Ayyy memede uyumak istemiyorsa bunu kullan Direk fırsata çevir. Benim bebeğimin hep emeceğini bilsem ve memede uyumasa çok sevinirim. Şuan öyle istediği için öyle yapıyoruz ama ben çok yorgunum. Meme ve uyku ilişkisinin kesilmesi için uyku saatinden 15 dk önce uyuttuğunuz oda dışında emzirin, sonra uyku için odaya geçip uyutun diyorlar da benim bebiş doymak için 15 dk önce emse de uyku için yine memeye geliyor. Doktorumuz da bu ay için bunu kesmek için çabalamayalım, güvenli yer olarak geliyor dedi. Yorulacaksınız ama geçici dedi de bakalım geçici mi kalıcı mı göreceğizVakit bulabilirsem uyku eğitimi videoları izleyeceğim :/ şimdi eşim beşiğe koydu kollarını bez kundakla sarıp, uyuttu orda 2 saat uyumuşuz o da ben de. Ama arada kıpırdandı uyanır gibi oldu salladım beşiği diyo.
Siz nasıl uyutuyorsunuz meme dışında? Bugün memede uyumak istemedi mesela. Ama şu an memede emdi 25 dk kadar geri uyudu :d
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Linakiz
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelik hamilelik kadindogum
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Kapkara değil de loş olmasını öneriyorlar. Gece zaten zifiri karanlık oluyor.Yarın evde yalnızız bi deneyeyim bakalım teşekkür ederim ama ben gündüzleri perde kapatmıyorum gece gündüz farkı olsun diye gündüz ışıksız olmasın diye okumuştum
- 19 Temmuz 2023
- 1.786
- 2.516
- 53
Eheh ben odada uyutmuyorum ki gündüz, salonda uyutuyorumAyyy memede uyumak istemiyorsa bunu kullan Direk fırsata çevir. Benim bebeğimin hep emeceğini bilsem ve memede uyumasa çok sevinirim. Şuan öyle istediği için öyle yapıyoruz ama ben çok yorgunum. Meme ve uyku ilişkisinin kesilmesi için uyku saatinden 15 dk önce uyuttuğunuz oda dışında emzirin, sonra uyku için odaya geçip uyutun diyorlar da benim bebiş doymak için 15 dk önce emse de uyku için yine memeye geliyor. Doktorumuz da bu ay için bunu kesmek için çabalamayalım, güvenli yer olarak geliyor dedi. Yorulacaksınız ama geçici dedi de bakalım geçici mi kalıcı mı göreceğiz
- 6 Aralık 2021
- 2.006
- 2.374
- 83
Kendi uyanıyor vermessem de ağlıyorEmzirirken bu durum biraz daha zor ama sen biberonla beslediğin için 6 aydan sonda yavaş yavaş gece beslemesini kesebilirsin bebiş kendi uyanıyo mu acıktığı için sen mi uyandırıyosun
- 6 Aralık 2021
- 2.006
- 2.374
- 83
Daha çok var desene ya gece uykularına hasret kaldımBen araştırıyorum 9 aylıkken bırakılabilirmiş
- 6 Aralık 2021
- 2.006
- 2.374
- 83
Bende araştırıyorum ama pek yok ya hep destekli uyutma öğretiyorlar 1 yaşa kadar bağ odaklı diyorUyku eğitimini ağlatmadan olan bi versiyonu bulursam ben düşünüyorum 6 aylıktan sonra. Çünkü memede uykuya çok alıştı ben de kilo alımı az diye hunharca emzirmeye çalışıyorum tek başıma kesemem o bağı. Hoş bu ara memede de her zaman uyumuyo ağlıyo nasıl uyutacağımı şaşırıyorum açlık ağlaması ve uyku ağlamasını bi türlü ayırt edemiyorum
- 6 Aralık 2021
- 2.006
- 2.374
- 83
Sma comfort kullanıyoruz bizMama kullananlar hangi markayı tercih ediyorsunuz acaba? Doktorumuz bize Aptamil prosyneo önerdi fakat bulunduğumuz ilçede yok.
Kim west metodu varmış. Bu metodu deneyeceğim 6 aylık olunca. Inşallah işe yarar.
