Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Doğumdan sonra destek alma konusu beni de düşündürüyor. Annem mizaç olarak ağır bir kadın, biraz da prenses sağ olsun. En son 25 sene önce kardeşime bakmıştı, şimdi ne kadar işin ucundan tutar açıkçası emin olamıyorum. Temizlik yapmak, yemekleri zamanında hazır etmek filan maalesef pek yoktur kendisinde. Ama oturup kalkmasını bilir, aklı başında konuşur, hanım hanımcıktır. Kayınvalidem anneme göre daha hareketli, iş yapmaya daha alışık bir tip, gençliğinden beri çılgınlar gibi ev işi yapmış ama onunla da aynı evde uzun süre kalmak bana iyi gelmeyecek biliyorum. O kadar yüksek bir enerjisi var ki coşkusuyla çevresini tüketir. Bildiği bilmediği her konuda konuşur, susmak bilmez. Ses tonu çok kalın ve yüksek. Yanında zihinsel bir iş yapmak, çalışmak şöyle dursun televizyon bile izleyemezsiniz, yorumlarıyla devamlı böler. Kendi oğlu da çok rahatsız bu durumdan. Bayramda bizdeydiler, benden çok oğlu şikayet etti boş konuşmalarından... Gördüğünüz gibi iki ucu...

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için🙏🏻 annemde de kayınvalidemde de ben ve bebeğe ait oda olacak . Ev büyük ve yalnız yaşıyorlar . Ve evet annemde kalırsam bebekle ilgilenmek dışında hiçbir şeye karışmayacağım , annem bebek bakımı konusunda da çok iyi sabırlı . Eşim yemek temizlik yapar evde kalırsam fakat işten gelip yemek yapmasını bekleyemem 7de eve geliyor çünkü :( bakalım doğuma kadar kararımızı veririz ama zaten gidersem de 1 ya da 1 buçuk ay kalırım en fazla
Annene gitmen daha mantıklı canım. Ben de öyle düşünüyorum. Diğer oğlumun da yaz tatili olucak çünkü. O da evde sıkılır. Dediğin gibi bir süre sonra döneriz. Gerçekten yardım almadan olmuyor. Sütümüz için de bu gerekli. Eşler de biraz yalnız idare edicekler artık evlatları için.

Herkese merhaba, kontrolden geldim benim bebiş doğum pozisyonuna geçmiş, ve aşağı inmiş acele ediyor dedi. Magnezyum yazdı. Benzer durumda olan var mı? Normalde başka bi sorun yoktu muhtemelen çok hareketlisin ondan oldu dedi. Yani evden çalışıyorum, evet evde sık sık ayaktayımdır eğilip kalkarım ama daha aktif olanlar var ua insanlar spor falan yapıyor bu nasıl iş😟
Canım üzülme herkesin bir olmuyor işte. Ben de evde hep yatıyorum erken olma riski var diye. O daha bekler merak etme. Zamanında sağlıkla ve kolaylıkla gelsinler inşallah.

Canım üzülme herkesin bir olmuyor işte. Ben de evde hep yatıyorum erken olma riski var diye. O daha bekler merak etme. Zamanında sağlıkla ve kolaylıkla gelsinler inşallah.
İlk bebeğim bir de böyle olması için bir sebep yoktu şaşkınım gerçekten 🥺 Teşekkür ederim inşallah sağlıkla ve vakitlice kucağımıza alırız 🙏🏼

Tecrübeli anneler, bebek bezi olarak 2 yaşına kadar hesaplarsak her numaradan kaç paket gerekiyor ? Ben ücretsiz izne ayrılmadan önce tüm ihtiyaçlarını almak istiyorum . Fazla fazla almayacağım ama ortalama ne kadar gider söylerseniz 1 er paket eksik alırım.

Dogum sonrasi icin aslinda difrizi doldurmak iyi olur diye düşünüyorum. Bu sefer daha hazirlikli olacagim. Mesela eti, kiymayi hic difrize atmadan pisirip porsiyon porsiyon kaldirmayi dusunuyorum. Yanina bi pilav makarna ogun olur. Bakliyat haslayip atmak da iyi olur.

