• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik dis cekimi

Bebegim bıraktı memeyi neden bilmiyorum. Son birkaç gündür zorla tutturuyorum ama çekmiyor doğru düzgün. O emmedikce de sütüm bitti bitecek. Ben de o yüzden artık gideyim diyorum. Yoksa bugüne kadar sırf onun için sabrettim.
Bi donem yapiyor bebekler onu meme reddi olabliyor ama tekrardan emer bence merak etmeyin. Benimki 3 4 aylikti kafasini geri iter yay gibi gerilir istemezdi ama meme arardi ama agzina soksam bile tutmaz aglardi falan.. neydiyse o hali sonra duzelmisti. Bi ara da memeyi gorunce eehgg öghjhg falan oluyordu ögurmeye basliyordu sonra geri duzeldi. Sut de zaten baslarda biraz cok oluyo sonra git gide azaliyor

Bi donem yapiyor bebekler onu meme reddi olabliyor ama tekrardan emer bence merak etmeyin. Benimki 3 4 aylikti kafasini geri iter yay gibi gerilir istemezdi ama meme arardi ama agzina soksam bile tutmaz aglardi falan.. neydiyse o hali sonra duzelmisti. Bi ara da memeyi gorunce eehgg öghjhg falan oluyordu ögurmeye basliyordu sonra geri duzeldi. Sut de zaten baslarda biraz cok oluyo sonra git gide azaliyor
Evet o aylarda benim bebeğim de gaz sancisindan ememezdi. Sagip biberonla verirdim. Bu sefer neden böyle yapıyor anlamadım. Emerken hiç süt geldiğinde hissetmiyorum kaç gündür. Umarım düzelir de en azından yaşına kadar emziririm

Ben de korkuyorum sol ust 20lik disim kirila kirila minicik kalmisti sonra o kisim da iceri kacti gomuldu kaldi. Doktorum bile once cekildi sandi bakinca o disi. Kurcalaynca kokun icerde oldugnu cektirmem gerektigni soyledi. Ama cesaret ne gezer... ölumcul agrim olmaz insallah cok korkuyorum. :KK43: bebek emziriyorum ve bebekle git gel bi de sonrasinda meme ver verme zorlaniyorum oof of..
Ben uyusmaktan cok korkuyorum boyle ust ve en arka mesela bogazim uyusmustu digerini cektirirken. Yutkunamamistim panik olmustum nefes alamadigimi sanip kisa sureli gerilim yasayip kardesimle babami da korkutmustum :O
O üst diş benimde kırılmıştı 20 lik aynı sizinki gibi Minicik kalmıştı ama çekimi daha kolay kurtulmuş olursun o çok zor değil.

Gayet gömulmüş bir disim vardi. Çok rahat aldırdım. Anestezi ile yapıyorlar zaten. Sonrasında da ağrı olmadı olursa ağrı kesici alırsınız. Ama mutlaka ve mutlaka çene cerrahına aldirmalisiniz çünkü asıl uzmanı odur.

Gayet gömulmüş bir disim vardi. Çok rahat aldırdım. Anestezi ile yapıyorlar zaten. Sonrasında da ağrı olmadı olursa ağrı kesici alırsınız. Ama mutlaka ve mutlaka çene cerrahına aldirmalisiniz çünkü asıl uzmanı odur.
Evet doğru söylüyorsunuz ama burda çene cerrahı yok. Küçük bebeğim olduğu için de uzak yerlere gidip gelemem. Mecbur dis hekimine gideceğim.

Aslında bı özel muayenehane varmış. İyi ki hatırlattıniz. Oradan randevu alayım. Teşekkür ederim

Açılın ben diş hekimiyim diyesim geldi:halay:mutlaka çene cerrahina cektirin ya da elinin hafifligine guvendiginiz bir dış hekimi de olur. Ama bilmeden gideceksiniz çene cerrahi daha mantikli. Ben çok fazla hastanın disini çektim. Hepsi çok korkuyorken, sonunda aaa bu kadar basit miydi dediler.

Hemen anlatiyim en sevdigim konudur :) benim 2 yari gomuk 20ligim vardi cok korkuyordum once birincisini aldirmak icin bi ozel cene cerrahina gittim beni cok korkuttu fiyat olarak da pahalliydi, 2 hafta sonra da diger 20ligi aliriz dedi.. iste ameliyatla alicam 45 dk surer vs.. anlatti. Ben her zaman bir de devlete gorunme taraftariyim. Bigun universite hastanesine gittim randevu aldim o gun esimle gittim cok korkuyordum. Doktora da bunu soyledim 45 dk surermis dedim. Bakalim ne kadar surecek dedi.. sanirim 10 dk surmustur ve ne o sirada ne sonrasinda hic bir sikayetim olmadi, esim hava almak icin disari cikmis kafasini uzattiginda ben cikmisim bisey oldu sanmis halbuki bitmisti. Sonraki 20ligimi ben kendi istegimle gittim ve cektirdim ve ikisinden de kurtuldum. Hic ama hic korkulacak bisey yok bazi insanlar cok abartiyor tabiki herkesin deneyimi farklidir, doktordn doktora da degisebilir. Ama ben hicbisey hissetmedim cok guzel uyusuyor cnku. 3 4 gun cok rahat kullanamiyorsunuz cenenizi okdar. Size tavsiyem mutlaka cene cerrahi olsun

