• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Canım 32yi bulmuşun maşallah benmde erken doğum hikayem var ama haftan güzel maşallah biraz daha beklesinler bebişlerin gönlüne göre sağlıcakla kucağına al afiyetle amin
Evet çok şükür bu haftalarda gelebildim. Benimde erken doğum hikayem var yine bu haftalarda. Yine de ne kadar kalırsa bir saat bile çok iyi. Sağlıklı olsunlarda Rabbım en güzel vakit hangisiyse o zaman olsun 🤲

Sanırım şu sezeryanın en zor kısmı gaz olayı mı canım 🥺 her duyduğum kişi bu sorunu yaşıyor. Geçtimi peki gaz durumun. Neler yaptın? Ağrın sızın şuan iyi durumda mısın? 💕 Ben depend almadım ama canpedin büyük lohusa pedlerinden aldım bir paket..o da kolaylık sağlar mı acaba? Bu arada evlatlarınla hayırlı sağlıklı güzel ömürleriniz olsun tekrardan gözünüz aydın olsun 🧿🧿❤️🥰
İlk gebeliğimde gaz sorunum olmadı kuzum. Ama bunda cidden çok zor oldu. Zaten epiduralin ilacı takılı, ağrım olunca düğmesine basıyorum ilaç yolluyorum. Ama sorun gaz olunca o da bir yere kadar fayda ediyor. Yanına sakız al. Gaz çıkarmaya etkiliymiş. Omzum ağrıyordu, meğer gaz çıkmadığı içinmiş. Uyuşukluğum geçince bol bol yürümeye çalıştım, merdiven inip çıktım. Çorabı hırkayı geç de olsa giydim. Hâlâ gaz var ama en azından ilk gaz çıkarmayı başardım. Canped de depend gibidir sanırım. Külot şeklindedir diye düşünüyorum. Öyleyse rahat olur.
Tekrar teşekkür ederim 🥰

Canım tansiyonun nasıl bugün? Bence stres etme tam sınır civarlarında geziyorsun ama dayanacak kuzucuk. Kendini mutlu hissettirecek şeyler yap tansiyonunu moralde etkiler 💕 dediğim gibi ölç Allah'ın izniyle sağlıkla zamanını bekleyecek.
Bu arada yastığı koydum bir poşete bavulun oraya hazırladım. Mutlaka götüreceğim 🙏
Canım benim çok sağol sorduğun için aynı gidiyoruz günde 3 kere ölçüyorum 13/9 12/9 onun altına düşmüyor normalim daha düşük ama takipteyiz bugün doktor kontrolüm de var nts ye gircem bakalım bu sefer net bir tarih alabilecek miyim heyecanlıyım 😄😄
Çok iyi yapmışsın emzirme yastığı konfor sağlıyor kuzum o yoğun çaba içinde çok işe yarar rahatlıkla süreci atlatcaz inşallah 🙏🏻
Senin de temizliğini gördüm valla ben bile rahatladım senin anlattıklarına pırıl pırıl mis mis oturun kuzum sağlıcakla ☺️
Biz de mobilya yaptıracaktık 1,5 aydor bekliyoruz (bebelere ranza) sonunda haftaya çarşamba dediler onu bekliyoruz ama o zamana doğurmam inşallah bakalım nolcak 🥹😁
Gece uyuyabildin mi 🙃

Kızlar randevum vardı hersey yolundaydi, bir kaç gündür kasilmalarim var dedim doktora. Daha öncede erken dogumlarim olduğu için tedbir amaçlı yatisim yapıldı.Acilmama baktılar biraz acilmam varmış sonrasında biraz kanamam oldu. 31+5 ikiz gebeyim benim için dua eder misiniz hamile duasi kabul olurmuş. Normalde nisan annesiyim.erken olacağını bildiğim için burayı takip ettim ama sanki şubat annesi olacağım. Daha çok erken en azından 2 hafta daha geçseydi.
Sağlıcakla gelsin kuzular zamanında inşallah 🙏🏻 Şuan nasılsınız 🌸

• Beğen
Reactions: Eva
Kızlar hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kızım iyi, sürekli emmek ve kucakta olmak istiyor. Doğumdan beri hiç uyuyamadım bu yüzden. Uyuşukluğun etkisi geçince çok ağrım oldu ama sebebi gazmış. Doğumdan çıkar çıkmaz çorabınızı, hırkanızı giyin. Ben yanıyorum zaten dedim giymedim, şimdi çekiyorum ne yazık ki. Dependi 1 paket götürün. Beden büyük olunca sezaryen kesisini rahatsız etmiyor. Ben şu saate kadar 4-5 adet kullandım. Çok rahat ettim.
@Acelya A yok canım özel olduğunu düşünsem sizinle paylaşmam zaten. 😇 38 yaşındayım. 2.çocuğum ve yeter sayıma ulaştım. İki gebelik arasında hasta olan bir bebek kaybım da oldu. Bu gebelikte bile hep tedirgindim bu yüzden. Hamilelik beni çok yordu. 2 yeter dedik. Doktorum normalde daha geç yaşlarda bu operasyonu öneriyormuş ama başka çocuk istemiyorsan düşünebilirsin dedi. Hatta bu sabah da yapmayalım dedi. Çok ısrar ettim. İkna olunca eşimden onay aldı. Sezaryen sırasında 5 dk da onu da hallettiler.
Canım benim teşekkür ediyoruz tavsiyelerin için minik prensesin nasıl tepki verdi heyecanlı mı küçük abla 🌸🥰

