• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
1. Minimum 15 dk sağ memeyi 15 dk sol memeyi emmeli..
2. Bir memeyi emsin ön sütü de son sütüde alsın kendi bıraksın sonra gaz çıkar ikinciyi teklif et. Almıyorsa bir sonraki emzirmede ikinciden başla.

Bu yöntemlerden hangisi doğru acaba? Herkes farklı bir şey söylüyor.

Gebe okulunda 2. Yöntem söylendi.
Sağlık ocağındaki ebe de 1. Yöntemi söyledi. İlk emzirmende 15 dk sağ 15 dk sol, ikinci emzirmende son bıraktığın memeyi önce ver, 15dk sol 15 dk sağ şeklinde.
Deneye yanıla öğreneceğiz sanırım😟
Benim bebek tek göğüsü alıyor zar zor oda 15 dakikayı buluyor geri uyuyor ikinciyi asla veremiyorum 😕 ama aç kalsa isterdi diye düşünüyorum

Benim bebek tek göğüsü alıyor zar zor oda 15 dakikayı buluyor geri uyuyor ikinciyi asla veremiyorum 😕 ama aç kalsa isterdi diye düşünüyorum
Evet onu bende yaşıyorum hemen uyuyakalıyor sarılıktan dolayı memenin sıcaklığında mı uyuyakalıyor yoksa gerçekten doyuyor mu bende anlamıyorum. Ama şuan yeni yeni uykusunda uyanıp aranma sinyalleri başladı. Yani kendisi acıktığını belli etmeye başladı normalde hep ben uyandırıyordum. Beslenme aralığını kaç tutuyorsunuz peki 2-3 saati geçmesin dedi doktor. Sürekli uyandırmaktanda memnun değilim dün gece biraz rahat bıraktım kendisi bakalım ne yapacak diye 3 saati geçtiği de oldu uykuya da ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum…

Evet onu bende yaşıyorum hemen uyuyakalıyor sarılıktan dolayı memenin sıcaklığında mı uyuyakalıyor yoksa gerçekten doyuyor mu bende anlamıyorum. Ama şuan yeni yeni uykusunda uyanıp aranma sinyalleri başladı. Yani kendisi acıktığını belli etmeye başladı normalde hep ben uyandırıyordum. Beslenme aralığını kaç tutuyorsunuz peki 2-3 saati geçmesin dedi doktor. Sürekli uyandırmaktanda memnun değilim dün gece biraz rahat bıraktım kendisi bakalım ne yapacak diye 3 saati geçtiği de oldu uykuya da ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum…
Benim ki bi kere üç saati buldu ağlayacaktım uyuya kalmışım. Saat aralığı çok değişiyor uyanıksa sürekli emziriyorum yarım saatte bir, zaten uyanık olduğu zaman çok az onun dışında alarm kuruyorum 40 dakika /1 saatte bir emziriyorum. Benimki de yavaş yavaş kendi uyanıyor uyanmıyorsa altını açıyorum o şekil hemen uyanıyor uykusuz kalsın daha iyi diyorum aç olmasında şekeri düşer diye çok korkuyorum. Mama takviyesi yapıyorum zaten uyurken onu verebiliyorum ama emzirirken zor uyandırmak şart

Benim ki bi kere üç saati buldu ağlayacaktım uyuya kalmışım. Saat aralığı çok değişiyor uyanıksa sürekli emziriyorum yarım saatte bir, zaten uyanık olduğu zaman çok az onun dışında alarm kuruyorum 40 dakika /1 saatte bir emziriyorum. Benimki de yavaş yavaş kendi uyanıyor uyanmıyorsa altını açıyorum o şekil hemen uyanıyor uykusuz kalsın daha iyi diyorum aç olmasında şekeri düşer diye çok korkuyorum. Mama takviyesi yapıyorum zaten uyurken onu verebiliyorum ama emzirirken zor uyandırmak şart
Zamanla daha da düzene girecek bence ilk zamanlar bende uyuyakaldım bir iki kez korktum baya ağlamıyor çünkü acıktı mı belli etmiyordu şuan mesela hemen acıktığını anlatmaya çalışıyor. Şu sarılık riskleri ilk 10 gün falan geçsin sende daha rahat edeceksin bence.

Hanımlar bebo bi tık sarı geliyor gözümüze, gözünde vücudunda değil de yüzünde. Çok aktif emmiyor uyandıramıyorum da zaten, bugün sağdım 10-12 ml gibi bi şey çıktı onu verdik bi 10'luk da mama verdik sizce yeterli mi?

