• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Çok teşekkür ederim 🌸sizin de gözünüz aydın bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🙏🏻.Cok geçmiş olsun .Sizin kuzu ne kadardır hastanede ?Ben de kucağıma alamadım maalesef.Benim de sabaha karşı suyum geldi zaten başından beri riskli bir gebelikti .Ac olduğum için ameliyat için sorun olmadı .Beni de zor sakinleştirdiler anestezi vermek istemiyoruz diyerek ama tabii sakinleştiğim söylenemez .Cok şükür ki atlattık gerisi yavrularımıza kavuşmaya .

Damla aldım ,hosaf yapacağım bakalım ben de inşallah bol sütlerimiz olur .Sanırım üç saatte bir sağım yapmak gerekiyor
Uyanıkken 2 saatte bir geceleri 3 saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum arada yarım saat kaçsa da. 8. Gün bitti bugün. Bir an önce alsak bari kucağımıza

Tam olarak nasıl bir şey ki çatı muayenesi ? Ben de yaptırmadım henüz. Hayatımda toplam 2 kere vajinal muayene oldum zaten, birinde vajinal ultrason yaptılar direkt bi de smear alındı diğerinde bi aletle açtılar önce spekulum mudur nedir o biraz acıttı o kadar
Doktorun iki parmakla (işaret parmağı ve orta parmağı) yaptığı muayene kısaca. Ama çatı kemiklerini kontrol etmek için yapıldığı için parmağıyla epey zorluyor içeriye doğru. Ben de smear testi veya ultrasondan hiç rahatsız olmuyorum hatta nefes kontrolü yaparak hiç acı hissetmiyorum ama parmak muayenesi benim için rahatsız edici bir durum. Çok kolay diyen bir sürü de tanıdığım var. Benim de psikolojiktir belki.

Yaa kızlar nolur bana bir fikir verin çok kötüyüm saatlerdir ağlıyorum. 37+2 haftaligim gebelik şekeri var insülin kullanıyorum bebek biraz iri 3.300 felan kilosu, bulunduğum şehirdeki özel hastanelerin hiçbirinde yoğun bakım ünitesi yok o yüzden mecbur devlete gidiyorum şekerden dolayı bebek doğduğunda yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyabilir diye. Bugün doktor kontrolüm vardı ve doktorum ayın 20 sinde alalım bebeği artık yoksa daha çok kilo alacak dedi. Sezeryan olur muhtemelen iri bir bebek olduğu için dedi. Ama devlet politikasımiymis neymiş önce mutlaka normal doğumu denemem gerekiyormuş o sebeple önce suni sancı verecek normal doğumu deneyecek olmazsa sezeryan olacak. Bende çok korkuyorum ya normal doğum olur da omuz takılması felan yaşarsak diye. Şimdi özel bir hastaneye daha gideceğim doktor fikri almak için ama özelde de doğum yapsam bu sefer de yoğun bakım ünitesi yok ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana fikir verin kafayı yiyeceğim
Canım takıp ettiğim biri 3850 gr doğurdu vajinal. Ultrasonda 3200 çıkıyormuş bebek 3850 doğdu hiç de sorun olmadı kadın aynı gün kalktı ayağa bebek de sağlıklı🌸

Ayy kızlar bu kabızlık ne meret bıseymıs,hıc basıma gelmemıstı hamılelık boyunca,doguruyorum sandım bıara,bırsuru kayısı hosafı ıctım ama banamısın demedı,erken dogumu tetıklıyomus ıkınmak korktum valla,baska tavsıyelerınız varmı çözüm olarak?
Ben kabızlığa iki aydır hiçbir çözüm bulamadım.surekli kabizim çok zor bi durum. Şekerim çıkmadan önce ne hoşaflar kayisi suları içtim hiç fayda vermedi. Kefir tuketebilirsin birde bol bol su belki sana fayda eder

Kızlar dogurmadim sori sksnsjnsksjdisndjdn

Açıklık sabah 3 diye yolladılar öğlen 3-4 diye yatış verdiler. Gelen giden kurcaladi belki ondan açıldı bilmiyorum en son 4 diyolardi. Bulundugum hastahanede doguranlar da yan oda kapılar açık her şeyi duyuyorsun aşırı rahatsiz ediciydi aşırı hemde. Ne suni sanci verdiler ne bu işi yavaslatacak bir sey. Öyle boş boş yatiyordum bekliyordum. Telefon yok, yarim saate bir muayene diye cart curt neyse.

