herkese merhaba, uzunca bir maratondan sonra ben de yazmak istedim.
1 mayısta 1 adet dondurulmuş 3.gün embriyosu transfer edildi. Test günüm 13 mayıstı, forumda farklı günlerde pozitiftik görenler olduğu için 5. Ve 7. günlerde erken gebelik testi yapmıştım negatif çıktı. 9.günü öylesine hadi yapayım dedim çift çizgiyi gördüm, bu sabah yani 10.gün kaset test yaptım çift çizgiydi, kan verdim. 280 geldi değer.
Erkek faktördü bizde ve benim de tüplerimde tıkanıklık varmış. Aslında yumurta sayım için hep iyi diyorlardı ama toplanacağı sırada niyetse çok düşük kaldı- 5 tane toplandı, 2si olgunmuş 1 tanesi de dındurulabildi.
Zaten Akdeniz usulü besleniyoruz ama biraz daha dikkat ettim bu süreçte ve beyaz ekmek çok nadir yedim, havuç suyu-kabak çekirdeği-kırmızı orman meyvelerini mümkün olduğunca her güne yaydım.2,5-3 lt su içtim ve kahve tüketmedim. Ara ara günde 1-2 çay bardağı çay içtim. Bu arada kabız olmadım, hatta günde 1 defadır normalim çoğunlukta 2 defa oldu. 10 gün raporluydum ama birkaç gün sonrasında araba kullanmaya, ufak tefek markete gitmeye başlamıştım.
Transferden itibaren kasıkta batmalar vardı,2.-3.günle birlikte göğüsler hassaslaşmıştı ama 6.7. Günler tamamen geçti. Şimdi tekrar başladı. 5.günden sonra adet sancılarım yoğunlaştı, ufak ufak hala belli ediyo kendini. Bu arada oldukça yoğun bir şekilde ben ayak üşümesi yaşadım. Bir çorap üstüne patikle dolaştım tüm günler. Sıcaklık basması çok oldu diyemiyorum. (İlaçlara bağladım çoğu belirtiyi ama ayak üşümesi farklıydı)
2*2 eastrofem
2*2 progestan fitil
1*1 prolutan dex
3günde 1 kalçadan progesteron iğne
1*1 oksapar
1*1 ecopirin
Haftada 10 damla D vit
1*1 prednol
2günde 1 dilaltı b12 var. İğneler yıprattı ama bitkisel bir krem karışımı ile sabahları sürüyorum ve toparlıyo.
Bir de ara ara Meryem suresi dinledim, salaten kamiletene niyet etmiştim ama sayıyı çok okuyamadım, transfer sırasında la havle vela guvveteyi okumuştum dilim ne kadar döndüyse. Umarım bizim için süreç güzel ilerler, pozitif gören arkadaşlar için de temennim o yönde. Negatif olan arkadaşlar için de hep dua ediyorum, Allah en yakın zamanda gönlünüzce versin