• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    183
maalesef söylemedim ve karnım çıkana kadar da söylemeyi düşünmüyorum ben kamuda çalışıyorum hemen bir gözden çıkarma durumuna düşmek istemiyorum o yüzden son ana kadar söylemek istemiyorum en yakın arkadaşlarıma bile söylemedim duyulmasın diye
Bu gözden çıkarma durumunu o kadar iyi biliyorum ki. Kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde hemen müdürüme söylemiştim. O da Başkana söyledi. O dönemki Başkanım bana bir hayırlı olsun bile demeden, Genel müdürle toplantıda hamile olduğumu söylemiş ve personel ihtiyacı olacağını duyurmuş. Ne zaman evlendi de hemen hamile kaldı diye konuşmuşlar o toplantıda arkamdan bir de. Duyunca -hamilelik psikolojisi- de eklenince oturup ağlamıştım üzüntüden.

Benim merak ettiğim başka bişey var. Emziren anneler bilir ne kadar su içersek içelim çişimiz gelmez süt üretimine giderdi. Şimdi gebeyken idrara daha sık gitmem gereken haftalar benim tuvaletim gelmiyor bugün en az 6-7 bardak su 1 şişe maden suyu bi kaç fincan çay içtim 1 kere tuvalete gittim. Napıyo bebişe mi gidiyo benim içtiklerim 😁
Canım geçen hafta sıvı kaybından acilde kaldı sabaha kadar serum yedim. Aynı bu şekilde başladı içtiğim su kesinlikle yetmemiş her yerim şişmeye başladı birden ödem tuttu ayaklarım ellerim üstüne basamadım. Sodyum ve klor düşmüş içtiğim su yetersiz kalmış. Tuvalete sık çıkıncaya kadar su içmeye devam et canım yetmiyor vücuda

Canım geçen hafta sıvı kaybından acilde kaldı sabaha kadar serum yedim. Aynı bu şekilde başladı içtiğim su kesinlikle yetmemiş her yerim şişmeye başladı birden ödem tuttu ayaklarım ellerim üstüne basamadım. Sodyum ve klor düşmüş içtiğim su yetersiz kalmış. Tuvalete sık çıkıncaya kadar su içmeye devam et canım yetmiyor vücuda
Ay çok geçmiş olsun canım. Valla bilmiyorum tiroidlerden mi bebeğe mi gidiyo su anlayamadım. Bende ilk gebeliğimde susuz kaldığım için serum çok yedim ama bunda deli gibi su içiyorum çözemedim 🫥

Ay çok geçmiş olsun canım. Valla bilmiyorum tiroidlerden mi bebeğe mi gidiyo su anlayamadım. Bende ilk gebeliğimde susuz kaldığım için serum çok yedim ama bunda deli gibi su içiyorum çözemedim 🫥
Teşekkür ederim canım ilk gebeliğinde susuz kaldığını nasıl anlayıp doktora gidiyodun sende nasıl belirti veriyo kaşıntı olarak mı? Troidlerden değildir çok suya ihtiyaç duyuyoruz muhtemelen hepimiz

Teşekkür ederim canım ilk gebeliğinde susuz kaldığını nasıl anlayıp doktora gidiyodun sende nasıl belirti veriyo kaşıntı olarak mı? Troidlerden değildir çok suya ihtiyaç duyuyoruz muhtemelen hepimiz
Evet ilk 3 ay susuz kalmamak önemli. Baygınlık geçiriyodum dil damak yapışması kuruluktan cilt dökülmesi ilaçlarımı bile azıcık meyvesuyuyla içebiliyordum bi yudum su alsam kusuyodum doktorda bu böyle olmaz yemek önemli değil ilk 3 ay sana ihtiyacı yok ama susuz kalmaman lazım demişti çoktur serum yediğim 12. Haftaya kadar. Yani benim belirti vermesine gerek yoktu hiç içemezdim. şuan en az 3 3,5 litre sıvı alıyorsundur ona rağmen tuvalete çıkmıyorum

Aksine yüzüm süzüldü o kadar ayaktayım bileklerimde de şişlik ödem yok karın çevrem aynı hala skinny jean giyebiliyorum çözemedim nerde bu sular 😁😁😁
Sende kusma vardı sanki durdu mu canım kusma olayi o da çok su kaybettirebilir ondan da olabilir eğer hala kusuyorsan

Evet ilk 3 ay susuz kalmamak önemli. Baygınlık geçiriyodum dil damak yapışması kuruluktan cilt dökülmesi ilaçlarımı bile azıcık meyvesuyuyla içebiliyordum bi yudum su alsam kusuyodum doktorda bu böyle olmaz yemek önemli değil ilk 3 ay sana ihtiyacı yok ama susuz kalmaman lazım demişti çoktur serum yediğim 12. Haftaya kadar. Yani benim belirti vermesine gerek yoktu hiç içemezdim. şuan en az 3 3,5 litre sıvı alıyorsundur ona rağmen tuvalete çıkmıyorum
Bak işte çok su içiyorum yine bugün kaşıntı cilt kuruluğu ağız kuruluğu başladı bu çocuk suyu napıyo içerde ya 😂 Aynı belirtiler çok dikkat etmek lazım gerçekten ağır derece susuzlukta mafoldum kimse yaşamasın inşaallah kızlar çok dikkat edin ya görün bu mesajlarıı

