Hamile iken tetanoz aşısı oldum sanırım 4 yada 5 aylık hamileydim tam hatırlamıyorum daha sorna 3 doz covid aşısı oldum doğumdan sonra da tetenoz aşısı oldum 2.dozu sanırım böyleydi.kızıma da devletin verdiği bütün aşıları yaptırdım özel olan menenjit aşılarını da 6 doz olacak şekilde vurdurdum( ben 6 yaşındayken menenjit geçirdim) şunu söyleyebilirim ki aşılarla alakası var mı bilemem ama kızım 2.5 yaşında toplasan 3 kez grip olmuştur diş çıkarma evrelerinde asla ateş olmadı hastalık dönemlerin de asla olmadı bağışıklığı güçlü bir çocuk yemeside güzel çok şükür onunda etkiside var tabiki de
covid zamanı hamileydim babam 10 gün entübe şekilde yoğun bakımda yattı Mardinden İzmir e gelemedim uçak yoktu ölseydi onu asla göremeyecektim cenazeye gidemeyecektim şükürler olsun hepsini atlattık birdaha yaşatmasın Rabbim o yüzden bende aşılarımı oldum
şuanda herhangi bir zararını görmedim ileri dönemde bir problem olur mu bilemem ama bende aşı geçmişi böyle işte sen yazınca bende yazmak istedim
kimseye aşı vurulun çocuğunuza vurun demem hakkım zaten yok vurana da asla karışmam