2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    138
Doktorun kendisi söyledi 1'inde alırım diye, demek ki hastanede kendisi diye düşündüm.

Evet dün gece de çok kötüydüm, demek ki bu kötü hissettiğim durum sancıymış. Ben ilk doğumunda sıfır sancı ile gittiğimden ve suyum da biteli 13 saat olduğundan direkt suni sancıyı 2 dk da 1 olacak şekilde vermişlerdi... Çok fenaydı. Böyle yavaştan giderek artmamıştı. Ayırt edemedim bu nedenle.

Bilgiler için çok teşekkür ediyorum @neverland85 🙏🙏
Anladım, ben de nst okumayı bilmiyorum, sancı şiddeti herkesten herkese değişiyormuş.

Merhabalar, Benim normal doğum zamanım 14 Nisan. Havuç, armut tüketemem çünkü benden şeker var maalesef. 1 bardak havuç suyu içsem sanırım 300 e fırlar şekerim. Bir şey yemiyorum pek.

Sızıntı yok dedi, özellikle hareketlerini sordu. Epey hareketli bebeğim, o konuda sıkıntı yok. Demek ki ondan özellikle sordu hareket durumunu. Suyu bol içiyorum, benim içtiğim su mu az diye sordum, seninle alakalı bir durum değil, içtiğin su ile alakalı değil. Senin iraden dışında bir durum dedi doktorum bana.

Perşembe bakalım, az daha idare ederse 1 Nisan da alırız dedi. Tam 38+2 gün oluyor 1 Nisan da zaten.

Teşekkür ediyorum bilgiler için🙏
Rica ederim, şeker varsa evet sorun olabilir. İnternetten de epey araştırdım, bu suyu çok için diyorlar ya, normalde vücut sağlığı içinmiş o, bebeğin suyunu etkilemiyor diyor doktorlar ama Ayşe Duman'ın videosunda denk gelmiştim o da şöyle demiş; bebeğin suyunun sizin su içmenizle alakası yok ama su azalması durumunda biz anneye su içmeni arttır deriz demişti. Bilmiyorum ben de bu ilişkiyi anlamadım. İnşallah doğumunuz istediğiniz gibi olur. Benim de ilk doğumumda su gelip öyle gitmiştim, sonra suni sancı verdiler de bir türlü hissetmemiştim ağrıyı, sonra da başlayınca tam başlamıştı, o yüzden vücudun normal ağrısını ben de bilmiyorum.

Bana da doktorum minyon bir bebeğim olacağını söyledi, iki çocuğum da 3.300 üstü doğmuştu ama bu sefer onu göremeyeceğim sanırım, ikinci bebeğimde hatta 4 kilo çıkmıştı son ölçümde, doğumdan sonra şaşırmıştım küçük doğunca. Sağlıklı olsun inşallah, bütün beklentimiz o, ben hamilleliğimin başından beri hiç şeker hamurlu gıda vs tüketmemiştim, bende şeker yok ama ileri derecede varis var, kilo almamam gerekiyor ama bu sefer kilosu az deyince de son üç haftadır hamurlu, şekerli falan ne varsa yemeye başladım, yine de bu kilo işi sanırım genetik, benim çocuklarım da genel olarak kilosuz oluyor bebekliklerinde.

Kızlar hiç sancı yokken ya da belirti vs doğum başlayabilir mi? Yani sancım 20 lerde. Dr bayramda yok ve tedirgin oluyorum. Sizce bu cumaya kadar doğma ihtimali var mı ?
Su gelince ağrı yoksa da doktora gitmek gerekiyor. Bilmiyorum ne kadar mantıklı bunu söylemek ama siz zamanınızı doldurursunuz bence, biraz falcılık gibi oldu, içime öyle doğuyor. Bayramdan sonra diye düşünün.

