Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ayyy bu da ayrı bir dertmiş gerçekten 😅 O kıyafetlerin size uymayacağını görmüyor mu? Bilerek yapıyor olabilir mi? Ayrıca bedeniniz uysa bile ne münasebet onun nuh nebiden kalma kıyafetlerini giyesiniz?!
Yani iyiligine iyidir bu zamana kadar hep dusunemiyo heralde diyip alttan aldım ama biz nasıl düşünüyosak her şeyi onlar da dusunsun sanırım biz hep böyle aman niyeti kötü değildir öyle düşünmemiştir etmemiştir aman kocamın ailesi kocam üzülmesin diyip alttan aldıkça suyunu cikariyolar valla benim annem yengeme değil eski bı şeyini vermek imasinı yapsa ortalığı ayağa kaldırirdı demedigini bırakmazdı çatır çutur her istediğini de yaptirdi bazen düşünmüyo değilim bazı insanlar kötü davranistan mi anliyo olabilirler sadece diye 😂

Ayy işinize karışmak gibi olmasın ama giydirmeyin o bazanın altından getirdiklerini. İstifçi tam! 😒 Tertemiz yepyeni ürünler 300-500 lira. Siz en güzelini alır giydirirsiniz 😇 Benim kv de bir hurç dolusu örgü örüp getirmiş. Almış işte birkaç yumak ip, örmüş durmuş. Renkler filan berbat, en ufak zevk belirtisi yok. El emeğini asla hor görmem ama inanın beğenilecek gibi değil. Anne biz bunları pek giydiremeyiz, çocuk yazın doğacak, kışın da evlerimiz çok sıcak oluyor zaten dedim. Sen bir katkı yapmak istediğinde bana sor, ben sana link göndereyim, sen o ürünleri al gönder dedim. Yol yordam gösteriyorum bir de 😅 Hiç oralı olmadı. Ben yapacağımı yaptım, işine gelirse gibi baktı yüzüme. (Bu insana anne diyoruz bir de... Eltim 'teyze' diyor, en güzelini yapıyor 👏🏻 Canım eltim, çok severim valla kendisini 😍) Kendi ailem de her gün bana link gönderip beğendin mi diye soruyorlar. Beğendiklerimi alıp doğrudan buraya kargolatıyorlar 🥲 Bu arada kvlerin maddi durumu annemlerden çok daha iyi ama kendileri dışında kimseye harcamazlar, çocuklarına bile 🙄
Benim annem de hep para olarak verir bı şey beğenir hosuna gider alırsın ben belki bilemem neyi begencegini der sağolsun kayınvalidem de bir iki takım almış ama dedim ya çok ucuzcu kumaşları o kadar kötü ki katır kutur kumaş içeriği yazan etiket bile yok kiyafetlerde o hassas tenine nasıl giydireyim hatta kendi annemden örnek verip istersen beraber çıkıp bakalım bı gün dedim çiti çıkmadı ben pahalı bı şeyler aldiririm diye bı daha da almadı zaten örgü deseniz aynı sekilde bebek iplerinden bile ormemis evdeki eski kalan iplerden örmüş patik ipinden yelek yapmaya çalışmış çocuğuma ne diyebilirim ki 😂

Ne dalini yaaaa 😀 kiloluk sampuanlarla ve yeşil kalıp sabunlarla büyüdük yani çoğumuz öyle büyümüşüzdur şahsen ben öyle büyümüşüm 😀 ama şimdi daha doğmadan gidip en iyi olanlarını seciyoruz aman kokusuz olsun organik olsun yeni dogan tenine uygun olsun neler neler araştırıp aldık 😍
Gerçekten öyle. Döneme uyum sağlıyoruz demek ki 😅 olsundu biz en iyisini yapalım da

