Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ben baya talihsiz bir olay yaşadım, ikiz gebelikti benim ilk başta fakat bir kese boş ve tüpe yapışmış gebeliğin 7. Haftası çok büyük bir sancıyla doktoruma gittik ama ben sanciya dayanamıyorum bağırıyorum falan baya canım yanıyor hemen ayrıntılı ultrasona soktular iç kanama geçiriyorum boş kese sağ tüpüme yapışmış, doktorum acil ameliyata aldı beni sağlıklı olan keseyi yani şuan benimle olan keseyi kurtarmak için de sezeryan olur gibi kesi atıp sağ tüpümü ve boş keseyi aldılar, kanamayı temizlediler, bir ay yatmak zorunda kaldım bebege bir şey olmasın tekrar bi kanama alani olabilir diye , kabus gibi günlerdi hem acı çekiyorum hem bebeğim için endişeleniyorum hem ben çok hareketli bir insanım ama hiç kalkmadan yatmak zorundayım çok çok zor günlerdi ağlama krizleri geçiriyorum, eşimden Allah razı olsun çok anlayışlı sabırlıydi bebek gibi baktı bana. Zor gunlerdi ama geçti bebegimde ben de iyiyiz şükürler olsun ki. Şimdi hiç bir riskimiz yok yine aynı hareketli hayatıma döndüm yürüyüşümü sporumu yapiorum. O yüzden burada yatmak zorunda olan arkadaşları okuyunca tüylerim diken diken oluyor çok zor rabbim kolaylaştırsın yaşadıkları her şeyi hepimizin inşallah.
Cok cok gecmis olsun. Cok buyuk stres olmus ama cok sukur geride kalmis.

Cok cok gecmis olsun. Cok buyuk stres olmus ama cok sukur geride kalmis.
Evet şimdi anlatınca ne kadar kısa geldi bana ama o günler inanılmaz kabus gibiydi ameliyatın stresini atamadım üstümden uzun bir süre. Doktorum benim önceliğim senin hayatını kurtarmak diyerek vakit kaybetmeden 5 dakika içinde ameliyata aldı beni. Allah'tan doktorum çok iyi bir doktordu ki beni de bebeğimi de kurtardı bunlar aklımdan gitmedi uzun bir süre ya bana bişey olsaydı ya bebeğime bişey olsaydı diye şimdi gülerek dalga geçiyoruz ölümden döndüm diye.

Ben baya talihsiz bir olay yaşadım, ikiz gebelikti benim ilk başta fakat bir kese boş ve tüpe yapışmış gebeliğin 7. Haftası çok büyük bir sancıyla doktoruma gittik ama ben sanciya dayanamıyorum bağırıyorum falan baya canım yanıyor hemen ayrıntılı ultrasona soktular iç kanama geçiriyorum boş kese sağ tüpüme yapışmış, doktorum acil ameliyata aldı beni sağlıklı olan keseyi yani şuan benimle olan keseyi kurtarmak için de sezeryan olur gibi kesi atıp sağ tüpümü ve boş keseyi aldılar, kanamayı temizlediler, bir ay yatmak zorunda kaldım bebege bir şey olmasın tekrar bi kanama alani olabilir diye , kabus gibi günlerdi hem acı çekiyorum hem bebeğim için endişeleniyorum hem ben çok hareketli bir insanım ama hiç kalkmadan yatmak zorundayım çok çok zor günlerdi ağlama krizleri geçiriyorum, eşimden Allah razı olsun çok anlayışlı sabırlıydi bebek gibi baktı bana. Zor gunlerdi ama geçti bebegimde ben de iyiyiz şükürler olsun ki. Şimdi hiç bir riskimiz yok yine aynı hareketli hayatıma döndüm yürüyüşümü sporumu yapiorum. O yüzden burada yatmak zorunda olan arkadaşları okuyunca tüylerim diken diken oluyor çok zor rabbim kolaylaştırsın yaşadıkları her şeyi hepimizin inşallah.
Çok büyük bir badire atlatmışsınız. Çok güçlü biri olmalısınız 🧿 6-7 sene önce ben de gebelik kaybına bağlı iç kanama geçirmiştim. O kadar iyi biliyorum ki o ağrıyı, acıyı... Henüz hiç doğum yapmadığım için doktorum ameliyata almak istememişti, hastaneye yatırıp kanamanın kendiliğinden geçmesi için bir gece zaman tanımıştı. Başka bir doktor da illa ameliyata alalım diyordu. Kendi doktorum onu dinlemedi, ters düştüler. Allah bin kere razı olsun ondan. Gerçekten de sabaha kadar iç kanama kendiliğinden durdu. Mucizevi bir şeydi belki, bilmiyorum... Ama bugün gebe kalabildiysem o doktor sayesindedir. Diğerine kalsa girip ne var ne yok hepsini alacaktı. Sizi çok iyi anlıyorum, keşke hiç böyle acılarda kesişmese yolumuz ama hayat da hep güllük gülistanlık değil maalesef. Yaşayarak öğreniyoruz, büyüyoruz. Şükredelim halimize, sonuna geldik Allah'ın izniyle 🙏🏻 🥰

