Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Çok geçmiş olsun, rahim ağzı önemli bir durum, hastanede olmanız şu an sizin için en iyisi.
AngelHeart AngelHeart Arkadaş yazmış ciğer geliştirici önemli bir detay. Ben hastaneden sağlıkla çıkacağınıza inanıyorum inşaallah ama velev ki doğum başlarsa ciğerlerinin gelişmiş olarak hayata başlaması bebek için önem arzediyor. Bir gün arayla kalçadan yapılan basit birer iğne. Doktorunuza danışın derim. Benim de önceki hamileliğimde rahim ağzı sebebiyle erken doğum riskim olmuştu, bana da ciğer geliştirici iğne yapmışlardı. Çok şükür dualarla sağlıkla vaktinde dünyaya geldi. Size de dua edeceğim ❤️ Allah bu sıkıntıdan kurtulmanızı nasip etsin ve vaktinde sağlıkla kavuştursun bebeğinize.
Amin Allah razı olsun. Birbirimize ettiğimiz dualar çok değerli. Doktorumu görür görmez soracam bu konuyu. İnşallah vaktinde ve sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz.

Kızlar size birşey sormak istiyorum. 12.haftamdan beri hep sıkıntılı bir süreçteydim. Aminiyosentez, erken doğum, serklaj derken 28.haftaya geldik. İnşallah vaktinde planlı bir doğum olur. Artık güzel telaşlara odaklanmak istiyorum. Bugün hastanemizin doğum fotoğrafçısıyla görüştük hem doğumda hem de doğumdan sonra odada çekim için. İkiz gebelik olduğu için sezeryan doğum olacak ve eşimin de girmesini istiyordum ancak bugün öğrendim ki doğuma ne eşleri ne de fotoğrafçıyı almıyolarmış. Normal doğum olursa girebiliyormuş baba ve fotoğrafçı ancak benimki normal olmayacak. Doktorumdan çok memnunum perinatolog ve tüm sürecime hakim bu saatten sonra hastane değiştiremem. Benim sormak istediğim eşim yanımda olmayacağı için spinal anestezide tek başıma stres yapabilirim. Genel anestezi mi istesem acaba stres yaptım biraz

Kızlar size birşey sormak istiyorum. 12.haftamdan beri hep sıkıntılı bir süreçteydim. Aminiyosentez, erken doğum, serklaj derken 28.haftaya geldik. İnşallah vaktinde planlı bir doğum olur. Artık güzel telaşlara odaklanmak istiyorum. Bugün hastanemizin doğum fotoğrafçısıyla görüştük hem doğumda hem de doğumdan sonra odada çekim için. İkiz gebelik olduğu için sezeryan doğum olacak ve eşimin de girmesini istiyordum ancak bugün öğrendim ki doğuma ne eşleri ne de fotoğrafçıyı almıyolarmış. Normal doğum olursa girebiliyormuş baba ve fotoğrafçı ancak benimki normal olmayacak. Doktorumdan çok memnunum perinatolog ve tüm sürecime hakim bu saatten sonra hastane değiştiremem. Benim sormak istediğim eşim yanımda olmayacağı için spinal anestezide tek başıma stres yapabilirim. Genel anestezi mi istesem acaba stres yaptım biraz
Hangi hastane bu? Birçok hastanede babayı da fotoğrafçıyı da alıyorlar aslında. Acaba belli bir aşamadan sonra alıyor olabilirler mi?

Hangi hastane bu? Birçok hastanede babayı da fotoğrafçıyı da alıyorlar aslında. Acaba belli bir aşamadan sonra alıyor olabilirler mi?
Ankara Medicalpark hastanesi. Ama kesinlikle almıyolarmış hatta önceden hemşireden rica ediliyormuş bir iki kare çeksin diye ama artık o da yasaklanmış çok saçma geldi bana da moralim bozuldu keşke daha önce sorsaydım

Ankara Medicalpark hastanesi. Ama kesinlikle almıyolarmış hatta önceden hemşireden rica ediliyormuş bir iki kare çeksin diye ama artık o da yasaklanmış çok saçma geldi bana da moralim bozuldu keşke daha önce sorsaydım
Gerçekten çok saçma. Sinir olmakta haklısınız. Nereden bileceksiniz böyle bir yasakları olduğunu... Doktorunuzla bir konuşsanız?