Kendim de üç tane tam gömülü tamamen kemik içinde bulunan dişlerimi de cektirdim ağrı olmadı. Bence kolay şeyler bunlar doğumla falan kiyaslanamaz
Ay içim bir ferahladi yine. Teşekkür ederim :) aslında benim kardeşim de dis hekimi ama bana uzak. Belki ona gidebilsem bu kadar korkmazdim. Son gittiğim hekim canımı çok yaktı biraz da o yüzden korkuyorum

Ay için bir ferahladi yine. Teşekkür ederim :) aslında benim kardeşim de dis hekimi ama bana uzak. Belki ona gidebilsem bu kadar korkmazdim. Son gittiğim hekim canımı çok yaktı biraz da o yüzden korkuyorum
Kardeşine yaptirabilsen Korkmazdin gerçekten abim bı tek bana yaptırırken çok çok sakin oluyor onun haricinde korkar biraz mesela:) ama hiç korkma gerçekten dört beş yaşında çocuktan bile diş çekiyoruz bana misin demiyorlar:) genelde tüm hastalar korkuyor hem de baya korkuyor ama hepsi ayy keşke önceden gelseydim boşuna ağrı çekmişim bu zamana kadar diyorlar. Abimjn de yirmiligini çektik bir ay önce üç dk bile sürmedi. O da çok korkuuordu yaa hiç anlamadim nasıl oldu bu kadar kolay dedi;)

2 hafta önce çektirdim çene cerrahında 10 dk sürdü, yalnız bana buz koymam söylenmedi davul gibi şişti yanağım siz siz olun ilk 24 saat ne kadar buz kompresi yaparsanız o kadar az şişer geçmiş olsun şimdiden.

Hiç korkmayin,ben 4 tane 20 lik disimi çektirdim,onlar daha cikmadi bile,ben baska bisey için gitmistim dişçiye,film cektirdik,20 lik dislerim az kalsin cikiyorlardi,ve obur dislerime zarar vericekler di(yer olmadigi icin,20 lik disler cikinca obur dislerim ust üste kayicaklardi)neyse zamaninda fark ettik,once iki disimi cektirdim bi hafta sonra kalan iki disimi cektirdim,hic birseycik te hissetmedim,cok guzel anestezi yapiyorlar,en fazla da 10-15 dakka sürdü her "ameliyat"....tek tavsiyem,bence diş çektirmek için erkek doktorlari tercih etmek gerekiyor,bence onlarin fiziklsel gücü daha fazla oldugu için,insana daha bir güven veriyor,psikolojik olarak,sanki hic zorlamadan cekiverir gibi:)

Ben de çok korkarak gitmiştim yirmilik çektirmeye. İki yirmilik diş çektirdim şimdiye kadar yaptırdığım tüm işlem ve çekimlerden kolay oldu :nazar: korkmayın hiç, çektiğiniz ağrılar için sonra çok pişman olacaksınız.

Tam gömülü ve yamuk olan 3 tane dişi 1 yıl ara ile ameliyat ile aldılar sonuç o agrıyı çekeceğime hemen aldırırım

Açılın ben diş hekimiyim diyesim geldi:halay:mutlaka çene cerrahina cektirin ya da elinin hafifligine guvendiginiz bir dış hekimi de olur. Ama bilmeden gideceksiniz çene cerrahi daha mantikli. Ben çok fazla hastanın disini çektim. Hepsi çok korkuyorken, sonunda aaa bu kadar basit miydi dediler.
Ama yaa peki o ökūzölduren anestezilerden mi yapiyorsunuz? Mesela adrenalinli mi tercih ediliyor adrenalinsiz mi.. ne biliyim boyle yutak kulak goz burun uyusmasi nefes alamadigini sanmak cok korkunc bi his :O
Meselaa boyle maddelrin turlerine gore ozellikleri vardir heralde diye dusunuyorum. Cok guclu ama kisa sureli etkili falan bisey var midir? Hepsi ayni midir?

Çıkmış diş hiç sorun değil de gömülü olanlar için aynısını söyleyemem.Gerçekten ameliyat olsam daha iyiydi o kadar diyim.

Back