- 12 Ocak 2014
- 4.610
- 4.686
- 333
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #4.141
Kiz fake atıyo bulantı ben 8. Haftada geçti sandım hatta bebise bişi oldu sanıp doktora da kostum. Bu sabah gözümü açar açmaz kustumBentam anlamiyla oldu da diyemem aslinda. Ilk gebelige gore konforluydum bunda cok sukur. Istahsizlik hafif yanma ve yemek sonrasi cok cok az bulanma ile gecirdim valla ben de cipsi cok arzuluyorum ama istah da henüz cok olmadigindan yemeden durabiliyorum
Teşekkür ederim :)Açılması için ben Kazen Bey’e mesaj atmıştım oda bana devretti kendisine ulaşırsanız yardımcı olur
Haftaya sali mi o zaman randevun kuzum? Ben de o tarihe alacagim galiba. En son bebisi 9+1de gordum yolundaydi ama gormeyince bilemiyoruz tabi ne olup ne bitiyorKiz fake atıyo bulantı ben 8. Haftada geçti sandım hatta bebise bişi oldu sanıp doktora da kostum. Bu sabah gözümü açar açmaz kustumpsikolojim bitti yemin ederim ilk defa lavaboya da koştum mecburen öyle birden geldi. 8 gün sonra ikili teste gideceğim uzun zamandır bebişi de görmedim sen naptın kuzum
Ya o oluyor bazen bende canım bişi istiyor yiyorum sonra midem ağzımda geziyorum mümkünse ve akşamsa hemen uyuyorum ki kusmayayim. Geçen hafta da ben somon yedim ve hafif salata ile iyi geldi bile diyebilirim. Bebisten önce çok ayilip bayılıp yemiyordum. Ben taramaları yaptıracağım kuzum artı fatal dna da düşünüyorum. Doktorumu buldum şükür sureclerimizi netlestirdik biz. Bazen de diyorum ki bu tarama ve testler beni strese sokar mi ? Benim yaşım da var biraz malum bir de ilk gebeligim.Haftaya sali mi o zaman randevun kuzum? Ben de o tarihe alacagim galiba. En son bebisi 9+1de gordum yolundaydi ama gormeyince bilemiyoruz tabi ne olup ne bitiyorikili taramayi es gecip fetal dna yaptiracagim ben galiba. Aklimda o var simdilik. Bir de hala doktor arayisim devam ediyor. Icime sinen birini henuz bulamadim. Umarim denk gelir bulantiya gelince bir gun canim somon istedi sadece. Dedim ne guzel faydali hemen yiyeyim. Guzel izgara somon yedikten sonra sabahi zor ettim. Kusmadim ama kivrandirdi resmen. Yagi mi agir geldi bilmiyorum artik. Ama o gun kusmadiysam daha da kusmam heralde diyorum
İmom bilmiyorum da elenatal da zaten folik asit içeriyor ben elenatal kullanıyorum ancak tableti biraz büyük yutmakta zorlanıyorum dersen diğerine bakabilirsinKizlar günaydın doktorum 4 gün sonra folikasit bırakıp vitamine gecmemi söyledi
Yazdığı vitaminler imom ve elenatal 2
Bunlardan hangisini almalıyım hangisi daha iyi bilgisi olan varmı ?
