2024 Ocak Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Ay çok sevindimmmm beni öğleden sonra arıyorlar genelde bekliyorum halen

Öyle tabi Allahım kalbimi biliyor sürekli içimden geçenleri biliyor, benim demek istediğim ağrım sızım vs korkularım yok seve seve dayanırım. Çok ümidim kırıldı niye bu kadar kötü oldum bilmiyorum da çünkü biz koca bir sıfırdan geldik bu günlere geçmişdeki yaşadıklarımı unutmamam lazım. Bu dönem duygusal olarak sanırım çok çöktüm toparlanmayı bekliyorum bir yandan. Sağolun.
İnşallah, bu dönem zorlanıyorum psikolojik olarak biraz, olanlara, yaşadıklarıma itirazım da yok benim payımada düşen böyleymiş diyorum ama çok güçsüz hissediyorum sadece. Biraz zaman geçsin toparlarım bence. Sağolun, bu platform ciddi anlamda rahatlatıyor beni, çünkü beni benim gibi bir konuda mücadele verenlerden başka kimse anlayamaz biliyorum.

Valla canım o kadar zor ki zaten tüp bebek sürecinde olduğumuzu herkese anlatamıyoruz. Bi de kendiliğinden hamile olanlar aynı kulvarda olmana rağmen sırf onlar hamile diye bazen seninle konuşmaya tenezzül bile etmiyorlar. Çünkü onun yaşadığı durumları sen hiç yaşamadığın için. Aynı dönmede evlendiğim akraba arkadaşlarla aram eskisi gibi değil. Bazen diyorum çocuğun yoksa kocan bile seni hesaba almıyor. O kadar ki psikoloji kalmamış

Anne olmak eminim ki dünyanın en güzel duygusudur. Ama kendimizi öncelikle şuna alıştırmalıyız, hiç çocuğumuz olmayabilir. Allah kaderimize bir çocuk yazmamış olabilir. Hayırlı olan bir çocuğumuz olmaması olabilir. Allah bizi yokluğu ile sınamasın ama evladımızla da sınamasın. Aynı zamanda bizi de evlatlarımıza sınav etmesin. Her olasılık insan oğlu için. Önce buna inanalım ki psikolojimiz yorulmasın. Ben bu yola her ihtimali göze alarak çıktım. Ben daha 21 yaşındayken evli değilken doktorum söylemişti. Çocuk istiyorsan görüştüğün biri varsa evlen sonra daha zor olur senin için diye. Allah’tan ümidi kesmedik. Tabi ki çok üzüldüğüm oldu her negatifte vs. Ama bizim için hayırlısı neyse o olacağına güveniyorum. Sende güven

Bende anlatmıyorum kimseye çünkü anlattığım en büyük aile fertlerinin bile sadece kendilerini düşündüğümü gördüğüm an vazgeçtim hepsinden, o bencillikleri gözüme çarptığı gün. O yüzden burada dertleşiyoruz ya kimseye anlatma ihtiyacım kalmıyor, burayı çok sevdim kalbimi rahatlatıyorsunuz hepiniz bence sen de takılma insanlara çünkü özünde insan çok bencil bir varlık ve anladımki en yakın arkadaşım bile dediğin insan senin en çok ihtiyacın olduğu gün aramıyor sormuyor bile seni önemsemiyor. Bu da demek ki her yolda yalnızız bilelim ona göre yaşayalım kimseye de çok fazla anlam yüklemeyelim. Sonra üzülüyoruz boş yere.
Ne güzel yazmışsınız, işin aslı bu yola çıkarken ve evlendiğimizde hiç çocuğumuzun olmayacağını biliyordum ve bile isteye evlendim eşim ciddi anlamda azosperm hastası ve en zor hasta gurubu. Ama biliyormusun sanki kalbimde bir güç bana inanç verdi ve olacak dedi sadece mücadele edin. Eşim sırf benim hatrıma yok demedi her tedaviye tamma dedi ve hiç inanmıyordu. Şimdi aslında öyke imkansız bir noktadan geldikki bu güne benim vazgeçmek yada orta kalitede embriyoya hayıflanmak gibi bir lüksüm yok aksine deli gibi sevinmem gerekiyor. Ama ne olduysa oldu benim o çok inanan kalbim vazgeçti bu dönem artık içimde anlayamadığım bi sakinlik var. Belkide çok yıprandık bu aşamaya gelene kadar bi durulmaya ihtiyacım da olabilir. İnşallah bizler için en güzeli hayırlısı neyse o olsun

Güzel şeyler biz istediğimizde değil, ihtiyacımız olduğunda olur diye bir söz okumuştum. Allah bu mutluluğu bize eminimki çok ihtiyacımız olduğunda yaşatacak. Belki de daha vermemiz gereken sınavlarımız var

