2024 ikiz anneleri tek başına büyüyenler

haticelcn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
1
0
1
28
Merhabalar, 40 günlük ikizlerim var. Preeklemsi nedeniyle erken dogdular. Biri 35 gün diğeri 2 hafta kuvezde kaldı. Bu sure boyunca annemlerde kaldım. Lohusa bunalımı yaşadım. Hala daha devam ediyor ama biraz daha azaldı. Eski hayatımı özledim. Bebekleri kabullenemedim. Yavas yavas bag kuruyoruz. Hala korkuyorum. Kendi evime geçsem eski duzenime dönmeye çalışsam daha mi kolay olur acaba diye düşünüyorum. Tecrübeli ikiz anneleri var mi? Lohusalik surecini nasıl atlattiniz? Sütünüz yetti mi? Biberonla mama verdiniz mi? Tek kalmak zorladı mi?

İkiz değil bebeğim 3 aylık, 6 günlükten beri yalnız büyütüyorum. Tabiki zor ama sevdikçe alışıyor insan. İlk 40 gün gerçekten çok zordu, psikolojim bozuldu odada bir başıma bebek ve ameliyatlı ben. Sohbet edecek insan aradım resmen. Ama 40 indan sonra bebek de alıştı ben de sürece alıştım öyle böyle derken toparlandım. Hâlâ zorluklar var ama kabullendim, bu bitmeyecek kapıya da koyamazsin bebeği, komşuya da veremezsin mecbur kabulleniyorsun. Ve büyüdükçe de sevimli şeker oluyorlar, gaz sancısı bitiyor, göz teması başlıyor, algılar açılıyor...
İkiz olunca belki zorlanırsınız, yardımcı olacak yakında oturan birileri umarım vardır, ya da eşiniz müsait olmalı. Ev işi, yemek, temizlik vs kalıyor yoksa bebekle..
Ama insan alışıyor, olumsuz olmayın çok çabuk büyüyorlar...

Ikizlerim şuan 22 aylıklar ve başından beri tek başıma bakıyorum sadece dogduklarinda eşim 1 hafta izine ayrılmıştı calismaya basladigi zaman da annem gelip 1 ay kadar yanimda kaldi lohusalik nedir hiç bilmedim belkide buna bile vaktim yoktu. Biz mamaya başladık çocuk doktorum iki meme tek bebegin hakki dedi bu yüzden hem emzirdim hem mama verdim hem sütümü sagdim oğlum 4 ay kızım 5 ay anne sütü aldi biberona alistiklari icin memeyi bıraktılar malasef
O kadar çok bunaliyordum O kadar çok sıkılıyordum ki eşimin eve gelmesini hep dört gözle bekliyordum ama bazen mesai
Yapıyordu geceleri bile tek kaliyordum geceleri düşünün 2 saatte bir beslemem gerekiyordu neyse çok uzun yazmakla bitmez
Sevgili ikiz annesi özellikle aramıza HOSGELDIN sana naçizane tavsiyem öncelikle kendi evine gecmelisin eğer rahata alisirsan dahada zorluk çekeceksin çünkü şuan iyi günlerin büyüdükçe hersey daha da zorlanacak malasef. Eski hayatın geride kaldı artık hiç birsey eskisi gibi olmayacak bu mümkün değil zaten. Yeni hayatına alışmaya bak onlar sana Allahin bir emaneti bir hediyesi gibi düşün ne mutlu sana ki insanlar 1 tane ararken sana 2 tane vermiş. Aklına yerleştir bu bir çalışma hayatı değil iş değil bitmeyecek Allah evlatlarımızı uzun sağlıklı ömürler versin. Eğer devamlı karınları yine acıktı of altını yeni degistim kaka yapmış dersen bunalıma girersin çünkü büyüyene kadar bunlar hep var yani demek istediğim kabullenmelisin kabullenmelisin. Düşünsene ikiside sana muhtaç senden başka daha iyi kim bakabilir onlara inan bana annen bile bakamaz. Annenin tecrubelerinden faydalan ama senin bebeklerinin annesi olduğunu unutma.
Burda bir sürü şey okuyorum tek çocuk bakanlar sıkıntılarından bahsediyorlar inan ki ikizlerden birisi uyuduğunda oh be diyorum bu isyan edenler herhalde x2 zorlukları bilmiyor ben hatta sinir oluyorum halada olurum :) belki ucuz anneleride bizim isyanlarimiza sinir oluyordur :) kimbilir neyse çok uzun oldu tebrik ediyorum mutlu huzurlu ömürler diliyorum dediğim gibi bunlarin geçmeyeceğini anlarsan kabullenirsen hersey daha iyi olur senin için hem senin hem bebeklerinin

Merhaba anneler inşallah sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almıştır siniz inşallah bende ikiz annesiyim daha 11+3 11+4 haftalık lar doktorum perinatoloji bölümünde detaylı ultrason istedi nasıl yapılır özelde fiyatı nedir bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba, benim de 1 buçuk aylık ikizlerim var aynı dönem doğum yapmışız sizinle ben hem emzirme hem mama ile ilerliyorum. Eşim öğretmen olduğu için 40 gün beraber baktık 2 haftadır annemden destek alıyorum çünkü aynı anda ağladıkları zaman yetişemiyorum gerçekten zor ama çok güzel değiyor kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…