Kontrole gittiğimde soracağım tekrar 😢
Ben de Ankara Memorial'da takip oluyorum. Bizim hastanenin bir fotoğrafçısı var. Henüz görüşüp anlaşmadım ama Instagram hesabından gördüğüm kadarıyla vajinal-sezaryen tüm doğumlara giriyor. Gerekirse bunları öne sürün, örnek gösterin. Umarım halledersiniz, çok tatsız olmuş.

Amin. Teşekkür ederim. 28 haftalık daha. Sadece serum verildi. Bebek makat geliş dedi doğum başlarsa sezeryanla almamız gerekebilir dedi. Açılma yoktu. Ciğer geliştirici iğneden söz etmedi.
Doğum riski gördükleri zaman ciğer geliştirici yapıyorlar. Demek ki herşey yolunda canım. Tedbir amaçlı tutuyor olabilirler. Açılma olmaması da güzel. Muhtemelen yarın çıkarsın canım. Herşey güzel olacak üzülme. 🌸🌺

Şimdilik iyiyim yatmaya devam ediyorum pazartesi kontrolüm var. Bana en son benim gibi ikiz hamile olan ve 26.haftada doğum yapan hastasını anlattı bebekleri 35+5 de doğmuş kuveze girmemişler senin de dikişin çok güzel tutuyor inşallah 35-36.haftaları göreceğiz dedi. Ciğer geliştirici iğneyi sordum ben çok acil bir durum olmadığı sürece yapmıyorum dedi doktorum. Bizim için ilk hedef 30.hafta şu an. Umarım hepimiz vaktinde sağlıkla kucağımıza alırız 🙏
Amin inşallah. Evet hedef önce 30 sonra 32…. İnşallah 36 yı da görürüz. Doktorunuz öyle dedi ise çok güzel. Bizimki de böyle ileri haftalara gelen hastalarım var diyor. darısı başımıza inşallah. 🤲

Doğum riski gördükleri zaman ciğer geliştirici yapıyorlar. Demek ki herşey yolunda canım. Tedbir amaçlı tutuyor olabilirler. Açılma olmaması da güzel. Muhtemelen yarın çıkarsın canım. Herşey güzel olacak üzülme. 🌸🌺
İnşallah. Sabah bı lekeler oldu. Suyundan suphelendiler çok şükür değilmiş. Rahim ağzı 23 m olmuş. Bebek ters halen. Olası bir durumda yoğun bakıma alınır dedi. Bilemiyorum doktorum mu çok açık sözlü ve en kötü ihtimalleri düşünüyor yoksa durum mu ciddi anlamadım

İnşallah. Sabah bı lekeler oldu. Suyundan suphelendiler çok şükür değilmiş. Rahim ağzı 23 m olmuş. Bebek ters halen. Olası bir durumda yoğun bakıma alınır dedi. Bilemiyorum doktorum mu çok açık sözlü ve en kötü ihtimalleri düşünüyor yoksa durum mu ciddi anlamadım
Benim de önceki hamileliğimde 23. Haftamda kanamam oldu rahim ağzım 20 mm ye kadar düşmüştü. Bana da hastanede yatış vermişlerdi. Hemen serumlar, iğneler, ilaçlar. Gerekli şeyler yapıldı. Hatta akşam vakti olduğu için kendi doktorum yoktu, nöbetçi başka bir doktora denk gelmiştim. O da nasıl bir doktorsa artık Allah bilir, bana dedi ki “Şu an seni hastanede tutmamızın amacı, rahmin her an patlarsa bebeği 5 dk içinde almamız gerekir, 5 dk da alamazsak bebek çok küçük kurtarılmaz” dedi. O anki psikolojimde doktorun bana dediği lafa bak. Ben nasıl berbat oldum, nasıl ağlıyorum, o gece nasıl geçti hiç bilmiyorum. Sabah oldu kendi doktorum geldi, “Yok canım” dedi “Ben şu an hiç öyle bir durum görmüyorum, gayet iyisin, hatta seni birazdan eve geçiriyorum ama evdeyken hiçbir şekilde yataktan kımıldamak yok. Sadece tuvalete kalkacaksın, onun haricinde komple yatağında, yastığında yatacaksın” dedi. 4 ay yattım ama en azından huzurla yattım. Tamam belki o doktorun söyledikleri de bir nebze doğruydu ama psikolojime etkisini hiç unutamam. 5 dk nasıl bir süre? Hatta süreden sayılıyor mu? Hastanede olmamın 5 dk ya nasıl bir faydası olacak? Bu demek oluyor ki her an rahmim patlar ve bebek ölür. Allah’ıııım… Düzgün konuşan doktorlar iyi ki var.
Senin şu an yapacağın şey bizim gibi sonu olumlu örnekleri düşünmek. Burada başka arkadaşlar da var erken dönemlerinden beri evde yatan, Allah gücünü kuvvetini sabrını veriyor. Hastanede biraz dinlen, mecbur işinden filan izin alacaksın zaten, eve geçtiğinde de lütfen hiiiiç ama hiç yataktan kalkma. İnşaallah anne teyze abla vs eş dost yakınında sana yardım edecek, ev işleriyle ilgilenebilecek birileri çıkar. Verilen ilaçları iğneleri vaktinde zamanında al. Başka yapılacak bir şey yok. Benim böyle yatmaların sonucu rahim ağzım 20 mm den 34e kadar yükselmişti. Dinlenerek ilaçlarla düzelen bir şey. Sen de bol bol dinlen inşaallah.
Ayrıca bebeğin makat pozisyonda olması şu an gayet normal, çünkü haftan zaten dönme haftasında değil. Benim de erken doğum riskim ilk başladığında çok erken bir dönem olduğu için bebeğin duruşu haliyle makattı. Zaten bebeklerin normal dönme zamanı 30. hafta, hatta 35e kadar dönmeye zamanları oluyor. Benim de yattığım bu sürecimde bebeğin pozisyonu makattan başa döndü ve 38 haftamın sonunda evladımı normal doğumla kucağıma aldım, çok şükür. Sen de öyle olacaksın inşaallah. Allah imtihan etmesin. Sadece sabır, dua, tevekkül. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler 💕

