21 - 24 hafta arası bebeğini kaybedenler

GEÇMİŞ OLSUN CNM. EN ZOR ŞEY EVLAT ACISI DERLERDİ çok doğru söylemişler. küçücük bi bedeni görmeden aşık oluyorsun seviyorsun onu hele kucağımıza alıpğ kaybetseydik hiç dayanamazdık. ben öğle teselli ediyorum benım kızımın böbreklerinde multikistikdisplastik böbrekti şuana kadar bu tanı konulan bebekler hiç yaşamamış. %1 umut verseylerdi ya kızımı bırakırmıydım. bende 6gün sancı çekti adeta kızım gitmek istemiyordu. çok zor rabbım hepimize zabır versin. kucaklarımızı doldursun. yeni bebişlerimizle umut bulalım.

kızlar nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz?esengl sana da başın sağolsun çok iyi anlıyoruz seni burada bu acının tarifi yok Allah ım daha beterinden korusun(aminnnnn)tekrar hamilelik düşünüyor musunuz, benim 2 çocuğum var Allah ım onlara uzun ömurler versin bir taraftan yok aynı şeyler olur diye korkuyorum ama bir taraftan da yarım kalan hamilelik sütümün gelmesi emzirememem çok acıydı (ama korkuyorum kızlar bir de 5.ayda belli oluyor o aya kadar stresten ölürüm yani(siz ne düşünüyor sunuz tahliller yaptırdınız mı ?

yigidnaz slm cnm iyiyiz ne yapalım aynı . bende korkuyorum hamıle kalmaktan biryandanda çok istiyorum benım ilk bebeğimdi acısı daha buyuk oldu alışmakta zor. ben tahlil herşey yaptırdım ama genetik değilmiş. ben hamleliğim,in ilk 4 hafta içinde hamıle kaldığımı anlamadan c grubu hap içmiştim. oda hamılelıkte bebeğin ya organlarını etkiliyormuş yada sakat bırakıyormuş. şuanda TEK ondan şüpeleniyor. ikinci gebelik için sorun yok dediler. 6ay sonra anne toparlanınca hamıle kalırsın dedi doktorlarım. 3,5 ay oldu nasıpse mayıs hazıran gbi düşünüyoruz. inş bu sefer kucağım boş kalmaz. onu emzırebilirim. kızımı sevemedim okşayamadım inş kardeşleri acımı indirir.

canım ne tahlilleri yaptırdın yani tahliller için nereye başvurdun hangi branşa ?ben araştırmada hamileliğim sonlandırıldı oradaki prof.2 yıl tavsiye etmiyoruz ve hamile kalmadan önce bir takım ilaçlar var onları kullanman lazım dedi sonra ben kendi dr.a gittim 2 çocuğumda da hep ona gitmiştim yani Adapazarın daki en iyi doktorlardan biri ona çok güveniyorum ona sordum ne zaman hamilelik olur 6 AY sonra da olur dedi aynı şeyin olma ihtimali var mı dedim DÜŞÜK İHTİMAL dedi testler yaptırmam gerekir mi dedim folik asit eksikliğinden olurmuş ZANNETMEM dedi anlıcan prof.ların dediklerinin tam tersini söyledi kafam karıştı bir taraftan çok güvendiğim bir dr.bir yandan prof.un dedikleri acaba hangisi iyi biliyor ne yapmam lazım anlamadım?:2:kızlar ben de anksiyete bozukluğu vardı hamile olduğumu bilmeden önce 1 yıldır anafranil ara sırada esram kullanıyordum hamile olduğumu öğrenince bıraktım bende onlardan şüpheleniyorum(ama tedavime yeniden başladım psikiyatriye gittim kalkamadım altından tekrar başka ilaçlara başladım korkuyorum ya aynı şey olursa diye ilaç kullanmak istemedim ama dr.kullanmam gerektiğini söyledi kızlar KÖTUYUM hala şoktayım hamile kıyafetlerimi kaldıramadım dolaptan hamileyken yiyemediklerimi hala yiyemiyorum psikolojik midir nedir anlamadım aşırı SUÇLULUK duygusu hissediyorum ne yaptım nasıl yaptım nasıl kıydım deyip duruyorum((öbür çocuklarımı da kaybetme korkusu yaşıyorum Allah ım sen koru yarabbim .Bebeğimi merak ediyorum nasıldı diye oğlum çok özledim seni nereye gittin annen hala inanmak istemiyor 27 haftalık olacaktık ne kalmıştı oğlum kavuşmamıza ama YOKSUN HAYAL OLDUN yavrum affet beni küçük oğlumsun hep öyle kalacaksın unutmucam asla seni abinin kıyafetlerini hep saklıcam onlar senindi senin kalacak(