Psikolojim bozuluyo gibi oldu zaten orda durmak istemiyordum. Çıkış yapcam dedim. En az 3-4 kişi geldi cahile bakar gibi konusuyorlar bi tavırlar falan. İşte bebeğe bir şey olursa sorumluluk sana ait işte kalbi durabilir falan. Biri geliyo bebek gayet iyi hareketli demişler bana gelmiş bebegin de hareketleri sıkıntılı duruyor falan diye korkutuyorlar cikmamam için. Eşimi de ayrı ayrı kötü senaryo çizmişler zaten sinir oldum. Ben hemen dogurabilecegimi sanmıyorum, sancılarım düzenli evet o yüzden evde biraz çekeyim kendimi dinlerim en azından kafam rahat olur bebiş de gayet hareketli zaten.

Yani özet: çıkış yaptım sıklaşırsa su gelirse kanama olursa gidicem başka yere ama sorun şu ki çok muayene ettiler kanamam zaten var hafif pembemsi, o biraz şüphe duydugum konu ama kendimi bebişi dinlicem işte o kadar 😌😌

Açıklık sabah 3 diye yolladılar öğlen 3-4 diye yatış verdiler. Gelen giden kurcaladi belki ondan açıldı bilmiyorum en son 4 diyolardi. Bulundugum hastahanede doguranlar da yan oda kapılar açık her şeyi duyuyorsun aşırı rahatsiz ediciydi aşırı hemde. Ne suni sanci verdiler ne bu işi yavaslatacak bir sey. Öyle boş boş yatiyordum bekliyordum. Telefon yok, yarim saate bir muayene diye cart curt neyse.

Psikolojim bozuluyo gibi oldu zaten orda durmak istemiyordum. Çıkış yapcam dedim. En az 3-4 kişi geldi cahile bakar gibi konusuyorlar bi tavırlar falan. İşte bebeğe bir şey olursa sorumluluk sana ait işte kalbi durabilir falan. Biri geliyo bebek gayet iyi hareketli demişler bana gelmiş bebegin de hareketleri sıkıntılı duruyor falan diye korkutuyorlar cikmamam için. Eşimi de ayrı ayrı kötü senaryo çizmişler zaten sinir oldum. Ben hemen dogurabilecegimi sanmıyorum, sancılarım düzenli evet o yüzden evde biraz çekeyim kendimi dinlerim en azından kafam rahat olur bebiş de gayet hareketli zaten.

Yani özet: çıkış yaptım sıklaşırsa su gelirse kanama olursa gidicem başka yere ama sorun şu ki çok muayene ettiler kanamam zaten var hafif pembemsi, o biraz şüphe duydugum konu ama kendimi bebişi dinlicem işte o kadar 😌😌
Durumu çok karmaşık bir hale getirmişler sen anlatirken ben bile yaşamış kadar oldum. Aslında imkanın varsa başka bir hastaneye git eğer sancım falan sıklaşırsa varmı bildiğin başka hastane canım. Seni çok yıpratıp uzmesinler. Bu ne böyle gelen kurcalamis giden başka bişey demiş yazık günah ya. Sen sakin ol boşver ama yinede tedbiride elden bırakma 🤲

Canım zor bir gün geçirmişsin. Bundan sonraki sürecin kolay olsun inşallah. 🤲🏻 Bebeği takip et bakalım, dinle kendini. İstirahat et, çok ayakta kalma 💜

Cnm iyi yapmissin evde sancilarini izle sıklaşırsa gidersin. Ay heycanlimisin belki birkac gune bebeginle kavuşacaksin😍🫠

İmkanın varsa başka hastaneye bir görünseydin ama zaten sen de kendi vücudunu bilirsin kendini dinle bakalım sağlıkla kavuş umarım bebeğine 😊

Kızlar ben de bugün hastaneye gittim net bakıldı sancı vs yok. Ama hasta olduğum için göğüs polikliniğine de gittim. Herkes covid herkes domuz gribi. Bna da testler yapıldı ama negatif çıktı. Doktor zatürre den şüphelendi film çekeceklerdi çektirmedim çok enfeksiyon varmış. Hava ve antibiyotik verdiler pazartesiye kadar eğer enfeksiyon düşmezse mecbur çekrcrğim filmi ona göre tedavi dedi. Gerçi koruyucu önlükle çekiyorlar sıkıntı yok ama yine de tedirgin oldum

Kizlar bugun birkac kez gobegim acayip sertleşti dokununca taş gibi sanki. Mesela suandada oyle. Bu kasilmami oluyor? Bide yururken artik okdr baski oluyorki idrar torbam agriyor patlicak zannediyorum. Son ay zorlanirsin derlerdi dogruymuş valla

