- 3 Nisan 2023
- 2.123
- 1.893
- 63
- 38
Canımmm gözün aydın çok sevindim artık rahat bir nefes al bakalımBugün minnoşumu gördümmmkalbi de atmaya başlamış çok şüküüür devlette gerçekten cihazlarda hopörlör yokmuş
gördüm ya o bile yeter
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canımmm gözün aydın çok sevindim artık rahat bir nefes al bakalımBugün minnoşumu gördümmmkalbi de atmaya başlamış çok şüküüür devlette gerçekten cihazlarda hopörlör yokmuş
gördüm ya o bile yeter
![]()
Evett çok şüküüür canım yaaa ama içimde hiç kötü bi his yoktuCanımmm gözün aydın çok sevindim artık rahat bir nefes al bakalım![]()
Çok teşekkür ederim yazdıkların için. Olacak olana çare yok ne yapsak da boş maalesef. Kendimi iyi düşünmeye alıştırmam lazım başka çarem yokCanim inan ki hic gelmese gun icinde bu korkular bir iki kez hala ugruyor bana. Cok zor elde ettigim icin son sansim gibi hissediyorum bazen ve bunun mental yuku cok agir seni o anlamda anliyorum. Ama iyi oldugunu varsaymaktan baska da elimizden gelen yok. Burada bu grupta bile bir anda bebegini hic belirti olmadan kaybeden oldu ki… Boyle durumlar ornek yaristirilmaz aci mukayyese edilmez tabiki fakat bizim bir arkadasimiz sekiz aylik karni burnundayken kontrole diye gittigi randevusundan acil sezaryanla olu dogum yapti. Kalbi durdu farketmemis bile. Ben bile yillarca bu olayi sindiremedim dusun kizin halini. Ama toparladi. Simdi ikinci bebegini kucagina aldi cok sukur saglikla hem de. Yine olur dedi, tevekkul etti, pes etmedi. Allah o gucu ona verdi nasip etti anne olmayi. Hic vesveselerle kendini doldurma, olacagin onune hicbirimizin gecme kudreti ne yazikki yok
Bugün doktora gittim. Kalp atışını gördüm. Kesedeki kanama alanı da kapanmış çok şükür. Çokk mutlu oldum ya binlerce kez hamd olsun bundan sonra pozitif düşünceden devam karamsarlığa bir son vermem lazımCanım neticede elimizden bi şey gelmiyor bazen. Ben de çok korkuyorum ama sağlıklıysa Allahın izniyle doğar diyorum hep. Eğer Allah korusun kaybedersem de sağlıksız olduğu içindir daha büyük bi imtihan olmaması içindir diyorum . Kendini böyle rahatlat bu dünyada rızkı varsa bi şey olmayacak. Şuan bi şey olsa bile kurtarabilecek miyiz? Hayır. Elinden gelmeyen bi şey için kendini üzme. Kaldı ki şuan riskli bi durum da yok evham sadece. Rahatlamaya çalış bebişin iyi![]()
İnşallah sizin de tek seferlik olur ve bir daha olmaz .bir günlük pedi dolduracak kadar kanamam oldu . O yüzden çok korktum. Doktorum ısrarla kırmızı olmadığı sürece korkma dedi .Ben de yarın 10 hafta olacağım benim de dün akşam kahverengi leke geldi ama bir kerelik oldu devamı gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda da bir iki kez leke gelmişti ama o da tek seferlikti devamı olmamıştı. Tabi o zamanlar panikle doktora gitmiştim çok şükür hiçbir sorun ve kanama alanı yoktu. Dün akşamki lekeye de biraz panikledim yine ama devamı gelmediği için kendimi sakinleştirdim. Sen de devamı gelmiyosa korkma canım doktora da gitmişsin içini ferah tut. İnşallah hiçbir şey olmayacak
O zaman evet dua edelim inşalllah değişmez de bir de prensesin olurHadi ya iyice heveslendim şimdi. Bir oğlum var bir de kızım olsa hiç fena olmaz![]()
11+2 de kız dedi fetal'de kız çıktıKızlar ben geldimmaşallah bebiş büyümüş gerçekten gördük kolları bacakları vs hareketliydi çok şükür. 11+4 çıktı gelişimi. Bikaç gün önden gitmesi normal dedi doktor. Şimdilik erken ama kız gibi duruyor dedi kızlar kesin midir acaba yaa bu tarihlerde
fetal DNA testi halkında konuştuk önerileri oldu oralara yaptıracağım anlaşıp inşallah bugün yarın
Hadi ya11+2 de kız dedi fetal'de kız çıktı![]()
Bence de doğru değil yaptığı. Bu süreçte derken evet misafir tabiki ağırlarsın ama riskli olan ve belirtilerin en yoğun olduğu 3 aydan sonra ağırlarsın. 3 ay beklese bi şey olmazdı. Ha kötü bi niyeti yoktur büyük ihtimalle zaten ben hazırlık yaparım diye düşünmüş ama erkekler genel olarak mental kısmı düşünemiyor. Sadece hazırlık değil sohbet, muhabbet, kafanın kaldırması lazım. Yine de tartışıp kendinizi üzmeyin 3 aydan sonra ağırlarız bana yardımcı ol vs pozitif konuşun yine deKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Ya biliyorsunuz ki ben 10 gündür yatıyorum ve her işi kocam yapıyor. Bugün şehir dışından gelen arkadaşıyla nişanlısını eve davet etmiş bana sormadan. Yani çok sinirlendim. Üzüldüm. Tepkimi koydum. Ben suçluymuşum gibi bir tavra geçti. Sen bu süreçte hiç misafir ağırlamayacak mısın dedi. Ben de normal bir süreçte miyim ben, düşük riskim var dedim. Sana iş mi yaptıracağım sanki dedi. Ama ben şu an saatlerce insanları oyalacak bir psikolojide bile değilim ki. Yani siz olsanız ne yaparsınız? Nasıl bir yol izlersiniz bu konuda?