Bir faydası olmadığı gibi bir de kendini ağırlatmış... Benimki de öyle. Bayramda geldiler. Hep ben yaptım yemekleri. Eşime sözüm geçiyor, zorlandığım yerde ondan destek aldım. Evi zaten robot süpürüyor. Valla kv kendisinin bir lira katkısının olmadığı özel yapım koltuklarımın üstünde bağdaş kurup oturdu, sabahtan akşama televizyon izledi ve bağıra bağıra konuştu 😥 Bir kere patates emanet ettik, haşlanınca altını kapatacaktı. Onu da unuttu. Tencere yanıyordu neredeyse 😅 Bu arada ben de sizin gibi tatillerde çok adaletli davranırdım ama yirmi sene boyunca artık o kadar iyi tanıdık ki birbirimizi, son yıllarda hiç gitmiyorum memleketlerine. Anca cenaze filan olursa gidiyorum, o da akrabalarının hatırına. Sağ olsunlar, hepsi beni çok sever. En başta okumuş etmiş kız, bizleri beğenmez diye çekindiler. Sonra beni görünce çok şaşırmışlar, ne mütevazi kız demişler eşime. Bizim dertlerimizi dinliyor, yardım ediyor, sen nereden buldun böyle kızı demişler 🥰 Kv ve kp bunu pek çekemez yıllardır. Sağ olsun eşim hakkımı hep verdi. Hep el üstünde tuttu ♥️ Ayyy ne doluymuşuz, anlat anlat bitmiyor 😂
Ya sizinki de çok zor ama üzülüyorum gerçekten. Kültür alışkanlık bunlar hep çok önemli. Ben kp konusunda çok şanslıyım kv tanımadım erken yaşta vefat etmiş Allah rahmet eylesin. O yüzden bir şey diyemem ama en azından ne güzel aileniz var 🥹 eşiniz de arkanızdaysa geri kalanlar hep detay oluyor bir yerden sonra. Uzak durabilmek en güzeli 🤷

Canım çok tesekkür ederim moral oluyor yazdıklarınız. Sütümü ilk günden beri 3 saatte bir gece dahil sagıyorum. Çok üzüldüğümde azalıyor gibi oluyor . Lansinoh var ama hastane tipini bir arastırayım daha iyise kiralayalım. 🌸
İnan bana fiyatı belki yüksektir anlıyorum seni ama benim arkadaşım da doğum yaptı geçen sene temmuzda ona da aynı şekilde hastane tipi kirala demiştim dinlemedi beni ilk başta üç gün geçti ve sütü çok az geliyordu. Sonra kiraladı ve üç günde sütü iki üç katına çıktı . Şu an çocuk bir yaşına gelecek neredeyse çocuk süt istemiyor ama onun hâlâ sütü var. Hem stok yaptı hem çalıştı hem emzirdi. İnanılmaz arttırıyor sütü zaman kazandırıyor. Ayrıca çok faydalı ve süt arttırıcı gıdalar : bulgur, incir, rezene. Gece 2/5 arası vücut daha fazla süt salgılıyor birde. Dediğim gibi arttırabilirsen ne mutlu sana o seni motive eder , tamam yanında olmamayabilir çocuğun ama en azından onun için süt sağıyorsun emek veriyorsun, sütünü alıyor veremeyenler hiç sütü olmayanlarda var. Onlar için daha zor. Bu tür durumlarda kendinden hep daha kötümde olan insanları düşün. Sen çok güçlüsün bu sınavdan geçeceksin bir kaç gün sonra buraya gelip kızlar biz taburcu olduk yazcaksın biliyorum 💕💕🌸🌸🫶

Hanımlar Mustela'nın yenidoğan bakım seti iyi mi? Fiyat 1700 lira civarı. İçeriği şöyle:
  • Mustela saç ve vücut şampuan 500 ml
  • Mustela hydra bebe 300 ml
  • Mustela pişik kremi 100 ml
  • Mustela masaj yağı 100 ml
Başka marka, ürün önerisi olan varsa çok sevinirim 💕
Ben zamaninda mustela kullandim ama temiz icerikli degilmis. Sampuan olarak bu sefer ecowell ile devam edecegim. Masaj yagi ve hydra bebe tarzi seyler ben pek kullanmadim. Pisik kremi olarak henuz almadim, oglumda minoris kullanmistim. Kalin bir yapisi oldugu icin pisige iyi gekiyordu. Buyuyunce bepanthole gectim.