cnm ben izmirde prof dr fuat akercana gidiyordum. bize kordon sentez yapıldı ve doğum sonrası patolojıye hem eşi hem bebek yollandı. sonuçlar temiz çıktı. tamamen tesadüf dediler. bende yavrumu çok özledim şimdi 38 haftalık olacktık .çok acı çok zor bende kıyamadım yavruma ama bizim böbrekler hiç çalışmıyordu birde suyu hiç yoktu gelişimi durmuştu. sizin bebekte ne vardı.

beım kızımda 22haftalıktı downsendoromu teşhisi konuldu istemıye istemıye kızımın ölüm kararaına imza attım. eşime yapma lımyalım dedim ama o çok kararlıyd ıiçimkan aglaya aglaya hastaneye yattım altan ilaç verdiler saat akşam 20.30 öglen12kadar sürdü sunu sancı bebegim tekmelıye tekmelıye dogdu aglama sesını bende duydum 2 kez doktora sordum aglamıyor sana pisikolojik olarak öyle gelmiştir dedi ben halen unutamıyorum osesi benı eniyi sen anlarsın herkez tesellı verıyor amaboş süreklı aglıyorum benım çokyenı henuz 5 gun oldu iykide yuzune bakmamışsın .ben baktım için çok pişmanım gözümden gitmiyor oguz el masun yüzü melegımın hastaneden aldık eşim arabada annemın kucanaverdı mezarlıga götürene kadar annem baktı yuzune ben bakmaya cesaret edemıyodum mezarlın önunde ondan ayrılacagım zaman dayanamadım baktım keşke bakmasaydım cıgerım koptu acıüstüne acı onun masun uyuması benı derınden etkıledı ve çocugum katılı oldum nasıl kurtulacagım bu acıdan bılemıyorum.bende keşke ölseydım dedım yuzunu gördukten sonra şimdi hayatımın hiç önemı yok kendımı kötü hisediyorum yarın için psikatrıden randevu aldım iyki bakmamışsın yuzune ben baktım acımı 100katladı.eşimde baktı ama onun tepkısı küçükmüş dedi.sadece onun için ne kadar kolay anlayamıyorum.ben acı çekerken o bebegımıze degil benım üzülmeme üzülüyor.meleklerımız inşallah bizi affederler

Son düzenleme:

canım başın sağolsun senin de, seni çok iyi anlıyorum benim de 1 ay olacak ama hala şoktayım inanamıyorum benim oğlum da 22 haftalıktı( sütüm de gelmişti(ne ben ne eşim bakmaya cesaret edemedik ben bakamazdım zaten de eşime dedim bari sen baksaydın o da SEN DELİMİSİN BEN OĞLUMU GÖRSEYDİM BAYILIRDIM BELKİ DE kolay mı sanıyorsun bende babayım deyince sustum ezanını okurken eşim aradı ben hastaneydim tabi gömerken yoktum dedi ki nur kokuyor oğlum misler gibi( tabi ben yıkıldım gerçek kokusunu alamadım oğlumun pipisini öpecektim tosunlar gibi evlendirecktim aslan oğlum adı gibi mert olacaktı nerelerdesin şimdi gözlerim hep yaşlı hazırda bekliyorlar küçücük birşeyde sular seller gibi akıyorlar offf!Allah ım YARDIM ET BİZE SABIRLAR VER BİZE YARABBİM (aminn)

kendimi tutamadım ben bile bir el seni hiç tanımaz etmez biri allahım sana sabır versin.

