-
- Konu Sahibi prensesveprens
Hangi il canım bilmiyorum ama ben alttan bakmalarını red ettim usg ile baktı göbekten ve nst ye baglamıstı, olabilir canım zaten surekli agrılarımız farklı şikayetlerimiz oluyor malesefAcilde sürekli alttan muayene yapiyolar kabul etmezsen muayene de etmiyorlar o yüzden gitmek istemiyorum
Sürekli sol tarafıma yatıyorum gece gündüz sol tarafının ustundeyim ondan olabilir diye düşünmek istiyorum
Gunaydın canım magnezyum eksikliğinden olabilir sertlesme ben magnezyuma basladım azaldı birazGünaydın hanımlar bende ikiz bekliyorum tek yumurta ikiside erkek benimde karnım tas gibi oluyor özellikle hareket edince 22 haftalık olduk biz
Günaydın bende çok oluyor öyle uzaninca tek göbeğim rahat ama ayaktayken çok sert oluyor geriliyor böyle eğilerek yürümek zorunda kalıyorumGünaydın hanımlar bende ikiz bekliyorum tek yumurta ikiside erkek benimde karnım tas gibi oluyor özellikle hareket edince 22 haftalık olduk biz
İstanbul Avrupa yakasındayiz doktor başta diyor alttan kabul ediyorsanız kayıt actirinHangi il canım bilmiyorum ama ben alttan bakmalarını red ettim usg ile baktı göbekten ve nst ye baglamıstı, olabilir canım zaten surekli agrılarımız farklı şikayetlerimiz oluyor malesef
Anladım canım, saglıkla gelsin bebişlerimiz , gercekten her asaması zorİstanbul Avrupa yakasındayiz doktor başta diyor alttan kabul ediyorsanız kayıt actirin
Gebeliğimi 2 haftalıkken farkettim test yaptım ve 177 beta ile gebe olduğumu öğrendim. Nefes darlığı öldürecekti beni, kadın doğum doktorum gebelik böyle bir şey yapmaz dedi hastaneye gidiyorum yok nefesiniz iyi diyorlar ama çok sancılı idi. Bel ağrıları kasık ağrıları yatamiyodum nefes darlığından. Öğrendim ki baska bir hekimden hamilelik atakları imiş. Şuan iyiyim 8. Haftamizdayiz Haziran doğumlu olacak insAllah ve kalp atışlarını daha yeni duyabildik çok korktuk ama şimdi iyiyiz . Benimde kesem çok büyükmüş ikiz ki bakicaz dedi ama şimdilik tek :)Merhaba tüm anne adaylarına inşallah iyisinizdir hepiniz biz 24 haftalık olduk ikiz gebelik Allah nasip ederse 18 Şubat'ta sezeryan günümüz sizlerde hamilelik nasıl gidiyor ikiz gebelik yasayanlariniz var mı nefes darlığı çok oluyo bel ağrısı filan bir iş yapmaya kalksam karnım sertleşiyor ve yapamıyorum sizlerin nasıl hade dertleselim
Evet hamileliğin başında yani 4 5 haftalıkken bende de nefes darlığı Cook oluyordu doktora soruyordum normal diyordu havalar sıcak olduğu için diyordu o zamanlar geçti çok şükür sonradanGebeliğimi 2 haftalıkken farkettim test yaptım ve 177 beta ile gebe olduğumu öğrendim. Nefes darlığı öldürecekti beni, kadın doğum doktorum gebelik böyle bir şey yapmaz dedi hastaneye gidiyorum yok nefesiniz iyi diyorlar ama çok sancılı idi. Bel ağrıları kasık ağrıları yatamiyodum nefes darlığından. Öğrendim ki baska bir hekimden hamilelik atakları imiş. Şuan iyiyim 8. Haftamizdayiz Haziran doğumlu olacak insAllah ve kalp atışlarını daha yeni duyabildik çok korktuk ama şimdi iyiyiz . Benimde kesem çok büyükmüş ikiz ki bakicaz dedi ama şimdilik tek :)
Evet çok zor ya inşallah erken doğumla bir ilgisi yoktur ya tek bni korkutan buAnladım canım, saglıkla gelsin bebişlerimiz , gercekten her asaması zor
Ozaman hava sıcaktı da şuan buzzz :)) gebelik atakları imiş nefes darlığı. İlk haftalar olurmuş kendim araştırdım bir vok doktorun yazısında da gördüm.Evet hamileliğin başında yani 4 5 haftalıkken bende de nefes darlığı Cook oluyordu doktora soruyordum normal diyordu havalar sıcak olduğu için diyordu o zamanlar geçti çok şükür sonradan
Evet sıcaktı ama beni bunaltacak bir sıcak değildi bnm için çok güzel bir havaydi bencede gebelik atağı denen şeydi bnmkideOzaman hava sıcaktı da şuan buzzz :)) gebelik atakları imiş nefes darlığı. İlk haftalar olurmuş kendim araştırdım bir vok doktorun yazısında da gördüm.