Su gelince ağrı yoksa da doktora gitmek gerekiyor. Bilmiyorum ne kadar mantıklı bunu söylemek ama siz zamanınızı doldurursunuz bence, biraz falcılık gibi oldu, içime öyle doğuyor. Bayramdan sonra diye düşünün.
Vallahi bana da öyle geliyor ya. Şu internette olan yere oturup bacak bacak üzerine atma olayını da denedim. Atabiliyorum. Su yok sancı yok bi şey yok. Bayramda doktorum da yok ay bilemedim ya stres oldum bu haftayı bi atlatsaydım

Vallahi bana da öyle geliyor ya. Şu internette olan yere oturup bacak bacak üzerine atma olayını da denedim. Atabiliyorum. Su yok sancı yok bi şey yok. Bayramda doktorum da yok ay bilemedim ya stres oldum bu haftayı bi atlatsaydım
Bende sizinle ayniyim kac haftadir nst ye giriyorum hep 20lerde suyumdal gelmedi nisanimda gelmedi. Gecen hafta kanalada girmemis dediler🤷‍♀️
Ama geceleri agri ve beraberinde ara ara vajinada cok keskin bi aci hissediyorum

Merhabalar, Aralık ayında sormuştum ben de, Marmaris te özel hastane, normal 60, sezaryen 50 demişlerdi epidural isterseniz ek olarak +10 bin istio lardı. Bugün tekrar sorduk, normal 70, sezaryen 60 olmuş. Epidural için %12.5 istediler. Bizim burda sezaryen daha uygun normale göre.
Teşekkür ederim 🙏🏻

Bende sizinle ayniyim kac haftadir nst ye giriyorum hep 20lerde suyumdal gelmedi nisanimda gelmedi. Gecen hafta kanalada girmemis dediler🤷‍♀️
Ama geceleri agri ve beraberinde ara ara vajinada cok keskin bi aci hissediyorum
Cumartesi günü gittim bana da kanala girmemiş dedi Dr. Çarşamba günü tekrar gideceğim bakalım kanala girmiş mi çünkü hiç değişiklik yok. Normalde son zamanlarda hep ağrı çektim geceleri inleyerek uyuyordum o kadar kötüydüm ki anlatamam. Ama 37 den sonra hiç hamile gibi bile değilim rahat uyuyorum 3 4 çeşit yemek yapıyorum temizlik yapıyorum falan yani öyle sıkıntılı bi durum yok. Sanki hiç doğmayacak gibi anlamadım gittim

Cumartesi günü gittim bana da kanala girmemiş dedi Dr. Çarşamba günü tekrar gideceğim bakalım kanala girmiş mi çünkü hiç değişiklik yok. Normalde son zamanlarda hep ağrı çektim geceleri inleyerek uyuyordum o kadar kötüydüm ki anlatamam. Ama 37 den sonra hiç hamile gibi bile değilim rahat uyuyorum 3 4 çeşit yemek yapıyorum temizlik yapıyorum falan yani öyle sıkıntılı bi durum yok. Sanki hiç doğmayacak gibi anlamadım gittim
Demek ki bahsedilen rahatlama size gelmis
Bende yarin gideceğim kontrole bakalim ne diyecekler
Haftasonuna dogurmus olmak istiyorum artik

Demek ki bahsedilen rahatlama size gelmis
Bende yarin gideceğim kontrole bakalim ne diyecekler
Haftasonuna dogurmus olmak istiyorum artik
Hadi inşallah hayırlısı olsun bize de haber verin mutlaka. Ben bayramdan sonraya kalmak istiyorum inşallah ya bayramda doktorum olmayacak inşallah hepimizin gönlüne göre olsun

Olur olur atlatırsın inşallah. Benim doktorum da yat dınlen kendini yorma diyor😅
Bu gecenin nöbetçi gebesi de ben oldum, mutfakta dinlene dinlene iş yapıyorum, uykusuz günler beklerken çok mantıklı bir tercih😅

