• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Yahu bu çocuğun gecenin bir saati kalkıp saatlerce uyanık kalmasını aşamıyorum arkadaşlar. Zaten yatırasıya belimiz koptu. Bir kal saat sonra uyanıyor, Eşim bir saat ben bir saat her gece iki saatimiz pışpışla kucakla geçiyor. Vallahi de billahi de güzel bir uykuya hasret kaldım. Allah’ın zoruna gitmesin onun bir dakika eksikliğini göstermesin bana ama şu yavrumun güzel rahat uykularını da göreyim ya. Hiçbir şeye tahammülüm kalmadı, ne uyku gerilemesiymiş çok ilerideydik zaten 🙄
Gündüz uykuları nasıl? Gün içinde az uyuyup çok yorulan bebekler gece uykuya dalmakta zorlanırmış

Gece beslenmesini ne zaman bırakacağız nasıl bırakacağız bilen var mı 1 yaşına kadar mesela bırakılması gerekiyormuş belki diyorum o zaman uykuları düzene girer? Bide uyku eğitimi almış olan var mı yada almayı düşünen?
Ben araştırıyorum 9 aylıkken bırakılabilirmiş

Gece beslenmesini ne zaman bırakacağız nasıl bırakacağız bilen var mı 1 yaşına kadar mesela bırakılması gerekiyormuş belki diyorum o zaman uykuları düzene girer? Bide uyku eğitimi almış olan var mı yada almayı düşünen?
Bebiş acıkınca yada altını kirletince mecbur uyanacak onlar kendileri çok akıllılar ne yapacaklarını biliyorlar

Uyku eğitimini ağlatmadan olan bi versiyonu bulursam ben düşünüyorum 6 aylıktan sonra. Çünkü memede uykuya çok alıştı ben de kilo alımı az diye hunharca emzirmeye çalışıyorum tek başıma kesemem o bağı. Hoş bu ara memede de her zaman uyumuyo ağlıyo nasıl uyutacağımı şaşırıyorum açlık ağlaması ve uyku ağlamasını bi türlü ayırt edemiyorum

Uyku eğitimini ağlatmadan olan bi versiyonu bulursam ben düşünüyorum 6 aylıktan sonra. Çünkü memede uykuya çok alıştı ben de kilo alımı az diye hunharca emzirmeye çalışıyorum tek başıma kesemem o bağı. Hoş bu ara memede de her zaman uyumuyo ağlıyo nasıl uyutacağımı şaşırıyorum açlık ağlaması ve uyku ağlamasını bi türlü ayırt edemiyorum
Uykusu gelince aaaaauu diye ağlar. Bir de saatli uyut bitanem. Mesela benimki 12 de uyandı 13 30 13 45 gibi tekrar uyutucam. Memede kapadı gözünü ama kaldırdım uyku saati gelmediği için. Açlıktan olsa nehh nehh diye ağlar ve susmaz. Uykusu gelincr huysuzlaşır mayışır hareketleri yavaşlar.

Ben ilk kızımda 2 yaşına kadar emzirdim gece de uyandıkca emdi. Gece sütünün de çok faydalı olduğu için ben bırakmayi düşünmüyorum bu kızımda da. Zaten 2 yada 3 kere uyanıyor gece emmeye ama dış dönemijde falan artıyor bu gece uyanmalar oda kendini rahatlatmak için emiyor. Zaten emmeyi tamamen bırakana kadar bize düzgün uyku yok o yüzden emsin bence. Uyku eğitimine de ben karşıyım düşünmüyorum.

Uykusu gelince aaaaauu diye ağlar. Bir de saatli uyut bitanem. Mesela benimki 12 de uyandı 13 30 13 45 gibi tekrar uyutucam. Memede kapadı gözünü ama kaldırdım uyku saati gelmediği için. Açlıktan olsa nehh nehh diye ağlar ve susmaz. Uykusu gelincr huysuzlaşır mayışır hareketleri yavaşlar.
Ben yapamadım o saat işini maalesef, bi rutinimiz yok :/ bana tüm ağlamalar aynı gibi geliyor:(

Dişlerimiz geliyor mu sizce kıslar ağrı yok gibi ama eller ve salyalar hiç durmuyor

Eklentiler

• IMG_20250105_142548.jpg
    IMG_20250105_142548.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 40
Mama kullananlar hangi markayı tercih ediyorsunuz acaba? Doktorumuz bize Aptamil prosyneo önerdi fakat bulunduğumuz ilçede yok.