CNM KIYAMAM burda en çok birbirimizi anlayan bizleriz. benim 3,5 ay oldu kızımın yaşaması için %1 umut olsaydı bırakırmıydım hiç. ben ve eşim yüzünü hiç görmedik eşim çok ağladı ben çok ağladım hastaneye yattığımda bile eşim izmirdeki en ünlü prof arayıp duruyordu şans varmı diye bi umut verseylerdi vazgeçeçektik. herşeyimizi onun için harcamaya hazırdık ama olmadı. rabbım bize melekolarak verdi ve melek olarak aldı. hiç üzülme diyemem ama acın zamanla geciyor haya bi şekilde devamö ediyor ben hiç görmediğimö yüzünü her gece rüyamda göreyim diye dua ediyorum rüyada bile görmek o kadar güzelki ben kızımı hep emzirirken görüyorum. inatcı kızım hapla altı gün dayandı gelmek istemedi ama doğum kolay oldu.çokkzor ilk beebğimdi inş birdaha olur ve kucaklarımızı alırız. rabbım kımseye aşatmaqın. bende hep kendimi suçluyordm ama allah verdi o canı o aldı. rabbıme karşı gelemiyorum.senın çok yeni benden tavsiyem bu sıralar kımseyle konuşma açma tlf insanlar destek verdiğini zannediyor ama acına bir kat daha yenisni ekliyor. uzak kal eşinle çık gez dolaş onu hatırlatacak birşeyleri bırak. çünkü biz iyi olmalıyız ki ilerdeki gelecek kardeşine iyi bir anne olalım sağlam bi vucudumuz olsun.

senınde başın sagolsun doktora gittim bugun psikatriye biraz rahatlatıcı konuşma yaptı özürlü halını görseydın daha çok acıçekerdın dedi şimdi yas dönemındesın amailaçvermemgereklı yoksa ilerleyebilir deprosyonun diyip 2 kutu ilaçverdi yarın başlayacagım ilaçlarabakalımetkı edecekmı.sen gittinmi doktora.ben doktorla konuşurken bile süreklıagladım sokaga çıkmak bileçok zor gelıyorhepkendımı suçluyorum çocugun katili oldum diye.eşim bana göreçokrahat.ben yemek bileyiyemıyorum neguzel senın esınde acını paylaşıyor ama benım acımı sadece ben yaşıyorum.iykıdebakmamışsın aslında ben bakmakistememiştim arkadaşım bana resmını çek hatırası olur demiştibende anneme tl verdim resmını çekdiye.çokilgın çekti ama sadece saçları kafası boynuna kadar gözüküyor gözü burnu yanı yuzu sankı aalah tarafından boyonmış benbayaz çıkmıştı .şokolduk omelegım izin vermediyuzunu göstermedi.bendeaklımda kalmasın diyeyüzüne baktım keşke bakmasaydım. çokpişmanoldum gözümün önünden gitmıyor melegim işallah meleklerımız bizı affederler .allahım bızesabır verırve affeder.amin benımde ilkbebegımdı annelıkne oldunu yenı anladım aalah evlat acısıyla terbiye etmesınçokbuyuk acı.nasıl unutacagım bende bilemıyorum.benım sutum gelmedı dogumdan sonra hemşire bana 2 haf verdı aynı anda iştim ikisini süt gelmesını engelliyormuş.vermedılermı size ilaç?

dogruancak yaşayanlar bilir.geşmiolsuna gelıyor komsularımyakınlarımama ne söyleselerde boş. tesellı olamıyorum. dışarıya çıktım bugun doktor için hep gözlerımyaşlı ınsanlar yüzümebakıyolar şiş şiş gözlerım.bende keşke görsem rüyamda aslında 2 gun önce rüyamdagördüm1 yaşına yakın bebek kucamda seviyordum ama benım bebegım degildi. el kadar bebegım 600 gr bebegımın yuzunu gördumiçin çokpişmanım iykıdebakmamışsınız çok zor allahım allah bıze sabırversın.

sağol canım evet gittim bana da ilaçlar verdi başladım kullanmaya gece yatarken olanı kullanamadım 50mg çok geldi bana korktum bana da aynısı dedi kullanmalısın dedi dr.
ben de hastaneye yattığım andan itibaren sakın çocuğu bana göstermeyin dedim hiç görmek istemedim doğduğunda oda da tek başınaydım ve oğlum ağladı o zaman bakamadım şok olmuştum görsem dayamazdım çünkü canımın içini ölüme terketmiştim((ayrılamazdım ondan şimdi de merak ediyorum acaba nasıl bi çocuktu keşke baksaydım deyip duruyorum sen cesaret etmişin ne güzel bakmak mı bakmamak mı kötü bilemedim(50:

Rabbim hepimize sabırlar versin arkadaşlar.Bende 2 bebeğimi kaybettim. 1si 12-13 haftaları arası oğlumu.2.gebeliğmde ise 23 haftalık kızımı.Ben kızımı gördüm ama siması gelmiyor aklıma vede iyiki görmüşüm diyorum.Kaybedince bebeklerimi Takdir İlahi dedim Rabbim'e sığındım.Veren Rabbim alan Rabbim dir.Rabbim inş. hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar bu dünyada verir.Ölmüş olan evlatlarımızında şefaatlarını nail eyler. Burda antlatmak istediğim ilk ay çok zor geçicek sonra bir bakmışız zaman akıp geçti, ama sakın kafanıza takıpta psikolojinizi bozmayın arkadaşlar.Rabbimize dua edelim, gönlümüzdeki muradı versin diye, hepiniz kendinize iyi bakınn

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.