Ya bu daha şefkatli görünüyor ama sonuçta yanında da olsak ağlamasına sabretmek ve izin vermek gerekiyor. Ben bunu yapamam gibi geliyor, bu da emmeyi bırakana kadar uykusuz olmak demek. Bu konu beni çok çaresiz hissettiriyor bilmiyorum napacağız, inşallah kendi bi düzene girer
Bizim de öyle kucağımda uyuyor hep ama biraz büyüyünce odasında uyutmayı deneyeceğim. Ona alışabilirse ben de evde işimi yapabilirim, o da rahatça uyuyabilir.Eheh ben odada uyutmuyorum ki gündüz, salonda uyutuyorum
- 26 Aralık 2015
- 11.697
- 18.885
- 298
- 34
Merhabalar öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Beni çok rahatlattınız çok çok teşekkür ederim mesajınız ilaç gibi geldi. O kadar korka korka içiyordum ki ona zarar veririm düşüncesi ile. Ama başka çarem kalmadı her doğal yolu denedim ama olmadı bir kutu bitirdim geçiyor gibi oldu ama tekrar başladı öğretmenim küçük yaş grubum var çok hastalanıyorlar haliyle bulaşıyor bu arada ilk gebeliğimde yaşamadığım çoğu şeyi yaşıyorum cidden her hamilelik kendi bedende bile farklı oluyor. El ve ayaklarımda egzamalar oldu kaşıntılı krem kullanmak durumunda ben de kaldım ve ara ara çıkıyor çıktıkça kullanıyorum. Kolunuz gerçekten normale dönüyor ve daha da iyi olacaktır evet hamilelik gerçekten çok güzel insan çok özlüyorMerhabalar Ben dermatoloğa gitmiştim o da antibiyotik ve antibiyotikli krem vermişti, onları kullanınca zamanla geçti ama bıçak gibi kesilmedi, aşama aşama geçti. Fotoğraf ekleyeyim, ilki başlangıçtan 4.güne kadarki hali, diğeri 10.gün fotoğrafı. Merak etmeyin ve hiiiiç korkmayın, bebişlerimiz kendilerini çok güzel koruyorlar. Ben kolum için de idrar yolu enfeksiyonu için de ilaç kullanmak zorunda kaldım ama bebişimi sağlıkla kucağıma aldım. Enfeksiyon onlar için daha riskli o yüzden ben iyi olayım ki bebeğim de iyi olsun diye düşünün içinizi rahatlatın, geçecek Bana da geçecek diyorlardı ama hep üzülüyordum haklılarmış Bazılarımızın gebelik hormonlarına vücut tepkileri farklı olabiliyor. Benim gibi olan yoktu mesela, herkes de çok şaşırdı. Çünkü aşıdan 10 gün sonra ortaya çıkmıştı. Giderek arttı, hatta geçtikten sonra ben kolumda renk farkını görebiliyordum ama doğumdan sonra vücut kendini toparlıyor ve eskiye dönüyor. Çatlak dışında kalıcı değil çoğu şey, canınızı sıkmayın. Bebişinizle bu tatlı anların tadını çıkarın, hamilelik çok güzeeel
- 26 Aralık 2015
- 11.697
- 18.885
- 298
- 34
Çok ama çok teşekkür ederim çok sağ olun iyi ki yazmışım buraya aldığım cevaplar beni çok rahatlattı. Anne yüreği işte korkuyor tedirgin oluyor hangisini yapsam daha iyi olur diye düşünmeden duramıyor. Ama ben de içmeye başladım artık. Umarım şifa olur bebeğimi de sağsalim hayırla dünyaya getiririmantibiyotik kullanmadıgında bebeginin gorecegi zarar kullandıgında antibiyotikten gorecegi zarardan çok daha risklidir. Enfeksiyonların bebeği etkileme ihtimalleri cok daha fazladır. Doktor antibiyotik verdiyse gönlünüz rahat olsun. Rahat değilsede süphelerinizi doktorla paylaşın alternatif varsa uygulayabilir ama her iki durumda da bebegini z ve siz iyi olucaksınız merak etmeyün hepimiz defalarca aynı yollardan gectik.
- 19 Temmuz 2023
- 1.786
- 2.516
- 53
Park yatağı odaya tekrar kurup deneyeyim yarın bariBizim de öyle kucağımda uyuyor hep ama biraz büyüyünce odasında uyutmayı deneyeceğim. Ona alışabilirse ben de evde işimi yapabilirim, o da rahatça uyuyabilir.
- 15 Nisan 2023
- 440
- 297
- 23
Ben odada yatırmaya başladım gündüzleri alışsın diye iki gündür yine oturma odasında uyuttum 20 dakikada bir uyanmaya başladı en azından odada 40 dakika uyuyorduPark yatağı odaya tekrar kurup deneyeyim yarın bari
Hepimiz kaldık bu surede eşimin uyuyor olması aşırı sinirimi bozuyorDaha çok var desene ya gece uykularına hasret kaldım
Alışır alışır 1 hafta uyuduktan sonra alışıyorlar ben hep yatağına koyuyorumBizim de öyle kucağımda uyuyor hep ama biraz büyüyünce odasında uyutmayı deneyeceğim. Ona alışabilirse ben de evde işimi yapabilirim, o da rahatça uyuyabilir.
