- 23 Eylül 2024
- 142
- 237
- 33
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #8.841
her gün iş yerinde duyduğum laf kilo aldınaz evvel bile dedin ofiste masabaşı çalışıyorum. kadın bana diyor ki koltuğunu dolduruyorsun artık bende makaraya vuruyorum daha bu bir şey değil ilerde gör sen doldurmayı diye sdfgas hamileyiz yani bebiş sağlıklı olsun da kilo alınır verileri kimseyi takmıyorum artık. ayrıcaa 14. haftamdayım ve 3,5 kilo aldım gayet iyi bence
Benim hep kullandigim multivitaminin icinde var. Hamilelik basindan beri aynisini kullaniyorum, hatta doktorum hamilelik sonrasinda da kullanmaya devam edeceksin dedi.Merhaba bugün doktor kontrole gittim B12 ve D vitamini kullanıyordum. B12 bıraktırdı D vitamininden tekrar yazdı ve ilave olarak demir ilacı ile balık yağı hapı yazdı. Sizlerde demir ve balık yağı ilacı kullanıyor musunuz ?
Bu arada balık tüketip, tüketmediğimi sordu bende fazla tüketmediğimi söyleyince yazdı.
liv de ameliyat olmuştum ameliyattan önce de 5 gün kadar yatmıştım çok mükemmel ilgililer ama çok istiyorlar istanbul’da bile medical parka 2000 tl ataşehir avicenna hastahanesinde 1400 e muayene oluyorum allah yardımcınız olsunBenim doktorum için livde Medical pointte, ikisi içinde aynı dediler.
Düşük risk çıkmış canım sıkıntı yok geçmiş olsunKızlar doktordan yeni geldim gittiğim doktor çok ilgisiz cinsiyetini yine söylemedi ikili testede normal falan dedi ama tam açıklama yapmadı ultrasonla bile on saniye bakmadı ban bakarken içerideki hastalarla konuşuyordu hiç bişey anlamadım anlayacaginiz ikili test sonuçlarımi ekliyorum aşağı anlayan varsa bakabilirmi rica etsem
Merhaba,Kızlar doktordan yeni geldim gittiğim doktor çok ilgisiz cinsiyetini yine söylemedi ikili testede normal falan dedi ama tam açıklama yapmadı ultrasonla bile on saniye bakmadı ban bakarken içerideki hastalarla konuşuyordu hiç bişey anlamadım anlayacaginiz ikili test sonuçlarımi ekliyorum aşağı anlayan varsa bakabilirmi rica etsem
Canım teşekkür ederimMerhaba,
Chatgpt sonucunuzu dusuk riskli olarak yorumladi.
"Bu belge, bir prenatal tarama testi sonucuna ait. İçeriği şu şekilde yorumlayabiliriz:
- Düzeltilmiş Faktörler:
- Gebelik yaşı: 11 hafta 4 gün olarak belirtilmiş.
- Fetus sayısı: 1.
- Vücut ağırlığı: 57 kg.
- Sigara: Kullanılmıyor.
- IVF (tüp bebek) ve diyabet: Hayır.
- Biyokimyasal Sonuçlar:
- PAPP-A: 3,52 mIU/ml, MoM değeri 1,57. (MoM: Gebelik haftasına göre beklenen normal değere oranı).
- Free β-hCG: 17 ng/ml, MoM değeri 0,36.
- Risk Değerlendirmesi:
- Yaşa bağlı Trizomi 21 (Down Sendromu) riski: 1:730.
- Biyokimyasal Trizomi 21 riski: <1:10000 (Düşük risk).
- Kombine Trizomi 21 riski: <1:10000 (Düşük risk).
- Trizomi 13/18 riski (Nuchal Translucency ile): <1:10000 (Düşük risk).
- Sonuç:
- Tüm değerler, düşük risk seviyesinde görülüyor. Özellikle Trizomi 21, 13 ve 18 için hesaplanan riskler oldukça düşük (<1:10000), bu da herhangi bir kromozomal anomaliye işaret etmediği anlamına gelir.
- Nuchal translucency (ense kalınlığı) ve diğer biyokimyasal göstergeler, gebelikle ilgili herhangi bir problem olmadığını destekler şekilde düşük risk profili sunmaktadır.
