Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    31
Buna benzer bir durumu geçen hafta ben yaşadım nipt arkasından amniyosentez önerildi. Bazı bebeklerde fiziksel anomaliler oluyormuş ama gebeliğin 20. Haftalarında ultrasonda farkedilmeye başlanıyormuş bazı bebeklerde ise fiziksel anomali olmayıp sadece beyinde sorun oluyormuş gibi gibi bir çok görüş aldım. 3 farklı perinatoloğa muayene oldum fetal dna önerdiler, maddi gücünüz yoksa 16. Haftadan sonra amniyosentez dediler. Ben geçen hafta fetal dna verdim sonucunu bekliyorum.

Çok teşekkür ederim

Cok tesekkur ederimm:))Ben de oyle dusundum aslinda 2li tarama bende de dusuk risk cikmisti, detayli ultrason yeterli gibi geldi, olmadi ben de onla yetineyim...

Şunu söyleyeyim bu test kesin sonuç testi değil ihtimalleri belirtiyor ama sizi çok iyi anlıyorum ihtimaller bile fazlasıyla acı verici olabiliyor. Umarım bebeğinizi sorunsuz sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alırsınız.

Fetal dna için ne kadar ücret talep etiiler acaba?

Amin inşallah ben içimi hep ferah tutuyorum aslında ultrasonda bakılıldığında her şey normal seyrinde görünüyor ama böyle risk ihtimalinin olmasını bilmek bile acaba mı diye düşünmeme sebep oluyor.. bir sürü yazı okuyorum sadece ihtimal bunlar diyorum kendime ama insanın içine o korku düşüyor bir kere. Sağlıkla kucağıma alırım umarım bebeğimi

Fetal dna için ne kadar ücret talep etiiler acaba?
Firmadan firmaya dr un anlaşmasına göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Ben panaromada full paketi faturalı 528 usd yaptırırken başka arkadaşım yine panaromada faturasız daha yüksek ücrete yaptırmış.

Cok tesekkur ederimm:))Ben de oyle dusundum aslinda 2li tarama bende de dusuk risk cikmisti, detayli ultrason yeterli gibi geldi, olmadi ben de onla yetineyim...
Ben bayağı farklı farklı doktorlara gittim çoğu gerek yok dedi ama her hamilelik farklı oluyor. Bazen ekstra durumlarda farklı şeyler isteyebiliyorlar birkaç görüş al istersen daha sağlıklı karar verirsin :) Detaylıya az kaldı onu bekliyorum ben de :)

İnşallah inşallah sağlıkla gelsinler
Ben ikili yaptırmadım,bisey varsa da (inşallah yoktur) öğrenip hamileligimi mahvetmeyeyim diye
Doktorda benim hastalarim yaptirmasi lazım aslında dddi(hani yaptirmamaya karşı gibi)
2li zamanı geçti, 3lu yaptırmak ister misin dedi , zaten kan testi isteyeceğim bunu da ilave edelim dedi
Dedim 3lu daha yanılma paylı, garantisi hiç yok diye biliyorum dedim
Olsun ,öyle bisey çıkarsa bakarız dedi
Niye bu kadar ısrar etti anlamadım
Doktorlar bunu yaptirinca ekstra ücret mi alıyorlar acaba ? Bu arada devlette bu doktor
Neyse 3 lu yaptırdı ama bunun yanılma payı cok fazla
Sonuç için hiç gitmesem mi acaba diyorum
İçimi durduk yere pis etti

Amiinn inşallah herkes evletlerini kucağına sağlıkla alsın. İlk öğrendiğim gün inanılmaz üzülmüştüm hiç durmadan sabahlara kadar ağladım ertesi sabah dr a gittiğimde ultrasonda bebeğim elleriyle yüzünü kapatmış öylece duruyordu. Dr çok mu stres yaptın bak bebeğinde üzülmüş dedi. Sonrasında çok stres yapmamaya çalışıyorum ama insanın elinde olmuyor. Grupta arkadaşlar bebeklerine kıyafetler alıyor nasıl imreniyorum nasıl mutlu oluyorum arkadaşlarımın adına ama ben sadece emzik aldım cinsiyetini bildiğim halde tek parça kıyafet alamadım çok zor. Geçecek imtihan bunlar bizde keyifle bebeklerimize alışveriş yapacağız hareketlerini hissedince buraya yazacağız mutluluklarını paylaşacağız.

