yapamam. O yüzden temizliğimi yaparım pazartesine kadar,hafta sonu stressiz geçiririm eşim ve çocuğumla:) pazartesi itibariyle Oğlum tam gün okulda olacak,stresli olursam yansıtmamış olurum. En kötü ihtimalle yataktan hiç kalkmamayı düşünüyorum.

Benimde çok fazla sebebim var bırakmak için. 1 paket içiyorum günde ve eşim kullanmıyo. Eşime ve çocuğuma yaptığım büyük haksızlık,zulüm bu resmen..pazartesi itibariyle bende gün gün yazmak isterim yaşadıklarımı. Desteğinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…