- 10 Mart 2010
- 2.342
- 3.054
- 723
Çok ikiniyorsa ve ne yaptıysam cikmadiysa gazı ben poposuna zeytin yağı sürüyorum kulak çubuğuyla. O şekilde hem gazını çıkarıyor hem kakasını yapıyor.Kizlar bebegi beslerken karnindan gurultu sesleri geliyorz dunden beri karnini icine cekip ikinmaktan mamasini yiyemiyor. Mamadan once karin masaji yapiyorum, mamadan sonra ustten gazini cikariyorum ama kustugu icin karnina masaj yapip ayaklarini karnina cekip baskilayamiyorum. Midesi agzina geliyor. Sabah uzun bir masaj yaptim cok guzel gaz cikartti rahatladi ama ozellikle aksamlari bu gaz olayi cok oluyor. Siz beslendikten sonra boyle durumda ne yapiyorsunuz? Kusturmayacak sekilde ne yapabilirim?
Ay iyi o zaman içinim rahatladıDikişle ilgili olmayabilir canım. Benim 10cm açılmam olmuştu sonra acil sezeryan oldu bebek çıkmadı yani. Ama ilk sefer hayatımdaki ilkten bile daha zordu acılıydı, daha iyileşmemişti demek ki. Gitgide normale döndü tam iyileşene kadar bence ihtiyacın olan şey zaman… Emzirdiğimiz için hormonlar da baskılanıyor kayganlastırıcı vs kullanmak lazım
Pek kuruluk şikayetim yok benim. Demekki normal bişey geçer inşallah benimdeAynısını ben yaşadım. Doğum sonrası ilk ilişki aşırı acılıydı ve kanama oldu. Üstelik sezaryen doğumdu benim planlı sezaryen ve altta açılma hiç olmadandoktor hormonlardan dolayı kuruluk yaşadığımı söyledi. Bi süre kayganlaştorıcı kullan dedi ama düzeldi 1-2 ilişkiden sonra.
Benim de öyle yani ıslanma var afedersin ama içerde birşey oldu sanki bi parça koptu gibi bir acıydı anlamadım gitti.Ay iyi o zaman içinim rahatladıhep öyle acıyacakmış gibi hissediyordum.
Pek kuruluk şikayetim yok benim. Demekki normal bişey geçer inşallah benimde
kuzum benim hiç kasilmam bile olmadı direk sezaryene girdim ama ilki çok zordu ikinci bir tık daha kolaydıYok ya benim önceden de öyle aman aman belirtim olmazdı. Pkosum ben regl zaten düzensizdi olduğunda da önden lekelenmem olurdu. Şimdi de lekelenme şeklinde ama 4 günü geçti hala regl başlamadı. Aman ben açılışı yaptım da noldu hep stres korunsaydık keşke.
Kız benimde iki üç gündür bebeğimin gece uykusunun saatini geri alıyordum 4 5 gibi uyuyan bebeğim önce 2 de sonra birde dün akşam da 11 de gece uykusuna geçti bu sabah 3 damla vitamini verdim aha bu saat oldu gözümüze uyku girmedi cır cır ağlıyo
Aman ben ettim sen etme kız 5 sene Allah ne verdiyse yapıştırdık zar zor sonunda bebişimiz olduadama şimdi korumak zulüm geliyor
Ya kızlar bide benim bir problemim daha var ya ben normal doğum yaptım kesi atıldı içten ve dışta dikişlerim oldu. Ben vajinanın genişlediğini düşünüyordum daha öncede forumda okumuştum doğum sonrası birlikteliklerde vajina genişliği hep problem olmuş. Bende de sanırım dikişlerden dolayı darlık var bu iyi bişey eşimin baya hoşuna gidiyor eskisinden de darmış. Ama benim canım acıyor alışmadığım için mi bilmiyorum ilişki sırası ve sonrasında canım acıdı. Hele ilkinde sanki ilk kez birlikte oluyor gibiydik. Çok acık anlattım kusura bakmayın bu konuda doktora gitsem yapabileceği bişey olur mu?
Ya bu d vitamininden nefret ediyorum. Çocuğu maf ediyor.
Cinselliğe geri dönebilenlere helal olsun vallahi. Ben insan kılığından çıktım. Her yerime süt akıyor, ekşi ekşi iğrençEvet risk var ama işte korunmasını söyledim eşime ama bunu 5 senede zor yaptık tekte olmaz diye düşündü
Normal bir durum o zaman ya endişelenmeye gerek yokmuşkuzum benim hiç kasilmam bile olmadı direk sezaryene girdim ama ilki çok zordu ikinci bir tık daha kolaydı
Oy aynen anlattığın gibiyim bende ama işte denk geldi çocuğun uyuduğu benim duştan çıktığım zaman tabi kocam fırsatı kaçırmadıAynen benimkini de. Bir türlü dalamıyor çocuk.
Cinselliğe geri dönebilenlere helal olsun vallahi. Ben insan kılığından çıktım. Her yerime süt akıyor, ekşi ekşi iğrençyemek yerken bile arkamdan atlı kovalıyor gibi. Bir de oradaki deliklerin yeri bile kaydı sanki. Elimle bile dokunmaya korkuyorum.