Evet lütfen tatlım seni ve bebeğini merak ediyoruz bize de haber ver, arada gel buralara yaz, kafanı dağıtalım burda. Biz senin yanında değiliz belki ama kalben hissediyoruz seni. Kocaman kucaklıyorum seni canım, iyi olacaksınız sadece biraz sabır 😍
Canımsın çok tesekkür ederim iyi haberler verelim hep inşallah🌸❤️mutlaka yAzarım gelişme oldukça

İnan bana fiyatı belki yüksektir anlıyorum seni ama benim arkadaşım da doğum yaptı geçen sene temmuzda ona da aynı şekilde hastane tipi kirala demiştim dinlemedi beni ilk başta üç gün geçti ve sütü çok az geliyordu. Sonra kiraladı ve üç günde sütü iki üç katına çıktı . Şu an çocuk bir yaşına gelecek neredeyse çocuk süt istemiyor ama onun hâlâ sütü var. Hem stok yaptı hem çalıştı hem emzirdi. İnanılmaz arttırıyor sütü zaman kazandırıyor. Ayrıca çok faydalı ve süt arttırıcı gıdalar : bulgur, incir, rezene. Gece 2/5 arası vücut daha fazla süt salgılıyor birde. Dediğim gibi arttırabilirsen ne mutlu sana o seni motive eder , tamam yanında olmamayabilir çocuğun ama en azından onun için süt sağıyorsun emek veriyorsun, sütünü alıyor veremeyenler hiç sütü olmayanlarda var. Onlar için daha zor. Bu tür durumlarda kendinden hep daha kötümde olan insanları düşün. Sen çok güçlüsün bu sınavdan geçeceksin bir kaç gün sonra buraya gelip kızlar biz taburcu olduk yazcaksın biliyorum 💕💕🌸🌸🫶
İnşallah canım o kadar istiyorum ki o habeti sizleri vermeyi inşallah oda olacak . Yarın görmeye gideceğiz kilo aldıysa moralim düzelecek biraz..Hastane tipini yarın halledeceğim imşallah arttırır benimkinide desteğin için çok tesekkür ederim 🙏

Yani iyiligine iyidir bu zamana kadar hep dusunemiyo heralde diyip alttan aldım ama biz nasıl düşünüyosak her şeyi onlar da dusunsun sanırım biz hep böyle aman niyeti kötü değildir öyle düşünmemiştir etmemiştir aman kocamın ailesi kocam üzülmesin diyip alttan aldıkça suyunu cikariyolar valla benim annem yengeme değil eski bı şeyini vermek imasinı yapsa ortalığı ayağa kaldırirdı demedigini bırakmazdı çatır çutur her istediğini de yaptirdi bazen düşünmüyo değilim bazı insanlar kötü davranistan mi anliyo olabilirler sadece diye 😂
Çok alttan almamak lazım galiba. Her konuda böyle değil midir? Kime anlayış göstersek kıymetsiz olduk... Biraz dişini göstermek lazım. Deli deliyi gördü mü sopasını saklıyor 😉

Benim annem de hep para olarak verir bı şey beğenir hosuna gider alırsın ben belki bilemem neyi begencegini der sağolsun kayınvalidem de bir iki takım almış ama dedim ya çok ucuzcu kumaşları o kadar kötü ki katır kutur kumaş içeriği yazan etiket bile yok kiyafetlerde o hassas tenine nasıl giydireyim hatta kendi annemden örnek verip istersen beraber çıkıp bakalım bı gün dedim çiti çıkmadı ben pahalı bı şeyler aldiririm diye bı daha da almadı zaten örgü deseniz aynı sekilde bebek iplerinden bile ormemis evdeki eski kalan iplerden örmüş patik ipinden yelek yapmaya çalışmış çocuğuma ne diyebilirim ki 😂
Annelerimiz hep destek sağ olsunlar 😇 Siz de benim gibi doğru düzgün bir şey alsın diye yol yordam göstermişsiniz ama oralı olmamış. İşte bu noktada üzgünüm ama bunların iyi niyetli insanlar olmadığını anlıyorum ben. Bilmediklerinden değil, almak istemediklerinden almıyorlar. Ayrıca eski ipten yelek örmek nedir ya?! Kıtlıkta mıyız? Cidden kızmakta haklısınız. Yazın buraya sizi kızdırdıkça. Hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz 😄