Umarım öyle olur yanlış anlaşılmasın içimde hiç isyan yok ne gelirse herşey hayatta kabulüm gücüm yettiğince savaşırım fakat ben canımdan öte sevip bakacakken, üzerine titreyip tüm hayatımı bir çocuk üzerine endekslemeye sonsuz razıyken bir evlat için canım yanarken bu kadar neden hiç haketmeyen insanların sokaklarda perişan büyüyen çocukları var, etrafımda onlarca kötü anne baba var çocuklarına gereken önemi vermeyen, anlamıyorum neden ben! Sorguluyorum bunu eşimde eminim harika bir baba olurdu. Mal mülk zenginlik vs istemiyorum sağlıklı huzurlu bir bebek istiyorum neden bu kadar zor herkes için sıradan ve önemsiz olan birşey bana gelince neden ulaşılamaz… etrafımda sürekli birilerinin hamilelik haberini alıyorum, bi bebek mevlüdü, bi bebek görme, bi bebek müjdesi, hepsi sağlıkla büyüsün çok seviniyorum onlar adına ama neden bana gelince imkansız neden böyle anlamıyorum neyin bedelini ödüyorum ben…..

Ay dayanamadım ben aradım bugün donduracakları varmış bi de yarına kadar takip edecekleri varmış yarın arayıp toplu bilgi vereceklermiş inşallah bi sorun çıkmazsa ilk adetinle transfer olur diyorlar bakalım ama doktorum 40 günü bulur gibi konuştu

Yalnız sorun sizin bedeninizde değil. Eşinizde ve sizde bunu biliyormuşsunuz. En azından bir çözüm yolu var bu sefer olmaz bir sonrakinde olur bilemeyiz. İnsan sorguluyor sorguluyor sonra olmama ihtimaline boyun eğip kabulleniyor. Bende aynı şeyleri sordum hep. Kalbimi darlamışım. Kabul etmek için dilin söylemesi de yetmiyor. Kalp kabul etmeli

Eşim yada ben olması hiç farketmez ki ve en başından biliyordum tabi ama kalbimde hep hep büyük bir inanç vardı olacağına, doktorlarda en zor hasta gurubu olduğumuzu söylüyor ama ufacık da olsa tabi bir umut var ama benim üzerimden bu negatifliği atmam gerekiyor ama zaman lazım işte :) hakkımızda herşeyin hayırlısı hepimiz için Allah ım bir gün bu zor günleri unutturur bize umarım

Hayırlısı olsun hakkımızda hepimizin hayırlı ve sağlıklı evlatlar, rahat hamilelikler ve doğumlar nasip etsin Allah

selam kızlar, cumartesi günü opu sonrası regl kontrolüme gittim,
geçmiş 2 opudan 3 tane 3. gün embriyosu var ikisi 5 hücreliymiş,
doktor 1 opu daha önerdi sayım az olduğu için ordan da 2 tane alabilirsek en azından 5 e gidiyor mu bakıp onu transfer ederiz dedi.
biz dölleme işlemini de eşimin donmuş spermleri ile yapıyorduk, elimizde sperm de kalmadı şimdi çok kararsızım transfere mi geçsek yoksa tekrar opu yaptırıp yumurta almayı mı deneseler. Eğer opuyu seçersek eşimde tese olmak zorunda kalacak ekstra maliyet çıkacak yani.
Hatta evlenmen önce donduruğum 6 yumurtamı da taşımamı tavsiye ettiler ama sadece taşıma ve dölleme işlemi 30 bin mış. Çok karasızım sizce transfer mi tekrar opu mu?

Sonuçta doktorunuzun bu tavsiye ettiği yöntemi transferden sonra da deneyebilirsiniz. Ben şahsi fikrimi söyliyim önce transfer denerdim. Yine de karar sizin. Ama hem maddi hem de psikolojik olarak zor bir süreç sonuçta. Harcanan paralar kolay kazanılmıyor. En azından bir transfer sonrası deneme yapılabilir

Merhaba kızlar. Bende 2 tane dondurulmuş embriyom var. Pgtye gittiler. Aralık sonu gibi haber bekliyorum inşallah sağlıklı gelirlerse ocak ayının sonuna doğru transferim gerçekleşir diye düşünüyorum. İnşallah güzel hayırlı haberler almak hepimize nasip olur

Ay inşallah hepimiz birbirimize güzel haberler verelim

amh çok düşük sanırım hazır yumurta varken almak istiyor o da hatta en iyi yumurtayı bulup transfer etmek istiyor belki de olan embriyoların kalitesini yeterince begenmediği için tekrar opu tavsiye ediyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…