Evet şimdi anlatınca ne kadar kısa geldi bana ama o günler inanılmaz kabus gibiydi ameliyatın stresini atamadım üstümden uzun bir süre. Doktorum benim önceliğim senin hayatını kurtarmak diyerek vakit kaybetmeden 5 dakika içinde ameliyata aldı beni. Allah'tan doktorum çok iyi bir doktordu ki beni de bebeğimi de kurtardı bunlar aklımdan gitmedi uzun bir süre ya bana bişey olsaydı ya bebeğime bişey olsaydı diye şimdi gülerek dalga geçiyoruz ölümden döndüm diye.
Anlayamam tabi o gunleri ama tahmin edebiliyorum. 🥹 cok sukur diyelim🙏🏼 gelmis gecmis olsun.

Çok büyük bir badire atlatmışsınız. Çok güçlü biri olmalısınız 🧿 6-7 sene önce ben de gebelik kaybına bağlı iç kanama geçirmiştim. O kadar iyi biliyorum ki o ağrıyı, acıyı... Henüz hiç doğum yapmadığım için doktorum ameliyata almak istememişti, hastaneye yatırıp kanamanın kendiliğinden geçmesi için bir gece zaman tanımıştı. Başka bir doktor da illa ameliyata alalım diyordu. Kendi doktorum onu dinlemedi, ters düştüler. Allah bin kere razı olsun ondan. Gerçekten de sabaha kadar iç kanama kendiliğinden durdu. Mucizevi bir şeydi belki, bilmiyorum... Ama bugün gebe kalabildiysem o doktor sayesindedir. Diğerine kalsa girip ne var ne yok hepsini alacaktı. Sizi çok iyi anlıyorum, keşke hiç böyle acılarda kesişmese yolumuz ama hayat da hep güllük gülistanlık değil maalesef. Yaşayarak öğreniyoruz, büyüyoruz. Şükredelim halimize, sonuna geldik Allah'ın izniyle 🙏🏻 🥰
Aynen öyle gerçekten, insanız hepimiz benzer sınavlardan geçiyoruz işte rabbim bundan sonra yollarımıza çiçekler sersin insallah 😍

Aynen öyle gerçekten, insanız hepimiz benzer sınavlardan geçiyoruz işte rabbim bundan sonra yollarımıza çiçekler sersin insallah 😍
O yüzden karnımızda çatlak olmuş, kilo almışız ( ki ben çok takıntılıyım kilo konusuna ) yok dikiş izi kalmış, şu olmuş, bu olmuş bunlar önemli değil. Şükürler olsun ki bebeklerimiz bizimle onlar bize anneliği yaşatacak sağlıkla gelsinler, iyi insan olsunlar tek derdimiz bu 😍

O yüzden karnımızda çatlak olmuş, kilo almışız ( ki ben çok takıntılıyım kilo konusuna ) yok dikiş izi kalmış, şu olmuş, bu olmuş bunlar önemli değil. Şükürler olsun ki bebeklerimiz bizimle onlar bize anneliği yaşatacak sağlıkla gelsinler, iyi insan olsunlar tek derdimiz bu 😍
Aynen öyle. Ben de önemsemiyorum. Dedim ya lazer tedavisi sağ olsun 😉

Yaaa hergün krem kullanıyor musunuz? Ona rağmen mi çatladı? Kaderimizse çekeriz napalım 🙈
İlk hamileliğimde lierac ve biooil kullandım. 32 den sonra başladı catlaklar.Biraz da genetik sanırım. Kullandığım yağlar kremler zerre fayda etmemisti bana.
Kardeşimde öyle. Lazere başladı o emzirmeyi kesince.yüzde yüz yine gitmedi ama eskisi gibi çok belli de değil.Dogum sonrası çatlaklar tazeyken bir nebze olsun toparlanıyor.Ben çok erteledim.
Yine de sağlık olsun .Kızımın hatırası o da.😊

Bugun zorlandigim bir gundu 🥹 gece uykusuz kaldim biraz, belki ondan sinirlerim zayifti bilemiyorum. Oglum evde kosturup duruyor, masallah bu cok guzel de gelip benimle bogusmak istiyor. Kafama karnima ya da baska bir yerlerime vuruyor. Anlatsam da anlamiyor, oyun olarak goruyor. Yapmamasi konusunda uyarinca kendimi kotu hissediyorum. Bugun iki cocukla nasil olacak diye dusundum tekrar. Dayanamadim agladim. 6-7 haftam kaldi bir taraftan hareket ozgurlugume kavusayim istiyorum, bir taraftan korkular .. 🤷🏻‍♀️
Canım emin ol o korku çoğumuzda var. Zaman yaklaştıkça korkular başladı. Bugün ben de oğluma kızdım. Sonra babası aldı götürdü. Ben zaten hep yatıyorum. Bir an sıkıntı geldi. Yani bunlar normal endişeler.
Sabah okul Faslı ödev Faslı. bebekler inşallah sakin olurlar.