Sanırım şu sezeryanın en zor kısmı gaz olayı mı canım 🥺 her duyduğum kişi bu sorunu yaşıyor. Geçtimi peki gaz durumun. Neler yaptın? Ağrın sızın şuan iyi durumda mısın? 💕 Ben depend almadım ama canpedin büyük lohusa pedlerinden aldım bir paket..o da kolaylık sağlar mı acaba? Bu arada evlatlarınla hayırlı sağlıklı güzel ömürleriniz olsun tekrardan gözünüz aydın olsun 🧿🧿❤️🥰
Dut kurusu kaynatıp suyunu içmek gaz attırmada etkili baya. Bende işe yaradı. Bir de hasta bezi yanımda vardı ama ilk sezeryandan gelince hasta bakıcı hastanenin kendi bezlerinden bağladı bir de narkoz etkisi geçince sondayı çıkartmadan bağladılar bez sonra ben sadece normal ped kullandım. Hastanede kendilerinin bağladığı cırtlı olanlardandı

İlk gebeliğimde gaz sorunum olmadı kuzum. Ama bunda cidden çok zor oldu. Zaten epiduralin ilacı takılı, ağrım olunca düğmesine basıyorum ilaç yolluyorum. Ama sorun gaz olunca o da bir yere kadar fayda ediyor. Yanına sakız al. Gaz çıkarmaya etkiliymiş. Omzum ağrıyordu, meğer gaz çıkmadığı içinmiş. Uyuşukluğum geçince bol bol yürümeye çalıştım, merdiven inip çıktım. Çorabı hırkayı geç de olsa giydim. Hâlâ gaz var ama en azından ilk gaz çıkarmayı başardım. Canped de depend gibidir sanırım. Külot şeklindedir diye düşünüyorum. Öyleyse rahat olur.
Tekrar teşekkür ederim 🥰
Bu halinle bile yanıtlamışsın canım benim, kalbim gibi geçsin herşey inşallah💕💕💕 Şimdi nasılsın tuvaletini yapabildin mi peki..Yeseydin biseyler. Bebeğin nasıl o da iyi dime 💕💕Arkadaşımın da ikinci Sezeryandi oda ikincisinde gaz sorunu yaşamıştı. Bende temizlikle uğraştığım için sakız geçti elime dün dedim bunu hastanede çiğnerim ne alakaysa bak demek ki fayda edecekmişte öyle demişim. Allah razı olsun valla bilgilerin benim için çok faydalı oluyor çok işe yarıyor.

Dut kurusu kaynatıp suyunu içmek gaz attırmada etkili baya. Bende işe yaradı. Bir de hasta bezi yanımda vardı ama ilk sezeryandan gelince hasta bakıcı hastanenin kendi bezlerinden bağladı bir de narkoz etkisi geçince sondayı çıkartmadan bağladılar bez sonra ben sadece normal ped kullandım. Hastanede kendilerinin bağladığı cırtlı olanlardandı
Süpersin dut kurusu da almıştım şekerim çıktığı için bir türlü yemek nasip olmadı artık doğumdan sonra hem gaz hem süt için bol bol içerim 🌸 aslında evet hastanede külotlu olanlardan takar gibime geliyor. Ben normal hasta pedi olanlardan aldım.. külot şeklinde değil. Dikişi acıtır diye. Ne olur ne olmaz külotlu olanlardan da mı alsam mı acaba

Günaydın kızlar :) Bir şey soracağım bez alanlar 2 numara (4-8 kg) için olanlardan kaç paket aldınız. Bebek kaç aylıkken maks 8 kilo olur acaba bilemedim

Kızlar randevum vardı hersey yolundaydi, bir kaç gündür kasilmalarim var dedim doktora. Daha öncede erken dogumlarim olduğu için tedbir amaçlı yatisim yapıldı.Acilmama baktılar biraz acilmam varmış sonrasında biraz kanamam oldu. 31+5 ikiz gebeyim benim için dua eder misiniz hamile duasi kabul olurmuş. Normalde nisan annesiyim.erken olacağını bildiğim için burayı takip ettim ama sanki şubat annesi olacağım. Daha çok erken en azından 2 hafta daha geçseydi.
Hiç korkma evet erken ama güzel yine haftan. Uzan dinlen iyi düşün 🌸 inşallah sağlıkla zamaninda gelir bebişin ❤️