Kızlar benim çok saçma bi şekilde tetanoz aşısının olduğu yerden kolum mikrop kapmış ve 10 gün sonra kolumda enfeksiyon oldu. Gün gün kabararak şişiyor şuanda. Dermatolog Augmentin antibiyotiği verdi, bir hafta kullanmam gerekiyormuş. Bebeğime zararı olmasından çok korkuyorum. Kendi doktorum da dermatolog da kullanmam gerektiğini söylüyor. 24+5 bugün benim, antibiyotik kullanan oldu mu aramızda? Biraz sinirlerim bozuldu antibiyotik kullanmak zorunda olduğum için, tecrübesi olan varsa yazabilir mi?
Merhabalar çok olmuş siz yazalı ama şuan ben de aynı durumdayım bir aydır hastayım iyileşemiyorum bu süre zarfında Aksef 500 antibiyotik kullandım geçmedi şimdi Agumentin 1000 gram başlandı korka korka içiyorum bebeğime bir şey olursa diye😢 belki bir şey yazarsınız rahatlarım diye düşündüm anne yüreği😢

Merhabalar çok olmuş siz yazalı ama şuan ben de aynı durumdayım bir aydır hastayım iyileşemiyorum bu süre zarfında Aksef 500 antibiyotik kullandım geçmedi şimdi Agumentin 1000 gram başlandı korka korka içiyorum bebeğime bir şey olursa diye😢 belki bir şey yazarsınız rahatlarım diye düşündüm anne yüreği😢
antibiyotik kullanmadıgında bebeginin gorecegi zarar kullandıgında antibiyotikten gorecegi zarardan çok daha risklidir. Enfeksiyonların bebeği etkileme ihtimalleri cok daha fazladır. Doktor antibiyotik verdiyse gönlünüz rahat olsun. Rahat değilsede süphelerinizi doktorla paylaşın alternatif varsa uygulayabilir ama her iki durumda da bebegini z ve siz iyi olucaksınız merak etmeyün☺️ hepimiz defalarca aynı yollardan gectik.

Kim west metodu varmış. Bu metodu deneyeceğim 6 aylık olunca. Inşallah işe yarar. 🤲

Merhabalar ☺️ Ben dermatoloğa gitmiştim o da antibiyotik ve antibiyotikli krem vermişti, onları kullanınca zamanla geçti ama bıçak gibi kesilmedi, aşama aşama geçti. Fotoğraf ekleyeyim, ilki başlangıçtan 4.güne kadarki hali, diğeri 10.gün fotoğrafı. Merak etmeyin ve hiiiiç korkmayın, bebişlerimiz kendilerini çok güzel koruyorlar. Ben kolum için de idrar yolu enfeksiyonu için de ilaç kullanmak zorunda kaldım ama bebişimi sağlıkla kucağıma aldım. Enfeksiyon onlar için daha riskli o yüzden ben iyi olayım ki bebeğim de iyi olsun diye düşünün içinizi rahatlatın, geçecek 🙏🏻 Bana da geçecek diyorlardı ama hep üzülüyordum haklılarmış 🥲 Bazılarımızın gebelik hormonlarına vücut tepkileri farklı olabiliyor. Benim gibi olan yoktu mesela, herkes de çok şaşırdı. Çünkü aşıdan 10 gün sonra ortaya çıkmıştı. Giderek arttı, hatta geçtikten sonra ben kolumda renk farkını görebiliyordum ama doğumdan sonra vücut kendini toparlıyor ve eskiye dönüyor. Çatlak dışında kalıcı değil çoğu şey, canınızı sıkmayın. Bebişinizle bu tatlı anların tadını çıkarın, hamilelik çok güzeeel 😍💞

Eklentiler

• IMG_7317.jpeg
    IMG_7317.jpeg
    149,2 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_7318.jpeg
    IMG_7318.jpeg
    116,2 KB · Görüntüleme: 31
Yaparsın canım yaparsın. Böylelikle uykuları da düzene girer. Birde bu aylarda hep mızmızlar sıklıyorlar.
Vakit bulabilirsem uyku eğitimi videoları izleyeceğim :/ şimdi eşim beşiğe koydu kollarını bez kundakla sarıp, uyuttu orda 2 saat uyumuşuz o da ben de. Ama arada kıpırdandı uyanır gibi oldu salladım beşiği diyo.