Çok geçmiş olsun zor bir süreçmiş. Evet yatıyorum ben de sabırla. Sizi anlıyorum.

Canım emin ol o korku çoğumuzda var. Zaman yaklaştıkça korkular başladı. Bugün ben de oğluma kızdım. Sonra babası aldı götürdü. Ben zaten hep yatıyorum. Bir an sıkıntı geldi. Yani bunlar normal endişeler.
Sabah okul Faslı ödev Faslı. bebekler inşallah sakin olurlar.
Zaman yaklastikca korkularim cikiyor kesinlikle fark ediyorum. Daha birkac aydir -ki o da arada aksayarak hastalik sebepli vs- gece deliksiz uyumaya baslamistim. Simdi 3-4 sene tekrar uykusuz kalacak olmak, sezaryen olmak dusunduruyor 🥲

Kızlar bir şey soracağım size son zamanlarda seyahat eden oldu mu sizlerden rapor istediler mi?

Ay kızlar çok şekersiniz neidr bu erkek ailelerinden çekilenler 🤣 benim kv kp de ilk doğumda bana bişey takmadılar eşimin doğum hediyesine ortak oldular kendi akıllarınca hiç bişey demedim allaha havale ettim benim annemin ablalarımın kv leri dünyaları sermiş önlerine beni boynu bükük bıraktılar aileme karşı ama olsun eşim saolsun dedim en azından yapıcağını yaptı 🤣 bebeğime de daha sonra çook taktılar haklarını yiyemem kırk uçurma bayram seyran ama bana bişey yoktu 😀 şimdi bu hamilelğimde de herşeyi var diye ben bişey aldırmadım kimseye ama annem hastane çıkışını yaptırdı doğum hediyesini falan ayarladı hava ata ata onu söylüyorum 🤣 fenalık oluyor belki ama olsun içimin yağları eriyo 😅
Bana da birşey takan olmadı :) ama torunlarına bilezik yaptılar baya eşya almışlardı . Eşim de birşey takmadı . Yani doğum hediyesi olsa güzel olurdu mutlu olurdum ama bi beklentim de olmadı .

Benimde kasıklarım ağrıyor böbreklerin ağrıyor, vajina bölgem heryerin bu ne ya kendimi sürekli hasta hissediyorum artık bendemi sorun var diyorum

Canım herşey çok güzel olacak , söylemesi kolay biliyorum ama erken doğan bebişler inan bana daha çabuk toparlıyor ve büyüyor senin sadece güzel düşünmen lazım. Süt artımı için sana tavsiyem hastane tipi medela symphonie markalı süt sağma makinasını kiralaman. Her üç saatte bir sütünü sağman gece dahil üç saatte bir uyanıp sağman lazım. Doğumdan sonra ilk 6 hafta vücuduna verdiğin komutlar doğrultusunda süt üretir. Yani sen ne kadar sağarsan o kadar fazla sitün olur. Daha sonra bebeğin ihtiyacına göre vücut süt salgılar. İyi olacak merak etme. Ona verebileceğin en güzel şey senin sütün. Olmuyorsada anne sütüne yakın birsürü süt var dert etme . İyi olacak , ama onun iyi olması için önce senin iyi olman lazım. Sana sabır ve güç kuvvet diliyorum canım benim 🌸💕 sen çok güçlü bir annesin 🫶
Canım yalnız değilsin benim de ağrımayan yerim yok . Odadan odaya zor gidiyorum gerçekten . Yarın yine bi işe gideceğim dayanamazsam izin yazacağım . Evde tek olmaya da korkar oldum şu depremde tek yakalandık kızımla çok korktuk .

Bu arada mide agrilarim/bulantim bir haftadir geri geldi. Ilk aylar gibi degil ama rahatsizlik hissi var. Sut icmek iyi geliyor uyumadan once. Sizde de var mi?
Bende de sanki hafif var gibi. Geçen hafta yoktu mesela. Umarım daha da artmaz bu hali ile kalır

Ben neredeyse 20. haftaya kadar çok çektim bu mide konularından. Tekrar o günleri yaşamak istemiyorum. Bazen aç bile kalmaya razı oluyorum o rahatsızlıktansa

Back
X