- 22 Kasım 2022
- 1.574
- 1.626
- 63
Bu sancıyla bebonun boyu 5 cm olmus olmalıAy nolur dalga gecmeyin ama cok korktum
Telefona bakarken cok egilmisim iki buklum olmusum, duzleniyim karnima baski olmasin derken sanki sag kasigima patlayacak gibi bir bicak girdi cikti. Korkudan cirladim evin icinde gecti bir dk icinde ama bebege bir sey olduysa diye aglamakli oldumesim de korkma sinir sıkismistir o hareketle naptin ki bebege zarar gelsin diyor. Of ya
Vay anasini yaaaaa zaman su gibi sjdjdjdjKızlar 2026 Ocak Anneleri grubu açılmış ya. Zaman nasıl geçti bizim grup kıdemleniyor
Ataga kalkti sanki sjdjfjfjBu sancıyla bebonun boyu 5 cm olmus olmalı
Bebekle hiç alakası yoktur emin ol. Hareketsizlikten batar girmiş hepsi bu merak etmeAtaga kalkti sanki sjdjfjfj
Yok o sinir veya kassal biseydi bebek yapmadi bence. O yuzden korktum bebege zarar vermis midir bu olay diye
5 aylık hamile voleybolcu maça çıkmışAy ne oldugumu sasirdim tek yaptigim dogrulmakti. Uzanmadim egilmedim comelmedim abi yaaaa bu ne. Millet amuda kalkiyor gebe gebe. Arkama yaslanirken kasigim yirtildi ajdjdjdjdp
Bi de bize bak utanmasak tekerlekli sandalyede gezcez khjhjhjghghg5 aylık hamile voleybolcu maça çıkmış
Ali rıza Mode onBi de bize bak utanmasak tekerlekli sandalyede gezcez khjhjhjghghg
Gordum malesef twitterda ya ahahahah gobegim dustu izlerken sinir basti5 aylık hamile voleybolcu maça çıkmış
Guzel fikir kiz sifir efor sifir risk ahdjdjdjdjBi de bize bak utanmasak tekerlekli sandalyede gezcez khjhjhjghghg
Kahkaha attımBi de bize bak utanmasak tekerlekli sandalyede gezcez khjhjhjghghg
Bende var canım sanki midem hiç çalışmıyor yeni yemek yemişim gibi bi his oluyorYENİ BELİRTİ ALERT! TÜM HAMİŞLERİN DİKKATİNE: İki gündür şöle bi şey var bende. Yemeği çok erken yememe rağmen saat 9 gibi falan aşşırı yemişim gibi bi şişlik ama nefes alamıyorum o derece. Böyle olan var mı ya? Çok da yemedim
Hiç anlamadım nasıl oldu ya o kadar da dikkat ediyorumAile hekimi bana bol su ic dedi ilac vermedi, doktorumada yarin gidecegim bakalim o ne der. Seni de haberdar ederim canim benimkide yuksekti.
Yok canim malesef, dogurana kadar mide yanmasi cektim kizim kel dogduben de şimdi küçük tost yedim aç karnına daha çok bulanıyoKIZLAR BİDE BU BULANTI VE MİDE YANMASI İÇİN BEBEK SAÇLI OLCAK DERLER DOĞRU MUDUR ACABA doğruysa benimki rapunzel heralde
Tabi veririm, bende hamile kalinca hemen oluyo genetik midir nedir anlamadim jxjdjdjHiç anlamadım nasıl oldu ya o kadar da dikkat ediyorum. Çok sevinirim haber verirsen canım
Yok yaaa bende cok merak ediyorum, insallah kotu bi haber almamistir1fafeyla yazmadı dimi kızlar
ChatGPT’ye sordum:Günaydın kızlar. Biliyorsunuz ki ben düşük tehdidiyle karşı karşıyayım. 3 gün de hastanede yattım. Şu an fitil olarak progestan kullanıyorum. Kan tahlili sonuçlarımda APTT değeri düşük çıkmış. Google’dan baktım. Kandaki pıhtılaşmayı gösteriyormuş. Doktorun bana kan sulandırıcı bir şey vermesi gerekmez miydi? Acaba kanama tehdidim var diye mi vermedi?
Çok teşekkür ederim. Ona sormak aklıma gelmemişti. Belki de doktora güvenmeli ve biraz sakin kalmalıyım, bilmiyorum..ChatGPT’ye sordum:
Evet, APTT (Aktive Parsiyel Tromboplastin Zamanı) değeri pıhtılaşma sisteminin bir parçasıdır ve düşük olması, kanın normalden daha çabuk pıhtılaştığını gösterebilir. Bu da bazı durumlarda tromboz (damar tıkanıklığı) riskini artırabilir. Ancak her düşük APTT değeri tedavi gerektirmez; gebelikte hormonların etkisiyle bazı pıhtılaşma parametreleri değişebilir.
Senin özel durumunda ise doktorun kan sulandırıcı vermemesi, muhtemelen şu an zaten bir kanama tehdidi olması yüzündendir. Kan sulandırıcılar böyle bir durumda riski artırabilir. Yani doktorun durumu bütün olarak değerlendirmiştir. Ama yine de APTT gibi değerler, özellikle gebelikte pıhtılaşma eğilimi olan kişilerde gözden kaçmamalı. Bence bu sonucu doktorunla tekrar paylaş, gerekiyorsa hematoloji uzmanına yönlendirme iste.”
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?