Olur olur atlatırsın inşallah. Benim doktorum da yat dınlen kendini yorma diyor😅
Bu gecenin nöbetçi gebesi de ben oldum, mutfakta dinlene dinlene iş yapıyorum, uykusuz günler beklerken çok mantıklı bir tercih😅
Kolay gelsinn size de :)
Dün eşim hiç uyuyamadı ya benim hamilelikte burnum baya tıkalı hiç nefes alamıyorum horlama oluyor ister istemez bi çözüm bulamadım. Ben izne çıktım eşim çalışıyor bugün de gözleri kıpkırmızı geldi işten 4 gibi uyumuş hiç farketmedim. Salonda yatayım dedim bırakmadı. Bende o uyuduktan sonra kaçtım rahat uyusun diye üzüldüm dün. Salonda koltukta beni de uyku tutmadı ben de ondan nöbetçiyim bu gece :)

Kolay gelsinn size de :)
Dün eşim hiç uyuyamadı ya benim hamilelikte burnum baya tıkalı hiç nefes alamıyorum horlama oluyor ister istemez bi çözüm bulamadım. Ben izne çıktım eşim çalışıyor bugün de gözleri kıpkırmızı geldi işten 4 gibi uyumuş hiç farketmedim. Salonda yatayım dedim bırakmadı. Bende o uyuduktan sonra kaçtım rahat uyusun diye üzüldüm dün. Salonda koltukta beni de uyku tutmadı ben de ondan nöbetçiyim bu gece :)
Teşekkür ederim :)

Valla çocuklar doğunca eşim öyle güzel uyuyor ki, tabiri caizse "bebekler gibi"😉O yüzden uykusuz kalmış vs pek umrumda değil🙃

Benim de bundan önce burnum hep tıkalıydı hamileliğimde, öncesinde de ameliyat geçirmiştim. Hep horluyordum, ağzım kuruyordu. Neyse ki gebelikten sonra geçti. Bazı gebeliklerde oluyormuş, piyango kime vurursa artık.

Teşekkür ederim :)

Valla çocuklar doğunca eşim öyle güzel uyuyor ki, tabiri caizse "bebekler gibi"😉O yüzden uykusuz kalmış vs pek umrumda değil🙃

Benim de bundan önce burnum hep tıkalıydı hamileliğimde, öncesinde de ameliyat geçirmiştim. Hep horluyordum, ağzım kuruyordu. Neyse ki gebelikten sonra geçti. Bazı gebeliklerde oluyormuş, piyango kime vurursa artık.
Ben çok rezillik çektim ya bu mesela yüzünden. Hep ağzımdan su akıyor geceleri , nefes alamıyorum burnum hep tıkalı sürekli horluyorum.

Daha ilk çocuk bizim o yüzden bilmiyorum doğduktan sonra nasıl olacak sizin gibi aman uykusuz kalsın umurumda değil diyecek miyim bilemiyorum. Ama şimdi üzüldüm vallahi ben yatıyorum evde 12 ye kaçar sonuçta adama da yazık dedim yani :)

Ben çok rezillik çektim ya bu mesela yüzünden. Hep ağzımdan su akıyor geceleri , nefes alamıyorum burnum hep tıkalı sürekli horluyorum.

Daha ilk çocuk bizim o yüzden bilmiyorum doğduktan sonra nasıl olacak sizin gibi aman uykusuz kalsın umurumda değil diyecek miyim bilemiyorum. Ama şimdi üzüldüm vallahi ben yatıyorum evde 12 ye kaçar sonuçta adama da yazık dedim yani :)
İnşallah hiç demezsin, herkes bir değil sonuçta. Ben ikibuçuk yılımı gözden çıkardım, pek bir yere çıkmadan çocukları büyüteyim modundayım. Gezip gelmek güzel de rezilliği yine ben çekiyorum, eve gel çamaşırı, bulaşığı bitmiyor. Ev, park arası gidip gelirim, Allah sağlık versin de başka bir isteğim yok, yıllar içinde evrildim.

Asıl düşüncem, şu ücretsiz izin işini de yapmadılar ya ne diyim, olsaydı bir sene rahat edecektik, işe başlamaya yakın bir düşünce sarıyor insanı.