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun içinizi ferah tutun benim de geçen hafta sancı çıkmıştı nst de 28+4 üm şu an. Serklaj dikişim var ve rahim ağzı kısalığım da var. İstirahat ve ilaçlarlarda duruyoruz. Sizin de inşallah süreciniz vaktimde tamamlanır🙏
Merhaba arkadaşlar. Gün içinde kasilmalariniz ne sıklıkta oluyor. Masa başı çalışıyorum. Oturmaktan mi nedir bilemedim. Gün içerisinde bazen saatte üç dört defa olduğu anlar oluyor. Endişelenmeli miyim?. Karnım böyle sertleşip uzun süre kalıyor hani dört beş dakika kadar yürüyorum karnımı okşuyorum geçiyor bı sure sonra tekrar oluyor

İş çıkışı acile geldim. Çok fazla kasılma çıktı. Bide rahim ağzı incelmiş dedi Dr. Yatış verdi serum bağladılar. Bebek de makat geliş acil bişi olursa sezeryanla almamız gerekebilir dedi. Dua edin henüz çok erken çok üzgünüm 🥺🥺
Aynı durumu dün gece yaşadım bugün doktora gidicem inalimaz bir sancı vardı bakalım bana ne diyecek ama bu doğum sancısıydi ve uzun sürdü benimkide :/ alttan bakarlar mi bilmiyorum ama nts ye girmeyi bende istiyorum çok geçmiş olsun sizede öncesinde haberiniz oldu en azından serumla dinlenmeyle duzelri bence canınızı sıkmayın

Kızlar hastane çantaları hazır mı💕💕 tecrübeli bir annemiz listeyi buraya yazsa mutlu oluruz. İnstagramda çok pqylaşan var ama bazıları abartıyor gibime geldi😂

Aynı durumu dün gece yaşadım bugün doktora gidicem inalimaz bir sancı vardı bakalım bana ne diyecek ama bu doğum sancısıydi ve uzun sürdü benimkide :/ alttan bakarlar mi bilmiyorum ama nts ye girmeyi bende istiyorum çok geçmiş olsun sizede öncesinde haberiniz oldu en azından serumla dinlenmeyle duzelri bence canınızı sıkmayın
Çok geçmiş olsun. Hayırlı haberler alırsınız inşallah

Kızlar günaydın 30+2 haftalığım. İlk gebeliğim olduğu için bilmiyorum. Ama bebek fazla aktif geliyor bana ☺️bu kadar hareket hissetmem normal mi ?

Geçmiş olsun bir şey yoktur evinize dönersiniz inşallah 🙏

Kızlar sezeryan doğum için hastane çantasına hangi iç çamaşırı koymak daha mantıklı? Yüksek bel hamile çamaşırı mı yoksa normal mi? Bir de ped olarak depend mi kullanılır yoksa gece boyu ped yeterli midir?
Ben yüksek bel çamaşırda aldım depend te aldım artık o an hangisi daha konforlu olursa

Back
X