2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyor ya toplamda. Benimki 24 saatte toplasan 7-8 saat anca uyuyodur. Çocuk bir uyanınca bir daha 4-5 saat gözünü kırpmıyor. Normal mi bu durum 😔
Benimki bu gün hiç uyumadı tabiri caizse bizle aynı gündüz full ayakta gece bayılıyor şu an uyudu 2 saattir uykuda mesela 😭

Kizlar biliorum size cok soru soruom :)
Benim bebegin aksam gozlerinin alti hafif mor ve şiş gibiydi. Eşim farketti. Annesine sordu. Oda ishal olabilir dedi. Ama ishal degil. Acaba cok agladi diye mi yada cok ıkınıyor diyemi oldu :(

Pazartesi çocuk gastroenteroloji bölümüne randevumuz var orada alerji için test yapacaklarmış ondan sonra diyet verirler dedi sorun neyse çıksın inşallah ortaya da yavrum çok acı çekiyor . Zaten geçmeyen piştiği var doktorda besin alerjisi muhtemelen dedi bakalım test yapılsın da hemen diyete girmek istiyorum poposu çok acıyor🥺🥺🥺🥺

Bugün gittik doktora muhtemelen besin alerjisi dedi zaten geçmeyen pişiği var yavrumun 🥺 çocuk gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi test için . Ama normal bu durum dedi öyle çok kan olmadığı ve sürekli olmadığı sürece sorun yok çoğu bebek bunu yaşıyor dedi . Pişik için krem verdi inşallah rahatlır çok canı acıyor 2 gündür ortalığı yıkıyor ağlamaktan

Ya o bende de oluyor birde sanki idrar kaçırıyorum sanki iç çamaşırım ıslanıyor sürekli 😒

Of bende çok korkuyorum ya travma oldu resmen 😂
İnşallah testte alerji cıkmaz. Burda cocuğa cok birşey yapmıyorlar. O yüzden deneyerek bakıyoruz. 2 gündür benimde diyet yapmamı istediler yapıyorum. Bugün vegan alışveriş yaptım. Yiyemeyince galiba canım aşırı yoğurt cekiyor. Çikolata cekiyor. Psikolojik olarakta zorlayıcı bi sürec ama cocuklarımız icin yapacak birseyimiz yok. İnşallah ikimizin bebeğinde de cıkmaz

Benim bebegin aksam gozlerinin alti hafif mor ve şiş gibiydi. Eşim farketti. Annesine sordu. Oda ishal olabilir dedi. Ama ishal degil. Acaba cok agladi diye mi yada cok ıkınıyor diyemi oldu :(
Benim bebeğinkide hep öyle oluyor. Ağladığı icin olabilir cünkü acıkınca aşırı ağlıyor göz altları mor gibi oluyor şiş oluyor. Şimdi de grip oldu burnu tıkalı gözleri şiş öksürük

Benimkininde gözleri hep şiş uykusuzluktan ve kendini yırtarak ağlamaktan oluyor 🤦🏻‍♀️

Valla daha ne kadar tepetaklak olur bilmiyorum. Gece uyumuyor bizimki öğretemedim gece gündüzü 19’günde 😄 bir de uyuyor mesela beslemek için 3 saatde mecbur zorla uyandırıyorum sonra bir daha asla uyumuyor inat ediyor sanki. Gözü kapanıyor zorla açıyor gözünü 😄 inatçı bir koç burcu kızı resmen
Şu an çok erken canım o hep emer uyur zaten stres yapma kendine, benim de halen düzen çok oturmadı
Ayyy ben artık sonsuza kadar yapmak istemiyorum bunu nasıl izah edebilirim acaba karşı tarafa 🤣🤲🏻
Şimdiden başladı 2. Ne zaman diye.. ben zirvede bıraktım valla çok istiyorsa kendi doğursun 😂😂

Kızlar bebeği sadece kucakta uyuyan, beşiğine koyunca uyanan var mı aranızda? Dün gece 2 den sabah 9’a kadar beşiğinde uyutmaya çalıştım ama yok 10 dk sonra mızmızlanmaya başlıyor. Pışpışlıyorum biraz sakinleşiyor sonra tekrar. Gece uykusu haram oldu resmen. Aynı durumu yaşayan var mı? Hayır o kucağımdayken tehlikeli diye ben uyuyamıyorum. Benden başka da o saatte uyanık olan kimse olmuyor evde. Napıcam ben böyle ya :/
ben de elektrik supurgesi psss psss aciyorum yerine koyarken, bazen defalarca tekrar deniyorum uyanincs kucagma alip meme verip tekrar dalmasini bekliyorum.
Bende bebeğimin şiddetli kusması sebebiyle uzun bi araştırmaya girmiştim. Süt alerjisinde böyle oluyormus. Yeşil mukuslu kaka kakada kan görülmesi. Bizde kaka normaldi kan falan yoktu ama kusma coktu. Süt alerjisi icin ben diyete girdim 2 hafta. Süt ürünleri yemiycem. Kusmasına bakıcaz sonra tekrar yiycem o zamanda kontrol edicez. Ona göre yol izliycez. Ya ağır reflü yada süt slerjisi dediler. Birde ismini unuttum birşey sendromuydu onuda aşırı araştırdım. Bizim belirtilerimiz resmen o gibiydi korktum. Doktorda ondan şüphelendi ultrason yaptılar çok şükür o çıkmadı. Siz bi doktora gidin süt alerjisi icin bakar büyük ihtimal
Bana da doktor reflu ilacini biraz daha kullan, gecmezse kakali bez getir bi analiz edelim sut alerjisi mi var dedi. O digeri ne sendromu acaba, hatirlarsaniz yazar misiniz? Su an gece reflu ilaci, gunduz de her besleme sonrasi gaz ilaci veriyorum cocuk ikinmaktan bi hal oldu, 3. 4 . Ayda geciyor diyorlar sabirsizlikla bekliyoruz

