• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar doktor demir olarak wellcare kidsfer vermiş ama 4-10 yaş grubu çocuklar için uygundur günde 1 ml yazıyor. Biz 4 aylık bebeğe 1 ml veriyoruz🤔
Canım kilo başı 1 damla dedi bana doktor
Doğum sonrası işe başlayan var mı ben bu hafta başlıyorum tedirginim biraz sizde süreç nasıl ilerledi
Ben başladım. Günlük 360 cc süt bırakıyorum ben gelene kadar onu veriyorlar ben gelince zaten saldırıyor geceye kadar saat başı emiyor ama özlediği için biraz da bence 🥲 İlk 2-3 gün zor geçiyor sonra oturuyor rayına merak etme canım her şey onlar için 🙏🏻
Ben de ikinci dönem okula başlamak zorunda kalabilirim heyet alamazsam eğer. 4 aylık olacak nasıl olacak bilmiyorum
Ben de tam 4.ayına girdiği gün bıraktım bence erken olması daha iyi daha çabuk alışıyor

Zaten oyuzden uyku gerilemesi falan yaşıyorlar 😁 her bebek ogrendigi herşeyi tekrarlama egilimindedir. Mesela yemek yerkende yere attıgında cıkan sesi deneyimlemek için tekrar tekrar atıcaklar Sıkınca olusan sekli gprmek için tekrarlıycak. geceleri uyumama sebepleri genelde bu. Ogrendiklerini sürekli tekrarlamak istiyorlar. 😁 cok tatlı değil mi
Benimkide gece 4 de kalkıp konuşmaya çalışıyor 😂

Kızlar bez konusulmus ben ilk kizimda da ikinci kızım da hep Molfix kullandım başka bez denemedim bile çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadık. Bide ek gıda konuşulmus bana çok erken geldi ya en az 5.5 aylık olunca başlarım ben. Oturmaya da 4.5 aylıkken başladım korkarım birşey olur diye. Doktorlari da anlamak mümkün değil biri başka bişey söylüyor diğeri başka bişey en iyisi kendi bildiğimiz 😂 İlk 6 ay sadece anne sütü diye bas bas bagiriyolardi şimdi 4 aylık ek gıdaya başlatiyorlar anlamıyorum vallahi

Kızlar bez konusulmus ben ilk kizimda da ikinci kızım da hep Molfix kullandım başka bez denemedim bile çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadık. Bide ek gıda konuşulmus bana çok erken geldi ya en az 5.5 aylık olunca başlarım ben. Oturmaya da 4.5 aylıkken başladım korkarım birşey olur diye. Doktorlari da anlamak mümkün değil biri başka bişey söylüyor diğeri başka bişey en iyisi kendi bildiğimiz 😂 İlk 6 ay sadece anne sütü diye bas bas bagiriyolardi şimdi 4 aylık ek gıdaya başlatiyorlar anlamıyorum vallahi
Yani büyük komusmayayım da ben anne sütü alabildigi kadar alsın derim😁 ama dayanamayıp yalatırım gibi de tadını alır yerse bilemem mama veriyo olsam baslatırım gibi ama 🤣

Dedi
Ama arka koltukta doğru şekilde kemeri bağladığımızda güvenli oluyor?
Dediğim gibi airbagleri kapatarak ters şekilde puseti koyarak ön koltukta gidebiliyor. Tabi kemer de. Yönetmelikte böyle yazıyor. 🤷🏼‍♀️ guvenli koltuk yok derken instagramda paylaşıyorlar mesela en guvenlisi orta kıltuk şeklinde. Baska sayfa paylaşıyor şöfor arkası bi baskası çapraz. Hangisini dinlersin bazıları diyor pusetin tutma kolu koltuga dayancak bi başka sayfa diyor normal şekilde. Allah gostermesin kaza bela 🤲🏻

Dedi

Dediğim gibi airbagleri kapatarak ters şekilde puseti koyarak ön koltukta gidebiliyor. Tabi kemer de. Yönetmelikte böyle yazıyor. 🤷🏼‍♀️ guvenli koltuk yok derken instagramda paylaşıyorlar mesela en guvenlisi orta kıltuk şeklinde. Baska sayfa paylaşıyor şöfor arkası bi baskası çapraz. Hangisini dinlersin bazıları diyor pusetin tutma kolu koltuga dayancak bi başka sayfa diyor normal şekilde. Allah gostermesin kaza bela 🤲🏻
Ay aman Allah korusun. Aslında bizim oto koltuğu vardı yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor onu kullanıyorduk da ordan tekrar kucakta bebek arabasına koy filan zor geldi çıkardık pusetle devam

Ama arka koltukta doğru şekilde kemeri bağladığımızda güvenli oluyor?
Dedi

Ama tabi arkada duruyorsa arkada durması daha iyidir. Allah muhafaza on şekil kazalarda ezilmelerde konsol göçebiliyor. Allah gostermesin oyle kazaları.