Yaa gercekten mi? Sadece rutin taramalari mi yaptirmisti peki annesi? Yoksa fetal dnada da mi normal geldi. Ya nasibi olan geliyor tabi dunyaya yapacak bisey yok. Saglikla kucagimiza alalim dedigin gibi kuzum. Anne yasi da onemli deniyor evet ama geneli de genc annelerde goruyorum ben de bu tarz sendromlari. Hayırlısı Allahtan..Ya o oluyor bazen bende canım bişi istiyor yiyorum sonra midem ağzımda geziyorum mümkünse ve akşamsa hemen uyuyorum ki kusmayayim. Geçen hafta da ben somon yedim ve hafif salata ile iyi geldi bile diyebilirim. Bebisten önce çok ayilip bayılıp yemiyordum. Ben taramaları yaptıracağım kuzum artı fatal dna da düşünüyorum. Doktorumu buldum şükür sureclerimizi netlestirdik biz. Bazen de diyorum ki bu tarama ve testler beni strese sokar mi ? Benim yaşım da var biraz malum bir de ilk gebeligim.Yeğenim var şuan 4 yaşında taramalari her şeyi temiz çıkmıştı ama yine de down sendromlu olarak doğdu biraz bizi şok etti tabi o zaman bu haber. Doğumda öğrenmek iyi olmuyor onu da tecrübe etmiş olduk. Ama yeğenimin annesi çok çok gençti anne yasi büyük etken malum. O konuda eşimin de benim de kafamız karışık. Sağlıcakla kucaklarımiza alalım inşallah yavrularimizi
Benim sat 25 ekim. Yerlesme kanamasi bitmisti ama 6 gundur tekrar kanamam var kahverengi. Progestan kullaniyorumdum zaten. Arttirdik ama gecmiyor. Coraspinde vermisti oncesinde o mu boyle kanama yapti bilmiyorum. 6+2 de kese 6+5 oldugu halde hala kalp atisi yoktu. Çarşamba kontrolum var umarim kalp atisi aliriz. Sizin kalp atışları baslamis miydiKanamasí devam eden var mí kízlar
Bugun 9. Gún
Akintiyla karisik pembemsi kan goruyorum
Gidici mi bebek acaba
Yerleşme kanaması icin uzun bi sure degil mi?
Hepsi çeşit çeşit. Sen nasıl mutlu hissedeceksen onu yap. Çalışmakta en doğal hakkın çalışmayıp çocuğunu büyütmekteNe eşler var ya, benimki de şimdiden çocuktan sonra evde oturma çalış diyor, sanki çalışmamayı düşünmüşüm gibi :)
bende var, doktor çok küçük dedi pek önemsemedi.
ben de biraz kilolu hamile kaldım. bende de sırt, bel, kaburga ağrısı çok oluyor. fazla kilodandır diye düşünüyorum benimki.
İkili yada üçlü teste %100 diyemez doktorlar. Senin kan değerini yaşını kaç kayıp yaşadığını kaçıncı bebeğin olduğunu ense kalınlığını vs vs bir programa yazıyorlar ve program diyor ki risk altında risk üstünde. Görümceme de burun kemiği oluşmamış dediler aklımız çıktı down sendromu diye 20. Haftada detaylı ultrasonda netleşti. Yani demem o ki kesinlikle doğumdan önce öğrenmek iyi ona göre hazırlıklı oluruz hepsi Rabbimden ama sonuçlar da kesin değil bunu da unutmamak lazımYaa gercekten mi? Sadece rutin taramalari mi yaptirmisti peki annesi? Yoksa fetal dnada da mi normal geldi. Ya nasibi olan geliyor tabi dunyaya yapacak bisey yok. Saglikla kucagimiza alalim dedigin gibi kuzum. Anne yasi da onemli deniyor evet ama geneli de genc annelerde goruyorum ben de bu tarz sendromlari. Hayırlısı Allahtan..
Ilk gebeligimde yaptirmamistim hic bir taramayi. Ama doguma 1 hafta kala bir arkadasimin bebegininin down sendromlu oldugunu ogrendim. O son haftayi nasil gecirdim bir ben bir de Allah bilir. Dogdugunda bebege odaklanamadim bile. Gozleri cekik cekikti ödemden dolayi. Ilk 1 ay bile acaba mi diyerek yedim bitirdim kendimi. Dedigin gibi hazirliksiz yakalanmak da zor
Merhaba. Ben de Aytakın hanıma başladım. On gün önce gittim kendisinde ilk muayenemi oldum. Güleryüzlü tatlı bir doktor. İnstagramda takip ettiğim bir ebenin tavsiyesi üzerine gittim.Bende Medipol Pendik’te Aytakın mahammadalıyeva ya başladım. Arkadaşlarım çok bu doktordan memnun olduğu için tercih ettim. Bende de tiroid sorunu çıktı endokrin doktoru için de Maltepe Medicalpark ta saip toprak a gittim yaklaşımı falan gayet güzeldi beğendim. Her sabah 25 mg ilaç kullanıyorum