Kızlar bugün hemşire kal alırken kolumdan alamayınca bileğimin kenarındaki kalın damardan aldı ve şişti bastırınca inmişti akşam kızıma banyo yaptırıyodum eğilince birden orası bi şişti balon gibi öyle korktum panikledim ki tekrar pamukla hemen bastırdım ama nasıl acıyo biraz indi ama daha kötü ağırdı bişey olur mu ki bant yapıştırdım 🥺 ilk defa geldi başıma ya

Kesinlikle tek doğru yok. Her zaman adalet esitlik demek olmuyor :)
Mesela bizim icin en doğrusu buydu
Annem bana destek verdi yanímda oldu beni rahatlattı
Ben emziriyorum bi yandan cunku
Bu fikre alışmaya calisiyorum
Simdi birde baskalarinin baskilariyla ugrasamam
Ama ilk torundur heyecanla bekleniyordur
İki tarafta cok beklentidedir o zaman sartlar değişir.
Herseyden önce anne icin en sağlıklısı düşünülmeli
İlk torun degil canim bizim ikinci minnosumuz olacak inşallah Allah nasip ederse 🤲 bir tane oğlum var :) kaynimin da bir oğlu oldu bu 3.torun olacak. Eşimle konuştum annenlere söylemezsen olmaz o kadar yoldan gelecekler dedi, sizinkilere soylemesek olmaz mı bir süre daha dedim olur kimseye soylemedik dersin soyleyecegin güne kadar dedi :) herkese daha yeni söyluyoruz dersen sorun olmaz dedi sağolsun, üstümden yuklerden biri kalktı :)

Maşallah senin iç karnın geniş o zaman .benim hiçbir pantolonum olmuyor artık düğme açık gezdim bu hafta🙈 haftasonu alışverişe giderim artık😄
Benim de annemin zamanında bana dar geliyor sen al burda dursun dediği bir pantolon ve benim genişlemiş bir pantalonum dışında hiçbir pantalon olmuyor ikisi de çok açık mavi bu kış günü pek gitmiyor 😅 alışveriş yapmak lazım da kontrolü bekliyorum güzel haberi alip kalp atışını duyayim minnosumun o sevinçle pantolon almaya gitcem hastanenin hemen arkası AVM zaten :) kilo almadım tartıya göre henüz ama pantolon düğmeleri sıkmaya başladı

Kızlar bugün hemşire kal alırken kolumdan alamayınca bileğimin kenarındaki kalın damardan aldı ve şişti bastırınca inmişti akşam kızıma banyo yaptırıyodum eğilince birden orası bi şişti balon gibi öyle korktum panikledim ki tekrar pamukla hemen bastırdım ama nasıl acıyo biraz indi ama daha kötü ağırdı bişey olur mu ki bant yapıştırdım 🥺 ilk defa geldi başıma ya
Evinde soğuk kolonya varsa sür rahatlatır damarı şişer canım bugün yarına birşey kalmaz

Bak işte çok su içiyorum yine bugün kaşıntı cilt kuruluğu ağız kuruluğu başladı bu çocuk suyu napıyo içerde ya 😂 Aynı belirtiler çok dikkat etmek lazım gerçekten ağır derece susuzlukta mafoldum kimse yaşamasın inşaallah kızlar çok dikkat edin ya görün bu mesajlarıı
Valla bende bilmiyorum içtiğim su nereye gidiyo hiç bi fikrim yok ama susuzluk belirtiside yok o saydıklarım ilk gecelikteydi gece bile kalkıp su içiyorum Allah nasip ederse 2 haftaya kontrole gidicem o zaman sorucam bunu 😁

Valla bende bilmiyorum içtiğim su nereye gidiyo hiç bi fikrim yok ama susuzluk belirtiside yok o saydıklarım ilk gecelikteydi gece bile kalkıp su içiyorum Allah nasip ederse 2 haftaya kontrole gidicem o zaman sorucam bunu 😁
Sor canım heralde başta böyle tuvalete az çıkmakla başlayıp sonra susuzluk belirtisi veriyo sen ihmal etme bol bol iç ben ayran felan da içicem artık su mide bulandırıyo 😂

Sor canım heralde başta böyle tuvalete az çıkmakla başlayıp sonra susuzluk belirtisi veriyo sen ihmal etme bol bol iç ben ayran felan da içicem artık su mide bulandırıyo 😂
Benim gebeliğin başından beri böyle bu arada. Çalışıyorum şirkette önümde sürekli su çay vs oluyor yemekte ayran içiyorum öğlenleri tükettim sıvının haddi hesabı yok bebişime gidiyordur inş 😁

İlk torun degil canim bizim ikinci minnosumuz olacak inşallah Allah nasip ederse 🤲 bir tane oğlum var :) kaynimin da bir oğlu oldu bu 3.torun olacak. Eşimle konuştum annenlere söylemezsen olmaz o kadar yoldan gelecekler dedi, sizinkilere soylemesek olmaz mı bir süre daha dedim olur kimseye soylemedik dersin soyleyecegin güne kadar dedi :) herkese daha yeni söyluyoruz dersen sorun olmaz dedi sağolsun, üstümden yuklerden biri kalktı :)
Ohh miss
Benim burdan gordugumde dogrusu böyleydi
Sen anneni iyice tembihlersin olur biter🥳

Back