Ne dalini yaaaa 😀 kiloluk sampuanlarla ve yeşil kalıp sabunlarla büyüdük yani çoğumuz öyle büyümüşüzdur şahsen ben öyle büyümüşüm 😀 ama şimdi daha doğmadan gidip en iyi olanlarını seciyoruz aman kokusuz olsun organik olsun yeni dogan tenine uygun olsun neler neler araştırıp aldık 😍
Ah doğru, kiloluk şampuanlar satılırdı... Leğenlerde kalıp sabunla yıkanan çocuklar büyüdük de fileli küvetler alıp organik içerikli ürünle bebek bakımı yapıyoruz 😅

Ben zamaninda mustela kullandim ama temiz icerikli degilmis. Sampuan olarak bu sefer ecowell ile devam edecegim. Masaj yagi ve hydra bebe tarzi seyler ben pek kullanmadim. Pisik kremi olarak henuz almadim, oglumda minoris kullanmistim. Kalin bir yapisi oldugu icin pisige iyi gekiyordu. Buyuyunce bepanthole gectim.
Ecowell'i de kaydetmişim. Ona da bakayım. Minoris'i bilmiyordum, bakayım şimdi. Sağ olun 🙏🏻

Kizlar selam ❤️Daha kıyafet alışverişlerini tamamlamadan kapı süsü ve çikolata siparişimi vermiştim😅dün geldi.Çok elzem değildi şuan ama aradan çıkıversin demiştim 😃.
Serin bir yerde çikolatayı muhafaza edebileceğimi söyledi bayan..Kapı süsüm de geldi.Ablamızı es geçmek istemedik onun ismini de eklektik.Sizlere de fikir olsun diye paylaşıyorum aldıklarımı. Sevgiyle kucaklıyorum hepinizi 🌸❤️ 🤍

Eklentiler

• 1000108641.webp
    1000108641.webp
    66,3 KB · Görüntüleme: 44
  • 1000108436.webp
    1000108436.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 38
Hanımlar Mustela'nın yenidoğan bakım seti iyi mi? Fiyat 1700 lira civarı. İçeriği şöyle:
  • Mustela saç ve vücut şampuan 500 ml
  • Mustela hydra bebe 300 ml
  • Mustela pişik kremi 100 ml
  • Mustela masaj yağı 100 ml
Başka marka, ürün önerisi olan varsa çok sevinirim 💕
Ben içerikleri yazıp chatgpt üzerinden karşılaştırdım ecowell ürünleri daha temiz içerikli çıktı şampuan losyon güneş kremi ecowell aldım hatta indirimde şimdi ebebekte🩷

