2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    310
Henüz kan vermedim kendim yapmıştım testi pazartesi kan vermeyi düşünüyordum adet günümden 2 gün öncede aynı lekelenmem olmuştu 2 kere olur mu acaba yerleşme kanaması
Yerleşme kanaması 2, 3 gün surermis, benim 9. Günün devam ediyor, bhcg bakıldı artış var, Acilde altan muayene yapıldı, anlaşılamadı, haftaya poliklinige git dendi, siz nasıl olduhuz

Hamilelik süreci boyunca aile hekimliğinizde takipleriniz yapilacak. 3 4 kez kan ve idrar tahlili vermek gerekecek zaten. kadın dogum uzmanına tahlil yaptirmadan gittiginizde de istediği tahlilleri aile hekimliğinizde yaptirabilirsiniz😇
Ben ilk değeri öğrenmek için sağlık ocağına gidip vermiştim arayıp tekrar kan vermeniz lazım dediler gidip verdim vermişken bazı kan değerlerine ve idrara baktılar

Düşük riski varsa daha çok mu folik asit almak gerekiyor
Hayır düşük riskinden dolayı değil. Beyin omurilik kapanma anomalilerini önlemek için folik asit veriliyor. Ama eğer ailede ya da daha önce doğan bebekte nöral tüp defekti varsa, ya da yeni bebekte risk gorulduyse o zaman daha yüksek veriliyor.

Ben ilk değeri öğrenmek için sağlık ocağına gidip vermiştim arayıp tekrar kan vermeniz lazım dediler gidip verdim vermişken bazı kan değerlerine ve idrara baktılar
O zaman simdilik onlar yeterli olur diye düşünüyorum.

Yerleşme kanaması 2, 3 gün surermis, benim 9. Günün devam ediyor, bhcg bakıldı artış var, Acilde altan muayene yapıldı, anlaşılamadı, haftaya poliklinige git dendi, siz nasıl olduhuz
Benim adet gününden 2 gün önce 2 gün sürdü 13 gün önce falandı birde dün ve bugün var

Doktora gitmeyen gebeler muhakkak 400 mcg folik asit içeren bir takviye alın bir an önce. ❤️ Ben diofol kullanıyorum.

Arkadaşlar 4+6 dayım arada bir çok şiddetli öksürüyorum düşük tehlikesi olur mu öksürmek
Eğer sağlam tutunmuşsa hiçbir şey olmuyor ilkinde benim burun tıkanıklığım olmuştu 1 ay boyunca o kadar sıktım ki kendimi burnumu açmak için hiçbir şey olmadı şükür sağlıklı gebelikte naparsan yap bir şey olmuyor

Merhaba kızlar geçen hafta gebe olduğumu öğrendim. Henüz doktora gitmedim . İlk öğrendiğimde kasık ağrılarım vardı fakat son 5 gündür hiç belirtim yok sizce normal mi bu durum

X