21 Gün Şekersiz Beslenme :)

morpapatya_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2021
84
80
29
Eveet bildiğiniz üzere 21 gün hiçbir şekilde şekerli gıda yemeyeceğiz. Sağlık açısından başlıyorum. Çünkü aşırı derecede şeker bağımlılığım başladı. Yemediğim zaman ellerim titriyor. Kendimi çok kötü hissediyorum yedikten sonra. Kurtulmam lazım bu durumdan. Çünkü kilo almaya başladım. Lütfen bana katılın birbirimize destek olalım Canlar :)):KK49::KK49:

21 gün boyunca;

• Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz.
    • Şeker olarak yalnızca günde 2-3 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez veya 2 kare (10 g) bitter çikolata tüketebilirsiniz.
  • Beyaz ekmek, hamur işleri, makarna, börek-çörek, simit, poğaça, bisküvi, kek, kurabiye gibi beyaz un ve nişasta içeren yiyeceklerin hiç birisini satın almıyoruz ve tüketmiyoruz.
    • Tahıl olarak; tam buğday ekmek, tam çavdar ekmek, yulaf ezmesi, bulgur, kinoa, karabuğday, tam buğday makarna tüketiyoruz. Tam buğday unuyla poğaça, ekmek vs. yapıp onları da tüketebilirsiniz.
  • Ayrıca bunun yanı sıra; cips, kola, bisküvi, çikolata, gofret, kraker, paketli dondurmalar, meyve suları gibi abur cubur yiyeceklerin hiç birini,
  • Ve alkollü içecekleri tüketmiyoruz.
  • Günde 2.5-3.5 litre su içiyoruz.
  • Sigara içenler yapabiliyorsa tamamen bırakıyor, yapamıyorsa sayıyı yarıya düşürüyor.
  • Kahve günde maksimum 2 fincan içiyoruz.
  • Günde en az 30 dakika tempolu yürüyüş veya başka bir egzersiz yapmayı da ihmal etmiyoruz.
  • Günde ortalama 6-8 saat uyuyoruz.

Bu arada bence 2-3porsiyon meyve fazla. Madem öyle tek porsiyon olsun ama yanında yogurt ya da kuruyemişle.

Bugün ilk günüm ve aşırı zorlanıcam gibi. Çünkü ben bir bağımlıyım resmen. Sigaradan daha beter bi bağımlılık bu 😩

Bugün ilk günüm ve aşırı zorlanıcam gibi. Çünkü ben bir bağımlıyım resmen. Sigaradan daha beter bi bağımlılık bu 😩
Biliyorum ben de çok seviyorum ama ben başladım bugün deneyeceğim bakalım. Madem çok seviyorsun dediğin gibi yap. Onun yerine meyve hurma ya da ilave şeker içermeyen Züber veya hurmalı çikolatalardan ye

Ben de hurma yiyorum ya da granola falan Onun dışında bir porsiyon meyve dediğin gibi
Mantıklıymış ama granolanın içinde de şeker yok mu ? Paketli gıda sonuçta
Biliyorum ben de çok seviyorum ama ben başladım bugün deneyeceğim bakalım. Madem çok seviyorsun dediğin gibi yap. Onun yerine meyve hurma ya da ilave şeker içermeyen Züber veya hurmalı çikolatalardan ye
varlığınız bana güç veriyor gerçekten

A armin83 Nasıl bir şey bu şeker gerçekten anlamıyorum. Yemediğim zaman ellerim titriyor sanki. Yiyince de abartarak yiyorum ve kalbim delicesine atıyor moralim bozuluyor ağlıyorum. Umarım kurtulurum