Ay aman Allah korusun. Aslında bizim oto koltuğu vardı yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor onu kullanıyorduk da ordan tekrar kucakta bebek arabasına koy filan zor geldi çıkardık pusetle devam
Yaa evet bizdede var ama dedigin gibi puseti fazladan almışız gibi yanımıza oluyor biz kurmadık oto koltugunu. Biraz büyüsün geceriz puseti bırakınca tabi. Şimdi biraz korkuyorumda ben agzına bişey kaçar kusar görmem falan die ayna aldım ama genede tam hakimiyet olmuyor

Yaa evet bizdede var ama dedigin gibi puseti fazladan almışız gibi yanımıza oluyor biz kurmadık oto koltugunu. Biraz büyüsün geceriz puseti bırakınca tabi. Şimdi biraz korkuyorumda ben agzına bişey kaçar kusar görmem falan die ayna aldım ama genede tam hakimiyet olmuyor
Ben biraz ağlar sonra susar moduna geçtim dkdkdkd zaten sanırım alıştı biraz daha. Şu happy song çok etkili gerçekten

Yani büyük komusmayayım da ben anne sütü alabildigi kadar alsın derim😁 ama dayanamayıp yalatırım gibi de tadını alır yerse bilemem mama veriyo olsam baslatırım gibi ama 🤣
Bende öyle düşünüyorum 5.5 aylıkken yavaş yavaş başlarım diyorum bakalım. Daha 3.5 aylığız biz

Canım alıp bir kase bir şey yedirmeyeceğiz zaten bir çay kaşığı tadım yaptıracağız 😂

Yahu bu çocuğun gecenin bir saati kalkıp saatlerce uyanık kalmasını aşamıyorum arkadaşlar. Zaten yatırasıya belimiz koptu. Bir kal saat sonra uyanıyor, Eşim bir saat ben bir saat her gece iki saatimiz pışpışla kucakla geçiyor. Vallahi de billahi de güzel bir uykuya hasret kaldım. Allah’ın zoruna gitmesin onun bir dakika eksikliğini göstermesin bana ama şu yavrumun güzel rahat uykularını da göreyim ya. Hiçbir şeye tahammülüm kalmadı, ne uyku gerilemesiymiş çok ilerideydik zaten 🙄

Ya evet deniz kenarı cok rüzgar oluyo bende bazen gpturuyprum sahile genelde cıkamıyoruz evden işe götürüyorum amrkete goturuyorum😁

Aradan al al giy 😁😁😁

Ben kullanıyorum onceden arka koltuga koyuyorsum ayna almıştım koltuk aynası. Ama durmuyo naptıysam. Artık ön yolcu koltuguna koyuyorum airbagşeri kapatıp. Beni gorunce daha iyi oldu. Bende mıdahale ediyoeum arada puseti sallıyorum

Boyle kalırsa iyi. Merak etme bebiş bagısıklık kazanıyor. Sütün antikor iretir bol bol emzirmeye calıs eskisinden cok. Bide solunum yolunu açık tur
Yapıyorum da balgamdan dolayı emmiyor

Ben biraz ağlar sonra susar moduna geçtim dkdkdkd zaten sanırım alıştı biraz daha. Şu happy song çok etkili gerçekten
Cidden happy song çok etkili, bazen anında kesiyor ağlamayı 😍
Yahu bu çocuğun gecenin bir saati kalkıp saatlerce uyanık kalmasını aşamıyorum arkadaşlar. Zaten yatırasıya belimiz koptu. Bir kal saat sonra uyanıyor, Eşim bir saat ben bir saat her gece iki saatimiz pışpışla kucakla geçiyor. Vallahi de billahi de güzel bir uykuya hasret kaldım. Allah’ın zoruna gitmesin onun bir dakika eksikliğini göstermesin bana ama şu yavrumun güzel rahat uykularını da göreyim ya. Hiçbir şeye tahammülüm kalmadı, ne uyku gerilemesiymiş çok ilerideydik zaten 🙄
Canım seni çok iyi anlıyorum 😔 Biz bir ay önce yaşamaya başladık, hala da toparlandı denemez ama uyku en önemli ihtiyaç gerçekten. Beyni duruyor insanın, güne devam etmeye hali kalmıyor. İnşallah hepimiz bebişlerimizin kesintisiz uykularını görebilelim. Saat başı uyanmayı yaşamayan için ne olacak uykusuz kalsam gibi geliyor ama arka arkaya sürekli olunca yaşanmıyor gerçekten. Ağlaya ağlaya annemi çağırmıştım ben. Hoş benden başkasının yavruma faydası olamıyor, benimle besleniyor, benimle uyuyor ama işte ne bileyim bi 5 dk oyun oynatsa bile kârdır diyip çağırıyorum. Haliniz kalıyorsa gündüz uyku saatini takip edip uykuya yakın dışarı çıkmanızı tavsiye ederim. O uyursa siz de biraz hava almış olursunuz 🥺 Güç kalmıyor ama ben dışarı çıkınca daha dinç dönüyorum eve.

Canım kilo başı 1 damla dedi bana doktor

Ben başladım. Günlük 360 cc süt bırakıyorum ben gelene kadar onu veriyorlar ben gelince zaten saldırıyor geceye kadar saat başı emiyor ama özlediği için biraz da bence 🥲 İlk 2-3 gün zor geçiyor sonra oturuyor rayına merak etme canım her şey onlar için 🙏🏻

Ben de tam 4.ayına girdiği gün bıraktım bence erken olması daha iyi daha çabuk alışıyor
Peki sütü o gün yeni mi sağıyorsunuz yoksa daha önce sağdığınız sütler mi var

Gece beslenmesini ne zaman bırakacağız nasıl bırakacağız bilen var mı 1 yaşına kadar mesela bırakılması gerekiyormuş belki diyorum o zaman uykuları düzene girer? Bide uyku eğitimi almış olan var mı yada almayı düşünen?

Gece beslenmesini ne zaman bırakacağız nasıl bırakacağız bilen var mı 1 yaşına kadar mesela bırakılması gerekiyormuş belki diyorum o zaman uykuları düzene girer? Bide uyku eğitimi almış olan var mı yada almayı düşünen?
Emzirirken bu durum biraz daha zor ama sen biberonla beslediğin için 6 aydan sonda yavaş yavaş gece beslemesini kesebilirsin bebiş kendi uyanıyo mu acıktığı için sen mi uyandırıyosun

Back
X