Durumu çok karmaşık bir hale getirmişler sen anlatirken ben bile yaşamış kadar oldum. Aslında imkanın varsa başka bir hastaneye git eğer sancım falan sıklaşırsa varmı bildiğin başka hastane canım. Seni çok yıpratıp uzmesinler. Bu ne böyle gelen kurcalamis giden başka bişey demiş yazık günah ya. Sen sakin ol boşver ama yinede tedbiride elden bırakma 🤲
Canım zor bir gün geçirmişsin. Bundan sonraki sürecin kolay olsun inşallah. 🤲🏻 Bebeği takip et bakalım, dinle kendini. İstirahat et, çok ayakta kalma 💜
Cnm iyi yapmissin evde sancilarini izle sıklaşırsa gidersin. Ay heycanlimisin belki birkac gune bebeginle kavuşacaksin😍🫠
İmkanın varsa başka hastaneye bir görünseydin ama zaten sen de kendi vücudunu bilirsin kendini dinle bakalım sağlıkla kavuş umarım bebeğine 😊
Bu gittiğim eğitim araştırma hastanesiydi ve zaten çoğu kişi onermiyordu. Tamamen bi anlık şok hali ile kendimi orda buldum öyle diyim. Sehir hastahanesine gidicem bu sefer artık orda dogururum herhalde. Tek isteğim insaflı insanlara denk gelmek... Sancılarımı takip edicem işte sıklaştıkca duruma göre ayarlarim giderim. Teşekkür ediyorum hepinize umarim çok güzel insanlara denk geliriz 🙏

Bu gittiğim eğitim araştırma hastanesiydi ve zaten çoğu kişi onermiyordu. Tamamen bi anlık şok hali ile kendimi orda buldum öyle diyim. Sehir hastahanesine gidicem bu sefer artık orda dogururum herhalde. Tek isteğim insaflı insanlara denk gelmek... Sancılarımı takip edicem işte sıklaştıkca duruma göre ayarlarim giderim. Teşekkür ediyorum hepinize umarim çok güzel insanlara denk geliriz 🙏
Yinede dikkat et canım iyi bı hastane bak işini bilmeyen panik evham yaratan yer iyice strese sokar

Yinede dikkat et canım iyi bı hastane bak işini bilmeyen panik evham yaratan yer iyice strese sokar
Ya onlar da biliyodur isini kimseyi kotulemiyorum ama karsilarindakinin insan olduğunu unutmuşlar robotuz sanki gerçekten can yaktılar kimseyi de korkutmak için demiyorum. Beni sevk eden doktor oldukça nazik yaptı bu işi diğerleri neden yapamasin sonuçta? O canımı sıktı bi de daha nöbeti bitmemiş adam orda bi başkası gelip kontrol ediyo falan bunlara da hadi okeyim desem diğer doğuranlari duymak artık yetti yani. Şehir hast. Belki aynı olacak bununla ama en azından evde çektim gittim doğurdum geldim derim öyle avunurum......

Kızlar ya bu sancı sayma uygulamasi onerir misiniz ne var sizde bana lazim bende yok suanda öyle takip edeyim bari

Ya onlar da biliyodur isini kimseyi kotulemiyorum ama karsilarindakinin insan olduğunu unutmuşlar robotuz sanki gerçekten can yaktılar kimseyi de korkutmak için demiyorum. Beni sevk eden doktor oldukça nazik yaptı bu işi diğerleri neden yapamasin sonuçta? O canımı sıktı bi de daha nöbeti bitmemiş adam orda bi başkası gelip kontrol ediyo falan bunlara da hadi okeyim desem diğer doğuranlari duymak artık yetti yani. Şehir hast. Belki aynı olacak bununla ama en azından evde çektim gittim doğurdum geldim derim öyle avunurum......
Araştırma hastanelerinin geneli öyle canım ne yazık ki dogumhane katına alıyorlar açılması olanları gelen giden muayene ediyor.
Dikkat et kendine inşallah sağ salim kolaylıkla alırsın kucağına yavrunu

İlk gebeliğin değilse yola çık diyo bu bana :( çok mu kötü durumdayim nsndndnxjddbd

Eklentiler

• Screenshot_2025-02-14-21-08-01-793_com.neiman.contractions.jpg
    Screenshot_2025-02-14-21-08-01-793_com.neiman.contractions.jpg
    34,6 KB · Görüntüleme: 74
Back