Tecrübeli anneler, bebek bezi olarak 2 yaşına kadar hesaplarsak her numaradan kaç paket gerekiyor ? Ben ücretsiz izne ayrılmadan önce tüm ihtiyaçlarını almak istiyorum . Fazla fazla almayacağım ama ortalama ne kadar gider söylerseniz 1 er paket eksik alırım.
Simdiden almayin bence 2 yasa kadar. Bez alerji yapabilir, bebek sevmeyebilir, degismek gerekir.

Simdiden almayin bence 2 yasa kadar. Bez alerji yapabilir, bebek sevmeyebilir, degismek gerekir.
Haklısınız ama risk alacağım. Prima premium care alacağım şimdiye kadar pişik yaptı diyen görmedim binlerce yorumu var. Yani uymaması çok düşük ihtimal gibi geldi bana o yüzden alacağım. Ama sanırım 3 ve 4 numaradan çok almak lazımmış

Herkese merhaba, kontrolden geldim benim bebiş doğum pozisyonuna geçmiş, ve aşağı inmiş acele ediyor dedi. Magnezyum yazdı. Benzer durumda olan var mı? Normalde başka bi sorun yoktu muhtemelen çok hareketlisin ondan oldu dedi. Yani evden çalışıyorum, evet evde sık sık ayaktayımdır eğilip kalkarım ama daha aktif olanlar var ua insanlar spor falan yapıyor bu nasıl iş😟
Doğuma kadar pozisyon değiştirir diyorlar aslında. Hep aynı pozisyonda kalmazmış. Belki döner. Bugün benim de kontrolüm vardı. Doktor pozisyonların Haziran'a kadar daha çoook değişeceğini söyledi. İçinizi ferah tutun.

Haklısınız ama risk alacağım. Prima premium care alacağım şimdiye kadar pişik yaptı diyen görmedim binlerce yorumu var. Yani uymaması çok düşük ihtimal gibi geldi bana o yüzden alacağım. Ama sanırım 3 ve 4 numaradan çok almak lazımmış
Öyle planladıysanız içiniz öyle rahat edecektir mutlaka ama ben böyle ürünlerde stok yaparken hep ürünün stoğa uygunluğuna bakmak gerektiğini düşünüyorum. Cırtcırtları zaman içerisinde yapışkan özelliğini yitirebilir. Islak mendiller keza, hiç açılmamasına rağmen kuruyabiliyor. Kendiniz için en iyisini yine siz bilirsiniz. Ben birkaç aylık stoklarla ilerlemeyi düşünüyorum. Bir de marka konusunda çok emin olmamak gerektiğini duydum. Prima görünüşte en iyisi, en pahalısı olsa da bazı anneler çocuklarının piyasadaki en sıradan, fiyat açısından en uygun bezlerde daha rahat ettiğini söylüyor.

Rhopylac iğnesi için ücret alamazlar çünkü SGK iğnenin tamamını hastaneye ödüyor 😊 Eğer ücret almakta ısrar ederlerse hiç strese girmeyip ödemenizi yapın Rhopylac ilacı yazıcak şekilde hizmet dökümlü faturanızı alın bağlı bulunduğunuz sgk ya bildirin ödemenizi geri alırsınız.
250 lira aldılar sadece bizde sesimizi çıkarmadık :)

Öyle planladıysanız içiniz öyle rahat edecektir mutlaka ama ben böyle ürünlerde stok yaparken hep ürünün stoğa uygunluğuna bakmak gerektiğini düşünüyorum. Cırtcırtları zaman içerisinde yapışkan özelliğini yitirebilir. Islak mendiller keza, hiç açılmamasına rağmen kuruyabiliyor. Kendiniz için en iyisini yine siz bilirsiniz. Ben birkaç aylık stoklarla ilerlemeyi düşünüyorum. Bir de marka konusunda çok emin olmamak gerektiğini duydum. Prima görünüşte en iyisi, en pahalısı olsa da bazı anneler çocuklarının piyasadaki en sıradan, fiyat açısından en uygun bezlerde daha rahat ettiğini söylüyor.
Cırtcırt olayını hiç düşünmedim haklı olabilirsiniz . Birkaç aylık stok için bile baya bi paket almak lazım sanki😬

