Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    10
Bu sancıyla bebonun boyu 5 cm olmus olmalı

Bi de bize bak utanmasak tekerlekli sandalyede gezcez khjhjhjghghg
Guzel fikir kiz sifir efor sifir risk ahdjdjdjdj
Aklima sey geldi, gecen sene ameliyat oldugum aksam doktorum izin verdi sekiz gibi sigaraya inis iznim vardi refakatci esliginde. Yuruyorum nirmalde iyiyim ayaklandim. DEDIM BI DK YA TEKERLEKLI SANDALYE GETIRIR MISINIZ kocam itiyor ben video cekyorum bizi ahahajaja

Bende var canım sanki midem hiç çalışmıyor yeni yemek yemişim gibi bi his oluyor

Aile hekimi bana bol su ic dedi ilac vermedi, doktorumada yarin gidecegim bakalim o ne der. Seni de haberdar ederim canim benimkide yuksekti.
Hiç anlamadım nasıl oldu ya o kadar da dikkat ediyorum . Çok sevinirim haber verirsen canım

ben de şimdi küçük tost yedim aç karnına daha çok bulanıyo KIZLAR BİDE BU BULANTI VE MİDE YANMASI İÇİN BEBEK SAÇLI OLCAK DERLER DOĞRU MUDUR ACABA doğruysa benimki rapunzel heralde
Yok canim malesef, dogurana kadar mide yanmasi cektim kizim kel dogdu

Günaydın kızlar. Biliyorsunuz ki ben düşük tehdidiyle karşı karşıyayım. 3 gün de hastanede yattım. Şu an fitil olarak progestan kullanıyorum. Kan tahlili sonuçlarımda APTT değeri düşük çıkmış. Google’dan baktım. Kandaki pıhtılaşmayı gösteriyormuş. Doktorun bana kan sulandırıcı bir şey vermesi gerekmez miydi? Acaba kanama tehdidim var diye mi vermedi?

ChatGPT’ye sordum:

Evet, APTT (Aktive Parsiyel Tromboplastin Zamanı) değeri pıhtılaşma sisteminin bir parçasıdır ve düşük olması, kanın normalden daha çabuk pıhtılaştığını gösterebilir. Bu da bazı durumlarda tromboz (damar tıkanıklığı) riskini artırabilir. Ancak her düşük APTT değeri tedavi gerektirmez; gebelikte hormonların etkisiyle bazı pıhtılaşma parametreleri değişebilir.

Senin özel durumunda ise doktorun kan sulandırıcı vermemesi, muhtemelen şu an zaten bir kanama tehdidi olması yüzündendir. Kan sulandırıcılar böyle bir durumda riski artırabilir. Yani doktorun durumu bütün olarak değerlendirmiştir. Ama yine de APTT gibi değerler, özellikle gebelikte pıhtılaşma eğilimi olan kişilerde gözden kaçmamalı. Bence bu sonucu doktorunla tekrar paylaş, gerekiyorsa hematoloji uzmanına yönlendirme iste.”

Çok teşekkür ederim. Ona sormak aklıma gelmemişti. Belki de doktora güvenmeli ve biraz sakin kalmalıyım, bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…