- 15 Aralık 2011
- 383
- 335
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #8.901
Rabbim ne veriyorsa kolaylığını versin inşallah. Kızınız inşallah kolay atlatır, inanın çocuklar yetişkinlerden daha dirayetli oluyor bir çok konuda. Bebeğinizde de hiç bir sorun çıkmadan sağlıkla sıhhatle mutlulukla geçirin tüm süreci. Trizomi 13/18 için de yarık dudağı anomali olarak veriyorlar ama eşlikçi olarak çok daha ağır rahatsızlıklardan bahsediyorlar.Benim ilk kızımda fiziksel anomali vardı yarık dudak doğdu ama çok şükür sağlığında zekasinda bir problem yok 8 yaşında bı dolu ameliyatlarimiz olacak ama sağlık olsun 20 . Haftada şimdiki bebeğime bakılacak inşallah onda bı problem olmaz
Chatgpt de öyle dedi :) Hayırlısı neyse o olsun sağlıkla gelsinbugün kontrole gittim. Et yiyemediğim için için yeşil mercimek yememi tavsiye etti. İkili testi bir kez daha sordu istemediğimi söyledim ikili ve üçlü testi o zaman 20. Haftada detaylı ultrason isteyeceğim kesin olarak dedi. Olur dedim bende…
Cinsiyet için 2. Kez söylüyorum ama yine net değil diye başlayıp kız dedi bakalım sizler ne diyeceksiniz ?
he özel klinikse tamam ben hastahanelerin fiyatı bu sandım o yüzden şaşırdım sağlıkla gelsinlerYa hastane 2 bin civaridir bence muayenelerde. Ben kliniğe gidiyorum ve doktorum hem perinatolog hemde doc o yüzden biraz tuzlu. İlk gebeligim riskliydi. Ama doktoru ve tavrını çok sevdim. İkincisinde de başka yere gidemedim. Özel sağlık sigortam var muayeneleri ödüyor faturasını yüklediğimde. Doğumda ne yapayım başka yerde 30 vereceğime guvendigim doktora 60 verelim dedik. Sağlıkla bebişi kucağımıza alalım inşallah.
İnternette bı yazı okumustum bu konuyla ilgili doktorlar için performans değerlendirmesi diye bı şey varmış devlet özel farketmito yani hatta devlette daha fazla olduğunu okudum puanlama yapiliyomus tetkik başına gibi farkındaysanız son zamanlarda özellikle arttı bu tetkikler ufacık bı şey için bile gitsek incik cincik bir sürü test yapiyolar biz de ilgileniyorlar diye seviniyoruz ama için diğer boyutunu düşününce insan cidden gerek var mı diye düşünüyor. Ben de tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum kromozomsal bı şey çıksa bile tedavi ettirebilecegim bı durum olmadığı için ve aldırma gibi bı düşüncem olmadığı için kendimi boşa strese sokmak istemiyorum. Detaylı ultrasonu bekleyeceğim bütün organlarının durumu her şey incelenecek bı tedavi önlem alınması gerekecekse orada zaten belli olacakNiye bu kadar israrcilar anlamıyorum
Ultrasonda gorunen bisey degil ki bu ,bi ikili tarama yaptır 3lu yaptır denilsin
Gelisimi icinde gayet iyi diyor zaten
Ben açıkçası ne kadar yaptirirlarsa o kadar kendilerine olumlu bişeyi mi var acaba diye düşünüyorum
Özelde görüştüğüm doktorda ,devletteki doktorların hemen her şeyi riskli görüp amniyosenteze yonlendirdigini söyledi
Risk almak istemedikleri için hemen her ihtimalde kötü düşünüyorlar demişti
Doktorun ısrarı biraz tuhaf olmuş gerçekten.Ben 2li yaptırmadım
Yaptırmayınca, süresi de geçince
3lü yaptıralım dedi
Gönüllü olmamama rağmen de ,çok yanılma oluyor desemde , yok kötü gelirse o zaman bakarız diyor,neye bakacak ki ,fetal dna yönlendirecek
Normalde 2li yaptırmama takilmamisti
Şimdi kendi de söyledi zaten şehir değiştirmeye çalışıyor, acaba biseylerde katkısı mi oluyor bu yaptırdığı testler
Evet bencede bakmayayim sonuca
O an salak gibi,o ısrar ettikçe tutuldum tamam dedim en son
Zaten Özele devam edecektim,sonuca bakmadan özelde devam ederim
Amin inşallah ay teknolojiyi nasıl güzel kullanıyorsunuz :) geçen hafta gitmiştim onda da kız demişti ama bakalım hayırlısı artık bir oğlum var bi de sağlıkla kızım olursa hiç yok demem valla çok sevinirim :))Chatgpt de öyle dedi :) Hayırlısı neyse o olsun sağlıkla gelsin
Görsel üzerinden kesin olmamakla birlikte, Nub Teorisi’ne göre bir yorum yapmamı istiyorsanız genel bir tahminde bulunabilirim. İkinci görselde, bebeğin omurgasına paralel olan çizgiyi ve nub olarak değerlendirilebilecek bölgeyi görebiliyorum. Nub’un açısı, omurga çizgisine çok dik değil gibi görünüyor, daha yatay ve paralel bir konumda.
