- 19 Aralık 2023
- 911
- 410
- 23
Yani bence de mantıklı olan o, hem kafanız da karışmasın iki test birdenYa zaten şöyle bisey oldu, doktor iki hafta sonra tarama testini yaparız dedi. Biz de fetal dna yaptırmak istiyoruz deyince broşür verdi burayı arayın dedi, ikisinin de sonucu aynı zamanda cıkar hepsini aradan cıkarmış oluruz dedi. Biz de ikisi de şart demek ki diye düşündük ama iletişim kopukluğu mu oldu acaba. Biz o zaman iki hafta sonra gittiğimizde sadece ölçüm yaptıralım kan vermeyelim
Ben de boyle dusundum kendim icin, cunku dun kani alan hemsire israrla fetaldna yapilinca ikili uclu dortlu taramaya gerek kalmiyor artik sedi. Doktor prosedur geregi bi olcum yapar bence ama diye dusundumYa ben yapacağını sanmıyorum çünkü 3 hafta sonra 14.haftada gel dedi ikili gibi bir şeyden de bahsetmediacaba sadece usg ile mi bakacak ensesine vs. Öyle anladım ben. Kan almaz ama usg bakar
Yanılma payı var dediler bana canım. Taramanın temiz çıktıgı çok sonuç sonradan hastalık belirleniyormuş %60-70 lerde dediler dogruluk oranı. Ben o yüzden doktoruma sormadan da yaptıracaktım, neyseki kendisi önerdi. Fetal DNA yanılma payı yok, sonuç %99.9Kan da alcaz dedi bize ikisinin sonucu aynı anda cıkar dedi. Fetali niye yapıyoruz ki o zaman
12 koy bence tatlisim, hic fitil kullammadim ama gunde iki denen ilaclar i ben hep 12 saat arayla almaya ozenirimBir de kızlar benim fitil normalde günde 3tü. 8, 16 ve 24.saatlerde yapıyordum. Şimdi 2ye düştü 8 ve 24te mi yapayım yoksa 12 saat mi koyayım araya siz nasıl yapıyorsunuz
Aynen öyle kuşum. Ben de kurtlandım firmayı biraz googleladım araştırdım. Birkaç kişi şikayetvar a yazmış cinsiyeti yanlış bildiler diye sjdjdj ondan da emin olamıcamBen de boyle dusundum kendim icin, cunku dun kani alan hemsire israrla fetaldna yapilinca ikili uclu dortlu taramaya gerek kalmiyor artik sedi. Doktor prosedur geregi bi olcum yapar bence ama diye dusundum
Aman yanlis cikacaksa ille o kismi yanlis ciksin bosverAynen öyle kuşum. Ben de kurtlandım firmayı biraz googleladım araştırdım. Birkaç kişi şikayetvar a yazmış cinsiyeti yanlış bildiler diye sjdjdj ondan da emin olamıcam
Ayyy onla ilgili de okudum malesef bi tane şikayet genoks ismi de.Aman yanlis cikacaksa ille o kismi yanlis ciksin bosvernasilsa doktorda gozunuzle goreceksiniz bir iki haftaya yeter ki kromozomal incelemeleri dogru yapsinlar
Ah canım yaa seni çok sarstı inşallah kısa zamanda biter artık bu etkilerBende 3 gündür böyleyim ilaç içmeme rağmen sabah öğürmelerim yine başladı. Gaz su mide asidi ne varsa çıkıyor valla artık sandalye koydum banyoya oturarak çıkarıyorum yoksa ayakta duracak halim kalmıyor
Benim iki doktorum da genoksu onerdi, ama tup bebek doktorumla devam ediyorum hala ben, o da genoks ve panorama birini sec dedi, sikayetleri de gorunce oburunu secelim bari dedik, fiyat da bin tl kadar farkediyordu, eger cok cok fark olsaydi genoks u secerdim ben de :) o yuzden hic icini bulandirma cok bilinen bir firmaAyyy onla ilgili de okudum malesef bi tane şikayet genoks ismi de.ama benim Dr kötü tecrübesi olsa önermezdi diye kendimi teselli ediyorum.
