Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Ben hiç saymıyorum ya çünkü göbeğimle oynayınca hemen tepki veriyor bazen unutuyorum bende ama şu son 2-3 gündür baya aşağıdan çıkacakmış gibi hareketler ediyor

Yeterli yeterli, doktorum hıçkırık vs hepsi harekettir dedi. Bazen yılan gibi süzülüyor mesela, hepsi hareket

Benimde hep öyle günden güne değişiyor
Ay bi doğursaydık hayırlısıyla valla beni bu süreçte en çok tedirginlikler yordu yaa

Ben stresliyim canolar ya. Sabahları uyanıp uyuyamıyorum geri. Ağzımın içi yara olmuş hep dudaklarım soyulmaktan dudaklarım da yara oldu. Çok gerildim son günler diye
Bende öyleyim canım sabah 5 gibi bi uyanıyorum 7 ye kadar dönüp duruyorum sonra eşim işe gittikten sonra zar zor dalıyorum uykuya dudaklarım çatır çatır çatladı ağzımda stresten yaralar çıktı bi doğursak rahatlasak

Ay bi doğursaydık hayırlısıyla valla beni bu süreçte en çok tedirginlikler yordu yaa
Tedirginlik hiç bitmiyor ya, ilk 3 ay tutundu mu tutunmadı mı sonrasında sağlıklı mı şimdi de doğuruyor muyum diye bir panik benim de 37.haftada alttan muayenelerim olacak, doktor hem kültür alacağım hem çatı muayenesi yapacağım dedi. Sanırım normal doğum konuştuğumuz içşn enfeksiyon durumuna bakıyorlar, çatı muayenesi de rutin zaten. Korkmuyorum canım pek tatlı değildir kültür zaten çok alındı, gebelikte de aldırdım ama geriliyorum yine de sen kaçıncı haftadasın, daha gün almadın değil mi? İrilikten dolayı sezaryen karar vermişti doktorun diye hatırlıyorum.

Hayirli aksamlar kizlar deneyimli anneler ve taze anneler benim bebis bugun kakasini hic yapmadi rahatsizda oluyor varmi oneriniz yada sizin bebislerde durumlar nasil ayrica sizin bebislerde de arada inilti oluyormu inilti ses cikartiyorlarmi

Ben de 5'te uyandım 10'a kadar döndüm durdum, bi ara müzik açıp dans ettim eşim uyanır belki diye uyanmadı kdkg 10'da kedoya sarılıp uyumuşum 11 gibi uyandım valla anlamsız bişi. Dilim bile acıyor

Ben de 5'te uyandım 10'a kadar döndüm durdum, bi ara müzik açıp dans ettim eşim uyanır belki diye uyanmadı kdkg 10'da kedoya sarılıp uyumuşum 11 gibi uyandım valla anlamsız bişi. Dilim bile acıyor
Ben de son günler de kendime sardım açıp ağzımı falan inceledim bugün sonra kendime anksiyete atağı yaşattım ağzımda niye böyle şeyler çıkmış diye sonra bi an kesin ağzıma bi virüs bulaştı bişey oldu diye düşündüm asdfgf yiter yaaa

Ya evet, ilk aylarda aman kasık ağırısı aman akıntı derken zar zor geçti. Sonra detaylı fetal derken o bi stresli geçti. Şimdi de hareketler iyi mi, doğum nasıl olacak başladı benim de canım tatlı değildir, ama bu vajinal bakılan işlemlerde hiç kasmamak lazım sanırım. Bana vajinal ultrason smear vs de hep aynı şeyi doktor kasmazsan kendine acı da olmaz ağrı da, gerçekten de öyle oldu benim 36+1. Pazartesi tekrar gideceğim muhtemelen tarih verecek doktor çok çok küçük bir normal doğum ihtimali var ama hiç umudum yok. 39. Hafta gibi sezaryen olacak sanırım. Sen ne durumdasın, bebiş kanaldaydı değil mi, senin vajinal doğum olur gibi bence

Hayirli aksamlar kizlar deneyimli anneler ve taze anneler benim bebis bugun kakasini hic yapmadi rahatsizda oluyor varmi oneriniz yada sizin bebislerde durumlar nasil ayrica sizin bebislerde de arada inilti oluyormu inilti ses cikartiyorlarmi
Benim bebisin kaka yapmadigi gun oluyor, rahatsiz da olmuyor. Genelde 4-5 gunkaka yapmamasi normalmis, tabi rahatsiz gorunuyorsa o baska. bu arada mama kullaniyor musun? Hipp kabiz yapiyormus mesela

İlk çocuğum evet. Büyütmek yetememek bunlar korkutucu geldi. Emzirme bile şu an büyük sorun mesela. Doyuyor mu doymuyor mu aklım hep orada.
Merhaba geçen gün bir yerde okumuştum. Doğumdan sonra iyi bakamam düşüncesi o kadar baskın oluyormuş ki birden bire hayatımıza bir canlı giriyor ve tüm sorumluluğu üzerimizde oluyor. Okuduğum yerde şöyle yazıyordu asıl bunu düşünüp üzülen annelerin ne kadar mükemmel olduklarını. İhtimali bile kendilerini hırpaladıklamaya yetmesinden, onların çocuklarına anneleri varken hiç bir şey olmayacağından bahsediyordu. Eminim her şeyine fazlasıyla yeten mükemmel bir anne olacaksın.