5 ay yapmadım valla ben 😆dün sordu ne zaman olır diye 5 ay dedim gene ben #tavsiyedeğildir😂
Ben tavsiye olarak aliyorum bunu😂
Şimdiden başladı 2. Ne zaman diye.. ben zirvede bıraktım valla çok istiyorsa kendi doğursun 😂😂
Ya benimki de hemen ikinciyi yapalim diyor, komik adam :) ikinci kediyi bile alacak halim kalmadi su an

İnşallah testte alerji cıkmaz. Burda cocuğa cok birşey yapmıyorlar. O yüzden deneyerek bakıyoruz. 2 gündür benimde diyet yapmamı istediler yapıyorum. Bugün vegan alışveriş yaptım. Yiyemeyince galiba canım aşırı yoğurt cekiyor. Çikolata cekiyor. Psikolojik olarakta zorlayıcı bi sürec ama cocuklarımız icin yapacak birseyimiz yok. İnşallah ikimizin bebeğinde de cıkmaz
İnşallah inşallah canım çok üzülüyorum hiç dayanamıyorum ağlamasına birde içli içli ağlıyor yavrum artık nasıl canı yanıyorsa 🥺🥺

İpektoşumm bızımkıde kusmaya basladı sen tecrubelısın,mesela kusması cok yedıgı anlamınamı gelıyor yoksa acmı oluyor kusunca tekrarmı beslemelıyım😊emıyor ya mesela gazını alıyım dıye omzuma aldıgım anda cıkarıyor sıcak sıcak🫣🫠
Kuzum benimkide sürekli aranıyor normal durmuyor bende aç diye emzirme sıklığını arttırdığım için çok geldi o yüzden kustu bugün çok kusmadı mesela dün oluk oluk çökelek tarzı da değil bildiğin süt şeklinde çıkardı doktora sordum bende sürekli öyle mi kusuyor dedi yok dedim dün öyle oldu mide kapakcıkları tam gelişmemiş oldugu için normal dedi ama sürekli fışkırır tarzda kusuyorsa alerji sebebli olabilirmiş hemen beslememek gerekiyormuş bir 45 dk falan beklemek gerekiyormuş ay bende durmadığı için sussun diye sokuyorum sürekli ağzına 🤦🏻‍♀️

Bu arada aşıyı da sordum hepatit b nin bir doz fazla olmasından zarar gelmez dedi yani zarar verem bir alı değil dedi ama tabi doğru olan aşıyı olanların eski sistem devam etmesi dedi
Sağlık ocağına da yazdığımda böyle bir cevap aldım ama tabi diyemedim madem öyle niye yaptırdınız yaptırmasaydınız diye sinir oldum tabi ama artık iş işten geçti 🤦🏻‍♀️

Eklentiler

• IMG_4501.webp
    IMG_4501.webp
    62,1 KB · Görüntüleme: 34
Kızlar bebişlerinizin elini hala kapatıyor musunuz? Ben sürekli çorap takıyordum çıkarayım artık dokunsun çocuk dedim ama elleri sürekli yüzünde çok çiziyor kendini iz kalcak diye korkuyorum ya
Benimki de çok çiziyor ilk başlarda takmıyordum yani bırakılacak gibi değil bende takıyorum o yüzden canım

Hic bilmiyorum valla anlayamadım bi de çok afedersiniz koyun can derdi kasap et muhabbeti gibi olacak ama ilişkiye ne zaman girilebilir mesela skdhiwdk internette 6-8 hafta denmiş ama 2010 kk konularında dikiş düştüğü gibi 8. Gün yaptım diyen var şok oldum ben 8. Gün yataktan yuvarlanarak kalkiyodum jsbxjsnsjjsjd azmadim kudurmadim yapasim bi var bi yok sadece süreci merak ediyorum 😂😂 kanama da yok 2 haftadır e dikisler de düştü sadece bu kesi yeri sızlıyor arada çok yürürsem vs 😂
Ay biz de bugün kadın doğuma kırk kontrolüne gittik adama daha önce spiral olayını sormuştum kontrolde bana hemen takamayacağını söyledi benim rahimde eski sezeryan yerimin çok inceldiği için bir 6 ay takamam dedi anca 2-3 kere o süreçte adet olursan bizim için iyi olur o zaman takabilirim dedi doğum kontrol hapı da karaciğer değerlerimi arttırabilir diye vermedi ilişki olabilir ama dikkat edin dedi 6 ay sonra kontrole çağırdı 🤣
Ben de dedim 6 ay sonra bir bakıyor muşsunuz kese gözüküyor 🤣 Sakın dedi 😆
Neyse çıktık eşim de diyor ki sanki bir şey yaptığımız var kuruduk iyice 😆
Bizim en son işte saat tarihindeki hafta 😆