bende senin gibi dusunurdum tabii iyi ki tepkini bildirmissin en azindan anlar tekrar yapmaz. oturup is gormezsen bile misafir yaninda ayaklarini uzatamazsin ki. erkekler bizim gibi bu surecin tam icinde olmadigi icin bizi tam anlamiyla anlayamiyorlar bence biz tedirgin oluyoruz arastiriyoruz onlar duz oyle bizden ya doktordan ne duyarlarsa o kadar. bizimde esimin kuzeninin nisani olacakti zor anlatdim ki ben gidemem bir de bize uzak biraz istediyim saat de evede donemem aksama kadar oturamam neyse kabullendi. nisanda ertelendi zaten erkeklerde oluyor oyle seyler cok kafaya takip sinirlenme bebisede sanada zararKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Ya biliyorsunuz ki ben 10 gündür yatıyorum ve her işi kocam yapıyor. Bugün şehir dışından gelen arkadaşıyla nişanlısını eve davet etmiş bana sormadan. Yani çok sinirlendim. Üzüldüm. Tepkimi koydum. Ben suçluymuşum gibi bir tavra geçti. Sen bu süreçte hiç misafir ağırlamayacak mısın dedi. Ben de normal bir süreçte miyim ben, düşük riskim var dedim. Sana iş mi yaptıracağım sanki dedi. Ama ben şu an saatlerce insanları oyalacak bir psikolojide bile değilim ki. Yani siz olsanız ne yaparsınız? Nasıl bir yol izlersiniz bu konuda?
Canim cok gecmis olsun insallah hemencecik kaybolur kanama alanin. Sende gebelik reflusu oldu sanirim bogazlarin genzin tahris olduguna gore. Aslinda prilamdan da etkili bir ilac var ama dokforun vermedigine gore bosver onu simdilik. Tansiyonun yuksek mi?Kızlar benim cumadan beri lekelenmelerim devam ediyor. Tekrar gittim kendi doktoruma bu sefer kanama alanı gördü. Genelde kendi kendine geçiyor dedi ama beni bir korku aldı.
Hamilelik sanki 8. Haftada başladı. Kusma atakları yaşıyorum Boğazlarım tahriş olmuş. Sizden tecrübeliyim hemen Prilam aldım.
Ayrıca tansiyonu olan arkadaşlar hafife almasın mutlaka kendi doktorları yada kardiyoloji ile görüşsün.
Şimdilik sizden dua istiyorum, bu zor günler geçsin inşallah![]()
Canim her evin evliligin dinamigi farklidir ama bizde normal zamanda bile esim en azindan bana danismadan kimseyi cagirmaz. Yani orasi bizim yuvamiz iki kisilik bir sorumluluk gerektirir, nezaketen de olsa sorar. He hatta kendi ailesi kardesleri de ona degil bana sorarlar musait olup olmadigimizi. Evin hanimi benim, agirlayacak benim hizmet edecek benim. Esin bu mantikla yola cikip nasilsa sen istirahat ediyorsun diye cagirmis belli ki, ama onlar gelecek diye sonucta kalkip belki bir dus alacaksin temiz giysiler giyineceksin bir sac tarayacaksin. Ki buna guc bulmak cok zor bence bu donemde. Bazen esimle sohbet etmeye halim olmuyor, bir sey isterken bile kendimi duyurmaya ugrasmayip mesaj atiyorum sunu bunu getirir misin diye. Sen iyi ki tepkini koymussun ortaya, koy ki surecin devaminda da sana danismadan bir program yapmasin en azindan ikinizi veya evinizi ilgilendiren.Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Ya biliyorsunuz ki ben 10 gündür yatıyorum ve her işi kocam yapıyor. Bugün şehir dışından gelen arkadaşıyla nişanlısını eve davet etmiş bana sormadan. Yani çok sinirlendim. Üzüldüm. Tepkimi koydum. Ben suçluymuşum gibi bir tavra geçti. Sen bu süreçte hiç misafir ağırlamayacak mısın dedi. Ben de normal bir süreçte miyim ben, düşük riskim var dedim. Sana iş mi yaptıracağım sanki dedi. Ama ben şu an saatlerce insanları oyalacak bir psikolojide bile değilim ki. Yani siz olsanız ne yaparsınız? Nasıl bir yol izlersiniz bu konuda?
