Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    30
Çok geçmiş olsun canım benim. İnşallah bir an önce geçer gider sağlıkla, hayırlısıyla alırsın evladını kucağına. Hemen içini karartma inşallah kaybetmeyeceksin dualarım seninle bir an önce iyilesmen dileklerimle
Maşallah bebislerine saglikla gelsinler inşallah canım benim. Yaa yerim ben onları ziplarmis bir de ya masallahhh

Kızlar 11+5 ten selamlar. Şimdiye kadar sadece 1 kere bulantım olmuştu 7. Hafta civarı bir gece bulantıyla uyanmıştım gece ve uyuyamamıştım kusmadım zaten sonra bir daha olmadı. Hamileliğim bulantı yönünden mükemmel geçiyor diyordum taaa kiiii düne kadar dün başlayan öğürmeler bugün hız kesmeden devam ediyor kusmuyorum ama korkunç haldeyim buzdolabını bile açamıyorum açtığım gibi öğürmeye başlıyorum. Her şey kokuyor gibi geliyor eşim bakıyor kokan hiçbişey yok diyor Sorum şu 12. Haftada geçer dedikleri bu belirtinin 11+4 te başlaması mümkün mü deliricemmmm

Benim ilkinde 3 ay bitince yani 12-13 haftadan sonra bitmişti canım. Hemen hemen çogu kadının bu haftalarda geçiyor inşallah senin de bir an önce geçer

Çok ilginç canım benim. Bu dediklerin bana ilk hamileligimde en başında başlamıştı 13. Hafta gibi geçmişti. Bu haftalarda baslayani da ilk kez gördüm inan çok geçmiş olsun çok zor bilirim inşallah bir an önce gider

Hayırlı haberlerle gel inşallah canım benim. Güzel haberlerini bekliyoruz artık görürsün cinsiyeti diye düşünüyorum

Herkesin hormonlara verdiği tepki farklıdır ya, belki mideni usuttun o hormonlarin etkisi ortaya çıktı geçicidir belki dur bakalım

13+3ten bildiriyorum. Bulantılar devam.

Ama şöyle bi durum var. Sanırım bi 15 gün öncesine kadar genel bir bulantı durumu vardı. Şiddeti değişken, düzensiz devamlı bi bulantı.

Şimdi kendimi dinleyince fark ediyorum ki, o hal yok.

-Bi açken midem bulanıyor. Sabah kalkınca yada akşam yemeği biraz gecikince..Ama bi parça ekmek yesem kesiliyor.

-Bir de yemek yedikten 2-3 saat sonra, sanki yemekler midede sindirilme aşamasında birden bi bulantı geliyor. Ama o şiddetli. Ve illa bi öğürme ve kusma ile neticeleniyor. Bu da günde 1-2 kez oluyor ve genelde akşamları oluyor.

Kızıma hamileyken 12. Haftada bıçak gibi kesilmişti bulantılar. Bunda da azalarak bitecek sanıyorum.

Son düzenleme:
Kızlar gögüşlerime elleyemiyorum çok açıyorlar ve kaşınıyor 1 hafta sonra 3 ay bitiyor sizde ne zaman oldu neden böyle oluyor anlamadım gitti
E süt damarlarin gelişiyor süt için hazırlanıyor ağrıması çok normal, benimde öyle

Canlarım şimdi size güzel bı tavsiye veriyorum kaşıntı için ve artık tam vakti sürmek isterseniz deneyin çok iyi geliyor ben basldim, tatlı badem yağı göğüslere ve gobüşe, ben ilk gebeligimde sürdüm kasintimda hafiflerdi doğurdum bırak çatlağı bı cizigim bile yok ne göğüste ne gobuste, bilenler vardır belki ama deneyin kimyasal kremlere tonla para dökmeyin bende ilk gebelikte heyecandan aldım kremler baktım kasintiya falan yaramıyor araştırdım en kolayı bu geldi iyi ki denemisim doğuma kadar göğüs, gobüşe bir de basenlere sürün bol bol

Kıllandırma yapmaz değil mi tatlı badem yağı polikistik overim ve kıllanmaya aşırı müsaitim