Bir kaç gün yenmeyince az aramaya başlıyorsunuz. Bir de şöyle düşününün şimdi şekeri direk pastada çikolatada yemek mi yoksa hurma meyve gibi şeylerden mi yemek. Mesela gronola evet tatlı bir şey ama ekstra şeker ilavesi yok onlarda. O yüzden gronola yemek şekerli puding yemekten daha sağlıklı emin olun. Ben mesela fellas protein çikolatalarından kahvemin yanında yiyorum. Canım çok puding çekerse yoğurdun içine yarim mu doğrayıp 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü koyuyorum biraz yulafla susluyorum. Ya da elma rwndeliyorum. Sağlıklı kaseler yapabilirsin boylece. 21 gün ben bunu yapicam. Bu sabah şekerli bir şey yemedim bakalim nereye kadar. Ve yersem cidden yapcam buraya . Sen de yaz bence.
Suna dikkat et. Şeker içermesin yediğin şey ama kendindolkendindenabilir.birden kesemezsin çünkü .

Kendiliğinden doğal şeker içeren şeyleri a Da olsa tüketebiliriz bence . Mesela meyve püresi. Ama az yeriz boylece tatlı krizi önlenir

Şekersiz fıstık ezmesi al. Yarım muzu doğra Üstün e 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi koy onun üzerine de biraz gronola serp. Ben bayılıyorum bu üçlüye. Ama fıstık bebeğime süt verdiğim için alerji yaptı bir süre yemiycem.onun yerine tahin de koyuyorum. Ama sen yap.

Bir kaç gün yenmeyince az aramaya başlıyorsunuz. Bir de şöyle düşününün şimdi şekeri direk pastada çikolatada yemek mi yoksa hurma meyve gibi şeylerden mi yemek. Mesela gronola evet tatlı bir şey ama ekstra şeker ilavesi yok onlarda. O yüzden gronola yemek şekerli puding yemekten daha sağlıklı emin olun. Ben mesela fellas protein çikolatalarından kahvemin yanında yiyorum. Canım çok puding çekerse yoğurdun içine yarim mu doğrayıp 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü koyuyorum biraz yulafla susluyorum. Ya da elma rwndeliyorum. Sağlıklı kaseler yapabilirsin boylece. 21 gün ben bunu yapicam. Bu sabah şekerli bir şey yemedim bakalim nereye kadar. Ve yersem cidden yapcam buraya . Sen de yaz bence.
Suna dikkat et. Şeker içermesin yediğin şey ama kendindolkendindenabilir.birden kesemezsin çünkü .
Haklısın sağlıklı kaseleri yapmamız lazım. Buna alıştırmamız lazım vücudu. Ömür boyu o zehir şeyleri yiyemeyiz sonuçta. Buraya yazalım kesinlikle. Sende bugğn mü başladın ?

1.günüm güzel geçiyor. Sabah sütle 2 yemek kaşığı yulaf lapası yaptım. İçine de yarım muz kattım. Çok güzel oldu 👏🏼

1.GÜNÜM BİTTİ.
Bol spor yaptım üstüne birde temizlik yaptım. Kendimi iyi hissediyorum şuanlık bir şeker arzum yok 😍😍
Spor yapmadım ben. Ama şeker de almadım. 2 tane nesquik attım ağzıma sadece 🤭😬 o kadarcık. Birazdan sütlü filtre kahve ısıcam. Acayip tok tutuyor tavsiye ederim

A armin83 ben böyle günlük tutmaya başladım. Ne yedim ne yemedim görmüş olurum diye. Tavsiye ederim. Aşırı yemeleri önlüyor 💪🏼
5DB3BDA5-E9C2-4F9F-BE3B-94CB8E615438.jpeg

A armin83 ben böyle günlük tutmaya başladım. Ne yedim ne yemedim görmüş olurum diye. Tavsiye ederim. Aşırı yemeleri önlüyor 💪🏼
Eki Görüntüle 2849416
Çok iyi yapmışsın benim cep telefonunda program var Ona yazıyorum . Ortalama kalori bile gösteriyor fakat dün akşam hüsranla bitti maalesef:) kahve içerken tatlı kuru pasta yedim 3 tane. Galiba yarın başlayacağım

X