Ben 2 aylıkken gözlerini kapar kapamaz kaldırırdım uyumasın diye. Emzik var bizde. Emziksizde uyur ama uyanınca uyku uzatması için memeye gelmek yerine emzik alınca devam ediyor. Saat belirleyin. Zaten en fezla 2 saat sonta uykusu gelicek. Eşiniz doğru yapmış beşiğine bırakın mayışık sallayın uyur. Lakin sallama desteği olur mu bilemem. Benimki gündüz hiç 2 saat uyumuyor yarımmsaat sonra uzatmem lszım uykularını her çocuk farklı. Akşamda 9 da yatıyoruz. Bu gece 4 den sonra saat başı uyandı neden bilmiyorum. 2 kere besliyorum. 6 buçuk 7 buçuk arasıda uyanır. Zorla emzik verirsem 8 çeyrek maks.Vakit bulabilirsem uyku eğitimi videoları izleyeceğim :/ şimdi eşim beşiğe koydu kollarını bez kundakla sarıp, uyuttu orda 2 saat uyumuşuz o da ben de. Ama arada kıpırdandı uyanır gibi oldu salladım beşiği diyo.
Siz nasıl uyutuyorsunuz meme dışında? Bugün memede uyumak istemedi mesela. Ama şu an memede emdi 25 dk kadar geri uyudu :d
- 19 Temmuz 2023
- 1.786
- 2.516
- 53
Emzik almıyo benimki yaa kaç kere denedim bıraktım ben de. 12. hafta atağından önce ne güzel uyuyordu beşiğinde o ataktan sonra zor olmaya başladı. Ama birkaç gündür çok uğraşınca oluyo. Yarın deneyeceğim tekrar yatağına koymayıBen 2 aylıkken gözlerini kapar kapamaz kaldırırdım uyumasın diye. Emzik var bizde. Emziksizde uyur ama uyanınca uyku uzatması için memeye gelmek yerine emzik alınca devam ediyor. Saat belirleyin. Zaten en fezla 2 saat sonta uykusu gelicek. Eşiniz doğru yapmış beşiğine bırakın mayışık sallayın uyur. Lakin sallama desteği olur mu bilemem. Benimki gündüz hiç 2 saat uyumuyor yarımmsaat sonra uzatmem lszım uykularını her çocuk farklı. Akşamda 9 da yatıyoruz. Bu gece 4 den sonra saat başı uyandı neden bilmiyorum. 2 kere besliyorum. 6 buçuk 7 buçuk arasıda uyanır. Zorla emzik verirsem 8 çeyrek maks.
- 8 Mayıs 2023
- 2.297
- 2.522
- 53
- 28
Ay gerçekten mi ya bugün ilk defa huzursuz kuzucmEvet canım kabarmış diş etleri hemde 2 tane geliyor
- 1 Eylül 2022
- 443
- 388
- 33
Ben pure and soft yazanı kullanıyordum sünnet zamanı pure and softun 4 numarasını bulamayınca premium olanını aldım. Memnun kaldım hatta geçen hepsiburadada kampanya vardı 4 paket daha aldım. Bunlar bitince hangisi varsa ondan devam ederimAy bez için hala emin olamadım Molfix konusunda karar kıldık ama molfixin premium olanı varmış markette burada hep anne kucağı gibi olan önerilmiş o yüzden almakta kararsız kaldım. Yok mu hiç premium olanı kullanan
Şöyle yap canım memede gözlerini kaparken hemen piş pişş yapıp poposuna vurup yan yatırmayı dene ya da kundaklı emzir gözleir kapalıyken hemen yatır hafif salla piş pişşş diyip öyle öyle alışır. Nazar değmesin maşallah diyeyim ben 2 dakka kucağımda mayıştırıp yatağında sevip çıkıyorum o uyuyor kendisi. Kaygılanırsa kameradan görüyorum gidip seviyorum dalamazsa kucağımda öpüo geri bırakıyorum. Benim sıkıntım yarım saat sonra uyku döngüsünde o hafif olanda uyanıyor devam ettiremiyor. Memesiz uyuyor sallamıyorum yatağında uyuyor ama uyanıyor. Başına gidip dalana kadar emzik ver atıyor emzio ver falan yapıyorum. Şanslıysam sabaha kadar 2 beslenmeyle uyuyor değilsem uyanuyor saat başı bu aralar. Gündüzde böyle en azından 20 30 dakka kendime ayırıyorum kahvaltıdır çamaşırdır kahvedir. Başına gidip uykusunu uzatıcaksam yanıma kahvemi çikolatamı alıyorum. Ya da yanına uzanıp dinleniyorum.Emzik almıyo benimki yaa kaç kere denedim bıraktım ben de. 12. hafta atağından önce ne güzel uyuyordu beşiğinde o ataktan sonra zor olmaya başladı. Ama birkaç gündür çok uğraşınca oluyo. Yarın deneyeceğim tekrar yatağına koymayı
Emzik konusunda birşey diyemeyeceğim başlanmadıysa emziksiz deneyin bebelerin çok uykusu gelince mayışıp uyuyorlar. Al omzuna mesela youtubede stres giderici muzik var sallana sallana öyle uyurdu bebem lakin bırakınca kalkıyorlar o yüzden yatağında uyursa tuvalete gidersiniz uzanırsınız yemek yer yaparsınız.