Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Canım şuan şoktayım. Bende geceleri inanılmaz ter içinde uyanıyorum diye parol içip hastayım ben diye geziyordum evde 10 gündür… Tüm işide eşime kitledim hastayım diye iki gündür. Terleme lohusalıktan mı yani? 😲 ee ne zaman biter terleme o zaman? 😃
hamilelikte biriken ödemi atıyoruzdur. hasta sayılırız sonuçta 😂 ben de atmaya başlarım umarım hala hamile gibiyim

Evet damlanın kendisi , sanki bi influencer da koyu renk gibi görmüştüm emin olamadım o yüzden . Bendeki de renksiz eczane zaten orijinaldir diye düşündüm 👍
Evet canım biz ebebekten aldık ama orası da orijinal olmayan ürün satmayacağı için yeni üretilen Bestlak’lar bunlardır muhtemelen

Canım şuan şoktayım. Bende geceleri inanılmaz ter içinde uyanıyorum diye parol içip hastayım ben diye geziyordum evde 10 gündür… Tüm işide eşime kitledim hastayım diye iki gündür. Terleme lohusalıktan mı yani? 😲 ee ne zaman biter terleme o zaman? 😃
Ahahahhaha kız owlll owlll yazmasa hepimiz terimize başka bahane bulmuşuz 😅 Ben de diyorum ki ameliyat sonrası antibiyotik ara ara ağrı kesici falan kullandık ya onlar terletiyordur 🤣 Hatta anneme dedim ki anne dün içmedim antibiyotik ama yine terledim dedim. Annem de daha ilacın etkisi devam ediyordur falan gibi bir yorum yaptı. Meğer lohusalık terlemesi diye bir şey varmış. Acaba vücuttaki fazla sıvıyı böyle mi atıyoruz ki?? Ben asla kalın da giyinemiyorum üstümde bir atlet altımda pijama geziyorum. Annem sürekli uyarıyor üstüne bir şey giy ayağına çorap giy anlatamıyorum ki giymediğim halde sucuk gibiyim bak diyorum bir de giyinsem bayılır kalırım herhalde sıcaktan 😆

Hanımlar yorumlarınızı merak ediyorum,
Tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim.
Eşimin babalık izni bitti yarın iş başı yapacak malum. Bugün geldi dedi ki ben diğer odaya geçeyim artık çünkü uykum devamlı bölünürse iş yerinde çok verimsiz olurum vs. Annem de o sırada dedi ki siz bilirsiniz yine ama lohusa kadın tek başına uyutulmaz derler işte al basması durumu falan olur diye. Eşim de dedi ki annen doğru söylüyor, emzirirken uyuyakalma riskin falan da korkuttu beni şimdi sen iyisi mi salonda annenle aynı odada yat bebeği de yanına alıp dedi. Ben de birincisi rahat edemiyorum salonda zaten daha sağa sola dönüşlerim bile zar zor iken. İkincisi de istemiyorum yani. Odamda daha rahatım. Annem tüm gün ayakta ve çok yoruluyor gece de bizimle sürekli uyanıp durursa iyice yorulacak. Hem babalık da biraz zorlanmak olmamalı mı? Bana diyor ki sen gündüz bebek uyuduğunda yatıp uyuyabilirsin ama benim öyle bir şansım yok diyor. Oysa ben de gündüzleri yatıp uyumuyorum şu an evde en az uyuyan kişiyim (doğal olarak)
Öte yandan geceleri bana çok mu faydası var derseniz hayır 😄 besleyen ve altını değiştiren benim sonuçta gazını çıkarmaya kalkması gerekirse kalkıyor. Her zaman da böyle bir ihtiyaç olmuyor falan filan. Sorumluluklar noktasında tembelleştirir mi sizce ayrı yatmamız onu? Ne düşünüyorsunuz?

