Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    24
Teşekkürler inşallah benim de geçer
Sizin de ultrason fotonuz böyle miydi?

Dinlenme ile muhakkak geçer stres yapmayın ben okul öncesi öğretmeniyim birde 3.5 yaşında bir kızım var sıfır dinlenme ile sadece ilaçla geçti Allah'ın izniyle... Ultrason fotoğrafını hatırlamıyorum nasıldı

Stres yapmayin. İstirahat ve bol sivi alimi ile geciyor hepsi. 2 haftadir benimde kanama alanim vardi. Wc disinda hareket etmiyorum cok. Bu haftaki kontrolumde alan cok azalmisti.Carsamba tekrar kontrolum var insallah hepsi bitmis olacak

Kızlar henüz erken biliyorum ama beni hastane ve doğum araştırma telaşı kapladı. Ağustos ayında tamamlayıcı sağlık sigortası aldım fakat doğum kapsamlı değil normal kendim için muayene amaçlı almıştım. Sonradan doğum eklenmiyor yani elimde patladı iptal edeceğim sanırım. Ama bu ay hamile kalınca şöyle bir doğum paketleri için fiyatlara bakayım dedim 60’lar 80’ler havada uçuşuyor.
Bir yanım diyor ki iki ayda bir özelde muayene ol. Rutin aylık takibini devlete git ve devlette doğumunu yap. Ama devlet işte şartları biliyorsunuz bizim ailedeki kadınlar biraz zor doğuruyor suları geç patlıyor falan ay şimdiden beni bir endişe sardı. Alacaksam doğum paketi ilk aylardan itibaren alayım ki karlı olsun. Ya kurban olduklarım bana bir fikir verin para da kolay kazanılmıyor napiyim siz ne yapacaksınız kafamda deli sorular

Kuzum benim de özel sağlık sigortam var ve doğum teminatlı değil. 10 hakkım vardı son 2 falan kaldı zaten. Araştırdığım kadarıyla özel hastanelerden paket satın alınca 90 bin civarı falan fiyat çıkıyor. Ben de kendime özel muayenesi olan bir doktor buldum içime de çok sindi. Muayene ücreti 2500 lira. Doğum ücreti 18 binmiş. Hastane ücreti de 25 sanırım. Tabi bunlar bu senenin fiyatları seneye daha artar muhtemelen. Tahlillerimi de devlet hastanesinde yaptıracağım. Yani özel hoca da yaklaşık 120 bine falan gelir gibi hesapladık. Belki daha ucuz bile olur. En azından içimize sinen bir doktorla devam etmeyi daha mantıklı bulduk

Geçiyor canım bende çok tedirgin olmuştum. Galiba ikiz seninde benimde öyleydi kanama alnı var küçükte değldi . Progestan dex ve fitil kullanıyordum iki ampül kalçadan olarak değştrdi ve hiç bir şekilde WC harici kalmayacaksın dedi . Dediği gibi oldu şükür çok azladı. Forma bir hafta önce aynı soruları bende sormuştım seni iyi anlıyorum Geçiyor merak etme stres yapma . Ve kabız olma . Bu arada ultrasonda kanama alamım baya da büyüktü

Bende devlette düşünüyorum fiyatlar çok uçmuş arada özelde kontrol testlerini özelde diğer kontrollerimi devlette yaptıracağım seninle aynı fikirdeyim

Aynı şekilde ben de araştırma içerisindeyim bi kaç sigorta şirketinden ve hastaneden fiyat aldım acıbadem kozyatağı 80 bin diyor doğum paketine. Ama içerisinde muayeneler yok hamilelik boyunca. Hamile kaldıktan sonra sigorta yapan üç dört şirket var ortalama fiyatları minimum 70 bin. Bende ne yapacağımı şaşırdım açıkcası. Uzun zamandır dr. Erhan Karaalpi takip ediyorum instagramdan. Ama onun da doğum ücreti ekstra anlaşmalı olduğu hastane ücreti totalde 110 bini vs buluyor. Çok kararsızım

Ben de doktor arayışındayım bu süreçte hasbel kader ikinci çocuğuna hamile biriyle tanıştım. Kendisi ilk doğumu devlette yapmış ve kesinlikle tavsiye etmiyordu. Ben de özellerde fiyatlar uçtu diyince, onun birkaç yakını şöyle bir şey yapmış. Her üniversite hastanesinde var mıymış bilmiyorum ama birçok üni. hastanesinde doğum yaptıran proflar veya doçentler oluyormuş. Bu durumda hocaya her muayeneye gittiğinde cüzi bir miktar muayene ücreti ödüyorsun. Ama tüm tahliller falan ücretsiz tabii. Sonra hocayla anlaşıyorsun doğum için. Onda da sanırım 20 bine kadar ücret çıkıyormuş. Seni muayene eden hoca doğurtuyor. Tek kişilik odan oluyormuş çok memnun kalmışlar. Bu şekilde yapan varsa yorumlarını beklerim ama benim aklıma yattı. Bir deneyeceğim gidip ortamı görmeye karar verdim.

İstanbul anadolu yakasında var mı acaba araştırayım bende. Bilgi edinirsek yapalım bunu

Bazı sigorta şirketleri var hamileyken sigorta yapabildiğin canım araştır istersen ilk doğumumda söylemişlerdi bana. Birde bazı hastanelerin herşeyi kapsayan doğum paketleri oluyor

Doğum ücretlerini ben de araştırdım, uçmuşlar ki biz doğurana kadar özeller 200ü bulacak Ben pandemi zamanı ucuz ucuz toprak almıştım, onları, motorumuzu vs satıp Amerikada mı doğursak diyoruz. Her şey toplam 20 bin dolar civarı. Ömür boyu hayatı kolaylaşacak bu paraya. Benim oğlanlar babalarından AB vatandaşı, bu yavruma haksızlık etmeyeyim diye de zorlayalım diyorum, nasip..

Tabi önce çarşamba günü kalp atışlarını bir duymak gerekiyor Arkadaşlar bir de bende çılgın ama gerçekten çılgın ödem oldu heryerim. Tuzsuz yiyemiyorum çünkü tansiyonum hep çok düşük bayılır kalırım. Su içiyorum zaten bol bol ama işe yaramıyor, var mı yaratıcı fikri olan?

Stres yapmayin. İstirahat ve bol sivi alimi ile geciyor hepsi. 2 haftadir benimde kanama alanim vardi. Wc disinda hareket etmiyorum cok. Bu haftaki kontrolumde alan cok azalmisti.Carsamba tekrar kontrolum var insallah hepsi bitmis olacak

Çok teşekkür ederim hanımlar
Dr tek kese olduğunu söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…