O kasık ağrılarından ne çektik ya, tüp bebek olduğundan mıdır nedir ben her gün adet sancısı gibi sancı çekiyordum 4 ay boyunca, geçti allahtan. Annelik böyle bir şey galiba, hep bir endişe kasmamak lazım tabi ama bende hafif bıkmışlık var galiba, 2 günde bir devamlı vajinal muayene oldum çok uzun süre o yüzden of poflayarak giriyorum onu fark ettim. Neyse artık minik hanım için katlanacağım yeter ki iyi olsun. Ay tam 1 hafta aramız, 35+1’im ben de. 2600 olmuş kilosu. Tombik diyor ama ölçümlere göre normal gibi de görünüyor, kafası büyük değil bir de o mutlu etti. 30.haftada 2 kg geldi orda bi panik olduk ama yavaşladı sonradan kilosu sanırım. Bir hafta epey almış oluyor bir hafta daha yavaş ilerliyor kilosu. Evet başı kanalda, konumu çok iyi dedi doktor ama 40.haftayı tamamlarsa 4 kiloyu geçer, Ocak ayına kalmamalı dedi. Ödev ve egzersiz verdi doğumu başlatmak için, hafif hafif yapmaya başla dedi ama sürekli nefes nefeseyim nasıl olacak bilmiyorum iri bebeklerde normal doğuma hiç gerek yok ya, üzme kendini. Biz hayaller kuruyoruz ama her bebek geleceği yolu kendisi seçiyor, benim doktorum 8 cm açıklıkla sezaryen olmuş mesela. Bir de aralık sonu doğmuş onun oğlu da, 38.haftada. Gelmesin diye devamlı yattım ama erkenden geldi diyor

outoffit Kumraladamavituna1 Orangegreysky second_life

Kızlar sizi gördüm öğrenmek isteyenler olarak.
Sezaryende de sonrasında da kanamam çok oldu. Bu yüzden sezaryen sonrası o karna bastırma olayını sanırım 30-40 kez yaptılar masaj şeklinde. Bir de dilaltı, fitil ve ağızdan 7-8 tablet ilaç verdiler kanama kesilsin diye. Bastırdıkları için ağrım çok oldu. İlaç sebebiyle titreme krizine girdim kendimden geçtim. Tansiyonum düştü bebeği emzirmek için dikleştiğimde bilinç kaybı yaşadım. Ayağa kalktığımda yine aynı şekilde bilinç kaybı yaşadım. Sonra tansiyonum düzeldi ama çok hareket edemediğim için bu sefer de omzuma kaburgalarıma vuran felaket bir gaz sancım oldu. Sonra direndim yürüdüm gazımı çıkarttıkça rahatladım. Gece bebekle ilgilenebildim. Sabaha karşı sızmışım yorgunluktan ama daha iyi uyandım. Fotoğraf çekimi için hazırlanabildim hatta. Ertesi gün taburcu olacak hale gelmiştim yani.
Diyeceğim o ki benim kanamam fazla oldu diye bunları yaşadım yoksa rutinde olacak şeyler değil. Mesela anesteziden ötürü o başağrısı ve sırt ağrısı bende olmadı ama başka şeyler oldu. Her doğum kişiye özel yaşadıklarımdan bunu anladım. O yüzden ne korku hikayelerine ne de polyanna hikayelere odaklanmamak lazım.

Bağışıklığın düşüyor olabilir. Meyve yiyor musun canım? Mandalina portakal vs. Stres etken ama bağışıklığın da düşmesin dikkat et

Ben de iki üç haftadır nar baya yiyorum ya. Kaan kocatepe yiyebilirsiniz demişti. Bende de ağız yarası çok çıkar. genelde bağışıklığım düşünce çıkıyor. Süreç etkiliyor tabi, hepimiz beklemedeyiz şıtres mıtreş her bişi var.
Yiyorum cano ya nar çok önerilmiyor ama nar bile yiyorum son günlerde de zararı olmaz artık nasılsa diye.

Benim bebisin kaka yapmadigi gun oluyor, rahatsiz da olmuyor. Genelde 4-5 gunkaka yapmamasi normalmis, tabi rahatsiz gorunuyorsa o baska. bu arada mama kullaniyor musun? Hipp kabiz yapiyormus mesela
Evet kullaniyorum cnm sutum fazla yok zaten ve sag mememi tutmuyor ya mama kullaniyiruz necbur hipp evet sen kullaniyormusun cnm kullaniyorsan hangi marka bu markayi doktor onermisdi gaz yapmmadi icin ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…