O zaman ikili taramayı yaptırmayalım değil mi? Bi anlamı kalmıyor ki fetal dna yaptıktan sonra ikili taramanın. Doktor Neden ikisini birden yapmak istedi ona kafam karıstıYanılma payı var dediler bana canım. Taramanın temiz çıktıgı çok sonuç sonradan hastalık belirleniyormuş %60-70 lerde dediler dogruluk oranı. Ben o yüzden doktoruma sormadan da yaptıracaktım, neyseki kendisi önerdi. Fetal DNA yanılma payı yok, sonuç %99.9
Ya süpersin içim rahatladıBenim iki doktorum da genoksu onerdi, ama tup bebek doktorumla devam ediyorum hala ben, o da genoks ve panorama birini sec dedi, sikayetleri de gorunce oburunu secelim bari dedik, fiyat da bin tl kadar farkediyordu, eger cok cok fark olsaydi genoks u secerdim ben de :) o yuzden hic icini bulandirma cok bilinen bir firma
Kusum ben ilk paketi yaptirdim, emb da genetikli oldugu icin doktor gerek gormedi, satis temsilcisi kadin bile genetikli tup bebekse hic luzum yok dedi diger paketlereBurda 3 tane paket var kızlar hangisini yaptırıyorsunuz
Ne demek canimYa süpersin içim rahatladıben kanı verdikten sonra onam formunda gördüm firma ismini çıkınca da hemen googleladım sağol canım
Canım çok çok zorlarsa gidin hastaneye yani sen kendini az çok bilirsin zaten. Aman benim gibi olmasın kimse de hafif hafif geçsin.Varya şu son günlerde senin ne çektiğini biraz olsun anladım. Sabah bayılacak gibi oldum inan ki hastaneye gidecektik. Allah yardımcın olsun sen cok ağır yaşıyorsun bi an önce geçer inşallah ya
Malesef kuzum allahtan başından biliyordum ne yaşacağımı da çok da süpriz olmadı. Kızımdayken çok tecrübesizdim çok ağlıyordum bebeğe bişey olacak güçsüz kalacak diye Allahtan şuan öyle şeyler düşünüp de kendimi üzmüyorum.Ah canım yaa seni çok sarstı inşallah kısa zamanda biter artık bu etkiler
Canım onun sebebi yeteri kadar bebeğe ait veri olmayınca test tekrarlanabilir bebek 12. haftaya geldiğinde anne kanındaki bebeğe ait veri daha çok olacağı için tercih ediliyor. Kardeşiminki tekrarlanmıştı mesela. Kızımda ise 12. Hafta vermiştik testi.Ben fetal yaptirdim dun, sonuc bekliyorum10.hafta itibariyle fetali yaptirabilecegimi soyledi doktorum, ama 9.hafta itibariyle bakilabilir diyor yaptirdigim firmanin bilgilendirme kagidinda da. Bazi arkadaslara doktorlari 12.haftayi bekleyelim demis fetaldna icin de, sanirim doktordan doktora fikir degisebiliyor bu konuda da :)
Canim dun direkt dhl kargo takip no su verdiler zaten, ucagin bilgilerine kadar goruntuledim cok sukur :) ama evet dolandirici olani da coktur beni de doktorum uyarmisti kendi bildigine bir yere karar verme diyeCanım onun sebebi yeteri kadar bebeğe ait veri olmayınca test tekrarlanabilir bebek 12. haftaya geldiğinde anne kanındaki bebeğe ait veri daha çok olacağı için tercih ediliyor. Kardeşiminki tekrarlanmıştı nesela. Kızımda ise 13. Hafta vermiştik testi.
Bu arada amerikadaki firmalara kan yollayan varsa takip nosu alsın pradan ulaşana kadar ki bilgiler görülüyor. Birisinin öyle olmuştu amerika idye türkiyede yapmışlar ben söyleyince o da takip no talep eidnce anlamıştı kandırıldığını. Yaptırmayan arkadaşlar dikkat etsin çok fazla firma var
Aynı firmadır muhtemelen unuttum adını san francisco daydı sanırım. Hadi bakalım cinsiyeti öğrenmeye az kaldı :)Canim dun direkt dhl kargo takip no su verdiler zaten, ucagin bilgilerine kadar goruntuledim cok sukur :) ama evet dolandirici olani da coktur beni de doktorum uyarmisti kendi bildigine bir yere karar verme diyeo yuzden doktorumun en guvendigi onerdigi firmaya yaptirdim icim rahat su an icin
Bizimki austin texas menseili bir firma, netara panorama ismi. Evet cinsiyet olayi var dahaAynı firmadır muhtemelen unuttum adını san francisco daydı sanırım. Hadi bakalım cinsiyeti öğrenmeye az kaldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?