Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    31
Ay hadi İnşallah

Merhaba, oncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alirsin inşallah sma testi ayrı bir test mi yoksa fetal dna da ona da bakılıyor mu? Ben de fetal dna yaptırdım ama sma sormak hiç aklıma gelmedi. Aslında benim eşime sma taşıyıcılık testi yapilmisti, taşıyıcılık saptanamadi diye sonuç gelmişti ama yine de öyle bir test varsa ayrı yaptırmak gerekiyorsa yapalım

İyi akşamlar kızlar, herkese bebişleriyle mutlu sağlıklı çiçek gibi bir sene diliyorum
13. Hafta güncellemesi ile geldim.
•Bulantılar bitti diyebilirim.
•6 kilo civarında aldım, umarım doğuma yuvarlanarak gitmem zaten boyum kısa.
•İç karın genişliği dedikleri durum sanırım bende yok hamile pantolonları ve jilelere geçmiş bulunuyorum.
Yarın kontrolüm var, umarım cinsiyeti görürüz zira çok merak ediyorum

Birşey merak ettim kizlar bu 2li testler yada fetal DNA vs bu tür testler sadece bı hastalığı saptamak icinmi yada anne karnında bı tedavi vs olabiliyomu yani neden bu testler yapiliyo açıkçası merak ediyorum

Kuzum ben şöyle yapıyorum. Özel doktoruma gidiyorum yaptırmam gereken tahlilleri söylüyor sen hastanede kendin çalışırsın diyor :) ama ben önce aile hekimime gidiyorum. Genelde istediği tüm testler aile hekimimde yapılıyor zaten :) hastane kendim bakmama bile gerek kalmıyor hepsini aile hekimliğinde hallediyorum akşm doktora sonuçları whatsaptan atıyorum

Ayrı bir testmiş ismini hiç sormadım hem taşıyıcılık hem hastalık bakılıyor diye hatırlıyorum

Tecrübeli anneler, mide bulantılarınız ne zaman geçti? Benim ki dayanilmayacak gibi değil, yemek çok rahat yiyorum ama yemekten sonra midem bulanıyor, su içince de bulanıyor.... Kaçıncı hafta biter tahminen mide sorunları

Birşey merak ettim kizlar bu 2li testler yada fetal DNA vs bu tür testler sadece bı hastalığı saptamak icinmi yada anne karnında bı tedavi vs olabiliyomu yani neden bu testler yapiliyo açıkçası merak ediyorum
Örneğin benim yaptırdığım dar kapsamlı fetal DNA testinde kromozomal hastalıklara bakılıyor ve maalesef tedavisi yok. Bana kalsa hiç yaptırmak istemiyordum çünkü %100 lük bir sonuç vermiyor ve ihtimaller dolayısıyla hamileliği kötü geçen bir sürü kadın var. Biz Allahtan gelene kabulüz her şekilde ve sonlandırmak gibi bir düşüncemiz yok inşallah. Ancak ben annesi olduğum kadar eşimde babası ve o yaptırmak istedi bende tamam dedim.

Fetal DNA yapan yer mi yapiyor o testi peki
Yine Biruni laboratuvarı yapıyor olabilir çünkü doktorum orası ile çalışıyor. Aslında çok kapsamlı bir testmiş istersen 100 istersen 1000 hastalığa bakarız ama sayı arttıkça fiyatta artıyor dedi. Biz içinden sadece sma yı seçtik. Yarın klinik ile görüşüp öğrendiklerimi yazarım buradan. Büyük ihtimalle başka laboratuvarlarda bu testi yapıyordur.

Merhaba bende Allah nasip ederse temmuz annesi olucam ama mide bulantısı bende de var daha doğrusu saat saat tutar bian önce bitmesi dileği ile ama kızımda daha kötüydü 14 haftada rahatladım artık

Bende varım temmuz annelerinden

Ben 13.haftadayim yarım saate 14.Olacak midem daha iyi bulantıdan ziyade acıyor ağrıyor gibi ama bir hafta öncesi çok kötüydü dört kilodan fazla verdim, bir haftadır rahatsız hissetsem de biraz yemeye başladım ama bugün doyana kadar yemek yedim, gaz yaptı biraz midem rahtsizdi ama çekilir halde artık hafifledi gibi hissedebiliyorum haftalar sonra bugun rahat su içtim mesela dört büyük bardak kadar bugüne kadar yudumla içiyordum içim almiyordu, yine su içimi bulandirir gibi oldu ama dediğim gibi daha çekilir durumda artık

Dün bı yazı okudum gebelik bulantılarınin kaynağından biri de babanın karacigerlerinin rahatsız olmasıymış temiz olmamamsiymis falan filan, bende sardım eşime senin yüzünden her gebelikte Sürünüyorum daha gelme yanima yakinima diye adam ne dese o dk suç sizde sarın kızlar hak ediyorlar eğer doğruluk payı varsa

Teşekkürler aydinlattiginiz için ben müdahale edilmeyecekse yani tedavisi yoksa neden yapıtiyoruz diye sorguluyorum son günlerde ilk gebeligim olduğu için öğrenmek istedim rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin hepimize

Birde bir bebeğin sma hastası olması için anne ve babada o genin olması gerekir eğer eşinizde yoksa Allahın izniyle korkulacak bir durum yoktur. Çocuk en fazla gen taşıyıcısı olur. Hastalığın oluşması için iki tarafında taşıyıcı olması gerekir o zamanda oran %25 oluyor.

Ben ilk gebeliğim de rutin kan tahlilleri dışında hiçbirini yaptırmadım şükür kafam rahat doğurdum, araştırmıştım mudahale edilemeyecekse neden yaptırayım dedim, kaç tahlil yaptırılır dedim hiç kaygı stres yaşamadan mis gibi doğurdum, bu sefer de gaza geldim herkes yaptırıyor diye gittim yaptırdım huzurum.kacti riskler olasılıklar, yaptırmayacagim, dusunmeyecegim, sağlıcakla gelsin yavrum diyorum daha kendimi strese sokmuyorum artik

Amin inşallah Rabbim kimseyi evladıyla sınamısın sağlıklı sıhhatli yavrularımızı sağlıkla sıhhatle huzurla kucağımıza almayı nasip eylesin. Çok haklısın bende öyle düşünüyorum. Bazı insanlar sonlandırmayıda düşünüyor olabilir bazıları da bizim gibi içimiz rahat etsin diye düşünüyor olabilir. Ne kadar rahat edecekse orası ayrı bir konu beklemek bile geriyor insanı

Anladım teşekkürler

Merhaba bende Allah nasip ederse temmuz annesi olucam ama mide bulantısı bende de var daha doğrusu saat saat tutar bian önce bitmesi dileği ile ama kızımda daha kötüydü 14 haftada rahatladım artık
14. Hafta gibi bir sonuç çıkardım, iki haftam kaldı o zaman ama bana hiç geçmeyecek gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…