Sling tavsiye ederim ben çok fayda gördüm. Max 5 dk da uyuyor.Kızlar ben çıkdırıcam artık ya. Uyumuyor bu çocuk. Tuvalete gidecek vakit bile yok 5dk bile sürmüyor uykusu. Sallamayacağım diye direniyorum ama psikolojim bitik durumda ve sabrım da tükeniyor artık ben nasıl bu çocuğu yetiştiricem ya uyutamıyorum daha
Sling ile uyutmak anı kurtarabilir ve hep senin uyutman gerekir. Gerektiğinde babanında uyutabileceği bir şekilde uykuya geçişi öğretmemiz lazım. Ama nasılSling tavsiye ederim ben çok fayda gördüm. Max 5 dk da uyuyor.
emzik vermiş miydiniz bilmiyorum ama emzik deneyebilirsiniz biz mesela uykuyu beslenmeden ayırdık artık bazen beslenerek de uyuyor ama toksa emzik yardımıyla kucağımda pişirilerek uyutabiliyorum böyle olunca uyku sadece bana bağlı olmamış oluyor haliyle daha rahat olur kucağımda uyuturken pişlıyorum emziğini veriyorum tamamen dalıyor böyle emziği atıyor ondan sonra yerine koyuyoruzKızlar ben çıkdırıcam artık ya. Uyumuyor bu çocuk. Tuvalete gidecek vakit bile yok 5dk bile sürmüyor uykusu. Sallamayacağım diye direniyorum ama psikolojim bitik durumda ve sabrım da tükeniyor artık ben nasıl bu çocuğu yetiştiricem ya uyutamıyorum daha
bizim de öyleydi ama ben zorlandigim için öyleydi çocuk reddetmemişti farklı pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsiniz belki ayakta eğer suda rahatlıyorsa duşta öyle öyle alışabilirKizlar bebegim tek meme emiyor. Meme reddi yasamistik sonra yeter ki emsin diye hep sagi teklif ettim simdi de soldan emmiyor cocuk. Sol gogus ucum daha kucuk ve ice donuk. Vermeden sagip cikartiyorum yine de almiyor. Sorun degil ama surekli sag emdigi icin sagda tazyik sorunu yasamaya basladik. Ayrica sag meme cok daha doldugu icin kocaman duruyor digerinin yaninda. Bir de cok sarkti. Daha iki ayligiz tum emzirme sureci boyle gider mi? Tecrubeli annelerden var mi tek meme ile emzirme yapan
Burun akıntısı geniz akıntısı vardı doktora özellikle gitmedik ama göz muayenesinde hoca fark etmiş bol bol emzirin demişti bunun tek çözümü en iyi çözümü o dedikızlar bebeğimin genzi akıyor.Burnunu Temizliyorum ama yutkunuyor sürekli.Hırıltımız zaten vardı reflüden dolayı o da arttı gibi.Sizce hasta mıdır.Yoksa geniz akıntısı başka sebepten de olur mu ? Yarın da böyle olursa acile gideceğim tam da bayram zamanına denk geldi doktorlar yok
Canım benimki emziği almıyor ya. Açsa zorla versem bir hışımla sinirli mıçmıç yapıp atıyor. Alıştıramadım bir türlü kolik bebek içinde ilaç gibi emerken sakinleşiyor. Nasıl alıştıracamemzik vermiş miydiniz bilmiyorum ama emzik deneyebilirsiniz biz mesela uykuyu beslenmeden ayırdık artık bazen beslenerek de uyuyor ama toksa emzik yardımıyla kucağımda pişirilerek uyutabiliyorum böyle olunca uyku sadece bana bağlı olmamış oluyor haliyle daha rahat olur kucağımda uyuturken pişlıyorum emziğini veriyorum tamamen dalıyor böyle emziği atıyor ondan sonra yerine koyuyoruz
bizim de öyleydi ama ben zorlandigim için öyleydi çocuk reddetmemişti farklı pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsiniz belki ayakta eğer suda rahatlıyorsa duşta öyle öyle alışabilir
Burun akıntısı geniz akıntısı vardı doktora özellikle gitmedik ama göz muayenesinde hoca fark etmiş bol bol emzirin demişti bunun tek çözümü en iyi çözümü o dedi
bi içerikte görmüştüm emziğin içine sırıngayla az miktar anne sütü enjekte ediyolardı. denenebilir bişey mi bilmiyorum ama bi bakın isterseniz :)Canım benimki emziği almıyor ya. Açsa zorla versem bir hışımla sinirli mıçmıç yapıp atıyor. Alıştıramadım bir türlü kolik bebek içinde ilaç gibi emerken sakinleşiyor. Nasıl alıştıracam
Ay ben emzik olmasa delirdim dün doktora gittim doktorum diyor ki 1.5 ay daha sabret geçicek biliyorum ama bir yaşarken bana sor ve sabah 5'den beri uyanık yapmadığım şey kalmadı en son eşime dedim 08:30'da anneme bırak beni bari evde sen dinlen akşam yemeğine kadar evde kalsam ikimizde derbeder olucaz bari o dinlensin zaten akşam o da gelcek yemeğeCanım benimki emziği almıyor ya. Açsa zorla versem bir hışımla sinirli mıçmıç yapıp atıyor. Alıştıramadım bir türlü kolik bebek içinde ilaç gibi emerken sakinleşiyor. Nasıl alıştıracam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?