- 19 Ocak 2024
- 349
- 249
- 35
Amin canım sen nerde yaptırdınAyy bende aksaraydayım , ikimizde aynı anda tedavi olmuşuzinşallah sağlıkla dünyaya gelsin bebişlerimiz
Bende canım 2li tarama yaptıracağım. İnş hiç bir sorunumuz çıkmaz aminn :))Yok canım yaptırmıcam, normal rutin hamilelik testlerini yaptırcam.
Çok sağol canım detaylı detaylı yazmışsınSelam kizlarburalarda dolasirken ikili test msjlarinizi gordum ve yazmak istedim. Ben ikili testimi yaptirmistim risk cikmamisti. Daha sonra ayrintili ultrasona gittim üniversite hastanesinde bir profosore ucretli olarak. Bana bebeğimin burun kemiginin kisa oldugunu bununda down sendromu belirtisi oldugunu soyledi. Ama o kadar acimasiz konustu ki... Tup bebek oldugunu bildiği halde. Fetal dna yapirip sonuca gore aldirmami istedi. Bizim icin sozde bize yardim olsun diye yanimizda aradi test icn fiyat aldi indirim istedi Ben istemedikce daha da yuklendi. Esim " hocam az once gorduk eli parmaklari ayaklari herseyi var nasil kiyalim bebegimize " dediginde 'o bebek değil henuz fetus hem hazirda embriyolariniz varmis yine koydurursunuz ' dedi. O gun o odadan aglayarak ciktim. İki hafta sonrasina devletten randevu aldim ama o iki hafta omrumden omur gitti. Daha sonra devletteki ayrintili ultrasona girdim. Doktora demedim onceki yasadiklrimi bakti doktorda bana hic birsey demeyince anlattim olanlari. Doktorda hayir oyle birsey yok evet burnun kemigi kisa ama bu tek basina belirti olamaz kucuk burunludur bu bebek senin mucizense sahip cik ha yok aldiriim diyorsan yaptir testi ama birsey cikcagini sanmiyorum dedi icimi rahatlatti Allah ondan razi olsun. Ve oglum gercekten findik burunlu olarak dogdu. Ve anladikki o profosor doktor para icin yapti bunu anlaşması vardi buyuk ihtimal testi yapan sirketle. Simdi bunu uzun uzun yazdim cunku sizede eger boyle bisey derselrr uzulmeyin hamileliginizi kendinize zehir etmeyin diye. Tabi insallah hic uzuleceginiz seyler duymazsiniz
Selam canım, evet ben de 2li test yapacağım. Doğum paketi almadım. Bahçeşehir de Liv hospital da gebelik takibine başladım ama paket olarak yoktu her muayeneye para ödüyorum. Benim tüp bebek doktorum kanda pozitif aldıktan sonra 1 kez kese ve kalp için çağırdı sonra 7+1 dim o zaman. 9. haftamda yeni kadın doğumcu bulup gitmen lazım dedi bende yeni doktora başladım canım :)Selam kızlar
Fetal dna testi yaptıracak yok sanıyorum ikili test yaptıracaksınız
Bir de doğum paketi alan oldu mu, istanbul anadolu yakasındayım önerebileceginiz doktor yada hastane var mıdır?
Özellikle ikiz gebelik takibi yapan doktor biliyosanız soyleyebilir misiniz
Tüp bebek doktorum takip ediyodu 7+0dayım kontrole tekrar ne zaman gitmeliyim sizce?