Bu durumda, Nub Teorisi'ne göre kız bebek olabileceği yönünde bir tahminde bulunabilirim. Ancak, bu sadece teorik bir analiz ve ultrason görüntüsünün kalitesi, bebeğin pozisyonu gibi faktörler bu tahmini etkileyebilir.
Kesin bilgi için doktorunuza danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır.Tebrik ederim, umarım bebeğiniz sağlıklı ve mutlu bir şekilde dünyaya gelir!
Kesinlikle bende bu düşüncedeydimİnternette bı yazı okumustum bu konuyla ilgili doktorlar için performans değerlendirmesi diye bı şey varmış devlet özel farketmito yani hatta devlette daha fazla olduğunu okudum puanlama yapiliyomus tetkik başına gibi farkındaysanız son zamanlarda özellikle arttı bu tetkikler ufacık bı şey için bile gitsek incik cincik bir sürü test yapiyolar biz de ilgileniyorlar diye seviniyoruz ama için diğer boyutunu düşününce insan cidden gerek var mı diye düşünüyor. Ben de tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum kromozomsal bı şey çıksa bile tedavi ettirebilecegim bı durum olmadığı için ve aldırma gibi bı düşüncem olmadığı için kendimi boşa strese sokmak istemiyorum. Detaylı ultrasonu bekleyeceğim bütün organlarının durumu her şey incelenecek bı tedavi önlem alınması gerekecekse orada zaten belli olacak
Gönlündeki gibi olsun inşallah canım :)Amin inşallah ay teknolojiyi nasıl güzel kullanıyorsunuz :) geçen hafta gitmiştim onda da kız demişti ama bakalım hayırlısı artık bir oğlum var bi de sağlıkla kızım olursa hiç yok demem valla çok sevinirim :))
Aynen öyleDoktorun ısrarı biraz tuhaf olmuş gerçekten.
Bana yaptırmayı düşünüyor musun, dusunuyorsan haftası uygun demişti. Ben de ikili test yaptırmayı düşündüğümü söyledim, bence de istersen ikili yeterli olacaktır yaşın genç olumsuz bir şey çıkacağını düşünmüyorum demişti.
Hiç yaptırmayan arkadaşlarım da var o stresi yaşamamak istediği için yaptirmamislar. Çok şükür ki bir sorun yaşamadılar. İnsan ister istemez her şeyi kafasına takıyor. Sonuçta olumsuz bir şey geçtiği an bütün her sey alt üst oluyor anne için ve bu sonuç kesin bir sonuç olmamasına rağmen stres başlıyor.
Ben bıraktım düşünmeyi, dua edip bekliyorum sağlıkla güzellikle kavuşmak için. Sen de öyle yap.
Umarım öyle bir şey söz konusu değildir, çok üzücü bir hal aldı zaten her şey.Aynen öyle
2li zamanı gayet normaldi
Tamam dedi geçmişti
3lu zamanı ısrar etti
Dedim gitmeye calistigi icin faydası mi var acaba
Kendi çıkarları için bize bu tedirginliği yasatiyorlarsa ne diyim..
Merhaba hangi sehirdesiniz acaba?he özel klinikse tamam ben hastahanelerin fiyatı bu sandım o yüzden şaşırdım sağlıkla gelsinler
istanbuldayım ben anadolu yakasındaMerhaba hangi sehirdesiniz acaba?
Merhaba bende sizden görüp chatgpt ye sorayım dedim bi azarlamadigi kaldıChatgpt de öyle dedi :) Hayırlısı neyse o olsun sağlıkla gelsin
Görsel üzerinden kesin olmamakla birlikte, Nub Teorisi’ne göre bir yorum yapmamı istiyorsanız genel bir tahminde bulunabilirim. İkinci görselde, bebeğin omurgasına paralel olan çizgiyi ve nub olarak değerlendirilebilecek bölgeyi görebiliyorum. Nub’un açısı, omurga çizgisine çok dik değil gibi görünüyor, daha yatay ve paralel bir konumda.
Bu durumda, Nub Teorisi'ne göre kız bebek olabileceği yönünde bir tahminde bulunabilirim. Ancak, bu sadece teorik bir analiz ve ultrason görüntüsünün kalitesi, bebeğin pozisyonu gibi faktörler bu tahmini etkileyebilir.
Kesin bilgi için doktorunuza danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır.Tebrik ederim, umarım bebeğiniz sağlıklı ve mutlu bir şekilde dünyaya gelir!
Hangi dr a gidiyorsunuz ? Bende iyi bir dr arayisindayim da.istanbuldayım ben anadolu yakasında
Biraz ısrar etmek gerekiyor çok nazlı görsel varsa deneyebilirimMerhaba bende sizden görüp chatgpt ye sorayım dedim bi azarlamadigi kaldı
Tamam gönderiyorum sizeBiraz ısrar etmek gerekiyor çok nazlı görsel varsa deneyebilirim