Bir faydası olmadığı gibi bir de kendini ağırlatmış... Benimki de öyle. Bayramda geldiler. Hep ben yaptım yemekleri. Eşime sözüm geçiyor, zorlandığım yerde ondan destek aldım. Evi zaten robot süpürüyor. Valla kv kendisinin bir lira katkısının olmadığı özel yapım koltuklarımın üstünde bağdaş kurup oturdu, sabahtan akşama televizyon izledi ve bağıra bağıra konuştu 😥 Bir kere patates emanet ettik, haşlanınca altını kapatacaktı. Onu da unuttu. Tencere yanıyordu neredeyse 😅 Bu arada ben de sizin gibi tatillerde çok adaletli davranırdım ama yirmi sene boyunca artık o kadar iyi tanıdık ki birbirimizi, son yıllarda hiç gitmiyorum memleketlerine. Anca cenaze filan olursa gidiyorum, o da akrabalarının hatırına. Sağ olsunlar, hepsi beni çok sever. En başta okumuş etmiş kız, bizleri beğenmez diye çekindiler. Sonra beni görünce çok şaşırmışlar, ne mütevazi kız demişler eşime. Bizim dertlerimizi dinliyor, yardım ediyor, sen nereden buldun böyle kızı demişler 🥰 Kv ve kp bunu pek çekemez yıllardır. Sağ olsun eşim hakkımı hep verdi. Hep el üstünde tuttu ♥️ Ayyy ne doluymuşuz, anlat anlat bitmiyor 😂
Gerçekten birinin bu konuyu açması gerekiyormuş herkes dolmuş bu konuda meğer 😂😂😂
Benimde sonum sizin gibi bundan sonra bayramda cenazede giderim sanırım
İlk torunları ama sıfır heves yani sordukları tek şey ismi ne olacak başka birşey merak ettikleri yok daha yeni eksiğiniz var mı diye sordular bu zamana eksik mi kalır
Eksik fazla bebeğin ihtiyaçları bellidir istemek mi lazım bilmiyorum hiç birşeyler isteyebilen birisi olmadım. bunu biliyor ve kullanıyorlar diye düşünüyorum artık
Düğünde ilk düğün torunda ilk torun bilmiyoruz yaşamadık bahanesine sığınıyorlar ama etraflarında düğün yapanda torunu olanda oldu bütün bunlar olunca insan samimi olamıyor
Eşimi çok seviyorum onun hatrına böyle şeyleri dile getirmiyorum o yüzden dolmuşum 😂
Eşimde annesinin yemek yapmayacağını anlayınca dışardan yaptıralım dedi kendi düşünüp almış pasta vs benim yapamayacağım açıktı zaten sağolsun yap diye bir şey demedi

Gerçekten birinin bu konuyu açması gerekiyormuş herkes dolmuş bu konuda meğer 😂😂😂
Benimde sonum sizin gibi bundan sonra bayramda cenazede giderim sanırım
İlk torunları ama sıfır heves yani sordukları tek şey ismi ne olacak başka birşey merak ettikleri yok daha yeni eksiğiniz var mı diye sordular bu zamana eksik mi kalır
Eksik fazla bebeğin ihtiyaçları bellidir istemek mi lazım bilmiyorum hiç birşeyler isteyebilen birisi olmadım. bunu biliyor ve kullanıyorlar diye düşünüyorum artık
Düğünde ilk düğün torunda ilk torun bilmiyoruz yaşamadık bahanesine sığınıyorlar ama etraflarında düğün yapanda torunu olanda oldu bütün bunlar olunca insan samimi olamıyor
Eşimi çok seviyorum onun hatrına böyle şeyleri dile getirmiyorum o yüzden dolmuşum 😂
Eşimde annesinin yemek yapmayacağını anlayınca dışardan yaptıralım dedi kendi düşünüp almış pasta vs benim yapamayacağım açıktı zaten sağolsun yap diye bir şey demedi
Kendi isimlerini vereceğinizi düşünmüyorlardır umarım. Ne kadar ekmek o kadar köfte 😉
Demek her yerde aynı bu işler. Bizimkiler de bizde mevlüt pek olmaz, sünnet olmaz, o olmaz, bu olmaz diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Zamanında da düğünde az takı takmak için benzer şeyler söylemişlerdi. Ama ben artık söylüyorum, Türkiye'nin her yerinde olan adetler sizde nasıl yok hayret valla diyorum. Yer de belirteyim, karadenizli bir aile kendileri. Benim de bir sürü karadenizli arkadaşım var, gayet de örf adetlerini yerine getiren insanlar. Hikaye yani 😉
Ben de sizin gibi eşimi asla kırmam, onunla bağımız çok ayrı. O eğer benimle aynı fikirde olmasa muhtemelen sesim çok çıkamazdı ama çok şükür kendisi eğriyi doğruyu ayırabilen, olgun bir insan. Doğumda bile ailesini bebek doğduktan sonra haberdar etme konusunda fikir birliği içindeyiz. Allah razı olsun şu dokuz ayda beni hiç üzmedi, kimselere de muhtaç etmedi. Allah da onun sağlığına sıhhatine zeval getirmesin 🥹 Gençlere tavsiyem, merhamet sahibi adamlarla evlenin. Evlilik karşındakine merhamet edebildiğin ölçüde yürüyor.