Evet kuzum amniosentez haricinde hic bir test %100 degil zaten. Fetal dna bile %99 kusurlerde oran verebiliyor maksimum. hazirlikli olmak konusuna katiliyorum. Insallah hic dusunmek zorunda kalmayiz boyle seyleri. Saglikla kucagimiza alirizİkili yada üçlü teste %100 diyemez doktorlar. Senin kan değerini yaşını kaç kayıp yaşadığını kaçıncı bebeğin olduğunu ense kalınlığını vs vs bir programa yazıyorlar ve program diyor ki risk altında risk üstünde. Görümceme de burun kemiği oluşmamış dediler aklımız çıktı down sendromu diye 20. Haftada detaylı ultrasonda netleşti. Yani demem o ki kesinlikle doğumdan önce öğrenmek iyi ona göre hazırlıklı oluruz hepsi Rabbimden ama sonuçlar da kesin değil bunu da unutmamak lazım
İnşallah canım ya ikili teste gidicem perşembe günü bakalım ne sonuç çıkacakEvet kuzum amniosentez haricinde hic bir test %100 degil zaten. Fetal dna bile %99 kusurlerde oran verebiliyor maksimum. hazirlikli olmak konusuna katiliyorum. Insallah hic dusunmek zorunda kalmayiz boyle seyleri. Saglikla kucagimiza aliriz
11-12 de tahmin de bulunuyorlar dimiAmin inşallah bakalım merak ediyorum 2.5 hafta kaldı 2liye özele gidicem yaptırıcam inşallah tahminde olsa söyler cinsiyeti
Elenatal hakkinda bilgim yok ama ilk gebeligimde imom kullanmıştım canim memnundum bunda da onu kullanırım muhtemelen doktora danışıpKizlar günaydın doktorum 4 gün sonra folikasit bırakıp vitamine gecmemi söyledi
Yazdığı vitaminler imom ve elenatal 2
Bunlardan hangisini almalıyım hangisi daha iyi bilgisi olan varmı ?
Kuzum tüm tarama kontroller her şey yapılmışti hatta sonuçlarını ben baska bir profa gönderdim ee bu bebek sağlıklı dedi bizde şaşırdık. Hatta testleri Ankara'da yapıldı normalde ikamet ettikleri yer farklı bir il. Artık ne oldu hiç anlamadik ayrintili ultrason fotoları var mesela burun kemiği orda net görünüyor ama doğduğunda düzdü. Artık o kuzu da bizim kismetimizmis çok minnoş çünküYaa gercekten mi? Sadece rutin taramalari mi yaptirmisti peki annesi? Yoksa fetal dnada da mi normal geldi. Ya nasibi olan geliyor tabi dunyaya yapacak bisey yok. Saglikla kucagimiza alalim dedigin gibi kuzum. Anne yasi da onemli deniyor evet ama geneli de genc annelerde goruyorum ben de bu tarz sendromlari. Hayırlısı Allahtan..
Ilk gebeligimde yaptirmamistim hic bir taramayi. Ama doguma 1 hafta kala bir arkadasimin bebegininin down sendromlu oldugunu ogrendim. O son haftayi nasil gecirdim bir ben bir de Allah bilir. Dogdugunda bebege odaklanamadim bile. Gozleri cekik cekikti ödemden dolayi. Ilk 1 ay bile acaba mi diyerek yedim bitirdim kendimi. Dedigin gibi hazirliksiz yakalanmak da zor
Bende 7+4 üm. 5 aralıkta ilk muayene için gittim 2. Muayene için 1 ay sonra gelmemi istedi . Herkesin böyle miMerhaba kızlar 8+2 den herkese merhaba
Kaç günde bir kontrole çağırdı dr niz
Galiba öyle bende 27 Kasım da gittim 40 gün sonra gel demistiBende 7+4 üm. 5 aralıkta ilk muayene için gittim 2. Muayene için 1 ay sonra gelmemi istedi . Herkesin böyle mi
Benim annemle babam geldi memleketten, anneme söyledim bizde 1 ay kadar kalacaklar bir de cam kapı silemedim aşırı temizliğe giremedim hiç umursamamis geliyoruz diye dusunmesinler dedim mecbur söyledim ama başkasına soylemedim henüz, onlar da kimseye soylemeyecekler 7 ocakta 12 haftalık oluyoruz inşallah Allah'ım o günleri nasip ederse, cinsiyeti soylerse doktorum cinsiyetle birlikte eşimin ailesine ve kardeşlere de söylerizKızlar sizler söyledinizmi ailelerinize biz hiç demedik gidip gelen olyo hiç içimden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?