- 20 Aralık 2022
- 4.235
- 1.688
-
- Konu Sahibi sacibelinde
- #34.401
Kızım iki buçuk üçte ayaklarını dik tutuyor du oğlum hayla tutmuyor etraftakiler görenler ha bire neden ayakların üstünde durmuyor diyor hemşiresi altıncı aya kadar normal dedi bende biliyorum okudum araştirdim altıncı aya kadar normal diyor herkes aynı şeyi sorunca acaba mi diyorum zaten bir şey olsa kalça ultrasonunda çıkardıDirek koşması lazım ne demek ayaklarının üstünde durmuyorsenin birtane daha çocuğum yok muydu bunlar için erken olduğunu bilmen gerekiyor. Yada araştıra bilirsin , uygulama indirebilirsin . Bunlar 3 aylık 4 aylık bebek için çok erken kendime boş yere dert arama
Daninonun yanında bide kola aç kolay yutsunÜç aylikya dedim danino hafif gelir haşlanmis havuç kabak ağır gelmez mi direk ona başlasam doktor randevusu aldım goturcem
Her bebek bir değil canım geçte yapabilir o bunda sorun olduğunu göstermez yani tek başına göstermez. İçini ferah tut zaten doktora da gidecekmişsinKızım iki buçuk üçte ayaklarını dik tutuyor du oğlum hayla tutmuyor etraftakiler görenler ha bire neden ayakların üstünde durmuyor diyor hemşiresi altıncı aya kadar normal dedi bende biliyorum okudum araştirdim altıncı aya kadar normal diyor herkes aynı şeyi sorunca acaba mi diyorum zaten bir şey olsa kalça ultrasonunda çıkardı
Üç aylikya dedim danino hafif gelir haşlanmis havuç kabak ağır gelmez mi direk ona başlasam doktor randevusu aldım goturcem
Saçmalama istersen danino çok zararlı sen ona güzel kaşık mamaları yap en kötü arı mamalar var lütfen şeker verip durma bebeğe ileride çok pişman olursun şekerden pipisi yara olur hassas yere vurur şekerÜç aylikya dedim danino hafif gelir haşlanmis havuç kabak ağır gelmez mi direk ona başlasam doktor randevusu aldım goturcem
Sütüm yetersiz bende mama veriyorum ama biboronu bir anda bıraktı mamadan sıkılmış olabilir aç sürekli ağlıyor bende erken diye daha kaşık maması püre falan başlamadım yani en kolay hafif danino düşündüm daha vermedim zaten ne yapacağımı bilmiyorum daninonun böyle zararlı olduğunu bilmiyordumSaçmalama istersen danino çok zararlı sen ona güzel kaşık mamaları yap en kötü arı mamalar var lütfen şeker verip durma bebeğe ileride çok pişman olursun şekerden pipisi yara olur hassas yere vurur şeker
Yok yedirmicen asla ben hafif gelir yermi yemezmu .bilmiyorum ikilemde kaldım ya mama içmiyor göğsümude zor tutuyor üç aylık oldu böyle başladi red etmelere sürekli huysuz aç ne yapicam bilmiyorum doktor randevusu aldım gidicem inşallahDanino market ürünü içinde ne olduğu belirsiz bize bile zararlı bir şeyi sakın çocuğuna yedirmesen en iyisi bir doktordan destek al o seni daha iyi bilgilendirir
Herkes aynı şeyi söyleyince artık bende acaba bir seymi var dedim çünkü ayaklarını içe doğru döndürüyor acaba dedim neden böyle yapıyor tabi dediğin gibi hepsi aynı değil çok sağolun kızlar içimi rahatlatiniz bu arada bu benim ikinci çocuk ama kızımda böyle görmeyince bana değişik geldi aklıma hep acaba soruları oluştuHer bebek bir değil canım geçte yapabilir o bunda sorun olduğunu göstermez yani tek başına göstermez. İçini ferah tut zaten doktora da gidecekmişsin
Merhaba Biberon reddi diş çıkarma ya da büyüdüğü için gelişimsel bir durumdan olabilir diye düşünüyorum Reçel gibi tatlı şeylerle alışkanlık kazandırmak yerine, belki farklı biberon uçları ya da mamaları denemeyi düşünebilirsin. Ek gıdaya geçiş için 6 ay genelde tavsiye ediliyor, ama doktora götüreceğim diyorsun doktora danışırsın şekerli şeye alışmasın diyorsun da Danino başlı başına zararlı zaten onun yerine bebek için evde doğal yoğurt yapıp deneyebilirsin. Ama önce bir doktoruna danış çünkü daha çok erken ek gıda için!Herkese merhaba ben Ağustos annelerinden geliyorum sizlere bir sorum olacaktı anneler oğlum 3 ay 15 günlük mama reddi yapıyor biberon yani doğduğu günden beri de içiyor yani meme reddi de yapıyordu onu biraz düzelttik ama sütüm yetersiz ben de tamamıma kullanıyorum doğduğundan beri şu anda mama reddi yapıyor ancak biberon başına reçel sürünce ağzına veriyorum tutuyor ve içiyor ama böyle yaparak şekeri oluşabilir yani ben nasıl bir çözüm bulabilirim sizce ek gıdaya başlasam mı arada bir mama en azından ona güzel gelsin mesela danino ile başlamak istiyorum size versem mi ben kızında da bu zamanlarda başlamıştım
Sürekli ağlıyorsa hasta olabilir. Burnu tıkalı olursa memeyi ememez. Biberonu da alamaz. Aç kalırsa daha çok hastalanır. Dr a götür baksın söylesin . Ayakta duramazlar. Oturamazlar. Daha küçükler beli ağrır. Ne zaman ayakta durur diye sor Dr a. Reçel verdiğini de söyle belki o yüzden mamayı artık almıyordur.Sütüm yetersiz bende mama veriyorum ama biboronu bir anda bıraktı mamadan sıkılmış olabilir aç sürekli ağlıyor bende erken diye daha kaşık maması püre falan başlamadım yani en kolay hafif danino düşündüm daha vermedim zaten ne yapacağımı bilmiyorum daninonun böyle zararlı olduğunu bilmiyordum
Daha çok küçük nasıl bassın annesi yaHerkes aynı şeyi söyleyince artık bende acaba bir seymi var dedim çünkü ayaklarını içe doğru döndürüyor acaba dedim neden böyle yapıyor tabi dediğin gibi hepsi aynı değil çok sağolun kızlar içimi rahatlatiniz bu arada bu benim ikinci çocuk ama kızımda böyle görmeyince bana değişik geldi aklıma hep acaba soruları oluştu
Dönem dönem iştah kaybı olabilir atak haftasında olabilir yani red etmesinin bir sebebi olmalı reçel yapmış olabilir mesela artık ona tatsız geliyordur mama süt dışardan hiçbir farklı gıda vermeni önermem bıkmadan usanmadan döndürmeye çalıştı aşağıda bir arkadaş çok güzel yazmış o sebepler de olabilirYok yedirmicen asla ben hafif gelir yermi yemezmu .bilmiyorum ikilemde kaldım ya mama içmiyor göğsümude zor tutuyor üç aylık oldu böyle başladi red etmelere sürekli huysuz aç ne yapicam bilmiyorum doktor randevusu aldım gidicem inşallah