• Amin
Reactions: Eva
Gü-nay-dınnnn kızlaaar 🥰🤗 şuan İstanbulda bir kar yağıyor bir kar 🤗 ay lapa lapa. Bebişim karda gelecek resmen teyzeleri 🥰 bende kış çocuğuyum, bebeğim de öyle olacak 🤗 Güzel bir gün olsun hepimiz için, kar gibi saf tertemiz geçsin günlerimiz. Kötü insanlar uzak uzak olsun tüm iyilikler biz hamişler ve lohusalarla olsun 🤲😂🥰🤗❤️

Kızlar hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kızım iyi, sürekli emmek ve kucakta olmak istiyor. Doğumdan beri hiç uyuyamadım bu yüzden. Uyuşukluğun etkisi geçince çok ağrım oldu ama sebebi gazmış. Doğumdan çıkar çıkmaz çorabınızı, hırkanızı giyin. Ben yanıyorum zaten dedim giymedim, şimdi çekiyorum ne yazık ki. Dependi 1 paket götürün. Beden büyük olunca sezaryen kesisini rahatsız etmiyor. Ben şu saate kadar 4-5 adet kullandım. Çok rahat ettim.
@Acelya A yok canım özel olduğunu düşünsem sizinle paylaşmam zaten. 😇 38 yaşındayım. 2.çocuğum ve yeter sayıma ulaştım. İki gebelik arasında hasta olan bir bebek kaybım da oldu. Bu gebelikte bile hep tedirgindim bu yüzden. Hamilelik beni çok yordu. 2 yeter dedik. Doktorum normalde daha geç yaşlarda bu operasyonu öneriyormuş ama başka çocuk istemiyorsan düşünebilirsin dedi. Hatta bu sabah da yapmayalım dedi. Çok ısrar ettim. İkna olunca eşimden onay aldı. Sezaryen sırasında 5 dk da onu da hallettiler.
Hadi gözün aydın olsun canım benim. Çok sevindim her şeyin yolunda olmasına.❤️ Allah analı babalı büyütsün 🤲🏻❤️ tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederiz🥰

Gü-nay-dınnnn kızlaaar 🥰🤗 şuan İstanbulda bir kar yağıyor bir kar 🤗 ay lapa lapa. Bebişim karda gelecek resmen teyzeleri 🥰 bende kış çocuğuyum, bebeğim de öyle olacak 🤗 Güzel bir gün olsun hepimiz için, kar gibi saf tertemiz geçsin günlerimiz. Kötü insanlar uzak uzak olsun tüm iyilikler biz hamişler ve lohusalarla olsun 🤲😂🥰🤗❤️
Ay tv de gördüm bacım çok güzelllllll gerçekten ay ya insana psikolojik olarak dahi izlerken iyi geliyor😍 ben hataylıyım sıcak memleket bizim hep. Kara ayrı bir sevdam var o yüzden özlemden😂

Bel ağrısı kasiklara basınç dışında yok sndnjdnddj kaynar suyla duşa girdim resmen(normalde de kaynara yakın giriyorum doğurmak için girmedim sjxbjsndj) ayakta cok durdum bugün ondan sanırım. Gece acısı çıkacak 🤭🤭🤭🤭 şuan zor adım atıyorum ejejejejhehe
Şimdi nasılsın kuzum senin eli kulağında bence🙈😅

Süpersin dut kurusu da almıştım şekerim çıktığı için bir türlü yemek nasip olmadı artık doğumdan sonra hem gaz hem süt için bol bol içerim 🌸 aslında evet hastanede külotlu olanlardan takar gibime geliyor. Ben normal hasta pedi olanlardan aldım.. külot şeklinde değil. Dikişi acıtır diye. Ne olur ne olmaz külotlu olanlardan da mı alsam mı acaba
Göbek ve dikiş yeri acıyor külotlu olanların da beli daha sıkı oluyor. Giyilebileceğini sanmıyorum. Benim akıntım da çok olmadı ondan ilk tuvalet sonrası normal ped taktım ve yetti

Kızlar özelde ki doktora güvenmeyerek bu gün devlet hastanesine gittim bebeğin normal olduğunu bu haftalarda doğum olmayacağını ve zaten yavaştan sancım olduğunu doğumu beklemem gerektiğini söyledi . Diğer doktoru kötüleyemem herkesin işi ayrı ama bu haftada doğum başlatılmaz acilen değiştir diyerek başka doktor önerdi . Kilo da haftaya göre çok normalmiş onu öğrendim . . Kendimin sabahtan beri kasılmam var yalancı sancı sanki her an suyum gelecek gibi hepimizin hayırlı doğumları olsun doktorunuz hoşunuza gitmiyorsa farklı görüş alın korkmayın .

Back