Senin askerlik bugün son buluyo aksbuqhdiwhuwjdiwhdi yani tamam 40 çıktı evet de vücut da buna okey oluyor mu ikinci üçüncü bebesi olanlara soruyorum özellikle nasıl ilerlemek lazim :( biraz korkutuyor da skndjdjdj
İlk 40 gün zaten çok zor ya kanama da tam bitmemiş oluyor o eski kanlar geliyor iğrenc kokuyor konsantre de olamazsın duruma ay aklıma ilk gebeliğimden bir anı geldi yine yapıştırayım kaç kişisinden 😀 İlk gebeliğimde ürtikerim çok uzun sürmüştü doğumdan sonra devam etmişti bende yanıyorum eski ev merkezi sistemdi cam da açamıyorum bebek üşütmesin diye bazen o kadar şiddetli oluyordu ki üstümü çıkarıyordum rahat etmek için gece bebek ağladığında koşa koşa o da geliyordu sanki meme verecek kapıyı da calmadan pat diye açıyordu bir gün öyle görünce ertesi gün oğluna demiş ki oğlum 40 gün bir şey yapmayın çok günah 😆
Yahu aklına direk o mu geldi daha da sezeryan dan çıkmışız dikişlerim var ağrım sancım var ayrıca sanane yahu ne bu hadsizlik günahsa benim günahım sen hiçutanmıyor musun oğluna bunu derken 😁

VAjinal enfeksiyon benimki. Hamileligin ilk aylarinda basladi doktor hamileyken olabilir hormonlardan dolayi dedi dogumdan sonra gecer dedi ama dahada artti sanki. Benim tek sikayetim koku 😏 normalde akinti ve kaşintida yapar. Benimki sadece koku. Surekli camasir ust baş degistirmekten yoruldum. Bu sekilde iliskiyede baslayamam zaten. Benim koca az daha bekleyecek 😃
Kuzum dün kan ve idrar verdim şok oldum sonuçlar karşısında dedim bu sonuçlar benim olamaz kesin birisiyle karıştırdılar 🤣 9 ay sonra ilk defa idrar tahlilim temiz çıktı hiç bir şey kullanmama rağmen şoktayım bugün doktor da alttan muayene etti yine gerim gerim gerildiğim bir gün oldu 🥹 Akıntı vs hiçbir şey yok dedi ay dedim as bayrakları as kurtuldum çok şükür seninde öyle olmuştur muhtemelen inşallah tabi 🙏🏻

Pazartesi çocuk gastroenteroloji bölümüne randevumuz var orada alerji için test yapacaklarmış ondan sonra diyet verirler dedi sorun neyse çıksın inşallah ortaya da yavrum çok acı çekiyor . Zaten geçmeyen piştiği var doktorda besin alerjisi muhtemelen dedi bakalım test yapılsın da hemen diyete girmek istiyorum poposu çok acıyor🥺🥺🥺🥺

Bugün gittik doktora muhtemelen besin alerjisi dedi zaten geçmeyen pişiği var yavrumun 🥺 çocuk gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi test için . Ama normal bu durum dedi öyle çok kan olmadığı ve sürekli olmadığı sürece sorun yok çoğu bebek bunu yaşıyor dedi . Pişik için krem verdi inşallah rahatlır çok canı acıyor 2 gündür ortalığı yıkıyor ağlamaktan

Ya o bende de oluyor birde sanki idrar kaçırıyorum sanki iç çamaşırım ıslanıyor sürekli 😒

Of bende çok korkuyorum ya travma oldu resmen 😂
Sen başla şimdiden canım hiçbir süt ve süt ürünlerini tüketme genelde süt alerjisi oluyor bak bakalım bebiton rahatlayacak mı bir 3 gün dene cünkü yediklerimizin etkisi 3 gün sürüyormuş 🌸

Uykusuzluktan olabilir mi o gün uyumuş muydu hiç canım 🤔

imagination forever imagination forever papatya113 papatya113 kuzuyu bende çok merak ediyorum canım umarım iyilerdir bildirim görüyorsa en kısa sürede güzel haberlerini bekliyoruz canım bizi artık merakta koyma 🥹

Ay benimki hastanelerde gezmelerde uyudu bir güzel şimdi uyumuyor zilli ya emdirmeye diye kaldırdım o saatte bebe dediğin uykulu gözlerle emer sonrada bayılır gider bu açmış gözlerini çipil çipil etrafa bakıyor kıyamıyorum da ısırasım geliyor 🤣 Ama içerdeki kocamın horultusunu duydukça ayar olmaya başladım sanırım birazdan kalkıp bir tane çarpacam uyansın diye 🤣

Back
X