Selam kuzumm. Ben baya yumurta toplama zamanında da kullandım. Transfer öncesi de, hiç bırakmadan devam ediyorum hala. Bırak demediler. Vitalea Iron-D kullanıyorum bir de omegrav diye balık yağı vitamin ve mineral içeren bir vitamin daha alıyorum.Selam kızlar , bir şey sormak istiyorum. doktorunuz D vitamini başlattı mı size ? Bana başlatmadı sadece kan ilacı başlattı. Hamileliğin erken dönemlerinde kullanılması gerekli diye okuyorum ama benim doktorum başlatmadı bilemedim aklıma takıldı
O zaman 9.haftaya kadar doktor bulup gitmeliyim bendeSelam canım, evet ben de 2li test yapacağım. Doğum paketi almadım. Bahçeşehir de Liv hospital da gebelik takibine başladım ama paket olarak yoktu her muayeneye para ödüyorum. Benim tüp bebek doktorum kanda pozitif aldıktan sonra 1 kez kese ve kalp için çağırdı sonra 7+1 dim o zaman. 9. haftamda yeni kadın doğumcu bulup gitmen lazım dedi bende yeni doktora başladım canım :)
D vitamini banada başlamadı ama etraftan kullananların olduğunu çok duydumSelam kızlar , bir şey sormak istiyorum. doktorunuz D vitamini başlattı mı size ? Bana başlatmadı sadece kan ilacı başlattı. Hamileliğin erken dönemlerinde kullanılması gerekli diye okuyorum ama benim doktorum başlatmadı bilemedim aklıma takıldı
Benim tamamlayıcı sağlık sigortam varda hamilelik öncesinde ekletmek gerekiyormuş doğum paketini o yüzden geç kaldım bu konu için maalesef :)O zaman 9.haftaya kadar doktor bulup gitmeliyim bende
Hastanelerin paketleri olmuyo bazısının ama dısardan sigortacılarla yaptırılabiliyor aklında olsun belki daha uyguna gelir
Ya bende çok duydum ama hiç vermediler bana bu zamana kadar :/ Bilemedim doktoruma sormak istiyorum aslında 2 hafta sonra randevum var o zaman sorayım diyorum, inş bir sıkıntı olmazD vitamini banada başlamadı ama etraftan kullananların olduğunu çok duydum
Yaa öyle miii .Ben hiç kullanmadım sadece folik asit kullandırdı yumurta toplamada da şimdi de sadece kansızlık çıkınca kan ilacı başlattı ama merak ettim yani bi soracağım doktoruma :)Selam kuzumm. Ben baya yumurta toplama zamanında da kullandım. Transfer öncesi de, hiç bırakmadan devam ediyorum hala. Bırak demediler. Vitalea Iron-D kullanıyorum bir de omegrav diye balık yağı vitamin ve mineral içeren bir vitamin daha alıyorum.
Sağlık ocaklarınıza bilgi verdiğinizde onlar bile yazabiliyor esasındaD vitamini banada başlamadı ama etraftan kullananların olduğunu çok duydum
Ben hiç kullanmadım canımSelam kızlar , bir şey sormak istiyorum. doktorunuz D vitamini başlattı mı size ? Bana başlatmadı sadece kan ilacı başlattı. Hamileliğin erken dönemlerinde kullanılması gerekli diye okuyorum ama benim doktorum başlatmadı bilemedim aklıma takıldı
3 kayıptan sonra dört koldan saldırıyo heralde doktorYaa öyle miii .Ben hiç kullanmadım sadece folik asit kullandırdı yumurta toplamada da şimdi de sadece kansızlık çıkınca kan ilacı başlattı ama merak ettim yani bi soracağım doktoruma :)
Yok canım dogum paketi ayrı bi paketBenim tamamlayıcı sağlık sigortam varda hamilelik öncesinde ekletmek gerekiyormuş doğum paketini o yüzden geç kaldım bu konu için maalesef :)
Sağlık ocağına kalp atışından sonra gittim hiç bişey söylemeyince bende demekki gerek yok diye düşündümSağlık ocaklarınıza bilgi verdiğinizde onlar bile yazabiliyor esasında
Benim hemşirem direk sordu kullanıyormusun diye ben new life ın efa mom ını kullanıyorum içinde folik d demir k3 varSağlık ocağına kalp atışından sonra gittim hiç bişey söylemeyince bende demekki gerek yok diye düşündüm