Kendi isimlerini vereceğinizi düşünmüyorlardır umarım. Ne kadar ekmek o kadar köfte 😉
Demek her yerde aynı bu işler. Bizimkiler de bizde mevlüt pek olmaz, sünnet olmaz, o olmaz, bu olmaz diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Zamanında da düğünde az takı takmak için benzer şeyler söylemişlerdi. Ama ben artık söylüyorum, Türkiye'nin her yerinde olan adetler sizde nasıl yok hayret valla diyorum. Yer de belirteyim, karadenizli bir aile kendileri. Benim de bir sürü karadenizli arkadaşım var, gayet de örf adetlerini yerine getiren insanlar. Hikaye yani 😉
Ben de sizin gibi eşimi asla kırmam, onunla bağımız çok ayrı. O eğer benimle aynı fikirde olmasa muhtemelen sesim çok çıkamazdı ama çok şükür kendisi eğriyi doğruyu ayırabilen, olgun bir insan. Doğumda bile ailesini bebek doğduktan sonra haberdar etme konusunda fikir birliği içindeyiz. Allah razı olsun şu dokuz ayda beni hiç üzmedi, kimselere de muhtaç etmedi. Allah da onun sağlığına sıhhatine zeval getirmesin 🥹 Gençlere tavsiyem, merhamet sahibi adamlarla evlenin. Evlilik karşındakine merhamet edebildiğin ölçüde yürüyor.
Lohusa bir durumda hiç misafir ağırlayamayız eşim annem babam olsun yeter yanımda allah muhtaç etmesin 🙏🏻
Kendilerini uyanık zannedenler karşılarındakini hafife alıyorlar herkesin içindeki iyilik kötülük kendilerine dönsün başka birşey diyemiyorum 🙏🏻

Ay al benden de o kadar ben son çocuğum annemle babam 70 yaşında kayinvalidemler 52 yaşında falan dediğiniz gibi ilk torun çok istediler bı de hep torun torun dediler evlendigimiz günden beri annemlerin 4.torunu olcak hep tam tersi olur diye bekledim ki kayinvalidemlerin durumu benim annemlere göre çok çok daha iyi eve 3 maas giriyo+ kira geliyo kira odemiyolar ev sahibiler bı de eşim aralık ayından beri işsiz ben çalışıyorum sadece ona rağmen tık yok ortada annemler odasını aldı bir sürü kıyafet her gittiğimde elime para sıkıştırmaya çalıştılar bı şey görürsün alırsın diye kayinvalidemlere zorla bı bebek arabasi aldirdik :) bı de 90 li yıllardan kalma tee esime bebek hediyesi getirilen ucuz ucuz takımları bazanin altından çıkarmış getirmiş lekeleri bile var ama sorsan heyecandan deliriyolar bende takmamaya çalışıyorum ama valla çok sinir oluyorum tutamıyorum kendimi bı de hep elalemi konuşurlar evlerine şu kadar maaş giriyo bı şey yapmamışlar etmemişler diye azıcık aynaya bakması lazım insanin bı sormaz mi bı şeye ihtiyaciniz var mı yok mu diye kuru kuruya heyecanlansan ne olur
Evet bende o yüzden doğumuma falan istemiyorum. Gelirlerse gelmeyin diyemem ama bi kez bile gelcek misiniz diye sormadım istemediğimi belli rttim. Ailem hem maddi hem manevi hep destek olduğu doğumuma da destek olcak. Sadece gelip iki sevmek öpmek için gelmelerine gerek uok evde zaten yer yok ancak anneme yatacak yer ayarlayabiliriz o da annem çok beceriklidir hem bebeğe hem bana hem yemeğe her şeye yetişebildek biri . Kayınvalidem gelirse sadece sevmeye gelmiş olcak. Dediğiniz gibi kuru kuru da sevgi olmaz .

Ayy kızlar aile konularını ben açtım herkes çok dertliymiş😂 herkeste mi durum aynı yahu. Bu erkek aileleri niye böyle. Oğlumuzda oğlumuz demeyi biliyorlar . Evlen torun yap demeyi biliyorlar . Gerisi de yok çok enteresan

Back
X