Ben de sırf dr un ısrarı yüzünden 2 li testi yaptırdım 1 haftadır çektiğimi bir allah biliyor bir ben. İçinizi karartmayın inşallah temiz çıkar sonucunuz.

Kötü düşünüyorlar o yüzden daha çok üzüyorlar insani, keyif kaçıyor. Heves ediyor insan bir şey almak için sonuçta heyecanlı bir durum yani çok güzel düşünmüş güle güle kullansiiinnnn

İnşallah sonucunuz çok sağlıklı her şey yolunda gelir
Üzmeyin kendinizi
2li de 3lüde yanılma payları yüksek
O kadar çok ki çevremde hasta çocuk denilip sağ salim doğup ,kocaman olan
Üzmeyin kendinizi ,öyle olsa fetal dna garanti diye ona yonlendirmezler, bunlar çok yanılma payı var

Ben de sırf dr un ısrarı yüzünden 2 li testi yaptırdım 1 haftadır çektiğimi bir allah biliyor bir ben. İçinizi karartmayın inşallah temiz çıkar sonucunuz.
Niye bu kadar israrcilar anlamıyorum
Ultrasonda gorunen bisey degil ki bu ,bi ikili tarama yaptır 3lu yaptır denilsin
Gelisimi icinde gayet iyi diyor zaten
Ben açıkçası ne kadar yaptirirlarsa o kadar kendilerine olumlu bişeyi mi var acaba diye düşünüyorum
Özelde görüştüğüm doktorda ,devletteki doktorların hemen her şeyi riskli görüp amniyosenteze yonlendirdigini söyledi
Risk almak istemedikleri için hemen her ihtimalde kötü düşünüyorlar demişti

Ben 2 li yaptırdım 3 lü istemediler devlette de özelde de. 2 li sonucu normal geldiği için 3 lü 4 lü filan illa yaptır demediler. Bence hiç bakma çünkü çok yanıltıcı. Başka doktorlardan görüş al imkanın varsa. Net olmayan bir şey için içine boşuna şüphe endişe düşürme canım.

Ben 2li yaptırmadım
Yaptırmayınca, süresi de geçince
3lü yaptıralım dedi
Gönüllü olmamama rağmen de ,çok yanılma oluyor desemde , yok kötü gelirse o zaman bakarız diyor,neye bakacak ki ,fetal dna yönlendirecek
Normalde 2li yaptırmama takilmamisti
Şimdi kendi de söyledi zaten şehir değiştirmeye çalışıyor, acaba biseylerde katkısı mi oluyor bu yaptırdığı testler
Evet bencede bakmayayim sonuca
O an salak gibi,o ısrar ettikçe tutuldum tamam dedim en son
Zaten Özele devam edecektim,sonuca bakmadan özelde devam ederim

Olabilir e-nabızdan bakınca işlemler kısmında ek bir kaç şey daha oluyor bazen. Belki ek ödenek filan alıyorlardır bilemedim. Hastanede çalışan bir arkadaş vardı o bilir belki okursa bizi aydınlatırsa seviniriz :)

bugün kontrole gittim. Et yiyemediğim için için yeşil mercimek yememi tavsiye etti. İkili testi bir kez daha sordu istemediğimi söyledim ikili ve üçlü testi o zaman 20. Haftada detaylı ultrason isteyeceğim kesin olarak dedi. Olur dedim bende…
Cinsiyet için 2. Kez söylüyorum ama yine net değil diye başlayıp kız dedi bakalım sizler ne diyeceksiniz ?

Eklentiler

• IMG_1161.jpeg
    99,5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1160.jpeg
    142,3 KB · Görüntüleme: 13
Benim ilk kızımda fiziksel anomali vardı yarık dudak doğdu ama çok şükür sağlığında zekasinda bir problem yok 8 yaşında bı dolu ameliyatlarimiz olacak ama sağlık olsun 20 . Haftada şimdiki bebeğime bakılacak inşallah onda bı problem olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…