- 12 Temmuz 2024
- 176
- 155
- 18
Ay normalse çok sevinirim içim biraz rahatladı açıkçası :)36. Haftamı bitirmek üzereyim, 32. Haftadan beri bahsettiğiniz durumu ara ara yaşıyorum hatta iki günde bir diyebilirim. Nst’ye girdim 2 kere ikisinde de sancı çıkmadı. Bildiğiniz adet sancısı birebir aynısı. Kan ve idrat tahlillerimde de bir şey çıkmadı. Doktorum normal olduğunu söylüyor. Bu tarz ağrılar hep olacak sanırım doğuma kadar. Periyodik ve gittikçe artan bi ağrın sancın olmadığı sürece hiçbirini dikkate alma dedi
Ben de henüz 34+4teyim. Yarın nst de bakıcaz bakalım bi sancı çıkmaz inşallahİnşallah değildir benim için çok erken daha. Sizin kaçıncı haftamız?
Belki hazırlık ağrılarıdır. Yine de doktora sorun tabii.Ben de iki üç gündür adet ağrısı tarzı ağrı yaşıyorum kasıklarımda değil ama bildiğimiz karnımın tamamında ve ara ara da belimde. Yarın kontrolüm var soracağım doktora. İnşallah bunlar doğumla yakından ilgili ağrılar değildir
Ağrı başlayınca hemen de doğum olmuyor ki. Valla anlamadım ben de, kimi son haftasında ağrı olsun diye bakar gelmez, kiminin de erken gelir, şöyle bir zamanı olsa ya bu işinBen de henüz 34+4teyim. Yarın nst de bakıcaz bakalım bi sancı çıkmaz inşallah
Azıcık bir soğuk görsem fazla ayakta dursam yürüsem ağır kaldırsam kasıklarım sancılanıyor benimde onun harici kemik ağrılarım var kasılma değildir diye tahmin ediyorum durduk yerde olmamış çünlüKızlar ben dünden beri kasıklarımda bir ağrı hissediyorum. Gazım var gibi belime de geliyor biraz. Dün biraz üşüttüm gerçekten bu durum sonrasında gazım oluyor da. Yine de acaba sancı mı diyorum ama karnımda bir kasılma hissetmiyorum. Siz böyle bir durum yaşıyor musunuz?
Bilemiyorum ama hep aynı yerde durmuyorlar sık yer değiştirebilirkerKızlar bugün ilk defa bebişin hıçkırıklarını kasıklarımın tam ortasında hissettim, tekmelerini de tam midemin altında orta kısımda. Doktor geçen hafta çapraz duruyor karnında demişti. Yani kafasını sağ alt kasığımda hissediyordum hıçkırdığı zaman. Şimdi tam ortada hissettim. Bu doğum pozisyonu aldığı anlamına mı geliyor yani
Benimki de aynı dedi tüp bebek sezeryan olacak diye birşey yok dediBenim doktorum eskiden tüm tüp bebek gebelerine sezaryen yapıldığını ama artık her şey yolundaysa böyle bir zorunluluk görülmediğini söyledi. Ama 33. haftada vajinal mi sezaryen mi bir öngörüde bulunmadı.
Size gerekçe olarak ne söyledi peki?
Ben xiaomi 360 kullandım oğlumda odaya biri girince hareket edince vs bildirim geliyor telsiz de vardı zaten o yüzden ses özelliğini kullandım mı hatırlamıyorum ama görüntü çok bet ve her harekette kayıt yapıyor otomatik. Ama yatağına koyup içerideyken izleyeyim diyorsanız telefonu tableti ona kitlemek gerekiyor başka ekran kullanılmıyor o zaman kendinden ekranlı kameralardan almak gerekir benim ki duvara monte odayı 360 derece alanlardan idiKızlar bebek odasına kamera aldınız mı? Önceden alıp memnun kalan varsa marka model yazabilir misiniz?
Tek gerekçe benim psikolojim ahsjdj sen dayanamazsın gibi şeyler söyledi uzun zamandır beklenen bir bebek riske atmayalım falan dediBenim doktorum eskiden tüm tüp bebek gebelerine sezaryen yapıldığını ama artık her şey yolundaysa böyle bir zorunluluk görülmediğini söyledi. Ama 33. haftada vajinal mi sezaryen mi bir öngörüde bulunmadı.
Size gerekçe olarak ne söyledi peki?
Bu saatten sonra doktor değiştirmem artık da ben çok sorguluyorum diye doktorum evhamlı olduğumu düşünüyo o yüzden benle normal doğuma cesaret edemiyorsonucta senin ona güvenin sarsılmamalı. Cehalet mutluluktur benimsedim ben bu vakte kadar ve doğum konusunda ve tüm riskleri hocaya devrettim. Ona güvenim gitmesin istiyorum. Belki 37 de bakıp bana da sezeryan diyecek bilmiyorum. Köprüden önceki son cikistayiz, son dk doktor değiştirmek mi yoksa doktora güvenmek mi bu karar kişisel verilmeli ve saga sola kulak kapatılmalı diye düşünüyorum. 37 de sorduğunda normal öncelikli tercihim diye ileteceğim bakalım ne olacak.
Her çocuk nasıl ki aynı değilse her doğum hikayesi de aynı değil. Allah bizlere kolaylarini nasip etsin, iyilerle karşılaştırsın diyorum.
Evham çok normal değil mi? Neler yaşadık. Benim hala her ultrason görüntüsünde gözlerim doluyor. Kendimi ağlamamak için o kadar güç tutuyorum ki kontrollerde. Tüm süreçler hep evham endişeyle geçti. Çok şükür bugünlere geldik.Tek gerekçe benim psikolojim ahsjdj sen dayanamazsın gibi şeyler söyledi uzun zamandır beklenen bir bebek riske atmayalım falan dedi
Aslında evham dediği şeyler de iki kere kanama yaşadım gebelik süresinde zaten tüp bebek olmasının hassasiyeti var soru sormamı falan evham olarak görüyor bende anlayamadım da artık doktor değiştirmek için de geç olduEvham çok normal değil mi? Neler yaşadık. Benim hala her ultrason görüntüsünde gözlerim doluyor. Kendimi ağlamamak için o kadar güç tutuyorum ki kontrollerde. Tüm süreçler hep evham endişeyle geçti. Çok şükür bugünlere geldik.
Ama bu normal doğuma katlanamayacağımız anlamına gelmiyor. İkisi çok başka şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?