Neyse sebzeyi de suya bastığıma göre çamaşırları serer yatarım artık🤣

İnşallah hiç demezsin, herkes bir değil sonuçta. Ben ikibuçuk yılımı gözden çıkardım, pek bir yere çıkmadan çocukları büyüteyim modundayım. Gezip gelmek güzel de rezilliği yine ben çekiyorum, eve gel çamaşırı, bulaşığı bitmiyor. Ev, park arası gidip gelirim, Allah sağlık versin de başka bir isteğim yok, yıllar içinde evrildim.

Asıl düşüncem, şu ücretsiz izin işini de yapmadılar ya ne diyim, olsaydı bir sene rahat edecektik, işe başlamaya yakın bir düşünce sarıyor insanı.

Neyse sebzeyi de suya bastığıma göre çamaşırları serer yatarım artık🤣
Yine şanslısınız benim öyle bi şansım da yok. İk da çalışıyorum 28nde 250 kişinin maaşını mesaisini hesaplayıp finansa göndereceğim ki bayram öncesi maaşlar yatsın. Yerime idareten birini aldılar sadece evrak vs işlerini hallediyor ben yokken her sabah 9 dedi mi telefonum çalmaya başlıyor çünkü yapamıyor ben yokken mecbur uzaktan destek oluyorum hala. Doğumdan sonra da bu şekilde olacak ve 6 ay sadece iznim doğum izni ile beraber. Yani 6 aylıkken işe başlayacağım mecbur. Yani ben ne yapayım nerelere gideyim :)

Evet evde kalabilmek de nimet, katılıyorum. Kalsan da kalmasan da o çocuk sana muhtaç, mecbur kendinden veriyorsun.

Sizin işyerinde bu senin problemin olmamalı, eğitsinler çalışanlarını ama öyle olmuyor değil mi, ideal olanla gerçekler hep çatışıyor.

Bir sene ücretli izin her annenin hakkı olmalı, bu şımarıklık değil, bir ihtiyaç. Milletin sırtından geçiniyorlar diyenler var bir de

Ben de 9 ay falan kaldım evde bundan önce. Sonra işe başladım, ama senin tempona göre daha rahat benim, en azından sürekli arayan yok, velilerim dışında:) ders programımı ayarlama şansım oldu şu ana kadar. Onun dışında da sosyal hayatım yok diyebilirim, çünkü evde ve çocuklarlayım, şikayetçi de değilim, ama kendim yokum şu an öyle diyim, geçen eğitimde herhangi bir konudan bahsetmemiz gerekiyordu anlık olarak. Aklıma karnıyarık nasıl yapılır, onu anlatayım bari demek geldi. O kadar kopuğum🤣 müzik dinlemeyi çok severdim, artık sabredemiyorum dinlerken, vakit kaybı geliyor. Bunlar da insandan bazı şeyler alıp götürüyor. Ama dediğim gibi Allah sağlık versin, gerisi ne yapılması gerekiyorsa onu tabii ki yapacağım. Sonuçta bu çocuklar da leylekle gelmedi😊

Kızlar hiç sancı yokken ya da belirti vs doğum başlayabilir mi? Yani sancım 20 lerde. Dr bayramda yok ve tedirgin oluyorum. Sizce bu cumaya kadar doğma ihtimali var mı ?
Benim iki doğumumda da hiç kendi sancım olmadı ikiside suni sancı ilkinde 41 kadar bekledi Dr suyu kendileri patlattılar nişan falanda yok suni sancı verilince sancım başladı ikincide suyum geldi hemen gittik düşünüyorum acaba suyum gelince direk gitmeseydim de sancimimi bekleseydim bilmiyorum korktum yine suni sancı ile başlattilar

32 de başladım ilaca şu an 35 oldum daha yeni doktor 37 den sonra bıraktıracak galiba 37 yi görürüz umarım diyor. İlaca rağmen sancılar da tam kesilmedi sizin de öyle miydi
Evet evet asla kesilmedi. Sadece bir tık azaldı. Zaten o ilaç bana çok dokundu ensemden uyuşukluk vuruyordu tansiyonumu çıkarıyordu çok kötü bir ilaç

Back
X