- Grafik:
- Risk değerinin “cut-off” (kesme noktası) seviyesinin oldukça altında olduğu görülüyor. Bu, test sonucunun düşük risk taşıdığını doğrular.
Genel Değerlendirme:
Bu test sonucu, mevcut durumda bebeğin genetik anomali taşıma riskinin düşük olduğunu göstermektedir. Ancak bu bir tarama testidir ve kesin tanı koymaz. Gerekli görülürse doktorunuz invaziv bir tanı testi (amniyosentez veya CVS) önerebilir. Doktorunuz bu sonuçlarla birlikte ultrason bulgularını da değerlendirerek size daha fazla bilgi verebilir."
Muhtemelen karbonhidrattan dolayıdır canım. İlk zamanlar ben de full tost yiyordum hem de yatmadan önceBen atıştırma yapıyorum diyemem, meyve çok sevmiyorum mecburen yemeye çalışıyorum, aburcubur yemiyorum, kuruyemiş aklıma gelirse yiyorum faydalı olsun diye. Karbonhidratı çok kaçırıyorum galiba ben yaçünkü bir tiksinme var ki üzerimde atamıyorum sadece peynir ekmek, tost yerken rahatım.
Canım benim eşimin boyu uzun 1.90 ben daha minyonum ilk bebeğimde anne karnında hep geriden geliyordu her gittiğimde kilosunu sorardım doktor, annesi bebeğin babaya değil de sana çekmiş minyon olcak sadece demişti. Kızım doğunca hem kilo hem boy açığını çok güzel kapattı persentili %90 çıkıyorduKızlar 16. Haftalarda olanlarınız var ise bebekleriniz kaç cm çıktı acaba? Gelecekteki boyu nasıl olur diye ayrıntılı ultrosandan sonra mı yorum yapılıyor
Çok teşekkür ederim söylediğin her şey o kadar güzel kiİnsanların hiç bir söylediğine sakın kulak asma, hayatının en önemli dönemindesin ve bebeğinle sen sağlıklı olduğun sürece aldığın kilo kimseyi ilgilendirmez. Bak ben 25 kilo verdim yaklaşık 8 ayda bundan 2 sene önce, hashimoto sebebiyle kilo almaya başlamıştım pandemi de tuzu biberi oldu. Resmen zorbalandım insanlar tarafından yaşın çok genç falan :) sonra tamamen araştırarak, kitaplar okuyarak aralıklı oruç ve düşük karbonhidratlı beslenerek 25 kilo verdim diyetisten desteği olmadan ve neden birden zayıfladın hastamısın demeye başladılarSadece istemek yeterli ve kendinde o gücü bulmak. Hepimizin bedeni başka ve kimseyle kıyaslamamak lazım, ben 4 kilo aldım ve doktorum harika gittiğimi söylüyor kendi bedenime göre, hamile olduğumu kimse anlamıyor bile. Sıfır bedenlerin güzel olduğu algısından nefret ediyorum, sakın üzme tatlı canını insanlarımız çok acımasız iki gün sonra bebeğin zayıf sütün yetmiyor muhabbeti başlatacaklar :)
Ay sinir oluyorum böyle insanlara sırf karşısındaki kendini kötü hissetsin diye uğraşıyorlar sanki. Bizim bu söylemlere değil de onların bu kadar düşüncesiz olmasına onlar adına üzülmemiz daha doğru olacak.her gün iş yerinde duyduğum laf kilo aldınaz evvel bile dedin ofiste masabaşı çalışıyorum. kadın bana diyor ki koltuğunu dolduruyorsun artık bende makaraya vuruyorum daha bu bir şey değil ilerde gör sen doldurmayı diye sdfgas hamileyiz yani bebiş sağlıklı olsun da kilo alınır verileri kimseyi takmıyorum artık. ayrıcaa 14. haftamdayım ve 3,5 kilo aldım gayet iyi bence
Asla kendini yalnız hissetme kuzuum birbirimize destek olacağız bu kutsal süreçte. Kimse olmasa bile buradaki herkes arkadaşımız dostumuz olduAy sinir oluyorum böyle insanlara sırf karşısındaki kendini kötü hissetsin diye uğraşıyorlar sanki. Bizim bu söylemlere değil de onların bu kadar düşüncesiz olmasına onlar adına üzülmemiz daha doğru olacak.