Hanımlar bebo bi tık sarı geliyor gözümüze, gözünde vücudunda değil de yüzünde. Çok aktif emmiyor uyandıramıyorum da zaten, bugün sağdım 10-12 ml gibi bi şey çıktı onu verdik bi 10'luk da mama verdik sizce yeterli mi?
3 saatte bir 30 ml veriyorduk yavrum ilk doğduğunda. Birde yiyeceği miktarı kilosuna göre hesaplıyor doktor . Eşimde hesaplıyor ama ben bilmiyorum nasıl yapıyor . İnternetten bak istersen mesela şuan . 3-3200 falanız 60 ml yiyor 3 saatte bir . Ama ben 70 falan veriyorum

Uyandıramıyorum çok canım sıkılıyo ya inşallah anne karnında hissettiğindendir sarılıktsn değil
Gün ışığında kontrol et . Gözlerinin içi beyaz değilse sarılıktır . Yüzüne parmağınla bastır böyle sarı sarı gelmesi gerekir. Uyanmaması çok normal benim ki 33 günlük anca anca biraz uyanmaya başladı . Prematüre olduğu için daha yeni doğmuş gibi düşün dedi doktor 😋 bende hala uğraşıp duruyorum yani. Ama geçecek merak etme . Saatini geçirme biberon şiringa ne olursa olsun doyur yeterki . Ben çok denedim şırınga ama başaramadık boğulacak dşye hep korktum .

Gün ışığında kontrol et . Gözlerinin içi beyaz değilse sarılıktır . Yüzüne parmağınla bastır böyle sarı sarı gelmesi gerekir. Uyanmaması çok normal benim ki 33 günlük anca anca biraz uyanmaya başladı . Prematüre olduğu için daha yeni doğmuş gibi düşün dedi doktor 😋 bende hala uğraşıp duruyorum yani. Ama geçecek merak etme . Saatini geçirme biberon şiringa ne olursa olsun doyur yeterki . Ben çok denedim şırınga ama başaramadık boğulacak dşye hep korktum .
Bakim gün ışığında cano. Yüzüne bastırınca sarıysa mı sarılık oluyo dedin? Ona da bakayım. Şırıngayı kayınvalidem veriyor hemşire gösterdi bana ama ben de korkarım, birkaç kere kaçar gibi oldu çünkü panik yaparım ben de :(

Az geliyodur belki kuzum 30 luk veriyorum ben memenin yaninda doktor bisey demedi mi ?

Az geliyodur belki kuzum 30 luk veriyorum ben memenin yaninda doktor bisey demedi mi ?
2.5 şırınga verdiler hastanede, biz sonra 2.5 vermeye devam ettik kustu fazla geldi beni emmeye de başladığı için, 1.5 şırınga (12) veriyoduk dün 2 verdik emmediği için. Ekstra bişi demediler

Bakim gün ışığında cano. Yüzüne bastırınca sarıysa mı sarılık oluyo dedin? Ona da bakayım. Şırıngayı kayınvalidem veriyor hemşire gösterdi bana ama ben de korkarım, birkaç kere kaçar gibi oldu çünkü panik yaparım ben de :KK43:
Evet yüzüne böyle bastırarak burun kenarlarında gezdir parmağını . Sarı oluyorsa sarılıktır . Mesela ten rengini bacaklarından kontrol et benimkinin bembeyazdı. yüzü bi tuhaftı . Şimdi sarılığı düştü meğer pamuk gibiymiş kızım . Ama muhakkak gün ışığında bak evin lambaları yanıltıyor

bize de hastanede doktorlar hemşireler 2 saati geçirmeyin emzirin dedi, annem boşver sen bunlar nerden bilcek uyanınca emzir dedi 🤣🤣🤣 şunu kv dese sinirimden ölürdüm ama kendi annem 🤣🤣
Eğer ben annemi dinleyip uyanınca emzirseydim muhtemelen komalıktı şeker düşmesinden . Uyuyakaldım bir gün 5 saat geçmiş hala derin uyuyordu . Bıraksam 8 saati geçerdi uyanmazdı eminim 😍 saatli uyandırmak gerek hele benim bebe uyanmayı bilmiyor 😂😂

Eğer ben annemi dinleyip uyanınca emzirseydim muhtemelen komalıktı şeker düşmesinden . Uyuyakaldım bir gün 5 saat geçmiş hala derin uyuyordu . Bıraksam 8 saati geçerdi uyanmazdı eminim 😍 saatli uyandırmak gerek hele benim bebe uyanmayı bilmiyor 😂😂
ayy bizimki de uyanamıyor ya yicem ölcem valla çok çok güzel bir duyguymuş 😍 lohusalığın aksiliğini edinemiyorum bu çocuk yüzünden 🤣

Cnm sanki az verdim miktar benim bebis 36 da dogdu ve direk hastanede 25 cc verdiler emzirdikde mama harici ve saat de 1 besledim benimkinde sarilik vardi gozunun beyazi bariz sap sariydi saatde 1 hem emzirdim hem mama vrdim cunku ilk zmn sut az geliyordu benim hemen gelmedi sutum ve gece mavi mora yakin sarilikda kullandiklari mavi ışık kullandik gece lambasi olarak halada geceleri aciyorum

Back