Siz nasıl uyutuyorsunuz meme dışında? Bugün memede uyumak istemedi mesela. Ama şu an memede emdi 25 dk kadar geri uyudu :d

Ben yapamadım o saat işini maalesef, bi rutinimiz yok :/ bana tüm ağlamalar aynı gibi geliyor:(
Canım rutini oluşturma da öncelikle takip et. Mesela sabah ne zaman uyandı, diyelim ki 08.00de kalktı 1,5-2 saat sonra uyku sinyali (gözünü ovuşturma, sabit noktaya bakma, esneme vs.) görürsen hemen yavaşla, sesli oyuncakları kapat, perdeleri kapat uyku moduna geç. O zaman ağlamadan ya da çok az mırıldanarak uykuya geçiyor. Uykusunun da 45 dk altında olmamasına dikkat et, eğer olursa uykuya döndürmeye çalış. Bunları birkaç gün takip ettiğinde genel olarak aynı saatlerde uyanıp uyuduğunu fark edeceksin. O zaman krizler daha az oluyor. Gündüz uykularını da güzel yaparsa uyanıklık zamanlarında daha keyifli oluyor ve gece uykusu daha düzgün oluyor. Ha ne kadar bi düzen dersen orası ayrı konu 😂 gece harika diyemem ama uykuya yorgun geçmediğinden eminim.
Mama kullananlar hangi markayı tercih ediyorsunuz acaba? Doktorumuz bize Aptamil prosyneo önerdi fakat bulunduğumuz ilçede yok.
Canım ben temiz içerikli ve anne sütüne yakın olduğu için golden goat kullanıyordum ama bu ay biraz kabızlık yaptı maalesef. Öyle olunca doktorumuz probiyotikli olduğu için Aptamil Prosyneo önerdi. Gerçekten işe yaradı, karın ağrısı azaldı. Kakasını güzelce yapabildi. O yüzden şuanda bundan devam ediyoruz. Hepsiburadada indirimli satılıyordu, oradan alabilirsin ya da Amazon’dan alabilirsin. Bir iki güne elinde olur.

Canım rutini oluşturma da öncelikle takip et. Mesela sabah ne zaman uyandı, diyelim ki 08.00de kalktı 1,5-2 saat sonra uyku sinyali (gözünü ovuşturma, sabit noktaya bakma, esneme vs.) görürsen hemen yavaşla, sesli oyuncakları kapat, perdeleri kapat uyku moduna geç. O zaman ağlamadan ya da çok az mırıldanarak uykuya geçiyor. Uykusunun da 45 dk altında olmamasına dikkat et, eğer olursa uykuya döndürmeye çalış. Bunları birkaç gün takip ettiğinde genel olarak aynı saatlerde uyanıp uyuduğunu fark edeceksin. O zaman krizler daha az oluyor. Gündüz uykularını da güzel yaparsa uyanıklık zamanlarında daha keyifli oluyor ve gece uykusu daha düzgün oluyor. Ha ne kadar bi düzen dersen orası ayrı konu 😂 gece harika diyemem ama uykuya yorgun geçmediğinden eminim.

Canım ben temiz içerikli ve anne sütüne yakın olduğu için golden goat kullanıyordum ama bu ay biraz kabızlık yaptı maalesef. Öyle olunca doktorumuz probiyotikli olduğu için Aptamil Prosyneo önerdi. Gerçekten işe yaradı, karın ağrısı azaldı. Kakasını güzelce yapabildi. O yüzden şuanda bundan devam ediyoruz. Hepsiburadada indirimli satılıyordu, oradan alabilirsin ya da Amazon’dan alabilirsin. Bir iki güne elinde olur.
Yarın evde yalnızız bi deneyeyim bakalım teşekkür ederim 🙏🏻 ama ben gündüzleri perde kapatmıyorum gece gündüz farkı olsun diye gündüz ışıksız olmasın diye okumuştum

Back
X