Eşimin babalık izni bitti yarın iş başı yapacak malum. Bugün geldi dedi ki ben diğer odaya geçeyim artık çünkü uykum devamlı bölünürse iş yerinde çok verimsiz olurum vs. Annem de o sırada dedi ki siz bilirsiniz yine ama lohusa kadın tek başına uyutulmaz derler işte al basması durumu falan olur diye. Eşim de dedi ki annen doğru söylüyor, emzirirken uyuyakalma riskin falan da korkuttu beni şimdi sen iyisi mi salonda annenle aynı odada yat bebeği de yanına alıp dedi. Ben de birincisi rahat edemiyorum salonda zaten daha sağa sola dönüşlerim bile zar zor iken. İkincisi de istemiyorum yani. Odamda daha rahatım. Annem tüm gün ayakta ve çok yoruluyor gece de bizimle sürekli uyanıp durursa iyice yorulacak. Hem babalık da biraz zorlanmak olmamalı mı? Bana diyor ki sen gündüz bebek uyuduğunda yatıp uyuyabilirsin ama benim öyle bir şansım yok diyor. Oysa ben de gündüzleri yatıp uyumuyorum şu an evde en az uyuyan kişiyim (doğal olarak)
Öte yandan geceleri bana çok mu faydası var derseniz hayır 😄 besleyen ve altını değiştiren benim sonuçta gazını çıkarmaya kalkması gerekirse kalkıyor. Her zaman da böyle bir ihtiyaç olmuyor falan filan. Sorumluluklar noktasında tembelleştirir mi sizce ayrı yatmamız onu? Ne düşünüyorsunuz?
En basit mantıkla artık hayatınızda yeni bir birey var. En az 1 yıl yanınızda yatacak gece beslenmesi olacak. O zaman 1 yıl boyunca ayrı mı yatacak? Genelde erkekler bir zaman sonra duymuyorlar. Özellikle sen çalışmıcaktın gece bakımları komple sana kalacak gibi ama bunun ilerde allah korusun ateşi var başında beklemesi var. Sanki herkes müthiş uykuyla mı gidiyormuş iş yerine. Benim ablamlarda gördüğüm eniştem de ablam da uykusuz yaşamayı öğrendiler mesela. 3. Çocuk olmasına rağmen ihtiyaç durumunda hala eniştem bakar. Ve sabah 6da işe giden birisi. Nasıl alışırsa öyle gidecektir bence ayrı gayrı olmaz. Ana olarak 9 ay karnında büyüttün dikişi doğurması emzirmesi çekiyorsun erkeklerin şimdi babalık görevi başlıyor. Birazcık da onun fedakarlık dönemi diye düşünüyorum. Umarım seni dolduruyor olmuyorumdur 🫢

İnan ben de en az senin kadar merak ediyorum 🤣🤣 ablam en fazla 38. Haftayı gördü 3 çocukta. Diyor nasıl bir his 40 olmak 😁😁
Ay yok onu asla merak etmem şahsen benimkiler 36+37+38+38 de oldular 😅😅😅
Pompayı hastane vermiyor muymuş. Bana hemşire getirmişti hastanenin pompayı bir gece

Al benden de o kadar 😅 ilk dogumumda ebe patlattı. Diğerleri zaten sezaryan. Napim bir tane daha mı doğurayım🤣 benim yavrulardaki bu inat varken o da ters olur dönmez gerci😆
Ben denemiş oldum canım gerek yok aynısı oluyo🤣🤣🤣
Ben 6.45 hastanede olacağım 😅 7.45 doğum. Başarılar kuzum 🧡 bebişleri alıp gelelim inşallah.

Ayy stresliyim mutluyum heyecanlıyım sona yaklaştım finale sayılı saatler kaldı banada dua edin

Ben de 7 de hastanedeyim heyecan dorukta 😁♥️
Anamm yarın biz 1 aylık oluyoruz ve 3 bebemiz daha geliyor maşallah size ben daha uyanmadan buralar bebek ağlaması ile şenlenecek 🤩🤩 hepinize sağlıklı doğumlar kizlar size 🤲🤲🤲

İlk bir hafta birlikte yattık çünkü zaten tek başına kalkamiyosun bebeği bile alamiyosun wcye bile beraber gittik bu seferki sezeryanim zorladi beni hiç uyumadık doğru düzgün izinin biteceği gün kendim tek başıma yataktan kalkinca ertesi gün bende izin verdim sabah 5 de gidiyo işe zaten sevkiyat şoförü kamyon kullaniyo henüz aynı odada yatmiyoruz 40 im çıkınca yatağıma gececegim kızım çok zorlarsa huysuzlugu gece yine ayrı yatarım düzene girene kadar ama ağlasa kendide kalkar bakar. Ben uykusuzluğa tahammül edemiyorum sinirleniyorum diğer çocuklarda sabaha kadar ayağında sallayıp uykusuz işe gitmisligi var ilgilenir altını bile degistiri yedirir içirir o yönden şanslıyım ama ben gündüzleri uyuyabiliyorum dediğim gibi çok huysuzlanirla uyutmazsa ben bebeği alıp diğer odaya gecicem 4 teker üstünde sonuçta ben yaparım fedakarlık
He haftasonlari evde olduğu için sabah bebeyi aliyo beni diğer odaya gönderiyor bende uyuyabiliyorum

Son düzenleme:
Yani eşin her şeye karışıp yorum yaparken problem olmuyor ama konu uykusunun bölünmesine gelince nasıl problem oluyor anlayamadım açıkçası, bana pek geçmedi bu durum ve bencilce geldi. Uyumadığı her dakika bir fikri vardı senin anlattığın kadarıyla, birden bire uyku ağır mı bastı anlayamadım ki :) Bebeğe ben bakacağım, işten ayrıldım o nedenle ama bir kez bile ayrı yatmayı düşünmedik. Aksine ben birkaç kez söyledim çok problem olursa ben salona geçerim vs diye ben rahat edemem dedi eşim. Bence olması gereken bu. Önemli bir toplantı seyahat vs durumunda elbette yapılabilir ben de üzülürüm ama en başında böyle bir anlaşma beni sinirlendirirdi açıkçası.

X