Kıllandırma yapmaz değil mi tatlı badem yağı polikistik overim ve kıllanmaya aşırı müsaitim
Benim de cildim çok müsait ya ince tuylerim çok ama öyle sertleşen birşey fark etmedim, bı araştır yine de sana uygun olur mu ben sabah akşam yada ilerleyen haftalarda gün içinde gerildikce karnim sürüyordum sen daha az surersin, başka krem kullansan da yine yağ bazlı aynı sorunu yaşarsın zaten

Birşey merak ettim kizlar bu 2li testler yada fetal DNA vs bu tür testler sadece bı hastalığı saptamak icinmi yada anne karnında bı tedavi vs olabiliyomu yani neden bu testler yapiliyo açıkçası merak ediyorum
Ben bu sorunuzu son kontrolümde doktoruma sordum. Bu testlerin sadece tarama testi olduğunu asla kesinlik ifade etmediğini söyledi. Dedim eğer bir risk çıkarsa? anne karnında yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi. Bebeği aldırmak tek secenekmis. Bu yüzden hiçbir testi yaptırmadım. İlk hamileliğim zehir oldu bu testler yüzünden. 2. De anam babam usulü takılıyorum ve kafam çok rahat. Tabi herkesin kendi tercihi ben böyle uygun gördüm

Yeni bir yıldan selamlar herkese, güzel bir yıl olur umarım, sağlıkla kucağımıza alırız minikleri.

Doktor bana bir şey söylemişti, sizlere soracaktım hep unutuyorum. Karnım çıktı benim de biraz. Doktor da ultrasonla bakarken "artık yüz üstü ya da sırt üstü yatma, yan yat" dedi. Yüzüstü zaten yatmam genelde ama sırtüstü uzanmayı severim ve bebeğe zarar veriyor gibi de gelmiyordu. Bir dahaki gidişimde soracağım ama sizlere de söylendi mi böyle?

Bebek büyüdüğü zaman daha ileri haftalarda yüz yukarı yatilmiyor ama yine de yüz yukarı yatmak için omzun biraz yüksek yatarsan gerginlik azalir düz olunca karın geriliyor, biraz yüksek yatsan daha iyi olur, ilerleyen haftalarda zararlı, kan dolasimina zararlı, damarlar gerildiği için zaten mevcut bı gerginlik var karın çevresinde tansiyon falan düşürüyor, kalbi yoruyor, ciddi meselelri var yani, yan yatmaktan nefret eder hale geleceğiz yakında agirliktan yanlar acıyacak R RosaLx

Henüz o kadar büyümediği için anlayamadım, haklısın, gerilme oluyor gibi, o zararlı demek ki. Yan yatmaktan yoruldum şimdiden, sonumuz hayır olsunTeşekkürler bilgiler için

Annemin 5. Ayda geçmiş annemize benziyorsak daha iki ayım var
İnşallah cekmemissindir anneme cekseydim ben eğer ilkinde de bulantı yaşamazdim 3 kardeşiz 2 erkek bir de ben annem hiç birimizde böyle bulantı çekmemiş yasamamis
Tatlı badem yağını bilmem ama ilkinde kakao yağı surmustum hep. Ama doğuma kadar (37+5) catlamayan göbeğim doğumdan bir iki gün önce catlamisti. O da iki gün sancı çekmekten surememistim. Şimdi de hindistan cevizi yağı aldım onu sürmeye başladım dün ilk defa sürdüm. Eltimden duymuştum iki dogumunda da hep sürmüş hiç çatlamış. Ama bu catlamama olayı biraz genetikmis ne yaparsan yap catlayacaksa çatlıyor ben gerginliği kaşıntıyı azaltsin diye ve mümkün olduğunca az çatlasın diye sürüyorum
Evet canım geçen hafta gittiğimde bana da söyledi artık bebek yukarı cikmaya başladı yüzustu yatma dedi. Sırtüstü yatmayı da bebeğin kan dolaşımını etkilediği için önermiyorlar. Zaten kızımda iki dk dinlenmek için sırtüstü uzanırdım hemen 2 dkligina. O kadar rahatsız olurdu ki hemen tekmelemeye baslardi. Dönmeye başlardı. Genelde sola yatmayı öneriyorlar bebek için daha sağlıklı diye ilerleyen haftalarda da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…