Doğru söylüyorsun, sağlıkları yerinde olsun en büyük öncelik o
Eşim sebze pek sevmiyor, o yüzden ona da uymaya çalışıyorum iki ayri yemek yapacak ne zamanım ne halim kalıyor. Taze fasulye yer sadece ona da et ekliyorum keyifli yesin diye. Yaparken bile kokusu midemi alt üst ediyor. Adam beni düşüneceğine ben onu düşünüyorum her zaman ki gibiMuhtemelen karbonhidrattan dolayıdır canım. İlk zamanlar ben de full tost yiyordum hem de yatmadan önceSebze de mi rrahatsız ediyor seni ? Ben sebze yerken çok mutluyum et tavuk balık beni tiksindiriyor. Aman veririz kiloları ya bebişler iyi olsun da. Çok da takılmayalım canım ya aldığımız gibi veririz. Kimin ne dediği umrumda değil. Hele teyzeler gelip ay çok yeme kilo alırsın filan diyorlar ben de ayy keşe sen de öyle yapsaymışsın o zaman dimi göbek malummm diyorum suratları 5 karış oluyor zorbalayanlara aynı şekilde cevap vermediğin sürece yaptıklarının farkına varmıyorlar. Bazen o zaman bile anlamıyorlar da işte yapacak bir şey yok kulakları tıkayacağız bir noktada
Çok teşekkür ederimAsla kendini yalnız hissetme kuzuum birbirimize destek olacağız bu kutsal süreçte. Kimse olmasa bile buradaki herkes arkadaşımız dostumuz oldubebişleri kucağımıza alalım da diyet grubu açarız sen merak etme
Ben de yiyebilsem keşke kırmızı beyaz fark etmiyor kokusunu alınca fenalık geliyorEşim sebze pek sevmiyor, o yüzden ona da uymaya çalışıyorum iki ayri yemek yapacak ne zamanım ne halim kalıyor. Taze fasulye yer sadece ona da et ekliyorum keyifli yesin diye. Yaparken bile kokusu midemi alt üst ediyor. Adam beni düşüneceğine ben onu düşünüyorum her zaman ki gibi
Bol limonlu salata en sevdiğim bu aralar bıkmadan yiyebileceğim şeylerden birisi artık bir gün peynir, bir gün nohut eklerim öyle yerim. Tavuk yiyebilirsem tavuklu yapayım yavrum protein alsınböyle böyle durur belki yavaş ilerler.
Ben kendim için cevap veremiyorum kimseye ya başkası için her şeyi yapıyorum ama kendime gelince adeta bir sabır taşına dönüyorum her durumda
Cok guzel söylemişsinSen söyle içinde kalacağına onlara dert olsun. Belki uslanırlar zor da olsa.
Ya hastane 2 bin civaridir bence muayenelerde. Ben kliniğe gidiyorum ve doktorum hem perinatolog hemde doc o yüzden biraz tuzlu. İlk gebeligim riskliydi. Ama doktoru ve tavrını çok sevdim. İkincisinde de başka yere gidemedim. Özel sağlık sigortam var muayeneleri ödüyor faturasını yüklediğimde. Doğumda ne yapayım başka yerde 30 vereceğime guvendigim doktora 60 verelim dedik. Sağlıkla bebişi kucağımıza alalım inşallah.liv de ameliyat olmuştum ameliyattan önce de 5 gün kadar yatmıştım çok mükemmel ilgililer ama çok istiyorlar istanbul’da bile medical parka 2000 tl ataşehir avicenna hastahanesinde 1400 e muayene oluyorum allah yardımcınız olsun
Düşük risk canım sıkıntı yokKızlar doktordan yeni geldim gittiğim doktor çok ilgisiz cinsiyetini yine söylemedi ikili testede normal falan dedi ama tam açıklama yapmadı ultrasonla bile on saniye bakmadı ban bakarken içerideki hastalarla konuşuyordu hiç bişey anlamadım anlayacaginiz ikili test sonuçlarımi ekliyorum aşağı anlayan varsa bakabilirmi rica etsem
Ya zaten bebekler bizim tahmin ettiğimiz gibi üşümüyor o kadar onlar bizden daha sıcakBende ne alsam diye düşünüyorum o konuda
Mayısyasoğuk mu olur sıcak mı olur kalın bakıyorum olmaz diyorum ,ince bakıyorum olmaz diyorum ,bilemedim nasıl bisey alsam