Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bugün öğleden sonra çok korktum. Tuvaletimi yaptım peçeteye sildiğimde pıhtılı kan geldiğini gördüm. Elim ayağım titredi o kadar korktum ki anlatamam. Doktoruma yazdım gelmemi söyledi. Eşim işten nasıl geldi o yolu nasıl gittik bilmiyorum. Bebeğime bir şey oldu diye çok korktum. Neyse ki bebeğim iyi fakat bende plasenta previa tanısı aldım. Doktorum da üste çıkabileceğini söyledi. Hastaneye gidene kadar hatta bebeğimin kalp atışını duyduktan sonra da ağladım ama çok şükür bebeğim iyi... Bol su içmemi, istirahat etmemi ve moral bozmamamı söyledi. Kanamam olabilirmiş fazla olursa iletişime geçeceğiz. Günde iki kere ağızdan progestan verdi. Pazartesi bir daha kontrole gideceğim. Allah kimseyi evladıyla sınamasın dualarınızı bekliyorum kızlar.

Ay çok geçmiş olsun canım, Allahım tekrarlatmasın

Canım çok geçmiş olsun.. bol bol dinlen suyunu iç.. kaçıncı haftadasın

Kızlar ev
Geçmiş olsun güzelce dinlen yorma kendini

Canım kendini korkutma ilaçlarını kullan bol bol dinlen işe gidiyorsan rapor al evde yat bence. Merak etme birşey olmaz bebişine

Çok çok geçmiş olsun canım bugün plasenta haberleri günü sanırım benim de arkadaymış, plasenta posterior diye geçiyor sanırım, ama benim doktorum da ilerleyen dönemde plasentaların yer değiştirebildiğini söyledi. İnşallah sonraki kontrollerimizde daha güzel haberler alırız

Canım kendini korkutma ilaçlarını kullan bol bol dinlen işe gidiyorsan rapor al evde yat bence. Merak etme birşey olmaz bebişine
Teşekkür ederim canım neyse ki çalışmıyorum evdeyim bol dinleneceğim
Sana da çok geçmiş olsun canım erken haftalarda fark etmek iyi sanki erkenden önlem alınabiliyor sana ilaç verdi mi doktorun?

İnşallah en kısa sürede atlatirsiniz bu durumu. Rabbım yardımcınız olsun sağlıklı doğup sağlıklı büyüsün. Her zaman güzel haberler almak nasip olsun

Merhaba Mayıs anneleri 15/ 5 haftalık hamileyim doğum mayısın ilk haftası grubu sürekli takip ediyorum ancak yorum ilk defa yazıyorum 3. hamileliğim dün itibariyle kızım olacağını öğrendim ikili veya fetal dna testi yaptırmadım normalde özele gidiyorum geçen hafta devletede dosya açtırmak için gittim Dr 3 lüde yapalım dosyada görülsün dedi bende tmm dedim bugün Dr yoktu labaratuvardan sonuçları aldim bu sonuç neyi gösteriyo bilenler yorumlarsa sevinirim

Eklentiler

• IMG-20241113-WA0007.jpeg
    102,6 KB · Görüntüleme: 45
Teşekkür ederim canım neyse ki çalışmıyorum evdeyim bol dinleneceğim

Sana da çok geçmiş olsun canım erken haftalarda fark etmek iyi sanki erkenden önlem alınabiliyor sana ilaç verdi mi doktorun?
Yok ilaç vermedi aslında kanamam olmadı rutin kontrolde gördü canım, ilerleyen zamanda yeri değişebilir her kontrolde takip edicem dedi

Canim saka gibi,, ayni gun resmen

İnşallah en kısa sürede atlatirsiniz bu durumu. Rabbım yardımcınız olsun sağlıklı doğup sağlıklı büyüsün. Her zaman güzel haberler almak nasip olsun
Teşekkür ederim canım amin inşallah.
Yok ilaç vermedi aslında kanamam olmadı rutin kontrolde gördü canım, ilerleyen zamanda yeri değişebilir her kontrolde takip edicem dedi
İnşallah da olmaz canım hepimizinki yukarı çıkar inşallah
Canim saka gibi,, ayni gun resmen
Bugün hastaneden dönerken aklıma sen geldin canım konuştuk ya. Gerçekten şaka gibi. Allah kimseye yaşatmasın inşallah hemen atlatırız.

chatgpt soyle dedi:
Verdiğiniz test sonucuna göre, burada birkaç önemli noktayı değerlendirebiliriz:

1. Trisomy 21 (Down Sendromu) Riski: Sonuçlarda Trisomy 21 için hesaplanan risk 1:100 olarak belirtilmiş. Bu, her 100 gebelikte 1'inde Down sendromu olma ihtimali olduğu anlamına geliyor. Sonuçta belirtilen "cut-off" değeri, testin pozitif kabul edildiği sınırdır ve sizin durumunuz bu değerin üzerinde olduğu için artan bir risk gösteriyor. Ancak, bu sadece bir risk değerlendirmesidir; kesin bir tanı değildir.

2. Trisomy 18 Riski: Trisomy 18 için hesaplanan risk 1:526 olarak belirtilmiş. Bu, Trisomy 18 için daha düşük bir risk anlamına geliyor. Ancak yine de, bu durumda da test sonucunun kesin olmadığını ve sadece istatistiksel bir değerlendirme olduğunu unutmamak önemlidir.

3. Düzeltilmiş MoM Değerleri: AFP ve diğer belirteçlerin düzeltilmiş MoM değerleri, risk değerlendirmesinde önemli rol oynar. Örneğin, AFP için 0.90 değeri risksiz bir aralıkta bulunuyor. Bu, gebelikte olası sorunların daha düşük bir olasılıkla gerçekleşebileceği anlamına gelir.

4. İstatistiksel Risk: Sonuçlar, istatistiksel bir risk değerlendirmesi sunmaktadır. Yani, bu sonuçlar kesin bir teşhis koymaz. Daha ileri testler (örneğin, amniyosentez gibi) gerekebilir.

Bu tür tıbbi sonuçlar, genellikle bir uzman tarafından değerlendirilmelidir. Kişisel sağlık durumunuzla ilgili kesin bilgi ve öneriler almak için doktorunuzla görüşmek en iyisidir. Eğer başka bir konuda yardımcı olmamı isterseniz, lütfen belirtin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…