Bir gün ALLAH,a sormuş;
"ALLAH,im, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler. Fakat, ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?"

..."Tüm meleklerin arasında senin için bir tanesini seçtim, O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana hergün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın."

"Peki, insanlar bana birşey söylediklerinde, dillerini bilmeden, söylediklerini nasıl anlayacağım?"

"Meleğin sana dünyada duyabileceğin en tatlı ve en güzel sözcükleri söyleyecek. Sana konuşmayı, dikkatle ve sevgi ile öğretecek."

"Peki, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?"

"Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek."

"Dünyada kötüler olduğunu da duydum. Beni onlardan kim koruyacak?"

"Meleğin seni kendi hayatı pahasına da olsa koruyacak."

"Fakat, ben seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm."

"Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve ulaşmanın yolunu öğretecek."

O sırada cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Çocuk gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar;

"Şimdi gitmek üzere isem, benim Meleğimin adı ne?"

. Adının ne olduğu önemli değil,sen ona, "ANNE" diyeceksin." ...!

canım sana da geçmiş olsun Allah hepimize çok çok sabırlar versin senin bebeklerin ölmüşmüy düyani kaybetme nedenlerin neydi?

canım rabbım sanada sabır versin. çok zor benım 3,5ay oldu halen alışamadım 23 haftalıktı kızım.hiç görmedim. şu sıralar doğum bekliyor olacaktım. belli birlikte hamıle kalan arkadaşlarım bir bir doğuruyr bu gunlerde psikolojım iyice alt üst oldu. kimseyle paylaşamıyorum. dün gece birden bire yüzüm kızardı ve yanmaya başladı strese üzüntüye bağlıymış i

Merhaba kızlar yazdıklarınızı okuyunca gözyaşlarıma hakim olamadım.Bende 1,5 yıllık bir bekleyişten sonra hamile kaldım ama bebeğime kavuşamadım.24.haftada bir anda amniyon sıvısı fazlalaşmaya başladı.Ayrıntılı ultrosonda oğlumun kalbinin sağ tarafının hiç gelişmediğini ve yemek borusunun olmadığını öğrendik.İnanamadık Ankaraya gittik ordaki doktorlardanda aynı cevapları aldık.Yaşama şansı hiç yoktu doğarken ölür dediler.Üstelik benim sağlığım içinde zararlı olduğunu öğrendik.Amniyon sıvısının fazlalığı yüksek tansiyon yaparmış erken doğum olur suyun bi anda patlar dediler.gebeliğim sonlandırıldı normal doğum yaptım.4,5 ay oldu ama acım hiç azalmadı.Sanırım bebeğim olmadanda düzelmiycek diye düşündük.Hamileliğimde kist olduğunu öğrenmiştik.Doktora gittik ve kontrolde 2 tane çikolata kistim olduğunu öğrendim.Bir kere daha yıkıldık.Doktor tüp bebek dedi.Bundada vardır bir hayır dedik.Bu adetimle tedaviye başlıycaktık.Bu seferde bir tanede basit kistim olduğunu öğrendik.Doktor basit kist gitmeden tedaviye başlayamayız dedi.Şimdi bi dahaki ayı bekliycez umarım geçer.Gücümün tükendiğini hissediyorum

Canım çok geçmiş olsun sana da Allah sana da sabırlar versin acını çok iyi anlıyorum malesef benim 37 gün oldu daha çok yeni hala şoktayım ama yeni yada eski acı unutulmuyor insan inanamıyor yaşadıklarına,bebeğini gördün mü doğduğunda ?gerçekten öylemiy di ,ben de doğum yaptıktan sonra eve gelince araştırdım çok bazen yanılabiliyor muş doktorlar kafam çok karıştı oğlum diyorum gerçekten öylemiydi deyip duruyorum ben bakamamıştım zaten de aileden de kimse görmedi (kistlerin de düzelir inş.Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…