ilkinde bende dagitmamistim abisinin eşyalarıyla buyudu sadece misafirlik güzel takimlarini yeni aldımBen dağıtmadm. Asla yapmam 2. Diyodm ama yine içim yapcağınu biliyodu herhalde sakladm shsjdjd hepsini kullancam herşeyi var bi tek kız olrsa ciciler alirim![]()
Şu devletin cihazları beni benden alıyor bizimki de kalp atışı dinletmedi çıktı vermiyor bozukmuş istersen çekebilirsin diyor hee bide bebeğin hareketlerini göremiyorum sadece o görüyor nasıl özele gitmeyelim şimdiBugün minnoşumu gördümmmkalbi de atmaya başlamış çok şüküüür devlette gerçekten cihazlarda hopörlör yokmuş
gördüm ya o bile yeter
![]()
C cilekcanavari ileSelam hanımlar konuşuldu mu bilmiyorum ama İzmir de olan var mı? Hangi doktora gidiyorsunuz
Benim oglumu dogurdugum doktorum su an yurtdisinda
Smdiye kadar devlette idare ettim ama pek memnun kalmadim cunku genelde ekipleriyle bakiyorlar her gittigimde farkli biri asistanlar bakiyor pek bilgide vermiyorlar, eşimi sokmuyorlar
Onceligim kadın doktor özelde var mi tanidiginizdan falan ilgili, bilgili, tecrubeli mayıs ayı geldi 4. Aya giris yapacagiz nasipse, artik bende birini bulup kaynasayim
Bu arada ikili tarama testi icin sehir hastahanesine gittim cok sukur iyiydi olcumler fakat oglumda 22. Haftada detayli ultrasonda down send. Riski dehip ensesini kalin, burnu yok, bobregi genis diyerek Alsancak ta ki Cenk gezer diye bir doktor 2018 yilinda bizi nift test ya da amniyosenteze gonderdi tabi panik oldu esim benim icim rahatti, devlete gittik teyit icin direk kurtaj dediler bu sonuclarla, kosarak ciktik resmen oradan sonrasinda nifty test verdim kan olarak kolumdan yuzde 99 saglikli dediler, dediler ama esime 0 gun zehir oldu ben hic keyfimi bozmayip alisverisime devam etmistim hatta
Bu yuzden pek guvenmiyorum doktorlara hepsi anlasmali piyasa para olmus resmen
Ha
Evet benim doktorum da öyle söylemişti ve regl oluyor gibi sürekli olmadığı sürece korkma demişti. Böyle zamanlarda en iyisi iş vs. yapmamak ve uzanmak sanırımİnşallah sizin de tek seferlik olur ve bir daha olmaz .bir günlük pedi dolduracak kadar kanamam oldu . O yüzden çok korktum. Doktorum ısrarla kırmızı olmadığı sürece korkma dedi .
Canım ben egepolde gökalp tokaça gidiyorum çok tatlı çok ilgili pozitif bir doktor, ağzından olumsuz bir kelime duyamazsın. Kadın doktor istiyorum dediğin için aynı hastanede şükran kopal var, gebelik takibi için gitmedim hiç ama bikaç sene önce ilk evlendiğimde enfeksiyon olup ona gitmiştim. Öyle tatlı ve ağzı dualı bir doktordu ki, sevdiğim nadir doktorlardan diyebilirimSelam hanımlar konuşuldu mu bilmiyorum ama İzmir de olan var mı? Hangi doktora gidiyorsunuz
Benim oglumu dogurdugum doktorum su an yurtdisinda
Smdiye kadar devlette idare ettim ama pek memnun kalmadim cunku genelde ekipleriyle bakiyorlar her gittigimde farkli biri asistanlar bakiyor pek bilgide vermiyorlar, eşimi sokmuyorlar
Onceligim kadın doktor özelde var mi tanidiginizdan falan ilgili, bilgili, tecrubeli mayıs ayı geldi 4. Aya giris yapacagiz nasipse, artik bende birini bulup kaynasayim
Bu arada ikili tarama testi icin sehir hastahanesine gittim cok sukur iyiydi olcumler fakat oglumda 22. Haftada detayli ultrasonda down send. Riski dehip ensesini kalin, burnu yok, bobregi genis diyerek Alsancak ta ki Cenk gezer diye bir doktor 2018 yilinda bizi nift test ya da amniyosenteze gonderdi tabi panik oldu esim benim icim rahatti, devlete gittik teyit icin direk kurtaj dediler bu sonuclarla, kosarak ciktik resmen oradan sonrasinda nifty test verdim kan olarak kolumdan yuzde 99 saglikli dediler, dediler ama esime 0 gun zehir oldu ben hic keyfimi bozmayip alisverisime devam etmistim hatta
Bu yuzden pek guvenmiyorum doktorlara hepsi anlasmali piyasa para olmus resmen
Ha