İnsallah canım , erken dogumdan ben de cok korkuyorum Allah korusun, kritik haftaları bi atlatsaydıkEvet çok zor ya inşallah erken doğumla bir ilgisi yoktur ya tek bni korkutan bu
Siz ilaçları mutlaka düzenli kullanın aksatmayın ben alarmlarla yaşadım hamilelik sürecimde aksamasın diye düşünün.Merhabalar. 28 . Haftaya doğru gıden çift yumurta ikizlerine gebeyim. Serklajlıyım ve bir anda tekrar rahim agzı kısalmasından dolayı erken doğum riskine girdim. Progestan fitil harici günde 4 nidicart da kullanmaya basladım. Aranızda buna benzer bir durum yasayan ya da yaşamış tanıdıgınız var mı? Erken doğumu ilaç ne kadar gecıktırıyor hiç bilmiyorum. Artık moral olarak da göçmüş durumdayım. Konuyu görünce sızlere de yazmak istedim
Maşallah çok güzel ilerlemiş. Evet ben de yatısa geçtim de işte kızla oğlan savasıyor ve oğlan aşağıdan vurdukça moral olarak daha da çöküyorum ama içim rahatladı biraz çok teşekkür ederim Allah razı olsunSiz ilaçları mutlaka düzenli kullanın aksatmayın ben alarmlarla yaşadım hamilelik sürecimde aksamasın diye düşünün.
23.haftamdan 34+6 ya kadar gitti hamileliğim.
Serklajlıydım bende. Dezavantaj olarakta bebeklerim tek kese tek plesantaydı.
ilac kullanımı haricinde mutlaka dinlenin ayakta kalmayın. Doktorum bana asli ihtiyaclar haricinde ayaga kalkmayı yasaklamıştı dogumun bu kadar ötelenmesinde bununda payı büyük
Sağlıkla kucagınıza alırsınız inşallah.Maşallah çok güzel ilerlemiş. Evet ben de yatısa geçtim de işte kızla oğlan savasıyor ve oğlan aşağıdan vurdukça moral olarak daha da çöküyorum ama içim rahatladı biraz çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Aminn inşallah doğru söylüyorsunuzSağlıkla kucagınıza alırsınız inşallah.
Yaşarken cok zor stres yapmamak ama düşünmemeye calışın gerginlik bebekler için daha kötü.
Merhaba rahim agzı kısalmasını doktorunuz rutin kontrolde mi soyledi , ayrıca sormaya gerek var mı , ben de 26 haftalık hamileyim karnım asırı sısti ve cok zorlanmaya basladım, erken dogumdan cok korkuyorum . Rahim agzı kısalıgı vajinadan kontrolle mi ölçülüyor yoksa ultrasonda belli oluyor muMerhabalar. 28 . Haftaya doğru gıden çift yumurta ikizlerine gebeyim. Serklajlıyım ve bir anda tekrar rahim agzı kısalmasından dolayı erken doğum riskine girdim. Progestan fitil harici günde 4 nidicart da kullanmaya basladım. Aranızda buna benzer bir durum yasayan ya da yaşamış tanıdıgınız var mı? Erken doğumu ilaç ne kadar gecıktırıyor hiç bilmiyorum. Artık moral olarak da göçmüş durumdayım. Konuyu görünce sızlere de yazmak istedim
Perinatoloji hocası fark etmişti 21. Hafta idi sanırım tam hatırlayamıyorum şuan sonra da bir hafta bekledik tam emin olmak için baktık olmuyor rahime dikiş atıldı hemen tedbir amaclı. 28in içine girince de ben fark ettim ikiz lerden biri çok fazla asagıdan vuruyordu bir de progestan fitil kullanıyorum onu çok ittiremedimi fark ettim ertesi gün de doktoruma anlattım cagırdı alttan baktı sonra da hapa basladık işte. Ama bu kullandıgım hap bir çok arkadasımızın dogumunu ertelemiş benim korkumu azalttılar sağolsunlar. Siz de endişeleniyorsanız kontrole gidince rahim agzı uzunlugunu ogrenmek istediğinizi soyleyebılırsınız. Önce karından bakılıyor sıkıntı varsa alttan bakıyolar sanırım bende öyle yaptılar.Merhaba rahim agzı kısalmasını doktorunuz rutin kontrolde mi soyledi , ayrıca sormaya gerek var mı , ben de 26 haftalık hamileyim karnım asırı sısti ve cok zorlanmaya basladım, erken dogumdan cok korkuyorum . Rahim agzı kısalıgı vajinadan kontrolle mi ölçülüyor yoksa ultrasonda belli oluyor mu