Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Pozisyondan ziyade aşağı inmiş dedi yani ben hareketini de baya aşağıda hissediyorum zaman zaman baya kasık bölgesinde :/ inşallah dediğiniz gibi döner yine de biraz vakit kazanırız 🙏🏼
Benim baştan beri aşağı yerleşimli. Ben de hep kasıkta hissediyorum tekmeleri.

Herkese merhaba, kontrolden geldim benim bebiş doğum pozisyonuna geçmiş, ve aşağı inmiş acele ediyor dedi. Magnezyum yazdı. Benzer durumda olan var mı? Normalde başka bi sorun yoktu muhtemelen çok hareketlisin ondan oldu dedi. Yani evden çalışıyorum, evet evde sık sık ayaktayımdır eğilip kalkarım ama daha aktif olanlar var ua insanlar spor falan yapıyor bu nasıl iş😟
Evet ben spor yapioyorum gün içinde çok yoğunum özellikle kendimi yoğun hale getiriyorum ki agirlasip yatma moduna girmeyeyim diye hatta bazen kendime çok yuklendigimi düşünüp üzülüyorum da ama hareketsiz kalmak da istemediğim için evin işleri yürüyüş,üstüne spor üstüne hamile yogası 😀

Benim de iş yerim eve uzak her gün 2 saatim yolda geçiyo 6 da uyanıyorum ise gitmek icin normalde cumartesileri calismazdim işler yoğun cumartesileri de yarım gün çalışmaya başladık isim masa başı ama erken kalkmak yol vs çok yorucu oluyo sürekli merdiven inip çıkmak zorunda kalıyorum bir de 29.haftaya giriyorum yarın 32. haftada direkt rapor alicam dayanamicam bende daha fazla yollarda doğurmaktan korkuyorum yoksa 😂
Al valla en güzelini yaparsın dayanılacak gibi değil ben 31 haftayı bitiriyorum gecen hafta inan daha iyidim biranda çok agırlaştım hafta hafta farkediyor daha ağırlasıyoruz allah yardımcımız olsun

Erken doğum öncesinde genelde kanama ya da suyun gelmesi gibi bir belirti verir. Hiçbir sıkıntınız yoksa düzenli doktor kontrolüne gidiyorsanız, doktor normal diyorsa erken doğum da yaşamazsınız. Yani oldu ki 50-60 kg çok ağır bir şey kaldırdınız, ya da ne bileyim Allah korusun yüksek bir yerden düştünüz filan, öyle olağanüstü bir durumla karşılaştıysanız ancak bir anda sıkıntı olur. Yoksa durduk yere erken doğum olmaz. Böyle gereksiz endişe yapmayın kendinize.

Doğum ağrıları düzenli olan ağrılardır ama uzun süreli olmazlar. Yani mesela ilk başta kısa süreli şiddetli bir ağrı hissedersiniz, adet sancısına benzer, ama sonra kısa sürede geçer. 1 saat sonrasında yine aynı ağrıdan hissedersiniz, peşpeşe bu şekilde ağrılardan sonra ağrıların aralık süresi azalır. 3. 4. ağrıyı 45 dk sonra hissedersiniz mesela, sonrakini yarım saat sonra, bu şekilde ağrıların arası azalır. Ta ki ağrıların arası artık 10 dk da bir ve ağrı süresi 1 dk kadar uzun olacak şekilde olduğunda hastaneye gidilmesi gerekir. Hastaneye gidildiğinde doktor sizi NST'ye bağlar sancı şiddetinizi ölçer, açıklık muayenesine bakar. Sizi duruma göre odanıza ya da doğumhaneye alır. Saatler geçtikçe açılmalarınız artar. İlk doğumda hastaneye yatışınızdan itibaren en erken 4-5 saat sonra doğum gerçekleşir. Doğum hızlı gerçekleşen ve dayanılmaz ağrılı bir süreç değildir, her şey yavaş ilerler. 4-5 saat dayanılmaz bir 4-5 saat değildir. Ağrılarınız arasında muhabbet edecek, gülecek, hatta dans edip oynayacak zamanlar bile bulabilirsiniz. Açıklık tam 10 cm olduğunda doğum başlar. Ve bu aşamaya geldikten sonra genelde 5-10 dk sonrasında hemen doğum gerçekleşir. Doktor bebeğinizi kucağınıza koyar. 🥰

Ne kadar güzel anlatmışsınız🤗
Bundan korktuğumun bile farkında değildim tesadüfen okudum, okuyunca rahatladım ✨ Çok teşekkür ederim ✨
Sağlıkla alalım kucağımıza 🤗

Herkese merhaba, kontrolden geldim benim bebiş doğum pozisyonuna geçmiş, ve aşağı inmiş acele ediyor dedi. Magnezyum yazdı. Benzer durumda olan var mı? Normalde başka bi sorun yoktu muhtemelen çok hareketlisin ondan oldu dedi. Yani evden çalışıyorum, evet evde sık sık ayaktayımdır eğilip kalkarım ama daha aktif olanlar var ua insanlar spor falan yapıyor bu nasıl iş😟
Sancilariniz var mı ara ara benim geçen gece bacaklarıma vurdu adet sancısı gibi uzun bir sanci yaşadım acaba o zaman benimkide mi döndü dedim 30.haftada gidicem bende kontrole bende çok hareketliyim şekerde çıktı hergun ev işi dışında yürüyüşe de. Cikiyorum.

Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .

Ben de benzer durumdayım. Destek elbette gerekli çok haklılar fakat psikolojik yorgunluk kısmı farklı şehirde başka bir evde göçebe gibi yaşamaktan daha kolay geliyor bana nedense.

Yani evet çok zor olacak tabii ki ama kv evi de olsa anne evi de olsa hem eşinden hem düzeninden ayrı kalmak alışma sürecini daha da zorlaştırır bence. O yüzden iyi düşünmeniz gerek. Size en çok destek olacak kimse o size gelsin. Sizi zora sokabilecek hiçbir yere gitmemenizi öneririm

Bu arada bunları yazarken ilk bir hafta dahi yanımda kalabilecek kimsenin olmadığını fark ettim 🙄
Yani kalabilecek ve bu konuya çok istekli bir arkadaşımız var ama görmeye dahi tahammül edemiyorum kendisini bu süreçte. saçma sapan fikirleriyle az daha erken tanışsam kürtaj olup şu an bu gruptan bir haber acabalarla yaşıyor olabilirdim. 🤦

Umarım her şeyin kolay bir yolu bulunabilir

Back
X