Bugün doktor kontrolümüz vardı 28+5 te kan testi yaptılar önce vücudumun bebeğe karşı antikor uretip uretilmedigine baktılar çok sukur bı sıkıntı çıkmadı normal kan uyuşmazlığı ignemizi olduk oglusumla ilgili de her şey yolundaydı 1220 gram olmuş doktorumuz her şeyin yolunda olduğunu söyledi yüzünü de gösterdi birebir kocamın bebekligini dogurucam gibi duruyo aşırı benziyolar 🥹 bı sonraki randevuyu 3 hafta sonraya verdi tam 32.haftanin başında iş için calisamaz raporu alicam evde geçirmek istiyorum kalan haftalarimi da baya yoruldum ve agirlasmaya başladım gün sayıyorum artık ise gitmemek için bizden haberler bu kadar şimdilik 💗

Doğuma kadar pozisyon değiştirir diyorlar aslında. Hep aynı pozisyonda kalmazmış. Belki döner. Bugün benim de kontrolüm vardı. Doktor pozisyonların Haziran'a kadar daha çoook değişeceğini söyledi. İçinizi ferah tutun.
Pozisyondan ziyade aşağı inmiş dedi yani ben hareketini de baya aşağıda hissediyorum zaman zaman baya kasık bölgesinde :/ inşallah dediğiniz gibi döner yine de biraz vakit kazanırız 🙏🏼

Ben evden çalışıyorum. Fiziksel olarak aşırı rahatım ama stres yönünden hiç rahat bir işim yok. Sürekli bir şey istiyorlar ve dertleri hiç bitmiyor. Bir de doğum iznine ayrılacağımı bildikleri için önden bir sürü işi yaptırmaya çalışıyorlar. Bu stres ve yoğunluğu devam ettiremiyorum. Bebeğimi durduk yere strese sokuyorum. Müdürüm, yöneticim çıkma sonuna kadar çalış, sonrasında kullanırsın rahat edersin diyor ama yemezler :)

Bu nedenle 32. haftamda ayrılacağım. Kalan zamanı bebeğimden önce kendime, eşime, bebeğimin hazırlıklarına ayıracağım. Bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Kimse için kendimi yıpratamam

Eşim de sağ olsun destekliyor beni. Ben zaten bir süre de ücretsiz izin kullanacağım. 2026’ya kadar Allah izin verirse bebeğimle olmayı düşünüyorum
Haklısın cok şirkete kalsa sözde bizi düşünüyorlar. Bende ücretsiz alma kararı aldım .1 yasına kadar bakacağım allah izin verirse.Bugun son günümdü artık evden deneyip olmazsa bende ayrılacagım :)

Kızlar sizin bebeğin hareketleri daha çok nerede ? Benim son 1 haftadır çok yukarıda mide tarafında . O yüzden otururken zorlanıyorum , uzanınca ancsk rahat edebiliyorum

Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .
Canım sen nasıl istersen öyle yap tabiki ama, fikir sorduğun için bence kendi evinde bebeğe ve bebegin de size uyum sürecinizde eşinle birlikte olman çok daha sağlıklı gibi hem kendi evin daha rahat hem orada gireceğin stresleri yok etmiş olacaksın orada kalabalıkta sana karışmak isteyen illaki olacak bi o ev bı diğer ev annen 15- 20 gün kalacakmış zaten sonrasında zorlanacaksin belki ama eşinle birlikte başarmış olacaksın kendine, eşine ve bebeğine güven lohusaligin en zor günlerinde kendini stresin içine sokma ben asla gitmezdim. Bende ailemden uzaktayım ilk bebeğim olacak annem gelecek yanıma biraz kalmaya çalışacak ama sonrasında eşimle birlikte uyum sağlamamız daha doğru olacak. Annemin çok uzun kalmasını da o yüzden ben istemem.

Back
X